بهترین بازیهای فرنچایز کالاف دیوتی در گیم آپ
شمارهِ یک این روزهای سبک شوتر اول شخص
لیست بازیهای فرنچایز کالاف دیوتی در گیم آپ شامل ۹ عنوان متفاوت شده که قصد داریم به معرفی خلاصه وار هر کدام از آنها بپردازیم.
همان سال که بازی Medal of Honor: Allied Assault عرضه شد و توانست به موفقیتهای زیادی دست یابد، تعدادی از سازندگانش به همکاری خود با استودیو 2015 Inc خاتمه داده و استودیو جدیدی را به نام Infinity Ward ایجاد کردند. هدف آنها، توسعه رقیبی برای مجموعه مدال افتخار بود و به همین دلیل، پروژه را در ابتدا «قاتل مدال افتخار» (Medal of Honor Killer) نامیدند.
بازی Call of Duty اواخر اکتبر سال ۲۰۰۳ میلادی عرضه شد و موفقیتهایش فرنچایزی را بوجود آورد که امروزه با نام کالاف دیوتی میشناسیم؛ فرنچایزی متشکل از بازیهای ویدیویی، کمیک بوک، اکشن فیگور و فیلم کوتاه. محصول شرکت اکتیویژن با کنار زدن رقبای خود، یعنی مدال افتخار و بتلفیلد (Battlefield) توانسته به محبوبترین نام در میان علاقه مندان به عناوین شوتر اول شخص تبدیل شود. هر چند، طی سالهای اخیر انتقادهایی را دریافت کرده است.
در ادامه مقاله قصد داریم بازیهای فرنچایز کالاف دیوتی در گیم آپ را مرور کنیم که تعدادشان به رقم ۹ میرسد.
Call of Duty 4: Modern Warfare
سازنده: اینفینیتی وارد
چهارمین نسخه سری بازیهای کالاف دیوتی در سال ۲۰۰۷ میلادی عرضه شد و داستانی در سال ۲۰۱۱ را به تصویر میکشد. رهبر تندروهای یک کشور در خاورمیانه رئیس جمهور منتخب را کشته و در همین حین، جنبشی در روسیه قدرت میگیرد که خواهان بازگرداندن شکوه اتحاد جماهیر شوروی به این کشور است؛ جنبشی که باعث بوجود آمدن جنگ داخلی در روسیه میشود. اتفاقات داستان از دیدگاه شش شخصیت مختلف از جمله سوپ مکتاویش، جان پرایس و پال جکسون به تصویر کشیده میشود.
بازی Call of Duty 4: Modern Warfare از چند جهت بسیار حائز اهمیت است. عنوان مزبور در برههای از زمان به بازار آمد که نام شوتر اول شخص با جنگهای جهانی گره خورده بود. مدرن وارفر نه تنها نشان داد بازیهای شوتری که در زمان مدرن روایت میشوند دارای جذابیت بالایی هستند، بلکه داستانی سیاسی را به تصویر کشید که آن زمان سابقه نداشت. این موضوع در کنار استفاده از لحظههای سینمایی برای روایت، جذابیت را دو چندان کرد. در ضمن، نباید بخش چندنفرهاش را فراموش کرد که جذابیت فوق العادهای داشت.
مدرن وارفر یکی از بهترین بازیهای تاریخ ویدیو گیم محسوب میشود.
Call of Duty: World at War
سازنده: تری آرک
پنجمین نسخه سری بازیهای کالاف دیوتی در سال ۲۰۰۸ میلادی به بازارهای جهانی آمد. داستان در خلال جنگ جهانی دوم روایت شده و تمرکزش روی جبهههای اقیانوس آرام و جبهههای شرقی قرار دارد. شخصیتهای اصلی داستان سه نفر هستند اما بخش عمده داستان با یک سرباز سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا به نام میلر و یک سرباز ارتش سرخ به نام دیمیتری پترنکو پیش میرود. شخصیت سوم هم یک اپراتور سلاحِ هواپیمای کانسولیدیتد پی بی وای کاتالینا بوده که تنها در یک عملیات کنترل میشود.
استودیو تری آرک برای توسعه بازی Call of Duty: World at War از انجین متعلق به اینفینیتی وارد بهره برد که نتیجه آن، تخریب پذیری اکثر آیتمهای موجود در محیط، معرفی سیستم قطع اعضای بدن و سوختن واقع گرایانه انسانها بود. به این مورد باید نقشههای زیبا و مد زامبی را کرد که بسیار سرگرم کننده بوده و تکرارپذیری بالایی دارد. World at War همچنین بخاطر داستانی خشونت آمیز و اضطراب آورش بازخوردهای مثبتی را دریافت کرد و توانست یکی از پرفروشترین بازیهای سال ۲۰۰۸ لقب بگیرد.
Call of Duty: Modern Warfare 2
سازنده: اینفینیتی وارد
ششمین نسخه سری بازیهای کالاف دیوتی در سال ۲۰۰۹ میلادی منتشر شد و ادامه اتفاقات مدرن وارفر را به تصویر کشید. به بیان دقیقتر، بخش عمده داستان حول محور تسک فورس ۱۴۱ میچرخد که یک گروه چند ملیتی بوده و بدنبال مقابله با گروه تندرویی است که در روسیه قدرت را در دست دارد. کاربر همچنین در طول بازی کنترل دیگر شخصیتها از جمله یک فضانورد را در نبرد فضایی ایالات متحده آمریکا و روسیه بر عهده میگیرد.
بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 تمامی نقاط قوت قسمت اول مدرن وارفر را چند برابر بهتر کرد تا یکی از برترین شوترهای تاریخ را شاهد باشیم. اگر مدت زمانش را فاکتور بگیریم، داستانی غیرقابل پیش بینی، تاثیرگذار و احساسی را در خود داشته که با روایتی سینمایی و سرشار از هیجان ترکیب شده است. به این نقاط مثبت باید بخش چندنفره جذاب و محتوای کافی را اضافه کرد.
بد نیست اشاره شود کالاف دیوتی: مدرن وارفر 2 بخاطر یکی از مراحل بخش داستانی خود (مرحله No Russian) بسیار حاشیه ساز شد؛ مرحلهای که از قضا یک ایرانی به نام محمد علوی در طراحیاش نقش بسیاری داشت.
Call of Duty: Black Ops
سازنده: تری آرک
هفتمین نسخه سری بازیهای کالاف دیوتی اواخر ۲۰۱۰ میلادی به بازار آمد. داستان در بحبوحه جنگ سرد میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی جریان داشته و روایتگر تلاشهای یک مامور سازمان سیا به نام الکس میسن برای یادآوری مکانهای جاسوسان شوروی است. اتفاقات بازی در لوکیشنهای مختلفی از جمله کوبا، ویتنام، چین، هنگ کنگ و کانادا جریان داشته و غیر از میسن، شخصیتهای قابل کنترل دیگری هم وجود دارند اما او اصلیترینشان است.
بازی Call of Duty: Black Ops در میان طرفداران شوتر اول شخص با داستان پر پیچ و خم، جاسوسی و شوکه کنندهاش شناخته میشود که پیش بینی پیچشهای داستانی آن تقریباً غیرممکن است. همچنین داستان نسبت به نسخههای پیشین لحن بسیار تاریکتری داشته و این موضوع در کنار صداپیشگی عالی بازیگران، تاثیرگذاری داستان را دو چندان کرد. البته کمپین تنها نقطه قوت بلک آپس نبوده و این بازی شامل مدهای چندنفره و زامبی جذابی میشود که نقشههایی عالی را در خود جای دادهاند.
Call of Duty: Modern Warfare 3
سازنده: اینفینیتی وارد و اسلج همر گیمز
هشتمین نسخه کالاف دیوتی در فصل پاییز سال ۲۰۱۱ در دسترس قرار گرفت. داستان درست از جایی آغاز میشود که بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 به انتها رسیده بود؛ اعضای تسک فورس ۱۴۱ از جمله کاپیتان پرایس در پی قتل فرمانده خود، فراری بوده و در عین حال که باید از دست نیروهای ایالات متحده آمریکا فرار کنند، باید راهی را بیابند تا به واسطه آن ولادیمیر ماکاروف را متوقف کنند. بخش عمده اتفاقات داستان از دیدگاه یوری، عضو جدید تسک فورس و متحد سابق ماکاروف به تصویر کشیده میشود.
خروج تعدادی از کارمندان و مدیران اصلی از اینفینیتی وارد تاثیر خود را گذاشت و بازی Call of Duty: Modern Warfare 3 نتوانست روند رو به رشد مجموعه مدرن وارفر را ادامه دهد. از همین رو، از دید بسیاری از کارشناسان و طرفداران بدترین نسخه در سه گانه مدرن وارفر به شمار میرود. اگرچه روایت سینمایی اتفاقات همچنان در دل بازی وجود دارد، بسیاری از کارشناسان معتقد هستند داستان به جذابیت قسمت دوم نیست. در ضمن، گان پلی جذاب و مدهای چندنفره سرگرم کننده در کنار هایپ موجود پیرامون کمپین باعث شدند مدرن وارفر 3 طی ۲۴ ساعت نخست عرضه ۴۰۰ میلیون دلار فروخته و بزرگترین انتشار یک محصول حوزه سرگرمی تا آن زمان را رقم بزند.
Call of Duty: Black Ops II
سازنده: تری آرک
نهمین نسخه کالاف دیوتی در سال ۲۰۱۲ میلادی راهی بازارهای جهانی شد. این بازی دو خط داستانی دارد که بهم مرتبط هستند: خط داستانی اول در دهه ۸۰ میلادی جریان داشته و روی الکس میسن و فرانک وودز تمرکز دارد که میخواهند دلال سلاحی به نام رائول منِندز را بیابند؛ خط داستانی دوم روایتگر تلاشهای دیوید، فرزند الکس میسن بوده که میخواهد ماموریت ناتمام پدرش، یعنی دستگیری رائول منندز را به سرانجام برساند. منندز در گذر زمان به یک تروریست تبدیل و باعث راه افتادن دومین جنگ سرد در سال ۲۰۲۵ میلادی شده است.
بازی Call of Duty: Black Ops II بخصوص در بخش کمپین تفاوتهای قابل توجهی با نسخههای پیشین دارد. عنوان مزبور گیم پلی غیرخطی داشته و از همه مهمتر، چند پایان بندی متفاوت دارد که بسته به اقدامات و تصمیمات کاربر یکی از آنها به نمایش درمیآید. بلک آپس 2 در کنار مدهای چندنفره، مد زامبی را شامل میشود که از هر جهت به یاد ماندنی به شمار میرفت. همچنین گیم پلی بازی سریع و در عین حال متعادل بود. در ضمن، بلک آپس 2 طی ۲۴ ساعت نخست عرضه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار فروخت و تا قبل از آمدن GTA 5، بزرگترین عرضه را در میان محصولات سرگرمی داشت.
Call of Duty: Ghosts
سازنده: اینفینیتی وارد
دهمین کالاف دیوتی سال ۲۰۱۳ میلادی عرضه شد تا محصولی متفاوت نسبت به زیرمجموعههای دیگر باشد که روی دنیای مدرن، جنگهای جهانی یا آینده تمرکز داشتند. داستان در آیندهای نزدیک جریان داشته و کشورهای آمریکای جنوبی پس از تشکیل یک حکومت متحد توانستهاند به قدرتی اقتصادی و نظامی در جهان تبدیل شوند. این حکومت حالا قصد دارد به ایالات متحده آمریکا حمله کرده و آن را هم تحت سلطه خود بگیرد. شخصیتهای اصلی داستان اعضای گروهی از نیروهای ویژه آمریکا هستند که اشباح نام داشته و میخواهند با عملیاتهای خرابکارانه، جلوی دشمن را بگیرند.
بازی Call of Duty: Ghosts بازخوردهای متنقاضی را از سوی کارشناسان دریافت کرد و در تکرار موفقیتهای قسمتهای پیشین ناکام بود. به بیان دقیقتر، سه گانه مدرن وارفر باعث شده بود انتظارات از استودیو اینفینیتی وارد بسیار بالا برود و آنها هم نتوانستند از پسش بربیایند. یکی از بزرگترین انتقادها، استفاده از نام شبح (Ghost) و ظاهر این شخصیت در طراحی شخصیتهای اصلی کمپین بود. جدا از این، مدهای مختلف بخش چندنفره بخصوص Extinction بازخوردهای مثبتی را دریافت کرد. کاربر در این مد باید از حملات بیگانگان جان سالم به در ببرد.
Call of Duty: Advanced Warfare
سازنده: اسلج همر گیمز
یازدهمین نسخه کالاف دیوتی سال ۲۰۱۴ عرضه شد. داستان در آینده و بین سالهای ۲۰۵۴ الی ۲۰۶۱ میلادی جریان داشته و برخلاف نسخههای پیشین، تنها یک پروتاگونیست را در خود جای داده است. پروتاگونیست، سرباز یکم جک میچل بوده که پس از حادثهای تلخ تصمیم میگیرد به اطلس بپیوندد که یک ارتش خصوصی است. جک و هم تیمیهایش باید اقدامات یک جدایی طلب چچنی به نام هیدس را متوقف کنند.
بازی Call of Duty: Advanced Warfare اولین نسخه از مجموعه بوده که اسلج همر بصورت مستقل روی آن کار کرد. عنوان مزبور بخاطر استفاده از یک انجین گرافیکی متحول شده، بازخوردهای مثبتی را بابت جلوههای بصریاش دریافت کرد. به این مورد باید گیم پلی نوآورانه و در عین حال آشنا، سریع و هیجان انگیزش را اضافه کرد که نقش بسزایی در دریافت بازخوردهای مثبت و ثبت عملکردی بهتر نسبت به نسخه پیشین ایفا کرد.
البته کالاف دیوتی: جنگاوری پیشرفته بدون نقص نبود و لوت باکسها باعث انتقاداتی شدند.
Call of Duty: Black Ops III
سازنده: تری آرک
دوازدهمین نسخه کالاف دیوتی سال ۲۰۱۵ در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. داستان در سال ۲۰۶۵ میلادی، ۴۰ سال بعد از اتفاقات بلک آپس 2 به وقوع میپیوندد. همزمان با تغییرات گسترده آب و هوایی و ظهور تکنولوژیهای پیشرفته، سومین جنگ سرد میان دو جبهه Winslow Accord و Common Defense Pact رخ داده و شخصیت اصلی برای Winslow Accord میجنگد. او و هم تیمیهایش ماموریت مییابند به سنگاپور رفته و قطع ارتباط با یک پایگاه سازمان سیا را بررسی کنند. همین اتفاق، باقی داستان را زمینه چینی میکند.
بازی Call of Duty: Black Ops III اولین نسخه مجموعه کالاف دیوتی پس از قطع همکاری اکتیویژن با مایکروسافت و آغاز همکاری با بخش سرگرمیهای تعاملی سونی بود. اگرچه داستان بخش کمپینش و عدم وجود نوآوری در آن به انتقاداتی ختم شد، بازخوردهای دریافتی بطور کلی مثبت بودند؛ زیرا بازی از یک گیم پلی جذاب و سرگرم کننده در مدهای چندنفره و مد زامبی برخوردار بوده و نقشههایش طراحی بسیار خوبی دارند.
بنظر شما، کدام نسخه باید به لیست بازیهای کالاف دیوتی در گیم آپ اضافه شود؟ شما میتوانید به راحتی از طریق کلیک روی دکمه زیر وارد صفحه مربوط به تمام بازیهای این فرنچایز در گیمآپ شوید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید