باتوجه به اینکه امروزه بیشتر مردم دنبال سرگرم شدن با تلفنهای هوشمند خود هستند، میتوانیم بازی Call of Duty: Mobile را یکی از بحث برانگیزترین بازیهای سال جاری بنامیم.
هر چند که بسیاری از بازیسازان در سالهای اخیر علاقهی زیادی به توسعهی عناوین خود روی موبایل نشان دادهاند، اما بیشتر بازیکنان کنسولها هیچ رمقی به تجربهی آثار عرضه شده در اسمارتفونها نشان ندادهاند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید و چندان توجهی به عناوین منتشر شده روی موبایلها ندارید، پیشنهاد میکنم که همین الان بازی Call of Duty: Mobile را دانلود کنید تا مسیر زندگیتان را تغییر دهد!
البته که برای من تمام نمایشهای این عنوان پیش از عرضه، جذابیت زیادی داشت و ندای وظیفه جدید را به یکی از مورد انتظارترین بازیهای سال تبدیل کرده بود. بعد از کلی لحظهشماری بالاخره اولین روز اکتبر فرا رسید و موفق شدم نسخهی موبایل Call of Duty جدید را تجربه کنم. راستش را بخواهید حتی من هم انتظار نداشتم که با چنین بازی سرگرمکنندهای مواجه شوم.
هر ذهنیتی را که از Call of Duty: Strike Team دارید، کنار بگذارید و سطح انتظاراتتان را بالاتر ببرید. محصول مشترک اکتیویژن و Tencent به عنوان یک شوتر نظامی، عملکرد کاملی دارد و مرزهای این ژانر را در پلتفرم موبایل بهطور کلی جابهجا کرده است. تمام مکانیکها و ویژگیهایی که یک تیراندازی اول شخص به آن نیاز دارد، در بازی Call of Duty: Mobile پیدا میشود.
بعد از گذراندن بخش Tutorial که به بهترین شکل ممکن ویژگیهای سطحی بازی را به مخاطب آموزش میدهد، میتوانید حالت تیراندازی را در بازی تعیین کنید. به عنوان مثال اگر سابقهی تجربهی بازیهای شوتر اول شخص را در موبایلها ندارید، پیشنهاد میکنم که حالت ساده را انتخاب کنید. در این حالت، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که نشانگر سلاحتان را به سمت دشمن ببرید تا خود بازی زحمت شلیک کردن را متحمل شود.
در همان ابتدا متوجه خواهید شد که نه تنها گانپلی بازی هیچ ضعفی ندارد، بلکه میتواند دقیقا مانند یک مادهی اعتیادآور در رگهای شما جاری شود. به رغم وجود این نقطه قوت، نمیتوان منکر این مسئله شد که کنترل بازی روی صفحههای لمسی تلفنهای هوشمند، هنوز هم مشکلات و سختیهای منحصر به فرد خود را به دنبال دارد. ضعف کنترل در بسیاری از بازیهای موبایل باعث شده تا بازیکن به قدر کافی تجربه لذتبخشی نداشته باشد و Call of Duty: Mobile هم از این قاعده مستثنی نیست. برای پوشاندن این ضعف، فقط و فقط دو راهکاری پیش روی خود دارید؛ اول اینکه با استفاده از یک شبیهساز معتبر روی رایانههای شخصی خود، با موس و کیبرد بازی را تجربه کنید؛ دوم هم اینکه از کنترلر استفاده کنید.
متاسفانه راهکار دوم در حال حاضر قابل دسترسی نیست و به لطف و مرحمت توسعهدهندگان در همان روز اول عرضه، پشتیبانی از کنترلرها حذف شد تا در آینده، به شکل بهینهتری به این عنوان اضافه شود. با این حال، محکوم هستید تا تمام نواقص موبایلهای لمسی را به جان بخرید تا بتوانید بازی Call of Duty: Mobile را تجربه کنید.
علاوه بر کنترل دشوار در تلفنهای هوشمند، افراط توسعهدهندگان در طراحی اینترفیس، کار را بیش از پیش سختتر کرده است. گزینههای خیلی زیادی در تصویر بازی وجود دارد که میتواند هواس هر بازیکنی را به خود جلب کند؛ همچنین، کوچکترین بیدقتی میتواند موجب این مسئله شود که دستتان به یکی از این موارد برخورد کند تا در گیر و دار نبرد، خودتان و همتیمیهایتان را به دردسر بیاندازید.
البته که ریشهی این مشکلات، نه در تنسنت است و اکتیویژن، و نه در خود بازی Call of Duty: Mobile! این مسئله یک ایراد ذاتی در موبایلهای هوشمند است که تنها راهکار آن هم، پشتیبانی بازیها از کنترلر به نظر میرسد. با این وجود، هنوز مشخص نیست که چرا سازندگان Call of Duty جدید پیش از تاریخ عرضه بازی به فکر بهینه کردن کنترلر در بازی جدید خود نیافتادهاند؟
تمام مکانیکها و ویژگیهایی که یک تیراندازی اول شخص به آن نیاز دارد، در بازی Call of Duty: Mobile پیدا میشود.
اولین مودی که در دسترس شما قرار میگیرد، بخش چندنفره (یا همان MultiPlayer) خواهد بود. وجود حالتهای مختلفی مانند Frontline، Domination، Search and Destroy و البته Team Deathmatch میتواند این بازی مولتیپلیر را از تلهی یکنواخت شدن، دور کند. متاسفانه در تمام این حالتها، بازی از مشکل عدم تعادل سطح (Level) بازیکنان در هر مبارزه رنج میبرد. برای مثال اگر لول شما 27 باشد، هیچ جای تعجبی ندارد که در جوخهی مقابل یا حتی تیم خودتان، بازیکنی با لول 5(!) قرار گیرد. از این گذشته، خیلی از نفرات با لولهای زیاد هم ممکن است عملکردی در حد یک بازی آماتور داشته باشند. اینطور که پیداست علاوه بر عدم وجود بالانس در matchmaking، رباتها هم حسابی تعادل مبارزات را برهم زدهاند و این مسئله چیزی نیست که اکتیویژن بتواند آن را با دلایلی مانند کم بودن تعداد بازیکنان، توجیه کند.
سازندگان این بازی به همین حالته اکتفا نکردند و با قرار دادن بخش بتل رویال (Battle Royale) جسارت زیادی در قبال ساختهی جدید خود به خرج دادند.
بعد از کسب لول هفتم، میتوانید وارد بخش بتل رویال شوید. جهت ادای احترام به سلیقهی مخاطب، بازی در این بخش امکان انتخاب زاویه دوربین را در اختیار بازیکن قرار میدهد؛ به عبارتی دیگر میتوانید تعیین کنید که با زاویهی سوم شخص وارد میدان نبرد شوید یا اول شخص.
مود بتل رویال بازی Call of Duty: Mobile اشل کوچکی از حالت Blackout در CoD: Black Ops 4 است. بدون اینکه به برداشتن تابه و یا لباس(!) فکر کنید، وارد محیطی کاملا جدی خواهید شد که میتواند یک مبارزهی درگیرانه و جذاب را برای شما به ارمغان بیاورد. وسایل نقلیهای که در این حالت وجود دارد، یادآور حالت Blackout هستند و میتوانند کاربردی فراتر از ماشینهای شهری در برخی دیگر از بازیهای این ژانر داشته باشند. هر چند که در حال حاضر، وجود تعداد قابل توجهی از رباتها مانع از تجربهی کامل بخش بتل رویال این بازی میشود اما انتظار میرود تا با بیشتر شدن تعداد بازیکنان و همچنین بهروزرسانیهای اکتیویژن، این مشکل هم برطرف شود.
همانطور که میدانید بازی Call of Duty: Mobile تحت عنوان یک اثر Free to Play (رایگان) عرضه شده و دارای سیستم مایکروترنزکشن است. با این حال، در همان ابتدای بازی با کسب XPها و سکهها، حسابی مشتاق به ارتقای سلاحهایتان میشوید. اگر احساس میکنید که چنین سیاستی صرفا یک دام است تا طعم ارتقا اسلحه زیر زبان مخاطب برود، سخت در اشتباه هستید. با انجام کارهای مختلف در طول بازی، سازندگان حسابی شما را شارژ خواهند کرد. هر چند که رفته رفته کسب امتیازات سختتر میشود و با سرعت کمتری پیش میرود، اما با بیشتر بازی کردن میتوانید پا به پای سایر بازیکنان پیشرفت کنید.
مواردی که با استفاده از پول واقعی قابل خرید هستند، بیشتر شامل آیتمهای تزئینی میشوند. هر چند که سلاحهای قوی هم در بین این موارد وجود دارد اما برتری آنها در حدی نیست که بخواهیم برچسب Pay to Win را به بازی موبایل Call of Duty بسچبانیم. نباید فراموش کرد که این عنوان، یک اثر کاملا رایگان بوده و طبیعی است که توسعهدهندگان به دنبال کسب درآمد از آیتمهای درون بازی خود باشند.
گرافیک بازی Call of Duty: Mobile از دیگر مواردی است که جلوه فوقالعادهای دارد. انجام این بازی روی گوشیهای نه چندان قدرتمند، یک تجربهی به یاد ماندنی است. با این حال، اگر تلفن هوشمندتان دارای سختافزار قدرتمندی باشد، باید نوید این را بدهم که ویژوآلهای بازی حسابی شما را شگفتزده خواهد کرد.
اگر از برخی جزئیات نقشهها فاکتور بگیریم، کیفیت تکسچرها و نورپردازیها فراتر از حد انتظار ظاهر شدهاند. از طرفی دیگر، در تجربهی چند ساعتهی این اثر هیچ مشکلی مبنی بر افت نرخ فریم مشاهده نشد. در اختیار داشتن نقشههای محبوب بخش چندنفرهی سری Call of Duty این امکان را ایجاده کرده تا بیشتر بازیکنان به راحتی هر چه تمامتر با محیط بازی ارتباط برقرار کنند. دیدن نقشههایی مانند Hijacked و یا Nukedown در تلفنهای هوشمند با چنین کیفیتی، برای من نقطهی شروع هیجان در این بازی بود.
به رغم تمام محدودیتهای سختافزاری موبایلها، بازی Call of Duty: Mobile پلی بین تلفنهای هوشمند و کنسولها ایجاده کرده است. این اثر با بهرهگیری از تمام مکانیکها و ویژگیهای لازم برای یک شوتر نظامی اول شخص چندنفره، میتواند تجربهی فوقالعادهای را برای شما و البته دوستانتان رقم بزند. به عبارتی دیگر سازندگان آن برای انقلاب در عرصهی توسعهی بازیهای موبایل، سراغ هیچ نوآوری خاصی نرفتهاند و فقط با الهام از دلایل موفقیت عناوینی مانند Call of Duty: Black Ops 4، یک تجربهی سرگرمکننده را منتشر کردهاند. از نظر من، این اثر میتواند به نمادی از جملهی «زیبایی در سادگی است» در بین بازیهای موبایل بدل شود. در نهایت، بدون هیچ اغراقی باید بگویم که این بازی، سرگرمکنندهترین و اعتیادآورترین تیراندازی اول شخص در تاریخ بازیهای این پلتفرم – تا به امروز – است و نباید از کنار آن، بیتفاوت عبور کرد.
- وجود حالتهای مختلف بخش چندنفره
- سیستم ارتقا اسلحه
- وجود نقشههای محبوب سری Call of Duty
- گرافیک عالی
- اینترفیس شلوغ و بینظم
- عدم پشتیبانی از کنترلر (تا به امروز)
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید