بیت کوین ارز دیجیتال

آیا دولت‌ها می‌توانند بیت‌کوین را ممنوع کنند؟

میزان موفقیت کشورها در تحریم ارزهای دیجیتال

1%
  • 0/10
آیا دولت‌ها می‌توانند بیت‌کوین را ممنوع کنند؟ ۰ ۰۴ مهر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

از روزهای ابتدایی خلق بیت‌کوین، نگرانی‌هایی درباره‌ی ایجاد ممنوعیت برای این ارز دیجیتال توسط دولت‌ها، در سرتاسر جهان وجود داشته است. برخی معتقدند که ممنوعیت بیت‌کوین با گذشت زمان اجرایی خواهد شد.

بیت‌‌کوین تهدیدی برای سیستم‌های مالی سنتی پنداشته می‌شود

در بسیاری از کشورها بیت‌کوین تهدیدی برای سیستم‌های مالی سنتی خوانده می‌شود. عده‌ی بسیاری معتقدند که این ارز دیجیتال می‌تواند قدرت بانک‌های مرکزی را در کنترل ذخایر پولی تضعیف کند. همچنین، برخی از قانون‌گذاران ماهیت شبه‌ناشناس این رمزارز را مورد انتقاد قرار می‌دهند. آن‌ها معتقدند که بیت‌کوین ارتکاب جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر، پول‌شویی و دزدی از طریق باج‌افزارها را تسهیل می‌کند. با این حال، امکان ایجاد ممنوعیت برای بیت‌کوین در هر منطقه، به مقامات آن کشور بستگی دارد.

تا کنون تعدادی از کشورها بیت‌کوین را تحریم کرده‌اند

پاسخ این سوال، که آیا می‌توان بیت‌کوین را تحریم کرد یا نه، تا حدودی روشن است. همچنان که تا کنون تعدادی از کشورها به‌طور رسمی ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده‌اند. در حال حاضر، تعداد انگشت‌شماری از کشورها از جمله: الجزایر، مصر، پاکستان و به تازگی چین، ارزهای دیجیتال را به‌طور کامل ممنوع کرده‌اند. انجام هرگونه تراکنش، مالکیت یا استفاده از رمزارزها به هرشکلی، در این کشورها غیر قانونی است.

کشورهای دیگری مانند عربستان سعودی و تایوان، محدودیت‌های نسبی برای استفاده از ارز دیجیتال وضع‌ کرده‌اند. مقامات این کشورها نهادهای مالی دولتی را از انجام هرگونه معامله از طریق رمزارز یا بیت‌کوین منع کرده‌اند.

شایان ذکر است اکثریت قریب به اتفاق کشورهایی که معاملات ارز دیجیتال را تحریم کرده‌اند، شاخص دموکراسی اقتصادی نسبتاً پایینی دارند.

ممنوعیت بیت‌کوین در چین

در میان تمام کشورهایی که نسبت به بیت‌کوین موضع منفی دارند، چین سرکوب‌گرانه‌ترین قوانین را در مقابله با ارزهای دیجیتال وضع کرده‌ است. این کشور سیاست‌های خود را در رابطه با معاملات ارزهای دیجیتال برای مدت زیادی حفظ کرده‌ است. در سال ۲۰۲۱، چین صاحبان دستگاه‌های ماینر را مجبور کرد که فعالیت‌شان را متوقف کنند. همچنین بانک خلق چین، با صدور یک حکم، به بانک‌ها و پلتفرم‌های پرداخت دستور داد که هرگونه فعالیت در رابطه با ارزهای دیجیتال را متوقف کنند.

تا قبل از ایجاد ممنوعیت استخراج در چین، این کشور حدود دو سوم صنعت استخراج بیت‌کوین جهان را در دست داشت. پس از آن، عده‌ی بسیاری از استخراج‌کنندگان از کشور مهاجرت کردند. بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال ارائه‌ی خدمات به مشتریان چینی را محدود کردند. حتی صفحات شخصی افراد که به رمز‌ارزها مربوط بودند توسط رسانه‌های اجتماعی معروف مسدود شدند. با این حال، تبعات گسترده‌تر این اقدام محدود بودند. علی‌رغم تلاش‌های چین برای مقابله با صنعت ارز‌های دیجیتال، افراد ساکن این کشور همچنان می‌توانند با استفاده از VPN به مبادلات ارزهای دیجیتال خارج از کشور دسترسی داشته باشند.

با این وجود، حتی پس از اعمال ممنوعیت در چین، نرخ استخراج بیت‌کوین به‌طور پیوسته افزایش یافته است. آمارها نشان می‌دهند که تحریم این ارز دیجیتال توسط دولت چین اقدام چندان اثربخشی نبوده است.

آیا بیت‌کوین در ایالات متحده ممنوع خواهد شد؟

در حال حاضر معاملات بیت‌کوین در ایالات متحده قانونی است. کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور اعلام کرد که بیت‌کوین اوراق بهادار محسوب نمی‌شود. همچنین کمیسیون معاملات آتی کالا در سال ۲۰۱۵ عنوان کرد که این ارز به طلا شباهت دارد. بنابراین باید تابع مقررات خرید و فروش طلا باشد.

علاوه بر آن، دستورالعمل‌‌هایی برای سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین صادر شد. در این دستورالعمل‌ها ذکر شده‌ است که استفاده از بیت‌کوین، به‌عنوان یک روش پرداخت، کاملاً قانونی است. مگر این که فروشنده‌ی کالا یا خدمات مایل به پذیرش آن نباشد.

با توجه به مجموعه‌ای از قوانین ایالتی و فدرال در ایالات متحده، مقررات دقیق در مورد بیت‌کوین در ایالت‌های مختلف متفاوت است. به‌عنوان مثال، در هاوایی مشاغل مربوط به ارزهای دیجیتال برای انتقال پول باید مجوز درخواست کنند. در حالی که در ایالت وایومینگ ارزهای دیجیتال وضعیت قانونی مشابهی با پول معمولی دارند.

با در نظر گرفتن موارد بیان‌ شده، ایجاد ممنوعیت برای بیت‌کوین در ایالات متحده دور از ذهن به‌نظر می‌رسد. همچنان که میلیاردها دلار توسط شرکت‌های آمریکایی روی این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری شده است. با این حال، احتمالات ضعیفی در رابطه با ممنوعیت بیت‌کوین در این کشور وجود دارد. چرا که بیت‌کوین از ابتدای پیدایش، مورد انتقاد نهادهای نظارتی و قانون‌گذاران قرار گرفته‌ است. رئیس بورس و اوراق بهادار ایالات متحده می‌گوید، ارزهای رمزنگاری‌ شده ارتکاب جرم را تسهیل می‌کنند. همچنین، برخی سناتورهای آمریکایی معتقدند که ارزهای دیجیتال می‌توانند ذخایر پولی را مورد تهدید برنامه‌نویسان ناشناس قرار دهند.

به‌طور کلی، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مقامات آمریکایی در حال بررسی ممنوعیت کامل بیت‌کوین هستند. با این حال، انتظار می‌رود که الزامات سختگیرانه‌ی نظارتی بر معاملات این ارز دیجیتال اعمال شود. هرچند که انجام چنین اقداماتی تبعات اقتصادی زیادی به‌همراه خواهد داشت.

اجرای ممنوعیت کار ساده‌ای نیست

اگرچه صدور حکمی مبنی بر ممنوعیت استفاده بیت‌کوین توسط دولت امکان‌پذیر است. اما پیاده‌سازی چنین قوانینی برای بسیاری از کشورها غیرممکن و دشوار است. مگر این‌که به‌طور همزمان کنترل شدیدی روی اینترنت اعمال شود. در غیر این صورت، اشخاص می‌توانند با دانلود نرم‌افزار کیف پول بیت‌کوین به انجام معاملات بپردازند. همچنان که هنوز تعداد قابل توجهی از کاربران ارزهای دیجیتال ساکن کشورهایی هستند که استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده‌اند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments