نگرانی سونی از کاهش کیفیت بازیهای Call of Duty در پلیاستیشن
عواقب احتمالی تصاحب اکتیویژن بلیزارد توسط ایکس باکس
بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی معتقد است که در صورت تصاحب اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، عملکرد و کیفیت بازی های کالاف دیوتی در پلی استیشن کاهش مییابد.
حدود یک سال از معامله جنجالی مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد میگذرد؛ خریدی به ارزش ۶۹ میلیارد دلار که به دنبال آن مالکیت تمام استودیوها و بازیهای اکتیویژن از جمله مجموعه کال آو دیوتی در اختیار ردموندیها قرار میگیرد. البته، با توجه به عواقب احتمالی و تاثیرگذاری معامله در آینده صنعت بازیها، این خرید هنوز نهایی نشده و تا به امروز با حواشی زیادی روبهرو شده است.
مهمترین نگرانی از این معامله، تصاحب تمام و کمال سری کالاف دیوتی و احتمال عرضه انحصاری آن برای ایکس باکس است. از این رو، نهادهای نظارتی شماری از کشورها از جمله آمریکا و انگلستان به دقت عواقب این خرید را بررسی میکنند. در همین حین، سونی به عنوان یکی از مخالفان سرسخت و جدی، تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از تکمیل معامله جلوگیری کند.
در طرف مقابل، مایکروسافت با ارائه دلایل و تعهدهای متعدد، سعی بر این دارد تا با جلب رضایت نهادهای نظارتی، اکتیویژن بلیزارد را به خانواده ایکس باکس ملحق کند. در حالی که همچنان سرنوشت این معامله در هالهای از ابهام قرار دارد، هر از چند گاهی شاهد واکنش پلی استیشن به این خرید هستیم که در تازهترین این اقدامها، مدتی پیش ژاپنیها نسبت به احتمال کاهش کیفیت بازی های کالاف دیوتی در پلتفرم پلی استیشن اظهار نگرانی کردند.
سونی معتقد است که مایکروسافت برنامههای هدفمند و استراتژیکی برای خرید اکتیویژن بلیزارد در اختیار دارد که به دنبال آنها، شاید قیمت بازیهای کالاف دیوتی را افزایش دهد. از طرفی، ممکن است که ردموندیها صرفا آثار Call of Duty را در سرویس گیم پس عرضه کنند.
مهمتر از اینها، احتمالا شرکت مایکروسافت با همکاری تیم سازنده عملکرد و کیفیت بازی های کالاف دیوتی را به طور عامدانه یا غیر عامدانه در پلتفرم پلی استیشن کاهش دهد. از این رو، بدیهی است که میزان فروش بازی در پلتفرم مزبور به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده و شماری از طرفداران پلتفرم ایکس باکس را برای تجربه این مجموعه انتخاب میکنند.
بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی در این زمینه توضیح میدهد:
ممکن است که شرکت مایکروسافت نسخهای از بازی کالاف دیوتی را برای پلی استیشن عرضه کند که باگها و ایرادات فنی زیادی در زمان انتشار داشته باشد. در حالی که این مشکلات به سرعت شناسایی و توسط تیم سازنده برطرف میشوند، اما در آن دوره اعتماد هواداران نسبت به پلتفرم پلی استیشن از بین میرود و دیگر برای تجربه بازیهعای این مجموعه به سراغ پلی استیشن نمیآیند.
گفتنی است که بیشترین میزان فروش عناوین کالاف دیوتی مربوط به هفتههای اول انتشار است. اگر عملکرد بازی در ایکس باکس بهتر از نسخه پلی استیشن باشد، بدون تردید بازیکنان به این پلتفرم کوچ خواهند کرد؛ چرا که بازی محبوب آنها در پلی استیشن بهترین عملکرد را ندارد.
بر اساس اظهارات تحلیلگرها، خرابکاری عمدی Call of Duty در کنسولهای پلی استیشن چندان منطقی نخواهد بود؛ چرا که گزارش هر ایراد تاثیر منفی در برنامههای آتی اکتیویژن و همچنین مایکروسافت برای توسعه مجموعه میگذارد. با این حال، شاید منظور سونی از طرح این سناریو این باشد که اکتیویژن رفع باگهای نسخههای ایکس باکس بازیهای کالاف دیوتی را در اولویت کار خود قرار خواهد داد.
این موضوع در حالی از سوی ژاپنیها مطرح شده که مایکروسافت پیشتر پیشنهاد ده ساله برای انتشار بازیهای کال آو دیوتی در پلی استیشن را به سونی و ارائه داده است. بر اساس این پیشنهاد، نسخه پلی استیشن بازیهای جدید Call of Duty به مدت ده سال به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس منتشر میشوند. از طرفی، ردموندیها در ازای انتشار این عناوین برای پلتفرمهای سونی هیچ امتیازی از آنها دریافت نمیکنند.
البته، یکی دیگر از نگرانیهای سونی، عرضه بازیهای کالاف دیوتی در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس است که این موضوع میتواند به شکست پلی استیشن پلاس منجر شود. جالب است بدانید که ردموندیها به تازگی اعلام کردند که هیچ محدودیتی برای انتشار بازی در سرویسهای اشتراکی در نظر نمیگیرد. در واقع، گفته شده که در صورت موافقت سونی، هر بازی از مجموعه Call of Duty برای مدت زمان مشابه، در هر دو سرویس گیم پس و پلی استیشن پلاس در دسترس قرار میگیرند.
اگر خاطرتان باشد، چند ماه پیش بود که کمیسیون تجارت فدرال آمریکا بعد از ماهها بررسی دقیق پرونده، رسما شکایت خود برای جلوگیری از تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را تنظیم کرد. این سازمان مدعی است که در صورت تایید معامله و ادغام این دو کمپانی با یکدیگر، ردموندیها قدرت زیادی به دست میآورند که از این برتری برای پیشتازی در بازار و سرکوب رقبای خود استفاده میکنند. البته، مایکروسافت این ادعاها را رد میکند و معتقد است که این معامله نه تنها به فضای رقابتی بازار آسیبی وارد نمیکند، بلکه در مجموع به نفع تمام بازیکنان خواهد بود.
جدا از شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا و انگلستان نیز از تکمیل این معامله نگران هستند. این سازمانها تاثیر معامله بر رقابت پلی استیشن با ایکس باکس و سایر بازارهای نوظهور از جمله سرویسهای اشتراکی و بازیهای کلاود را بررسی میکنند. این نهاد اخیرا از نگرانی خود درباره افزایش قیمت گیم پس بعد از تکمیل خرید اکتیویژن بلیزارد سخن گفته که مایکروسافت با رد این اظهارات، وعده داده که قیمت اشتراک ایکس باکس گیم پس به بهانه جبران هزینه عرضه بازیهای کالاف دیوتی در این سرویس افزایش پیدا نمیکند.
ردموندیها برای اثبات ادعای خود، به خرید شرکت بتزدا اشاره کردند. در حقیقت، بعد از تصاحب بتزدا، شماری از بازیهای محبوب این شرکت از جمله سری دووم، فالاوت و الدر اسکرولز در ایکس باکس گیم پس منتشر شدند. با این وجود، قیمت اشتراک ماهانه و سالانه این سرویس افزایش پیدا نکرد. مایکروسافت بر این باور است که خرید اکتیویژن بلیزارد در افزایش کیفیت این سرویس و ارائه خدمات بهتر به مصرفکنندگان تاثیرگذار خواهد بود.
در حالی که هنوز نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا، انگلستان و ایالات متحده در حال بررسی معامله هستند، بهتر است بدانید که تا به امروز سازمانهای نظارت بر بازار کشورهای عربستان، برزیل، صربستان و شیلی موافقت خود با پیوستن شرکت اکتیویژن بلیزارد به مایکروسافات را اعلام کردند.
در هر حال، تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر مایکروسافت میتواند مالکیت اکتیویژن بلیزارد را به دست بگیرد یا به دنبال شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا و فشار نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا، این معامله لغو خواهد شد. ناگفته نماند اگر همه چیز مطابق با برنامهریزیهای مایکروسافت پیش برود، این خرید احتمالا در تابستان سال جاری میلادی نهایی میشود.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با نگرانی سونی از تضعیف عملکرد و کاهش کیفیت بازی های کالاف دیوتی در پلی استیشن چیست؟ به نظر شما، آیا در نهایت اکتیویژن بلیزارد به ایکس باکس محلق خواهد شد؟ شما عواقب این معامله را چگونه پیشبینی میکنید فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید