کرونا، آزمایشی برای همدلی صاحبان کسب و کار
به بهانه تعدیل ۱۸۲ نفر در گروه علیبابا
کرونا فقط آدمها را بیمار نمیکند، فقط آدمها را نمیکشد. آلوده شدن بیش از ۷۵ کشور در سراسر دنیا به این ویروس یک پیام واضح دارد: «اقتصاد جهانی باید منتظر روزهای سخت باشد. کسب و کارها از بزرگترینشان تا کوچکترینشان متاثر از بحرانی هستند که شیوع کرونا ایجاد کرده است. اقتصاد ایران نیز از این ماجرا جدا نیست.»
در طول چند روز گذشته انتشار بیانیه گروه علیبابا درباره عدم امکان تمدید قرارداد ۱۸۲ نفر از همکارانش برای سال پیش رو واکنشهای بسیاری را برانگیخت. تعدیل نیرو در چنین شرایطی در حوزه گردشگری عجیب و دور از تصور نیست. صنعت گردشگری ایران به مدد تغییرات اخیر و رشد کسب و کارهای این حوزه در حال جان گرفتن بود. اما حالا با بحرانی که شیوع ویروس کرونا درست کرده، آن هم در آستانه تعطیلات نوروز، سنگینترین ضربه را خورده است. شهرهایی که پیش از این در ایام نوروز به واسطه جاذبههای گردشگری اقتصادشان رونق میگرفت، حالا یکییکی اعلام میکنند پذیرای مهمانان نوروزی نیستند. مسافران با توجه به هشدارها سفرهای نوروزی خود را کنسل میکنند. کشورهای مختلف، پرواز به ایران را تا اطلاع بعدی معلق کردهاند. هتلها، موزهها، تورهای مسافربری و بسیاری از کسب و کارهای مرتبط با گردشگری دست از کار کشیدهاند.
وقتی صحبت از ویروس کرونا میشود، یک فکر ذهن همه ما را درگیر میکند: نه فقط برای سلامت خودمان بلکه برای سالم ماندن عزیزانمان باید موارد بسیاری را رعایت کنیم. هنوز راهی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس پیدا نشده است. دارویی برای درمان نیز وجود ندارد. مردم در سراسر دنیا چه از نظر جسمی، چه از نظر روحی و چه از نظر اقتصادی درگیر این بحران شده و میشوند. معلوم نیست چند هفته یا چند ماه دیگر این وضعیت حاکم باشد. میگویند و میگوییم هوای یکدیگر را داشته باشیم.
مدیرعامل گروه علیبابا پایان دی ماه ادعا کرد این شرکت حدود ۱۰ درصد از کل گردش مالی در صنعت گردشگری را به خود اختصاص داده است؛ 10درصد از میلیاردها تومان گردش مالی. فقط درآمد ارزی ایران از محل گردشگری در سال ۹۷ معادل ۱۱.۸ میلیارد دلار اعلام شده است. با چنین رقمی، میزان کل گردش مالی صنعت گردشگری که ۱۰ درصدش از آن گروه علیباباست باید رقم چشمگیری باشد. با چنین درآمدی که البته ناشی از عملکرد درست این شرکت و البته سیاستهای تبلیغاتیاش است که هزینه هنگفتی بابت آن خرج میشود، ای کاش گروه علیبابا به جای ترجیح سود بر نیروی انسانی در چنین شرایطی، بیشتر هوای همکارانش را داشت. ای کاش با حذف برخی هزینهها، مانند تبلیغات وسیع در سطح شهر و فضای مجازی، با تعدیل حقوق پرداختی به همکارانش یا چشمپوشی از سود هنگفت از تعدیل آنها جلوگیری میکرد.
هوای یکدیگر را داشته باشیم نه فقط با ماسک و محلول ضد عفونی بلکه با همدلی و همیاری.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید