1%
  • 0/10

بازی‌های Call of Duty در پلی‌استیشن پلاس عرضه می‌شوند؟

پیشنهاد جدید ردموندی‌ها به سونی

بازی‌های Call of Duty در پلی‌استیشن پلاس عرضه می‌شوند؟ ۰ ۲۲ آذر ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
بازی های Call of Duty در پلی استیشن پلاس

بر اساس گزارش اخیر رسانه مشهور بلومبرگ، به نظر می‌رسد که شرکت مایکروسافت در پیشنهاد جدید خود به سونی به انتشار بازی های Call of Duty در سرویس اشتراکی پلی استیشن پلاس تعهد می‌دهد.

مایکروسافت در ابتدای سال جاری میلادی با پرداخت چیزی در حدود ۶۹ میلیارد دلار، کمپانی اکتیویژن بلیزارد را به طور تمام و کمال خریداری کرد. برخلاف تصورها، این معامله مشابه دیگر معامله‌های صنعت بازی‌های ویدیویی نبود و تا به امروز دردسرهای زیادی را برای ردموندی‌ها به همراه داشته است.

در واقع، از آنجا که مایکروسافت در پی این خرید صاحب استودیوها و بازی‌های اکتیویژن بلیزارد نظیر سری کال آو دیوتی می‌شود، نهادهای نظارتی ده‌ها کشور از جمله ایالات متحده آمریکا به دقت عواقب و نتایج کوتاه‌مدت و بلندمدت معامله را بررسی می‌کنند. در حالی که نگرانی‌های زیادی در رابطه با تکمیل این خرید مطرح شده، اما در حال حاضر تصاحب کامل سری کال آو دیوتی و احتمال عرضه انحصاری آن برای ایکس باکس در مرکز توجه‌ها قرار دارد.

در همین راستا، شرکت سونی که حسابی از احتمال عرضه انحصاری بازی‌های کال آو دیوتی برای ایکس باکس و حذف این مجموعه از پلتفرم پلی استیشن نگران است، با ارائه مدارک مختلف به سازمان‌های نظارتی، قصد دارد تا از تکمیل معامله جلوگیری کند. در طرف مقابل، ردموندی‌ها نیز در تلاش هستند که با جلب اعتماد نهادهای مربور، در نهایت اکتیویژن بلیزارد را به جمع خانواده ایکس باکس ملحق کنند.

اگر خاطرتان باشد، چند وقت پیش بود که مایکروسافت در پیشنهاد جدید خود به سونی رسما اعلام کرد که حاضر است تمام عناوین کال آو دیوتی را به مدت ده سال برای پلی استیشن و حتی سایر پلتفرم‌ها از جمله نینتندو و استیم نیز عرضه کند. جالب‌تر اینکه در این تعهد گفته شده نسخه‌ پلی استیشن بازی‌های بعدی کال آو دیوتی به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس منتشر می‌شوند. همچنین، مایکروسافت در ازای این تعهد، هیچ امتیازی از سایر رقبای خود دریافت نمی‌کند.

البته، سونی مدعی است که تنها دغدغه آن‌ها، انتشار انحصاری بازی‌های کال آو دیوتی برای ایکس باکس نیست؛ بلکه به دنبال تصاحب اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، آثار این مجموعه پرطرفدار به طور رایگان در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس نیز عرضه می‌شوند. این موضوع منجر به شکست پلی استیشن پلاس شده و امکان رقابت در این حوزه و پیشرفت را از بین می‌برد.

به همین خاطر، رسانه بلومبرگ در گزارش اخیر خود ادعا می‌کند که مایکروسافت برای رفع این نگرانی نیز حاضر به همکاری بوده و این بار به سونی پیشنهاد داده که بازی های Call of Duty را به مدت ده سال در سرویس پلی استیشن پلاس عرضه می‌کند. البته، به نظر می‌رسد که ژاپنی‌ها کماکان با این پیشنهاد نیز موافق نیستند.

سونی معتقد است که معامله اکتیویژن بلیزارد شاید در کوتاه مدت تاثیر زیادی در رقابت بازار نگذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسول‌های نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر آن‌ها تمام شده و کاربران به خاطر محبوبیت سری کال آو دیوتی، خرید ایکس باکس را به خرید پلی استیشن ترجیح خواهند داد. این در حالی است که تعهدهای مایکروسافت صرفا چرخه عمر کنسول‌های پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 را پوشش می‌دهد.

به طور کلی، مایکروسافت در تلاش است تا از تمام اتهام‌های وارد شده به خود در قبال سیاست‌های انحصارگرایی و برهم زدن فضای رقابتی بازار را تبرئه شود. در همین حین، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا بعد از ماه‌ها بررسی دقیق این پرونده، روز گذشته در پیامی اعلام کرد که شکایتی را برای جلوگیری از تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت تنظیم کرده است.

در متن این شکواییه نوشته شده که در صورت تایید معامله و ادغام اکتیویژن بلیزارد با مایکروسافت، ردموندی‌ها قدرت زیادی به دست می‌آورند که از این برتری برای تحقق خواسته‌ها و اهداف خود برای گسترش اکوسیستم ایکس باکس سوءاستفاده می‌کنند. این نهاد با اشاره به خرید شرکت زنیمکس و بتزدا، خاطرنشان کرد که مایکروسافت پیش‌تر با تصاحب یک کمپانی شخص ثالث ثابت کرده که همچنان رویکرد انحصارگرایی خود را ادامه می‌دهد.

بر این اساس، با تنظیم این شکایت، اکنون مایکروسافت باید در دادگاه آمریکا از معامله خود دفاع کند. در صورتی که ردموندی‌ها بتوانند رای اعتماد دادگاه و قاضی را به دست بیاورند، صاحب اکتیویژن بلیزارد خواهند بود. در غیر این صورت، این معامله با وجود توافق طرفین به کلی لغو خواهد شد. ناگفته نماند که مدتی پیش سخنگوی مایکروسافت در این باره گفت:

ما همیشه بر این باور هستیم که این قرارداد رقابت در بازار را گسترش داده و فرصت‌های جدیدی را برای بازیکنان و سازندگان ایجاد می‌کند. ما از همان روز اول معامله اعلام کردیم که حاضر هستیم تمامی نگرانی‌های سازمان‌های نظارتی را برطرف کنیم. در حالی که به صلح و آرامش اعتقاد داشتیم، اما در دادگاه به طور کامل از حق خود دفاع می‌کنیم.

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا تنها مانع مایکروسافت برای تصاحب اکتیویژن بلیزارد نیست، بلکه مدتی پیش نهادهای نظارتی اروپا و انگلستان نیز دور دوم و گسترده تحقیقات خود را درباره این معامله را آغاز کردند. این سازمان‌ها در فاز دوم تحقیقات تاثیر معامله بر رقابت پلتفرم پلی استیشن با ایکس باکس و سایر بازارهای نوظهور از جمله سرویس‌های اشتراکی و بازی‌های کلاود را بررسی می‌کنند.

البته، بهتر است بدانید تا به امروز نهادهای نظارتی سه کشور عربستان، برزیل و لهستان با خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت موافق کردند. در هر حال، تایید این معامله از سوی سازمان‌های نظارتی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و حالا که این معامله به دادگاه ایالات متحده آمریکا راه یافته، باید منتظر ماند و دید که شرکت مایکروسافت طی جلسه دادگاه با ارائه چه اسناد و مدارکی از حق و خرید خود دفاع خواهد کرد.

در میان این گفته‌ها، بد نیست اشاره کنم که مدتی پیش آقای فیل اسپنسر، رئیس کل بخش گیمینگ مایکروسافت، در گفت‌وگویی اعلام کرد که هدف اصلی کمپانی سونی، حفظ و تداوم سلطه‌گری خود در بازار کنسول‌ها و رشد جامعه پلی استیشن بوده که برای تحقق آن، به دنبال کوچک‌تر کردن هرچه بیشتر ایکس باکس است.

البته، با وجود مخالفت جدی سونی از این معامله، تاکنون تعدادی از افراد مطرح و شناخته‌شده از خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت حمایت کردند. برای مثال، گیب نیوئل، موسس و رئیس کل شرکت ولو، خاطرنشان کرد که ردموندی‌ها همواره به قول و وعده‌های خود عمل می‌کنند و نیازی به ارائه تعهد از سوی آن‌ها نیست. به علاوه، کمپانی متا، مالک پلتفرم‌های فیسبوک و اینستاگرام، نیز بر این باور است که تکمیل این معامله به تولید محتوای بیشتر در حوزه ویدیو گیم کمک می‌کند.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با پیشنهاد جدید مایکروسافت به سونی برای انتشار بازی های Call of Duty در سرویس پلی استیشن پلاس چیست؟ با توجه به ارائه چنین تعهدهایی از سوی ردموندی‌ها، به نظر شما، آیا در نهایت این معامله تایید خواهد شد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments