1%
  • 0/10

سونی استودیوی بانجی را خریداری کرد

پاسخ پلی‌استیشن به ردموندی‌ها

سونی استودیوی بانجی را خریداری کرد ۳ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ اخبار بازی کپی لینک
استودیوی بانجی سونی بازی destiny 2

ظاهرا خبرهای شوکه‌کننده صنعت بازی‌های ویدیویی تمامی ندارد و چندی پیش کمپانی سونی از خرید استودیوی بزرگ بانجی به مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار خبر داد.

چند هفته پیش بود که شرکت مایکروسافت در اقدامی غافل‌گیرکننده، کمپانی بزرگ اکتیویژن بلیزارد را با پرداخت مبلغ نجومی ۶۸.۷ میلیارد دلار خریداری کرد. معامله‌ای که وضعیت عجیب و غریبی را در صنعت بازی‌های ویدیویی رقم زد و همه‌ی بازیکنان به خصوص کاربران پلی‌استیشن را شوکه و چه بسا نگران کرد. با توجه به این خرید تاریخی، در حال حاضر استودیوهایی از جمله تری‌آرک، اسلج همر گیمز، اینفینیتی وارد و بلیزارد اینترتینمنت تحت مالکیت مایکروسافت قرار دارند و از همه مهم‌تر، ایکس‌باکس از این پس مالک اصلی عناوین بزرگی همچون کال آو دیوتی برشمرده می‌شود.

به دنبال این خرید، سرنوشت عناوین اکتیویژن بلیزارد به خصوص بازی‌های جدید کال آو دیوتی در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت؛ چرا که ممکن است این آثار از این پس به طور انحصاری برای ایکس‌باکس عرضه شوند. در این میان، اپرچه سونی در طول یک سال اخیر استودیوهای زیادی را خریداری کرده، اما هواداران پلی‌استیشن منتظر واکنش سونی نسبت به این خرید بودند تا ژاپنی‌ها هم در پاسخ به اقدامات اخیر ردموندی‌ها، یک شرکت و یا استودیوی بزرگی را تصاحب کنند.

در همین راستا، ساعاتی پیش کمپانی سونی نیز بدون اطلاع قبلی، در پیامی به طور رسمی اعلام کرد که با پرداخت ۳.۶ میلیارد دلار، استودیوی خلاق بانجی، خالق سری هیلو و دستینی، را خریداری کرده است. نکته قابل توجه این است که بانجی به زیرمجموعه مستقل پلی‌استیشن می‌پیوندد؛ این بدین معنا است که بازی‌های آن‌ها کماکان به طور چند پلتفرمی باقی می‌ماند و خبری از انتشار انحصاری آن‌ها نخواهد بود. البته، ممکن است که یک سری محتوا در اختیار کاربران پلی‌استیشن قرار گیرد و یا برخی از بازی‌های جدید آن‌ها به طور انحصاری زمانی راهی بازار شوند.

جیم رایان، رئیس و مدیرعامل شرکت سرگرمی‌های تعاملی سونی، در پیامی اذعان داشت که پلی‌استیشن از زمان تولد سری دستینی همکاری زیادی با بانجی داشته و اعضای این استودیو مهارت زیادی در خلق بازی‌های بی‌نظیر و سرگرم‌کننده دارند. بر اساس اظهارات رایان، هدف اصلی از این خرید، گسترش استودیوهای بازی‌سازی سونی و همچنین افزایش جامعه‌ی بازیکنان است و پلی‌استیشن کماکان به مخاطبان این صنعت ارزش قائل خواهد بود.

مدیرعامل سرگرمی‌های تعاملی سونی می‌گوید:

از زمان شروع ساخت بازی Destiny ما همکاری نزدیکی با بانجی داشتیم. از اینکه این استودیو به طور رسمی به جمع خانواده بزرگ پلی‌استیشن ملحق شده حسابی خوشحال و هیجان‌زده هستیم و صمیمانه از این اتفاق استقبال می‌کنیم. این امر یک گام مهم در استراتژی ما برای گسترش جامعه‌ی مخاطبان و دسترسی‌های پلی‌استیشن به شمار می‌رود. ما کاملا اطلاع داریم که جامعه‌ی بازیکنان بانجی برای این استودیو تا چه اندازه مهم است. ما مشتاقانه منتظر حمایت این افراد هستیم تا همچنان این استودیو به طور مستقل باقی مانده و به روند رو به رشد خود ادامه دهد. مشابه بانجی، جامعه ما نیز هسته‌ی اصلی پلی‌استیشن را تشکیل می‌دهد و عشق و اشتیاق ما برای بازیکنان و همچنین ساخت بهترین بازی‌ها بیش از همیشه شده است.

هرن هالست، رئیس استودیوهای جهانی پلی‌استیشن، نیز به نوبه خود این اتفاق مهم را به اعضای بانجی و جامعه‌ی پلی‌استیشن تبریک گفت. این مدیر باتجربه معتقد است که استودیوی بانجی به نوعی مکمل فعالیت‌های سونی خواهد بود و این استودیو در خلق عناوین سرگرم‌کننده تبهر خاصی دارد. هالست در این زمینه توضیح می‌دهد:

من بسیار هیجان زده هستم که اعلام کنم یک عضو جدید به خانواده پلی‌استیشن می‌پیوندد! به شخصه سال‌هاست که طرفدار بانجی هستم. من بازی‌هایی را که آن‌ها خلق می‌کنند، تحسین کرده‌ام و از آنها لذت می‌برم. من برای مهارت بانجی در ساخت عناوینی که گیمرها بارها و بارها به تجربه‌ی آن‌ها می‌پردازند، ارزش و احترام زیادی قائل هستم. بانجی بازی‌های مبتنی بر فعالیت کاربرها با تکنولوژی برجسته و مدرن به وجود آورد؛ عناوینی که بسیار سرگرم‌کننده هستند. می‌دانم که همه در استودیوهای پلی‌استیشن از همکاری با بانجی هیجان‌زده هستند. من زمان زیادی را با مدیران بانجی گذرانده‌ام. می‌دانم که مهارت‌های آن‌ها به شدت مکمل ما خواهد بود. ما آماده استقبال و حمایت از بانجی هستیم تا به مسیر رو به رشد ادامه دهیم. بی‌صبرانه منتظر شروع این همکاری‌ها هستم؛ آینده‌ی این تیم باورنکردنی چه خواهد بود!

استودیوی بانجی سونی

پیت پارسونز، مدیرعامل شرکت بانجی، در پیامی اعلام کرد که استودیوی او به لطف همکاری و حمایت سونی، به شرکت سرگرمی رسانه‌ای جهانی تبدیل می‌شود و کماکان هدف اصلی خود یعنی اراپه‌ی بازی‌های خلاقانه ادامه خواهد داد. پارسونز در این باره می‌گوید:

جهان‌های اصلی ما پتانسیل بسیار زیادی دارند و بدون شک با حمایت سونی، ما بانجی را به یک شرکت سرگرمی چند رسانه‌ای جهانی تبدیل می‌کنیم که همواره به ارائه‌ی محتوای خلاقانه تمرکز دارد.

درست مشابه خرید اکتیویژن بلیزارد و بتزدا توسط مایکروسافت که هواداران پلی‌استیشن را تا حدودی نگران کرد، در حال حاضر طرفداران بانجی در پلتفرم پی‌سی و ایکس‌باکس نیز نگران آینده‌ی بازی‌های این استودیو هستند. با این حال، سونی مدعی است که هیچ محدودیتی برای این شرکت در نظر نگرفته و بانجی به تمامی بازیکنان در پلتفرم‌های مختلف دسترسی خواهد داشت. در واقع، از این پس بانجی همچنان ناشر بازی‌های خود خواهد بود و شرکت سونی دخالتی در این زمینه نمی‌کند.

البته، ممکن است یک سری محتوای منحصر به فرد برای بازی‌های بانجی به طور انحصاری برای کنسول‌های پلی‌استیشن منتشر شوند و یا اینکه برخی از آثار به طور انحصاری زمانی در دسترس کاربران پلی‌استیشن قرار گیرد. در هر صورت، سونی مالک کنونی بانجی است و هرگاه که بخواهد، می‌تواند تصمیمات خود را به کلی تغییر دهد. به نظر می‌رسد که هر دو شرکت مایکروسافت سونی از حالا به بعد باید محتاطانه درباره انتشار یک بازی انحصاری تصمیم بگیرند.

بانجی یکی از خلاق‌ترین استودیوهای بازی‌سازی در سطح جهان به شمار می‌رود که برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی به شرکت سرشناس مایکروسافت پیوست و به مدت هفت سال زیر نظر ردموندی‌ها به فعالیت‌های خود ادامه داد. نتیجه‌ی این همکاری به ساخت سری پرطرفدار هیلو خلاصه شد که تا به امروز دستاوردهای بزرگی را برای ایکس‌باکس به همراه آورده است. با این حال، بانجی به خاطر اختلاف نظر با مدیران ایکس‌باکس در سال ۲۰۰۷ میلادی از مایکروسافت جدا شد و بعدها با همکاری اکتیویژن بلیزارد به سراغ توسعه‌ی یک آی‌پی جدید به نام دستینی رفت.

محصول مشترک این دو کمپانی به واسطه‌ی ایده‌های جاه‌طلبانه‌ی سازندگان به یکی از بهترین آثار شوتر حال حاضر تبدیل شد و تا به امروز چیزی در حدود ده میلیارد ساعت بازیکنان از اقصی نقاط جهان را سرگرم خود کرده است. با این حال، بانجی از همکاری با اکتیویژن بلیزارد نیز پشیمان شد و تا پیش از امروز، چند سالی به طور مستقل در حوزه بازی‌های ویدیویی فعالیت کرد. حال با توجه به خرید سونی، بانجی نیز به استودیوهای فرست پارتی پلی‌استیشن ملحق شده و باید منتظر پروژه‌ها و ساخت عناوین جدید آن‌‌ها باشیم.

استودیوی بانجی سونی

در این میان، بد نیست اشاره کنم که چند ماه پیش آقای فیل اسپنسر در مصاحبه‌ای به جدایی بانجی از مایکروسافت اشاره کرد و طبق گفته‌های او، گویا ردموندی‌ها بیش از همه از موفقیت‌های هیلو سود برده‌اند. این مدیر موفق بر این باور است که اگر بانجی تا به امروز با کمپانی مایکروسافت همکاری می‌کرد و حالا قصد جدایی داشت، به شخصه جلوی تحقق این اتفاق‌ها را می‌گرفت. به بیان ساده‌تر، گویا ایکس‌باکس فعلی و با مدیریت فیل اسپنسر، استودیوی بانجی را از دست نمی‌داد.

فیل اسپنسر در این خصوص توضیح می‌دهد:

استودیوی بانجی در آن زمان اهداف بزرگ و جاه‌طلبانه‌ای در سر داشت. آن‌ها پس از موفقیت‌های سری هیلو، کسب و کار خود را به ازای مبلغی به طور کامل فروختند. صادقانه می‌گویم که مایکروسافت تا به امروز سود بیشتری از دستاوردهای مجموعه‌ی هیلو برده است. اگر به من بگویید که بانجی به دنبال خلق یک سری بازی‌های جدید همچون دستینی است و برای پیشبرد این پروژه به کمک نیاز دارد، به شخصه مایل به همکاری با آن‌ها هستم. من دلایل آن‌ها را به عنوان یک استودیوی مستقل به خوبی درک می‌کنم. آیا واقعا جدایی این استودیو از مایکروسافت ضروری بود؟ فقط می‌توانم به شما بگویم که اگر این مسئله هم اکنون پیش می‌آمد، می‌توانستیم بانجی را به عنوان یکی از استودیوهای زیرمجموعه‌ی ایکس‌باکس نگه داریم.

شواهد امر گویای این موضوع است که روند خرید بازی‌سازهای مطرح جهان در نسل کنونی به پایان نرسیده و بر اساس گزارش اخیر رسانه بزرگ فایننشال تایمز، احتمالا الکترونیک آرتز هدف بعدی غول‌های صنعت بازی و تکنولوژی است تا با خرید آن، حضور خود در بازار ویدیو گیم را محکم‌تر کنند. در حالی که سونی یکی از گزینه‌های احتمالی برای خرید EA است، اما این منبع بر این باور است که شرکت‌های بزرگ دیگر از جمله تنسنت، اپل، آمازون، گوگل، متا و نتفلیکس این معامله را بررسی می‌کنند. هر کدام یک از این کمپانی‌ها به نوبه‌ی خود در صنعت بازی‌های ویدیویی نفوذ دارند و هرگاه به دنبال افزایش حضور خود در این حوزه باشند، به راحتی می‌توانند شرکت‌های مطرح بازی‌سازی همچون الکترونیک آرتز را خریداری کنند.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با خرید بانجی توسط شرکت سونی چیست؟ به نظر شما، آیا خرید استودیوها و کمپانی‌های بازی‌سازی در نسل نهم به همین موارد خلاصه می‌شود و یا کماکان شاهد تصاحب شرکت‌های دیگر از جمله الکترونیک آرتز نیز خواهیم بود؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments