1%
  • 0/10

دلایل کاهش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

بررسی عوامی که روی بازار ارزهای دیجیتال تاثیرگذار هستند

دلایل کاهش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال ۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
کاهش قیمت بیت کوین رمز ارز ارزهای دیجیتال ارز رمز پایه

قیمت بیت کوین طی چند ماه گذشته رشد عجیبی را تجربه کرد تا آنجا که شاهد رسیدن قیمت این ارز دیجیتال به حدود ۶۵ هزار دلار بودیم اما حالا با گذشت مدت کوتاهی قیمت این رمز ارز به کمتر از ۴۰ هزار دلار کاهش یافته است.

قیمت بیت کوین ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین‌ماه) به بالاترین نرخ خود یعنی حدود ۶۵ هزار دلار رسید.

شدیدترین نوسانات نرخ بیت کوین از زمان ظهور تاکنون طی چند ماه اخیر رخ داده، به‌خصوص اوایل ماه جاری قیمت این رمز ارز تا ۲۹ درصد کاهش یافت. اگرچه کاهش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال دلایل مختلفی دارد، اما عدم حمایت بانک‌های داخلی چین و سایر موسسات مالی را نمی‌توان نادیده گرفت.

بر این اساس دانستن دلایل کاهش قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها برای کسانی که قصد سرمایه گذاری در این بازار را دارند، خالی از لطف نیست.

دلایل کاهش قیمت بیت کوین

عدم حمایت بانک‌های چینی از بیت کوین

در بیانیه‌ای که وب سایت انجمن بانکی چین ماه گذشته منتشر کرد، اعلام شده بود که موسسات مالی باید با قاطعیت از ارایه خدمات با استفاده از ارزهای دیجیتال به دلیل نوسان آنها خودداری کنند.

پس از انتشار این بیانیه، نرخ همه‌ی ارزهای رمزنگاری‌شده سقوط کرد. بیت کوین بلافاصله به ۳۲ هزار دلار سقوط کرد و سپس به قیمت ۳۸ هزار دلار برگشت و سایر رمز ارزها بین ۷ تا ۲۲ درصد از ارزش خود را از دست دادند.

البته چین تنها کشوری نیست که باعث کاهش قیمت ارزهای رمزنگاری شده است؛ بسیاری از بانک‌های خاورمیانه نیز از معامله با بیت کوین منع شدند. این در حالی است که به نظر می‌رسد دولت‌مردان ایالات متحده به نظارت فعالانه‌تری بر ارزهای رمزپایه تمایل دارند. به‌‌طوری‌که وزارت خزانه‌داری به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی از مشاغل مختلف خواسته هرگونه پرداخت توسط بیت کوین با بیش از ۱۰ هزار دلار را گزارش دهند.

ارزش بیت کوین در یک بازه زمانی کوتاه می‌تواند هزاران دلار تغییر کند. در آخرین روز معاملات سال ۲۰۲۰، بیت کوین چیزی کمتر از ۳۰ هزار دلار معامله می‌شد، اما اواسط آوریل (اواخر فروردین ماه) قیمت این ارز رمز پایه به ۶۵ هزار دلار رسید.

نقش ایلان ماسک در کاهش قیمت بیت کوین

ایلان ماسک در ماه فوریه (بهمن ماه ۹۹) اعلام کرد که شرکت تسلا ۱.۵ میلیارد دلار در بیت کوین سرمایه گذاری کرده است. در ماه مارس (اسفندماه)، تسلا شروع به پذیرش بیت کوین برای فروش اتومبیل‌هایش کرد. این اقدامات منجر به افزایش قیمت بیت کوین شد و ماسک همچنین شروع به تبلیغ ارز دیجیتال دوج کوین کرد که به این ترتیب ارزش این رمز ارز نیز افزایش یافت.

کاهش قیمت بیت کوین ارزهای دیجیتال

با این حال، ماسک فقط در مدت کوتاهی مسیر خود را تغییر داد و هفته گذشته اعلام کرد که تسلا به دلیل آسیب احتمالی زیست محیطی که می‌تواند در نتیجه استخراج بیت کوین ایجاد کند، از پذیرش بیت کوین دست می‌کشد. این اعلامیه باعث شد قیمت بیت کوین به زیر ۵۰ هزار دلار سقوط کند و زمینه را برای عقب نشینی بزرگ در اکثر ارزهای رمزپایه فراهم کرد.

تعدادی از طرفداران بیت کوین استدلال ماسک را تکذیب کردند؛ حتی برخی اعلام کردند که استخراج طلا آسیب بیشتری نسبت به استخراج بیت کوین به محیط زیست وارد می‌کند.

مطالعه‌ای که سال ۲۰۱۹ توسط دانشگاه مونیخ و موسسه فناوری ماساچوست انجام شد، نشان داد که شبکه بیت کوین مقدار CO2 مشابه یک شهر بزرگ غربی یا کل یک کشور در‌حال‌توسعه مانند سریلانکا تولید می‌کند. اما یک مطالعه که سال گذشته توسط دانشگاه کمبریج انجام شد، تخمین زده است که به طور متوسط ​، ۳۹ درصد استخراج ارزهای رمزنگاری از انرژی تجدید‌پذیر از طریق انرژی برق آبی تأمین می‌شود.

رشد ارزش بیشتر از قیمت واقعی بیت کوین

در حالی که از اوایل فوریه قیمت بیت کوین به شکل باورنکردنی شروع به افزایش کرد، بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که قیمت این ارز دیجیتال کاذب است و امکان فروکش کردن آن وجود دارد.

به این ترتیب بود که باوجود هشدار کارشناسان درباره ریزش قیمت، بسیاری آن را جدی نگرفتند و در نهایت در این بازار سرمایه زیادی را از دست دادند.

تغییر قوانین مالیاتی در آمریکا

بسیاری از کسانی که در بازارهای رمز ارز سرمایه‌گذاری کرده‌اند از سرمایه‌داران آمریکایی هستند و زمانی‌که قوانین مالیاتی در این کشور تغییر می‌کند تاثیر آن در بازارهای مختلف مشهود است.

جو بایدن نیز اوایل ماه گذشته اعلام کرد که نرخ مالیاتی سود در سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا تغییر خواهد کرد که به معنای افزایش آن است و این موضوع به ضرر سرمایه‌گذاران است. این اتفاق باعث شد این افراد سرمایه‌ خود را از بازار ارزهای دیجیتال خارج و در بازارهای مختلف تزریق کنند، به این ترتیب، بازار ارزهای دیجیتال با افتی شدید همراه شد.

شایعاتی مبنی بر پولشویی

هفته گذشته شایعاتی در زمینه اتهام پولشویی به چند شرکت و موسسه مالی از سوی خزانه‌داری آمریکا منتشر شد که تاثیر خود را روی بازار ارزهای دیجیتال گذاشت. بر این اساس خزانه‌داری آمریکا اقدامات خود مبنی بر بررسی احتمال پولشویی توسط ارزهای دیجیتال از سوی موسسات مالی بزرگ در آمریکا را در دستور کار قرار داده است که این موضوع یکی دیگر از مواردی است که به کاهش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای رمز پایه منجر شده است.

مشکل استخراج

یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها را می‌توان ناشی از مشکلات بر سر راه استخراج کنندگان دانست؛ دولت استرالیا برای جلوگیری از فرار مالیاتی استخراج کنندگان ارز دیجیتال، فعالیت ماینرها را در کشور خود دشوار کرده و به این ترتیب فعالان این حوزه در کشور استرالیایی با مشکل روبه‌رو شده‌اند.

همچنین در چین نیز ماینرهای رمز ارز با محدودیت‌های جدیدی روبه‌رو شده‌اند، به همین دلیل استخراج‌کنندگان بزرگ چینی نیز در حال حاضر فعالیت خود را کاهش داده‌اند.

از سوی دیگر در کشور خودمان نیز استخراج رمز ارز باعث شده تا مشکلاتی برای مردم ایجاد شود که از آن جمله می‌توان به قطع برق چند ساعته در طول روز اشاره کرد.

نحوه کار بیت کوین

بیت کوین یک ارز دیجیتالی است که به بانک یا دولت خاصی وابسته نیست و به کاربران امکان می‌دهد پول را به صورت ناشناس خرج کنند. سکه‌ها توسط کاربرانی ایجاد می‌شوند که آنها را با وام دادن به قدرت محاسبات برای تایید معاملات سایر کاربران‌ استخراج می‌کنند.

ارزهای دیجیتال رمز ارزها کاهش قیمت بیت کوین

سکه‌ها همچنین می‌توانند در مبادلات با دلار آمریکا و ارزهای دیگر خریداری و فروخته شوند. برخی از مشاغل از بیت کوین به عنوان پرداخت استفاده می‌کنند و تعدادی از موسسات مالی این اجازه را در اوراق بهادار مشتریان خود می‌دهند، اما پذیرش کلی این ارز به عنوان پول رسمی هنوز محدود است.

بیت کوین اساسا خطوطی از کد‌های کامپیوتری است که هر بار از یک مالک به مالک دیگر انتقال می‌یابد به صورت دیجیتالی امضا می‌شود. معاملات را می‌توان به صورت ناشناس انجام داد و این محبوبیت ارز را در بین آزادیخواهان و همچنین علاقه‌مندان به فناوری، دلالان و مجرمان محبوب می‌کند.

بیت کوین باید در کیف پول دیجیتال یا بصورت آنلاین از طریق صرافی یا آفلاین روی هارد دیسک با استفاده از نرم افزارهای تخصصی ذخیره شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که حدود ۱۸.۷ میلیون بیت کوین در حال حاضر در گردش است و فقط ۲۱ میلیون بیت کوین وجود دارد. دلیل این امر و اینکه همه بیت کوین‌ها کجا هستند مشخص نیست.

محبوبیت بیت کوین

شرکت پرداخت دیجیتال اسکوئر و مدیرعامل توییتر جک دورسی از طرفداران بزرگ بیت کوین هستند به طوری که دورسی به تازگی اعلام کرده که اگر لازم بود توییتر را به خاطر بیت کوین ترک می‌کردم.

همچنین Overstock بیت کوین را به عنوان یک ارز قابل قبول تایید کرده و نیز ماه فوریه، BNY Mellon، قدیمی‌ترین بانک در ایالات متحده، اعلام کرده که این ارزهای دیجیتال را در رده خدماتی قرار داده که به مشتریان ارائه می‌دهد.

از سوی دیگر مسترکارت نیز اعلام کرده که پشتیبانی از ارزهای رمزنگاری شده را در شبکه خود شروع می‌کند.

بر اساس گزارش سایت بلاک‌چین، بیت کوین به اندازه کافی محبوب شده است که بیش از ۳۰۰ هزار تراکنش به طور معمول در یک روز انجام می‌شود. البته هنوز هم محبوبیت آن در مقایسه با کارت‌های نقدی و اعتباری پایین است.

تردیدها در مورد بیت کوین

شاید پیگیری قیمت بیت کوین به وضوح ساده‌تر از تلاش برای فهمیدن ارزش آن است، به همین دلیل بسیاری از موسسات، کارشناسان و بازرگانان در مورد آن و به طور کلی ارز رمزنگاری شده تردید دارند.

ارزهای دیجیتال احتمالا در آینده جایگزین پول کاغذی خواهند شد، اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

گفته می‌شود بانک مرکزی ترجیح می‌دهد سکه‌های رمزنگاری را “دارایی‌های رمزنگاری” بنامد، زیرا نوسانات آنها توانایی ذخیره ارزش را که عملکرد اصلی ارز است، تضعیف می‌کند.

در حالی که برخی از بانک‌ها و موسسات مالی در حال رایزنی برای استفاده از ارزهای رمزپایه هستند، برخی دیگر از این امر دوری می‌کنند.

ارزهای دیجیتال کاهش قیمت بیت کوین

آیا فروش ارز دیجیتال می‌تواند خسارت اقتصادی گسترده تری ایجاد کند؟

نهادهای نظارتی خیلی نگران سقوط احتمالی ارزهای دیجیتال نیستند که بقیه سیستم مالی یا اقتصاد را به سمت پایین می‌کشاند.

براساس گزارش کوین مارکت‌کپ، حتی با کاهش قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها، ارزش ارزهای دیجیتال حدود ۱.۵ تریلیون دلار است. اما این در مقایسه با بازار سهام ۴۶.۹ تریلیون دلار، بازار املاک و مستغلات مسکونی با ارزش ۴۱.۳ تریلیون دلار و بازار خزانه نزدیک به ۲۱ تریلیون دلار، رقم ناچیزی به شمار می‌رود.

بانک مرکزی اروپا نیز اعلام کرد که خطر ارزهای رمزنگاری شده بر ثبات سیستم مالی در حال حاضر محدود به نظر می‌رسد. این موضوع به دلیل آن است که از این ارزها هنوز هم به طور گسترده برای پرداخت استفاده نمی‌شوند و موسساتی که تحت نظر آن هستند هنوز در معرض ابزارهای مرتبط با رمزنگاری نیستند.

در اوایل این ماه، فدرال رزرو اعلام کرد که یک بررسی از ارتباطات بازار نشان می‌دهد تقریباً از هر ۵ ارز رمزنگاری شده یک مورد به عنوان شوک بالقوه طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده خواهد بود.

تولد بیت کوین

به‌وجود آمدن بیت کوین یک راز است. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی از افراد با نام Satoshi Nakamoto فعالیت خود را آغاز کرد. سپس بیت کوین توسط عده‌ای از علاقه مندان مورد توجه قرار گرفت؛ اگرچه ناکاموتو ظاهرا تلاشی برای جلب توجه به این ارز رمزپایه نکرد، اما طرفداران آن می‌گویند که ارز از منطق داخلی خودش پیروی می‌کند.

در سال ۲۰۱۶، یک کارآفرین استرالیایی پا پیش گذاشت و ادعا کرد بنیانگذار بیت کوین است، اما چند روز بعد گفت که “شهامت” انتشار اثبات عرایض خود را ندارد. از آن زمان تاکنون هیچ کس اعتبار این ارز را ادعا نکرده است.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments