نقد فیلم Black Panther 2 – پلنگ سیاه 2
تکرار کلیشه مارول
در نقد فیلم Black Panther 2 – پلنگ سیاه 2 قصد داریم تا جدیدترین ساخته رایان کوگلر (Ryan Coogler) را بررسی کنیم و ببینیم که آیا دنباله پلنگ سیاه، میتواند طرفداران را راضی نگه دارد یا که نه.
هنگامی که در سال ۲۰۱۵ شاهد حضور پادشاه واکاندا در فیلم Captain America: Civil War در دنیای سنیمایی مارول بودیم، دیدیم که شخصیت بلک پنتر (Black Panther) نیز به عنوان شاهزاده معرفی شد. شاه تی چاکا (T’Chaka) کشته شد تا تی چالا (T’Challa) به مقام پادشاهی برسد، اما او با غم از دست دادن پدرش، تصمیم گرفت تا از قاتل انتقام بگیرد. سپس با بخشدین زیمو (Zemo)، ما مدتی بعد شاهد اکران فیلم بلک پنتر، با بازی چادویک بوزمن (Chadwick Boseman) بودیم؛ کسی که سه سال پیش بر اثر بیماری سرطان درگذشت و تیم سازنده را برای ساخت فیلم دوم از سری Black Panther تنها گذاشت.
اینکه بازیگر شخصیت اصلی برای ایفای نقش خود حاضر نبود، به بزرگترین چالشی تبدیل شد که سازندگان باید با آن رو به رو میشدند. حتی بسیاری از طرفداران فکر میکردند که قرار است تا روند ساخت این اثر سینمایی کنسل شود! اما کوین فایگی (Kevin Feige) و رایان کوگلر اعلام کردند که ساخت بلک پنتر 2 ادامه خواهد یافت، در حالی که داستان آن بنا بر مرگ چادویک بوزمن تغییر خواهد کرد تا بازیگر تازهای برای آن انتخاب نشود.
با این حال در نقد فیلم Black Panther 2 باید گفت که این اثر با وجود اینکه برخی تغییرات اصلی را در داستان داشته، اما همچنان فیلمی دیدنی از سری آثار دنیای سینمایی مارول است. در واقع داستان این فیلم برای پیدا کردن شخصیت اصلی خود، در مسیری تاریک قرار میگیرد، اما این باعث نمیشود تا کل فیلم در لایههایی از سردرگمی دنبال شود.
+ چرا فیلم Black Panther 2 را ببینیم؟
بلک پنتر 2 اثری فوقالعاده سرگرمکننده و جذاب است که بازی بازیگران آن، به خوبی احساسات را به بیننده منتقل میکند. سطح طنز همیشگی دنیای سینمایی مارول مثل همیشه حتی در تلخترین داستان حفظ شده و شخصیتپردازی کاراکترها، بسیار خوب انجام شده است.
همچنین بالا نگه داشتن سطح اکشن فیلم، یکی از نقاط قوت Black Panther 2 محسوب میشود تا هر لحظه انتظار یک سکانس مبارزه هیجانانگیز را داشته باشید. به علاوه اینکه جلوههای ویژه، مثل سایر آثار دنیای سینمایی مارول، برای روایت داستان جدید بلک پنتر هم در سطح بالا و خوبی قرار دارد.
– نقطه ضعف فیلم Black Panther: Wakanda Forever چیست؟
یکی از ویژگیهای اصلی این اثر سینمایی، شخصیتپردازی خوب و صرف زمان مناسب برای معرفی کاراکترهای جدید است. اما اینکه کاراکترهای اصلی داستان چه تصمیماتی میگیرند و در پایان چه اتفاقی میافتد، شاید چیزی نباشد انتظارش را داشته باشید. در واقع اگر فیلمها و سریالهای فاز چهارم دنیای سینمایی مارول را دیده و از سکانس پایانی آنها نا امید شدهاید، پس باید بدانید که Black Panther 2 نیز فرق چندانی با این آثار ندارد.
نقد فیلم Black Panther 2
شروع فیلم پلنگ سیاه 2 بیننده را جذب میکند
شروع فیلم Black Panther 2 با صحنههایی از مراسم خاکسپاری شخصیت تی چالا انجام میشود که یک یادبود خوب برای چادویک بوزمن، بازیگر نقش همین شخصیت است. استودیو مارول حتی سکانس نمایش لوگو Marvel Studios را هم (که همیشه از آثار مختلف دنیای سینمایی مارول است)، با سکانسهای مختلفی از بلک پنتر ترکیب کرده تا یاد چادویک بوزمن در نقش بلک پنتر همیشه در خاطر طرفداران بماند.
با این وجود، ما در ابتدای فیلم، مثل بسیاری از دیگر آثار ابرقهرمانی، شاهد یک نبرد بزرگ نیستیم که سپس با ریتم آرام و ملایم دنبال شود؛ بلکه کل فیلم یک روند منظم دارد که برخی اوقات به اوج میرسد. با این وجود، حتی پس از نقطههای اوج داستان نیز ما در این فیلم جزئیات چندان خاص و بزرگی را نمیبینیم که بیننده را کنجکاو یا بیشتر درگیر این روایت کند؛ طوری که تقریبا همه چیز را از همان ابتدای داستان میتوان حدس زد؛ به جز اتفاقی که در پایان فیلم افتاد و درباره ضعف و قوت آن در پایان نقد و بررسی فیلم Black Panther 2 صحبت خواهیم کرد.
با این حال باید اعتراف کرد که رایان کوگلر چالش از دست دادن شخصیت اصلی داستان را به خوبی تصویرسازی و حتی تغییر داستان به اینکه حال سازمان ملل، پس از مرگ بلک پنتر واکاندا را ضعیف میداند، نکته بسیار مثبتی است که با سکانسهای ابتدای فیلم نشان داده میشود. سخنرانیهای ملکه راموندا نیز یکی از نقاط قوت این فیلم شمرده میشود که همراه با با بازی هنرمندانه آنجلا باست (Angela Bassett) همراه شده است.
داستان پایههای خوبی دارد
داستان فیلم ابتدا خیلی هیجانانگیز شروع میشود. سازمان ملل متحد به دنبال این است تا وایبرنیوم (Vibranium) وایبرنیوم واکاندا را به دست آورد و حتی برای این کار، به مقرهای آن حمله میکند. با این حال، وقتی داستان جالب میشود که روایت شخصیت نیمور (Namor) نشان داده میشود؛ کسی که برای مردمش در حد یک خدا شناخته میشود.
در واقع داستان اهالی آتلانتیس خیلی خوب در این اثر سینمایی نشان داده میشود و ما با مردمانی جدید که تمام این مدت زیر دریا و اقیانوسها زندگی میکردند آشنا شدیم. صحنههای فلش بک که زندگی نیمور را توضیح میدادند، فوقالعاده جالب بود و شامل جزئیاتی میشد که به درک بیشتر داستان کمک میکند.
همچنین در نقد فیلم Black Panther 2 باید گفت که تیم سازنده واقعا تلاش کردهاند تا با پراکنده کردن سکانسهای مبارزه و اکشن در این اثر سینمایی، آن را کمتر برای بینندگان خستهکننده نشان دهند. با این حال برخی کلیشهها در داستان فیلم وجود دارد که از جمله آن، میتوان به ترحم بیش از اندازه ابرقهرمان و همچنین فرصت دادنهای ابرشرور اشاره کرد.
به علاوه، باید گفت که معرفی کاراکتر ریری ویلیامز (Riri Williams) و مرتبط کردن داستان فیلم Black Panther 2 با این شخصیت، یکی از کارهای سختی بوده که نویسندگان داستان به خوبی از پس آن برآمدهاند؛ بخصوص اینکه در حال حاضر بسیاری از بینندگان ریری را جایگزین مرد آهنی (Iron Man) میبینند و در فیلم Black Panther 2 سکانسهایی مشابه با آنچه که در فیلم اول Iron Man دیده بودیم وجود دارد که ریری را بیشتر شبیه به تونی استارک (Tony Stark) نشان میدهد؛ مثل زمانی ریری از زمین ارتفاع میگیرد و سطح اکسیژن و دمای هوا برای او کمتر میشود.
شخصیتپردازی کاراکترها در فیلم Black Panther 2 به خوبی شکل میگیرد
گرچه تصمیم برخی از کاراکترها در فیلم Black Panther 2 در پایان داستان کمی عجیب به نظر میرسد، اما باید اعتراف کرد که شخصیتپردازی خوب، یکی از ویژگیهای اصلی این اثر سینمایی است. بگذارید ابتدا از شخصیت شوری شروع کنیم؛ خواهر بلک پنتر که در این فیلم قرار است تا ابرقهرمان داستان شود و پلنگ سیاه بعدی دنیای سینمایی مارول باشد.
در ابتدای فیلم، شوری یک فرد شکسته و غمزده است که به دلیل اینکه نتوانسته برادرش را با درست کردن گیاه بلک پنتر نجات دهد، رنج میکشد. این رنج تا آخرین لحظه فیلم حس میشود. اما بعد از اینکه ملکه راموندا کنترل اوضاع کشور را به دست میگیرد، میتوانید حس کنید که شوری دقیقا وارد سایهها شده و دیگر چندان که باید به عنوان کاراکتر اصلی دیده نمیشود.
تصمیمات اصلی را ملکه راموندا میگیرد و سپس به واسطه ناکیا (Nakia) سعی میکند تا دخترش را نجات دهد. با این حال، سازندگان برای اینکه شوری را جلوتر بفرستند، صحنه مرگ ملکه راموندا را به تصویر میکشند؛ چالشی تازه برای شاهزاده واکاندا که در فیلم Black Panther 2 کاراکتر اصلی را برای مبارزه نهایی آماده میکند.
با این حال هرقدر که داستان فیلم در بخش پایانی با شخصیت شوری عجیب میشود، یکی از نکات مثبت آن، تغییر نکردن نیمور به عنوان یک کاراکتر خاکستری است. نیمور از مردم روی زمین به خاطر مرگ مادرش متنفر است و میخواهد آنها را بسوزاند. این طرز فکر تحت هیچ شرایطی تغییر نمیکند و این نشان میدهد که نیمور واقعا شخصیت برازندهای برای ایفای نقش منفی این داستان بوده است. کاراکتر منفی وقتی قدرتمند است که بتواند نه تنها در دل ابرقهرمان داستان ترس ایجاد کند، بلکه بیننده را هم دچار استرس کرده و با کارهایش نگران کند.
نیمور به خوبی از پس این کار برآمد و حتی پس از اتمام داستان، طرز فکر او اصلا تغییر نکرد؛ حتی پس از اینکه تسلیم شد و اظهار کرد که بلک پنتر قویترین است، باز هم فکر انتقام از سر او خارج نشد. در واقع شاید باید گفت که این تغییرات ۱۸۰ درجهای آخر داستانها هستند که به کلی شخصیتپردازی یک کاراکتر را زیر سوال میبرند و این کار با شوری انجام شد.
پایان فیلم = نقطهضعف نابود کننده فاز چهارم MCU
ظاهرا رسم شده که در فیلم و سریالهای دنیای سینمایی مارول، جدیدا شخصیتهای منفی یا ابرقهرمان ناگهان از کار خود دست میکشند و کوهی که از ابتدا تا پایان اثر ساخته شده، ناگهان از هم پاشیده میشود. این اتفاق طوری رخ میدهد که از ابتدا تا پایان داستان ما شاهد یک روند بسیار جالب از گرفتن انگیزه مبارزه توسط ابرقهرمان و شرور داستان هستیم، سپس در نهایت یکی یا هر دو آنها تصمیم میگیرند که دیگر وقت یک نبرد حماسی نیست و بهتر است که کار را تمام کنیم!
این اتفاق در بسیاری از آثار فاز چهارم دنیای سینمایی مارول دیده میشود و متاسفانه، سازندگان همیشه سعی در ادامه دادن آن دارند. برای مثال، در فیلم Doctor Strange 2 اسکارلت ویچ (Scarlet Witch) برای رسیدن به فرزندانش جمعیتی از اعضای کاراتاژ (Kamar-Taj) را عملا خاکستر میکند، گروه بزرگی مانند ایلومیناتی (Illuminati) را زیر ۱۰ دقیقه خونین و رشته رشته میکند، سپس با گذراندن تمامی این پلهها برای رسیدن به هدف، به جای نمایش یک نبرد حماسی در آخر، یک کوه را روی سر خود خراب کرده و از همه چیز پشیمان میشود!
ابراز پشیمانی در یک داستان (آن هم پس از اتفاقات بسیار زیادی که روی شخصیت تاثیر بزرگی داشتهاند)، نیاز به دلیل محکمی دارد که در آثار فاز چهارم دنیای سینمایی مارول برآورده نمیشود. سازنده قصد دارد تا با تغییر ناگهانی ایدهها و انگیزههای یک کاراکتر، نشان بدهد که همه خوب هستند و همه چیز عالی تمام میشود، اما این واقعیتی نیست که بهای سوزاندن یک شخصیت را داشته باشد.
در نقد فیلم Black Panther 2 چیزی که بدتر از همه ذهن بیننده را آزار میدهد، این است که حتی تغییر ناگهانی شخصیت اصلی هم از وسط داستان برای افراد لو میرود. هنگامی که شوری کیلمانگر را به جای مادرش دید، کاملا واضح بود که او چنین چیزی را نمیخواهد و دنبال انتقام نیست. سپس چندین بار ناکیا و دیگران به او هشدار میدهند که کشتن نیمور، کار درستی نیست. این در حالی بود که نیمور در مقابل چشمان شوری، مادرش را غرق میکند!
این حجم از ترحم در دنیای فیلمها و سریالهای مارول، سطح واقعیتگرایی در شخصیتها را به شدت پایین میآورد؛ بخصوص اینکه در داستانهای کمیک بوکی اصلا خبری از این داستانها نیست و در کمیک Avengers vs. X-Men پس از اینکه نیمور واکاندا را رسما غرق میکند، شوری قلمرو آتلانتیس را نابود کرد.
فیلم Black Panther 2 سعی میکند تا بدون ستاره اصلی خود، داستانی متفاوت را روایت کند؛ ماجرایی که میتوانست یک نبرد تمام عیار بین دو قلمرو را به تصویر بکشد، اما متاسفانه باز هم درگیر کلیشههای مارول شد. شخصیتپردازی خوب و خلق سکانسهای اکشن جذاب، از ویژگیهای فیلم بلک پنتر 2 هستند.
- شخصیتپردازی خوب
- صحنههای اکشن جذاب
- بازی خوب بازیگران در انتقال احساسات
- پایان غیرمنطقی و کلیشهای
- وجود برخی صحنههای اضافه که فیلم را طولانی میکند
- موسیقی متن متوسط
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید