بلیت سینماهای ایران را با نصف قیمت تهیه کنید!
هدیه روز ملی سینما
به مناسبت فرا رسیدن روز ملی سینما، شورای صنفی نمایش تصمیم گرفته قیمت بلیت سینما را در روز ۲۱ شهریور به نصف کاهش دهد.
در صورتی که نگاهی به تقویم بیاندازید، متوجه میشوید ۲۱ شهریور به عنوان روز ملی سینما نامگذاری شده است. با خواندن جمله پیشین احتمالا این سوال در ذهنتان شکل گرفته که در ۲۱ شهریور چه اتفاق مهمی رخ داد که به پرده نقرهای ارتباط داشت؟ در پاسخ باید بگوییم در ۲۱ شهریور هیچ رویداد سینمایی خاصی رقم نخورده و این تاریخ به صورت نمادین انتخاب شده است. طبق گفته عباس بهارلو منتقد و پژوهشگر سینما، سالها قبل مسئولین تصمیم گرفتند ۲۱ ربیعالثانی ۱۳۱۸ قمری برابر با ۲۷ اسد (مرداد) ۱۲۷۹ شمسی را به عنوان روز ملی سینما انتخاب کنند.
میرزا ابراهیمخان عکاسباشی نخستین فیلمبردار ایرانی و یکی از اعضای دربار ناصرالدین شاه بود. او اولین ویدیو خود را در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۲۷۹ ثبت کرد که جشن عید گل را نشان میدهد. اینطور که به نظر میرسد، مسئولان سینمایی در ابتدا قصد داشتند ۲۷ مرداد را انتخاب کنند اما در انتها و به دلیل خلوت بودن، ۲۱ شهریور انتخاب شد. بدین ترتیب، سینمای ایران از سوی مسئولین ۱۲۰ ساله معرفی میشود، این در حالی است که نخستین سالن نمایش عمومی اواخر دهه ۱۲۸۰ افتتاح شد.
مرتضی شایسته دبیر و سخنگوی شورای صنفی سینما است. او در گفتگوی اخیر خود با خبرگزاری مهر اعلام کرد به مناسبت روز ملی سینما قیمت بلیت در سراسر کشور به نصف کاهش یافته است. این مسئول سینمایی همچنین گفت سالنها مانند گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی به ارائه خدمات خواهند پرداخت.
از آنجایی که ویروس کرونا همچنان جولان میدهد و مردم تمایل چندانی برای خرید بلیت سینما و حضور در یک مکان عمومی ندارند، آثار زیادی اکران نمیشوند. شاخصترینشان احتمالا دینامیت باشد که توسط مسعود اطیابی کارگردانی شد و پژمان جمشیدی، محسن کیایی، احمد مهرانفر، نازنین بیاتی و زیبا کرمعلی نقشهایی اصلیاش را ایفا میکنند. داستان هم روی ساختمانی تمرکز دارد که افرادی از اقشار مختلف (طلبه، فروشنده نوشیدنیهای الکلی و دختران جوان) در آن ساکن بوده و همین موضوع، باعث به وجود آمدن شرایط طنز متعددی میشود.
اگرچه دینامیت حین همهگیری ویروس کرونا به سینماها آمده، موفق شده بیش از ۱۰ میلیارد تومان در سراسر کشور بفروشد. درخت گردو، دیگر اثر شاخصی است که در سالنها به نمایش گذاشته میشود. این اثر به محمد حسین مهدویان تعلق داشته و بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است. اتفاقات حول محور قادر مولان پور میچرخد که در خلال جنگ ایران و عراق در معرض مواد شیمیایی قرار گرفته و همین اتفاق، چالشهای زیادی را برایش به وجود میآورد. پیمان معادی، مهران مدیری و مینو ساداتی از چهرههای اصلی تیم بازیگری هستند.
اگرچه درخت گردو در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر عملکردی موفقیتآمیز را به ثبت رساند، تنها ۶۵۰ میلیون تومان فروش داشته است. دلیل این اتفاق را باید در نرخ بالای ابتلا به کووید-۱۹ جستجو کرد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید