معرفی و رتبه بندی بازی های Burnout
مجموعهای برای عاشقانِ سرعت و تخریب
به بهانه انتشار Burnout Paradise Remastered در لانچر گیم آپ (GameUp)، تصمیم گرفتیم به معرفی و رتبه بندی بازی های Burnout بپردازیم.
اگر سخت گیری را کنار بگذاریم، میتوان گفت بازیهای سبک اتومبیلرانی را میتوان در دو دسته تقسیم بندی کرد؛ آنها یا مانند مجموعه فورتزا (Forza) شبیه ساز بوده و بدنبال ارائهای واقع گرایانه هستند یا مانند ماریو کارت (Mario Kart) آرکید بوده و صرفاً میخواهند گیمر خود را سرگرم کنند. البته یک مجموعه بازی به نام Burnout وجود دارد که تلفیقی از هر دو است. نکته جالب اینجاست که این مجموعه تحت تاثیر تماشای فیلم Ronin با نقش آفرینی رابرت دنیرو (Robert De Niro)، ژان رنو (Jean Reno) و شان بین (Sean Bean) ساخته شد. به بیان دقیقتر، الکس وارد (Alex Ward)، خالق مجموعه، در یکی از مصاحبههای خود گفت مشاهده برخورد دو خودرو در نسخه نمایش خانگی چنین ایدهای را در ذهنش بوجود آورد.
استودیو کرایترین (Criterion Games) اولین نسخه مجموعه بازی های Burnout را ساخت و تحت عنوان Burnout عرضه کرد. از لحاظ ظاهری، همه چیز واقع گرایانه بنظر میرسد، از محیط بگیر تا خودروها اما در بحث کنترل، شاهد سادگی هستیم. همچنین در این بازی خبری از رقابتهای عادلانه نبوده و هدف تنها رسیدن به خط پایان بعنوان اولین نفر نبوده، بلکه باید در میانه راه رقبا را درب و داغان کرد! عملکرد موفقیت آمیز نسخه اول به ایجاد مجموعهای تحت عنوان برن اوت منتهی شد که طی دو دهه نزدیک به ۱۰ عنوان مختلف از آن ساخته شده و به بازارهای جهانی آمده است. به بهانه انتشار Burnout Paradise Remastered در لانچر گیم آپ قصد داریم به معرفی و رتبه بندی بازیهای Burnout بپردازیم.
Burnout Crash
مد Crash یکی از جنبههای اصلی مجموعه برن اوت بوده اما در بازی Burnout Crash حرف اول و آخر را میزند. عنوان مزبور برخلاف دیگر نسخههای مجموعه از دوربینی ایزومتریک بهره برده و خبری از رقابتهای اتومبیلرانی نیست. تنها شامل ۶ تقاطع و ۷ خودرو شده و هدف شما بعنوان گیمر ایجاد تصادفهای زنجیرهای و دریافت بیشترین امتیاز است. هر چقدر تصادفات به خودروهای دیگر و محیط بیشتر باشد، امتیاز بیشتری دریافت میکنید.
بازی Burnout Crash ایده بسیار جالبی داشت اما این ایده چندان پر و پال نگرفت تا تمام کاری میتوانید انجام دهید، ایجاد تصادف در تقاطعهای مختلف باشد. البته کسی هم نباید انتظار دیگری از Burnout Crash داشته باشد. این بازی هرگز به صورت فیزیکی عرضه نشد و تنها بصورت دیجیتالی در دسترس قرار گرفت. همچنین هیچ وقت بعنوان یک محصول کامل بازاریابی و تبلیغ نشد.
بد نیست بدانید Burnout Crash در زمان عرضه دارای لیدربرد بود تا کاربران بتوانند رکوردهایی که در زمینه ایجاد تصادف و کسب امتیاز به ثبت میرساندند را با یکدیگر مقایسه کنند.
Burnout
هر مجموعهای یک نقطه آغازین داشته و نقطه آغازین برن اوت سال ۲۰۰۱ میلادی است. نسخه اول مجموعه شامل تعداد کمی خودرو میشود اما گیم پلی سرشار از هیجان باعث شد مودجه قرار بگیرد. یکی از مهمترین دلایل هیجان انگیز بودن، قابلیت Boost است که به شما اجازه میدهد برای مدت کوتاهی سریعتر از حد معمول رانندگی کنید. نکته جالب اینجاست که برای فعال شدن آن باید دست به حرکات خطرناک مانند رانندگی در قسمت مقابل خیابان، لایی کشیدن میان خودروهای دیگر و دریفت با سرعت بالا بزنید.
دیگر ویژگی مهمی که در Burnout گنجانده شده بود، نمایش تصادفات از زاویههای مختلف است که لذت تماشا را چندین برابر میکرد. البته نسخه اول مجموعه به دلیل قدیمی شدن گیم پلی و جلوههای بصری جادوی خود را از دست داده و قادر نیست گیمرهای کم سن و سال تر و جدید را به خود جذب کند. با این حال، چیزی از ارزشهایش کم نمیکند.
Burnout Legends
Burnout Legends از مجموعه بازی های Burnout به سال ۲۰۰۵ میلادی تعلق داشته و تنها بازی مجموعه است که بصورت انحصاری برای کنسولهای دستی زمان خود عرضه شد. این بازی نقشهها و مدهای سه نسخه پیشین مجموعه را شامل شده که بسیاری از آنها به Burnout 3: Takedown شبیه هستند. از همین رو، نمیتوان یک نسخه جدید و کاملاً اختصاصی دانست. همچنین مانند همیشه، تمرکز اصلی روی بردن رقابتهای اتومبیلرانی و نابود کردن خودروهای رقبا در میانه راه قرار دارد.
اینکه چه تجربهای از بازی Burnout Legends داشته باشید، کاملاً به کنسول دستی شما ربط دارد. نسخه PSP میتواند تجربه هیجان انگیز نسخههای اصلی را به نمایشگرهای کوچک بیاورد اما نسخه Nintendo DS مشکلات زیادی دارد. از همه مهمتر ینکه مشکلات نه تنها به جلوههای بصری، بلکه به عملکرد فنی هم مربوط میشود. البته نسخه PSP هم چندان آش دهن سوزی نیست.
Burnout Dominator
اگرچه لوگوی کرایترین گیمز در Burnout Dominator ظاهر شده و حتی در وب سایت رسمی الکترونیک آرتز بعنوان سازنده نامش آمده، تنها بازی مجموعه بوده که توسط این استودیو ساخته نشد. سازنده اصلی آن، شعبه بریتانیا الکترونیک آرتز بود. این استودیو بنا به دلایلی تصمیم گرفت برخی از ویژگیهای شاخص مجموعه را حذف کند که برای مثال میتوان به مد Crash (مشابه بازی Burnout Crash) یا قابلیت برخورد با خودروهای مردم عادی اشاره کرد. برای جبرانِ کمبود این موارد تصمیم گرفتند چند مد تحت عناوین Drift ،Near Miss و Maniac را اضافه کنند. همچنین قابلیت برن اوت در این بازی برگشته است (در صورتی که از تمام توان بوست بدون یک تصادف استفاده شود، حالت برن اوت فعال شده و سرعت بیشتر از قبل افزایش مییابد).
مدهای جدیدی که شعبه بریتانیای الکترونیک آرتز در Burnout Dominator معرفی کرد، تفاوت چندانی نداشته و بسیار بهم شبیه هستند. از همین رو، نتوانستند آنطور که باید و شاید جای خالی موارد حذف شده را پر کنند. البته گیم پلی بازی دقیقاً همان چیزی است که از یک Burnout انتظار میرود؛ سرشار از رقابتهای پر هرج و مرج در نقشههای مختلف، هیجان و استرس بالا و زد و خوردهایی که مشابهش را نمیتوان در محصول دیگری پیدا کرد.
Burnout 2: Point Of Impact
بازی Burnout 2: Point Of Impact دنبالهای برای نسخه اول مجموعه بوده و با فاصله حدوداً یک ساله به بازارهای جهانی آمد. Point Of Impact همچنین آخرین نسخه مجموعه است که Acclaim Entertainment وظیفه نشر آن را بر عهده داشت. این شرکت در سال ۲۰۰۴ میلادی ورشکست شد تا الکترونیک آرتز امتیاز نشر را بدست آورد. در ضمن، شاید Point Of Impact به اندازه نسخه اول تاثیرگذار نباشد اما میتوان گفت از بسیاری جهات پایه گذار ویژگیهایی شد که امروزه با مجموعه برن اوت گره خوردهاند.
یکی از مواردی که با Burnout 2: Point Of Impact برای نخستین بار به مجموعه آمد، مد Crash بود که باید در آن تا جای ممکن در یک تقاطع خاص خرابی به بار بیاورید. همچنین مد Pursuit را هم معرفی کرد که در آن وظیفه دارید به تعقیب خودروی متعلق به یک خلافکار پرداخته و قبل از اینکه بتواند از دستتان فرار کند، به روشهای مختلف خودرویش را تخریب کرده و نهایتاً او را متوقف کنید. در ضمن، شاید جلوههای بصری آن هیچ گونه جذابیتی برای گیمرهای کم سن و سال نداشته باشد اما گیم پلی آن همچنان سرگرم کننده است.
بد نیست بدانید Burnout 2: Point Of Impact در لیست بهترین بازیهای اتومبیلرانی کنسول پلی استیشن 2 قرار دارد.
Burnout Paradise
بازی Burnout Paradise از مجموعه بازی های Burnout بدون شک بحث برانگیزترین نسخه در میان طرفداران بوده و همچنان هست. سازندگان در استودیو کرایترین گیمز بنا به دلایلی تصمیم گرفتند از فرمول سنتی و قدیمی برن اوت فاصله گرفته و تغییرات متعددی را بوجود بیاورند. یکی از مهمترینها، اضافه شدن یک محیط جهان باز تحت عنوان پارادایس سیتی بود که به شمای گیمر اجازه میدهد رقابتها را با هر ترتیبی که دوست دارید، انجام داده و پیشرفت کنید. همچنین سیستم چرخه روز و شب هم در بازی گنجانده شده است. نکته جالب اینجاست که سازندگان در ابتدا قصد نداشتند چنین کاری انجام دهند.
رقابتها به لطف محیط جهان باز دیگر مسیر مشخصی نداشته و تنها یک مقصد معین دارند. هدف شما، رسیدن در سریعترین زمان ممکن بوده و اینکه از کدام خیابان یا مسیر استفاده میکنید، کاملاً به خودتان بستگی دارد. اگرچه این مورد باعث شد میزان چالش برانگیز بودن افزایش یابد، عدهای از طرفداران مشخص بودن نقشه را ترجیح میدادند. همچنین مد پرطرفدار Crash تغییراتی داشت تا تجربهای تازهتر برای طرفداران قدیمی شکل بگیرد.
سیستم تخریب پذیری ماشین هم تغییر کرده و حالا بدنهها پس از برخورد با خودروهای دیگر یا اجسام موجود در محیط شکل و شمایل واقع گرایانهتری به خود میگیرند. همچنین اگر صدمه به خودرو پی در یک تصادف چندان زیاد نباشد (چهار چرخ همچنان به بدنه وصل بوده و شاسی مشکلی نداشته باشد)، میتوانید با همین خودروی آسیب دیده به رقابت ادامه دهید اما اگر یکی از چرخها جدا شده و شاسی صدمه جدی دیده باشد، باید منتظر بمانید تا خودروی جدیدشان اسپاون شده و سپس به ادامه رقابت بپردازید. در ضمن، عبور از محیط جلوی پمپهای بنزین باعث پر شدن بوست و عبور از محیط جلوی تعمیرگاه باعث تعمیر خودرو میشود.
Burnout Revenge
سازندگان Burnout Revenge به جای اینکه تمرکز خود را روی اعمال تغییرات بزرگ قرار دهند، ترجیح دادند تغییرات کوچکی را در ویژگیهای کنونی بوجود بیاورند؛ اقدامی که از قضا جواب داد. یکی اقدامات، معرفی قابلیت Traffic Checking بود که بواسطه آن کاربر میتواند به خودروهای حاضر در جاده از پشت محکم ضربه زده و باعث تصادف آنها با رقبا شود. مورد بعدی، Vertical Takedowns بوده که پس از پرش میتوانید بالای سر خودروی رقیب فرود آمده و بدین ترتیب، آن را کنار زد.
از دیگر ویژگیهایی که در بازی Burnout Revenge دیده میشود، میتوان به تعداد خودروهایش اشاره کرد که تعدادشان به رقم ۷۷ میرسد. البته تعدادی از خودروها فقط در برخی از مدهای خاص در دسترس قرار دارند. در ضمن، شاید نوآوریهای خاصی نداشته باشد، بازی Burnout Revenge بواسطه همین تغییرات کوچک توانست به یکی از بهترین نسخههای مجموعه تبدیل شود.
Burnout 3: Takedown
Burnout 3: Takedown بدون شک محبوبترین نسخه مجموعه به شمار رفته و فهمیدن دلایل این اتفاق به هیچ وجه سخت نیست. نواقص و عیبهایی که در مکانیکهای نسخههای پیشین دیده میشدند، همگی برطرف شده و از همه مهمتر، سیستم تخریب پذیری بدنه خودرو پیشرفت زیادی کرد. همچنین شما میتوانید خودروی خود را بصورت محکم به خودروی رقیب کوبانده یا مجبورش کنید با سرعت زیاد به دیوار برخورد کند.
جدا از قابلیتها و مکانیکهای جدید، بازی Burnout 3: Takedown مد Road Rage را هم در خود جای داده بود. تخریب خودروهای رقیب در این مد تنها هدف بوده و نیازی به تلاش برای رسیدن به خط پایان نیست. همچنین باید قبل از اینکه خودرویتان بخاطر دریافت صدمه از دیگران نابود شده یا تایمر به انتها برسد، تعداد مشخصی از خودروهای رقیب نابود شده باشند.
در انتهای مقاله بد نیست بدانید به تفاوتهای Burnout Paradise Remastered و نسخه اصلی پرداخته شود. در نسخه ریمستر رنگهای واقع گرایانهتری را شاهد هستیم، کیفیت سایهها بهبود یافته و همچنین پشتیبانی از وضوح تصویر بالاتر مانند 4K اضافه شده است. این نسخه از نرخ فریم بالا، یعنی رقم ۶۰ هم پشتیبانی میکند. در ضمن، تمامی محتویات و آپدیتهای منتشر شده برای نسخه اصلی به جز Time Savers Pack را شامل میشود. این مد تمامی خودروها را از همان ابتدا و بدون هیچ گونه تلاش خاصی در دسترس شما قرار میدهد.
نظر شما در رابطه با مجموعه بازی های Burnout چیست؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید