چین یکی از بزرگترین بازارهای رمز ارز در سرتاسر جهان است. نوسانات قیمت در این کشور اغلب بر قیمت جهانی ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارد. چنان که بهدنبال اعلام چین، قیمت بیتکوین بیش از ۲۰۰۰ دلار (۱۴۶۰ پوند) کاهش یافت.
طی روزهای گذشته، بانک خلق چین هرگونه فعالیت تجاری مرتبط با رمز ارز را فعالیتهای مالی غیر قانونی خواند و هشدار داد که ارزهای دیجیتال امنیت داراییهای مردم را بهخطر میاندازند. چنین تحریمهای سرکوبگرانهای ناشی از آن است که سیاستهای دولت این کشور ارزهای دیجیتال را در بهترین حالت یک نوع سرمایهگذاری ناپایدار و سوداگرانه، و در بدترین حالت راهی برای پولشویی میداند.
تجارت رمز ارز از سال ۲۰۱۹ بهصورت رسمی در چین ممنوع شده است. اما همچنان از طریق مبادلات خارجی بهصورت آنلاین ادامه مییابد. با این حال، امسال دولت چین سرکوب قابل توجهی اعمال کرده است.
در ماه مه سال جاری، دولت چین به خریداران هشدار داد که برای ادامهی تجارت آنلاین بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال از هیچگونه حمایتی برخوردار نخواهند بود، زیرا مقامات دولتی متعهد شدهاند فشارها را بر این صنعت افزایش دهند.
در ماه ژوئن، بانک خلق چین به بانکها و سیستم عاملهای پرداخت دستور داد که تسهیل معاملات رمز ارز را متوقف کنند. همچنین این بانک ممنوعیتهای گستردهای در رابطه با استخراج بیت کوین صادر کرد.
اما بیانیهی روز جمعه واضحترین نشانهای است که چین میخواهد معاملات ارزهای دیجیتال را در هر شکل متوقف کند. این بیانیه نشان میدهد کسانی که در فعالیتهای مالی غیر قانونی شرکت دارند مرتکب جرم شدهاند و دولت آنها را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.
در این بیانیه آمده است که ارائهی خدمات به شهروندان چینی توسط وبسایتهای خارجی بهصورت آنلاین یک فعالیت غیر قانونی است.
مهاجرت استخراجگران رمز ارز
فناوری بهکار گرفته شده در هستهی بسیاری از ارزهای دیجیتال، از جمله بیتکوین، متکی بر تعداد زیادی رایانههای توزیع شده است که معاملات را در یک دفتر کل مجازی و مشترک به نام بلاکچین بررسی میکنند.
به کسانی که در فرایند پردازش تراکنشهای رایانهای فعالیت میکنند، سکهی جدید بهطور تصادفی اهدا میشود که تعریف بسیار سادهای از فرایند استخراج است.
فعالیت استخراج در چین بسیار محبوب است. این کشور با هزینهی برق نسبتاً پایین و سختافزارهای ارزان قیمت، از مدتها پیش یکی از مراکز استخراج رمز ارز در جهان بوده است. حتی بسیاری از گیمرها گاهی ماینرها را مقصر کمبود جهانی کارتهای گرافیکی میدانند، زیرا آنها برای پردازش ارزهای رمزنگاری شده از کارتهای گرافیکی قدرتمند استفاده میکنند.
در حال حاضر صنعت استخراج رمز ارز تحت تأثیر اعمال سرکوب در چین است. در سپتامبر ۲۰۱۹، چین ۷۵ درصد از مصرف انرژی بیتکوین در جهان را بهخود اختصاص داده بود. تا آوریل ۲۰۲۱، این میزان به ۴۶ درصد کاهش یافت. با این حال، توقف کامل معاملات رمز ارز در این کشور رویایی تحققناپذیر برای دولتمردان چینی محسوب میشود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید