رمز ارز یا بورس | آینده از آن کدام بازار است؟
پشتیبانی یا عدم پشتیبانی بانک مرکزی چه تاثیری روی بازار ارزهای دیجیتال میگذارد
این روزها به هر جایی که سر بزنید قطعا خبری در مورد منفی شدن شاخص بورس به گوشتان میرسد و از سال گذشته تا کنون بسیاری از مردم سرمایهی هنگفتی را در این بازار از دست دادهاند، اما این روزها سرمایه گذاری در بازار رمز ارز ها و ارزهای دیجیتال بسیار داغ شده است.
از زمانی که نرخ ارز شیب صعودی به خود گرفت و تحریمها علیه ایران تنگتر شد، تورم هم در کشورمان بسیار شدید شد و به این ترتیب ارزش پولمان کاهش یافت؛ بر این اساس بود که مردم به فکر حفظ ارزش داراییشان افتادند؛ عدهای اقدام به خرید ارز کردند، برخی سرمایهی نقدیشان را صرف خرید طلا و سکه کردند و عدهای هم به بازار بورس روی آوردند که در دو مورد اول نوسان نرخ ارز و طلا در بازار کشور سرمایه برخی را به شدت افزایش داد و برخی نیز به دلیل عدم آگاهی از بازار و زمان نادرست سرمایهگذاری به شدت متضرر شدند. اما گروه سوم یعنی آنهایی که به سراغ بازار بورس رفته بودند؛ اینها کسانی بودند که سال گذشته رشد بازار بورس وسوسهشان کرد که سرمایه بیشتری در این بازار تزریق کنند، اما در نهایت همهی پنبهها رشته شد و بازار بورس به شدت متضرر شد تا آنجا که مردم بسیاری در این بازار همهی سرمایهشان را از دست دادند.
منفی شدن شاخص بورس همواره ادامه یافت تا اینکه بسیاری کلا از این بازار ناامید شده و به سراغ سرمایهگذاری در سایر بازارها از جمله ارزهای دیجیتال رفتند. به این ترتیب بود که بازار رمز ارزها به شدت داغ شد و بسیاری که تجربه شکست در بازارهای طلا و سکه و بورس را داشتند به سراغ این بازار آمدند، اما آیا این بازار آیندهی خوبی خواهد داشت؟!
همانطور که گفتیم این روزها بازار رمز ارز ها نه تنها در دنیا بلکه در ایران نیز داغ شده است و مردم کشورمان نیز که دل خوشی از بورس و سرمایه گذاری در این بازار ندارند، این روزها به سراغ بازار رمز ارزها رفتهاند.
البته نوسانات شدید نرخ رمز ارز ها از یک سو و قوانینی که هر روز از سوی دولت و بانک مرکزی در رابطه با این ارزهای دیجیتال تصویب میشود، مشکلات و موانعی را بر سر راه خریداران قرار داده است.
در تازهترین اقدامات، رییس بانک مرکزی اعلام کرده است که تا زمان ترسیم نقشه اقتصادی، از اقدامات شتابزده نسبت به بازار ارزهای دیجیتال خودداری خواهیم کرد.
طی چند ماه گذشته موضوعاتی از سوی برخی مسئولان سیاسی کشور مبنی بر بسته شدن درگاهها و صرافیهای رمز ارز ها مطرح شده است و اگرچه تا کنون در این زمینه اقدامی صورت نگرفته اما سرمایهگذاران و فعالان این حوزه را به شدت نگران کرده است.
حتی هفتهی پیش رییس مجلس شورای اسلامی اقدام به ارسال نامهای به رییس بانک مرکزی و وزیر امور اقتصاد و دارایی کرده است. در این نامه آمده است:
با وجود گذشت سالها از ظهور پدیده ارزهای دیجیتال، تاکنون اقدام موثری در جهت شفافیت فعالیت و قوانین این حوزه صورت نگرفته است. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سمت صرافیهای ارز دیجیتال، حجم معادلات در این حوزه با حجم معادلات روزانه سهام در بازار بورس برابری میکند، اما بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی تاکنون هیچ اقدام خاصی در خصوص این حجم گسترده مبادلات روزانه و واریزی وجوه به حساب صرافیها انجام ندادهاند.
محمدباقر قالیباف از ریاست بانک مرکزی خواسته تا در این زمینه زودتر اقداماتی انجام داده و برآورد کنند که رمز ارز ها چه تاثیری بر اقتصاد کشور خواهند داشت.
در پاسخ به رییس مجلس شورای اسلامی، عبدالناصر همتی اعلام کرده است:
مدیریت مبادلات بازار ارزهای دیجیتال، نیازمند بررسی همهجانبه، جامع و منسجم است. ما اعتقاد داریم پیش از هرگونه اقدام سلبی یا حتی تسهیلگری باید میان تمام عوامل و ذینفعان هماهنگی لازم صورت گیرد.
رییس بانک مرکزی نیز در این زمینه متذکر شده است که سیاست بانک مرکزی نسبت به بازار رمز ارز ها منفعل نیست.
به گفتهی وی، شایعات زیادی در این مورد منتشر شده اما با توجه به مذاکراتی که بانک مرکزی در راستای تبیین راهبرد کلان کشور با بخشهای مختلف حاکمیت و دولت داشته، درصدد است تا با همکاری مرکز ملی فضای مجازی بتواند الگوی فکری و ذهنی یکپارچهای در بدنه اجرایی کشور ایجاد کرده و اقدامات موثری برای ایجاد شرایط بهینه برای کشور انجام دهد.
در همین راستا سازمان نظام صنفی رایانهای با تشکیل کارزاری از دولت خواسته تا مهلتی برای تشکیل کمیته و اصلاح و قانونگذاری آییننامه مصوبه هیئتدولت درخصوص رمزارزها دهد.
درنهایت این نامه به امضا ۶۰ هزار نفر رسیده و به دفتر ریاست جمهوری ارسال شده است.
رییس دفتر رییس جمهور نیز طی نامهای به بانک مرکزی اعلام کرد که باتوجه به درخواست مشترک انجمن فناوران زنجیره بلوک، سازمان نصر و انجمن صنفی فناوریهای نوین مالی و امضای تعداد زیادی از متعاملان و کسبوکارهای تبادل رمز ارز برای جلوگیری از مسدودسازی درگاههای پرداخت اینترنتی اقدام شود.
در حالی که انتظار میرود این اقدام از مسدود شدن درگاهها جلوگیری کند، اما طی چند روز گذشته بسته و مسدود شدن برخی از صرافیهای داخلی که در زمینه خرید و فروش رمز ارز ها فعالیت میکردند، خبرساز شد.
در همین راستا معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا به کاربران و متقاضیان سرمایه گذاری در بازار رمز ارز ها و بورس ارزهای خارجی در خصوص عواقب کلاهبرداریهای این حوزه هشدار داد.
از سوی دیگر با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری نیز برخی از کاندیداها اظهار نظرهایی درباره این ارزهای دیجیتال میکنند که این موضوع هم روی این بازار تاثیر میگذارد.
البته آینده این بازار هم خیلی قابل پیش بینی نیست اما با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ دنیا هم به سوی استفاده از ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش و معاملات آینده روی آوردهاند، به نظر میرسد که بازار دنیا به سوی رمز ارز ها پیش میرود اما انتخاب و سرمایه گذاری درست در زمان مناسب بسیار مهم است.
نظر شما دربارهی بازار رمز ارز ها و آیندهی ارزهای دیجیتال چیست؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید