معاون حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای از آیندهی ساختار همگرا میگوید
تمرکز روی بازیهای هایپرکژوال افزایش مییابد
سید محمدعلی سیدحسینی در بخشی از مصاحبهی اخیر خود با گیم میت دربارهی آیندهی ساختار همگرا صحبت کرده است.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای اهداف مختلفی را دنبال میکند که یکی از آنها، رشد و ارتقاء صنعت بازیهای ویدئویی در ایران است. در همین راستا، بنیاد در سال ۱۳۹۶ از ساختار حمایتی همگرا رونمایی کرد که سعی دارد نیازهای مختلف توسعهدهندگان داخلی را برطرف کند؛ برای مثال، در صورتی که تیمی نیاز به حمایت مالی داشته باشد، بنیاد مبلغ مشخصی را در اختیارش میگذارد، بدون اینکه نیازی به بازپرداخت باشد. از دیگر فعالیتهای همگرا میتوان به یافتن سرمایهگذار، مشاورهی تخصصی، تبلیغات و بازاریابی، آموزش نیروی انسانی و کمک در یافتن محل استقرار اشاره کرد.
برنامهی ویدیویی گیم میت در تازهترین قسمت خود به سراغ سید محمدعلی سیدحسینی معاون حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای رفت و گفتگویی را با او انجام داد. سیدحسینی در بخش نخست گفتگو به نیازهایی پرداخت که بنیاد را به سمت ایجاد ساختار حمایتی همگرا سوق داد. طبق گفتههای او، بنیاد نیاز داشت حمایتها را به صورت سیستماتیک و متناسب با شایستگیهای تیمها انجام دهد. در همین راستا، تصمیم به ایجاد یک ساختار حمایتی گرفته شد:
بنیاد از ابتدای تاسیس خود در راستای مشروعیتسازی و تمرکز بر تولید بازیهای ویدئویی ایرانی کار کرده است و از برخی پروژههای خاص بازیسازی شرکتها و تیمهای بازیساز حمایتهای مستقیمی انجام داده است. در برههای بنیاد به نشر بازیها کمک کرده و در مرحلهای جوایز صادراتی برای بازیسازان در نظر گرفته است اما طی دو سه سال اخیر بنیاد به سمت تعیین سازوکاری هوشمند برای ارائه این حمایتها حرکت کرده است.
با ایجاد ساختار حمایتی همگرا در بنیاد ملی بازیهای رایانهای، با ارزیابی تیمها و شرکتهای متقاضی عضویت در این ساختار، حمایتها بهصورت سیستماتیک و متناسب با خدمات مورد نیاز بازیسازان و شایستگیها در اختیار آنها قرار میگیرد. با تعریف این سازوکار، بنیاد دیگر از تولید محصولی خاص حمایت نمیکند بلکه از تولیدکننده حمایت میکند.
سپهر ترابی که مجری برنامهی ویدیویی گیم میت است، در بخش دیگری از مصاحبه دربارهی معیارهای مورد نیاز برای عضویت در ساختار همگرا پرسید. محمدعلی سیدحسینی در پاسخ گفت تیمها و شرکتهای دارای شخصیت حقیقی و حقوقی میتوانند با عضویت در ساختار حمایتی همگرا از خدمات آن بهرهمند شوند. او در ادامهی صحبتهای خود اضافه کرد استقبال از همگرا طی سالهای اخیر بالا بوده و در حال حاضر هم شرکتهای بزرگ و هم شرکتهای متوسط و کوچک عضو این ساختار هستند.
طی سالهای اخیر یک سوال بسیار مهم پیرامون ساختار همگرا به وجود آمد که پاسخی برایش نبود: آیا حمایت از بازیهای فرهنگی و اسلامی در اولویت قرار دارد؟ معاون حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای در این باره گفت:
هدف ما حمایت از صنعت بازی تولید داخل است. نکتهای که در این خصوص وجود دارد اینکه ما از بازیسازان حمایت میکنیم نه از بازی. ممکن است بازیساز در رزومه کاری خود چند بازی فرهنگی، چند بازی سرگرمی و بازی مبتنی بر گیم پلی و گیم دیزاین داشته باشد. از این جهت از تمامی جهات سنجیده میشود اما در خصوص بازیهای با شرایط فنی یکسان اگر یک بازی تمرکز فرهنگی بیشتری داشته باشد، از جنبه مولفههای ترویج ارزشهای فرهنگی امتیاز بیشتری میگیرد و ممکن است در رتبه بالاتری قرار بگیرد؛ اما این فرضیه که ساختار همگرا از بازیهایی با ساختار مشخص حمایت میکند، کاملا غلط است. زیرا ما از بازی حمایت نمیکنیم و از استودیو سازنده بازی حمایت میکنیم.
محمدعلی سیدحسینی در بخش پایانی گفتگو دربارهی آیندهی ساختار همگرا صحبت کرد. اینطور که به نظر میرسد، بنیاد میخواهد گسترهی فعالیت همگرا را در سال ۱۴۰۰ افزایش دهد تا حمایتهای آن دیگر فعالان صنعت ویدیو گیم مانند بازیکنان حرفهای، استریمرها و خبرنگاران برتر را هم شامل شود. سیدحسینی وارد جزئیات نشد و اطلاعات بیشتری را از چگونگی حمایتها به اشتراک نگذاشت.
در ضمن، معاوت حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای وعده داد بخش او در سال آتی تمرکز ویژهای روی نشر بازیهای هایپرکژوال خواهد گذاشت؛ زیرا پیشبینیها نشان میدهد انتشارشان در آینده سودآوری خوبی دارد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید