قسمت چهارم Daredevil: Born Again
1%
  • 0/10

موشکافی قسمت چهارم Daredevil: Born Again و نگاهی به ایستراگ‌ها

ملاقات با مجازاتگر و زمینه چینی برای بازگشت

موشکافی قسمت چهارم Daredevil: Born Again و نگاهی به ایستراگ‌ها ۳ ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ مقالات جانبی (تلویزیون) کپی لینک

قسمت چهارم Daredevil: Born Again چند روز پیش از طریق سرویس استریم دیزنی پلاس در دسترس قرار گرفت و شامل موارد حائز اهمیتی می‌شود.

سریال Daredevil: Born Again سرانجام به قسمت چهارم فصل اول رسید. پس از اتفاقی که در انتهای قسمت سوم رخ داد، پیش بینی می‌شد در قسمت چهارم با پانیشر ملاقات داشته باشیم؛ ملاقاتی که رخ داده و طرفداران موفق شدند پس از سال‌ها جان برنثال (Jon Bernthal) را بار دیگر در نقش فرانک کسل ببینند. البته نکات مهم قسمت چهارم به همین یک مورد خلاصه شده و موارد حائز اهمیت دیگری را هم مقابل چشمان بیننده به نمایش می‌گذارد.

در ادامه می‌خواهیم به موشکافی قسمت چهارم Daredevil: Born Again پرداخته و ببینیم چه نکات مهمی را در خود جای داده است.

    قسمت چهارم Daredevil: Born Again

    مرور اتفاقات مهم

    • آنجلا، خواهرزاده هکتور، به سردخانه می‌رود تا جسد او را ببیند. او برای ناعادلانه بودن مرگش گریه کرده و مت را در آغوش می‌گیرد تا شاید آرام شود.
    • میوز برای اولین بار با لباس کامل ظاهر شده و مردی بیهوش را در امتداد ریل‌های قطار حمل می‌کند.
    • بی ‌بی و دنیل به همراه یکی از دوستانشان به کافه رفته و دنیل ناخواسته اطلاعاتی درباره برنامه‌های بازیافت فیسک و بندر فاش می‌کند.
    • مت پرونده جدیدی پیدا می‌کند: لروی فرانکلین فردی که پنج جعبه غلات آماده سرقت کرده است.
    • هثر می‌گوید ویلسون و ونسا باید درباره خیانتی که در رابطه با آدام رخ داده صحبت کنند.
    • ونسا فاش می‌کند به خاطر دست‌های آدام و نقاشی‌هایی که کشیده بود، به او جذب شد.
    • ویلسون فاش می‌کند با آدام روبرو شده و به او گفته است بدون ونسا، زندگی معناداری نخواهد داشت.
    • لروی می‌پرسد آیا ممکن است یک اسکرول این کار را انجام داده باشد. در پاسخ، کلمه «نه» را می‌شنود.
    • مت، سوفیا را در دادگاه تحت تأثیر قرار داده و تنها ۱۰ روز حبس برای لروی می‌گیرد.
    • مت در زندان افسر پاول را پیدا کرده و درباره مرگ هکتور با اوصحبت کرده و متوجه می‌شود که پاول دروغ نمی‌گوید و در ماجرا دخالتی نداشته است.
    • فیسک می‌خواهد به عنوان شهردار، با قدرت ظاهر شود و رد هوک که لکه ننگی برای شهر محسوب می‌شود را به ‌طور کامل بازسازی کند.
    • برنامه‌های فیسک برای رد هوک توسط بی‌ بی فاش شده و شدیداً مورد انتقاد اتحادیه و مردم قرار می‌گیرد.
    • دنیل اعتراف می‌کند تقصیر اوست که برنامه‌های فیسک در میان رسانه‌ها فاش شده و ادعا می‌کند هر اتفاقی بیافتد، همیشه از فیسک حمایت خواهد کرد. فیسک او را اخراج نمی‌کند اما هشدار می‌دهد اگر بار دیگر شکست بخورد، آخرین اشتباهش خواهد بود.
    • مت پیش فرانک کسل (پانیشر) می‌رود؛ زیرا پوکه گلوله‌ای که تایگر سفید را کشته، نشان پانیشر را دارد.
    • فرانک ادعا می‌کند مت به دنبال کمک او نیست، بلکه اجازه می‌خواهد تا عدالت را به روش خودش اجرا کند. فرانک به مرگ فاگی اشاره کرده و اینکه مت نتوانست او را نجات دهد. مت در پاسخ به این جمله فرانک را مشت می‌زند اما در ادامه خود را کنترل می‌کند.
    • فرانک می‌گوید وقتی همه چیز ساکت می‌شود، هنوز صدای پسرش را می‌شنود. سپس می‌گوید مت همین احساس را نسبت به فاگی داشته و این جمله، اشک‌های مت را به همراه دارد.
    • مت یک اتاق مخفی روی پشت‌ بام دارد که در آن تجهیزات دردویل را نگه می‌دارد.
    • فیسک، آدام را در یک قفس زندانی کرده است.
    • میوز به مخفیگاه خود می‌رود؛ جایی که پر از نقاشی‌های پیچیده و تاریک، افراد آویزان‌ شده از قلاب‌ها و دستگاهی برای بیرون کشیدن خون از بدن انسان‌ها است.
    قسمت چهارم Daredevil: Born Again

    هویت آدام سرانجام فاش شد

    آدام برای اولین بار در قسمت نخست Daredevil: Born Again معرفی شد ویلسون فیسک در بخشی از قسمت اول به ونسا گفته بود از وجود او خبر دارد. ونسا در پاسخ از فیسک خواست که آدام را نکشد. حالا در قسمت چهارم مشخص شده که فیسک پای حرفش می‌ماند اما ممکن است برخی جزئیات مهم را از قلم بیاندازد. فیسک و ونسا تحت مشاوره زوج‌ درمانی با هثر گلن به‌ عنوان درمانگرشان قرار گرفته‌اند. در قسمت جدید، او از هر دوی آن‌ها می‌خواهد که درباره‌ی آدام صحبت کنند. در نهایت، حقیقت آشکار می‌شود: پیش بینی‌ها حقیقت داشته و نسا در غیاب ویلسون به همسرش خیانت کرد.

    هثر معتقد است تا زمانی که موضوع آدام حل نشود، هیچ بهبودی در ازدواج آن‌ها رخ نخواهد داد. ونسا توضیح می‌دهد چه چیزی او را در وهله اول به آدام جذب کرد: دستان آدام و نقاشی‌هایی که می‌کشید. ونسا احساس تنهایی و رها شدگی می‌کرد؛ زیرا ویلسون فیسک پس از تیراندازی‌ای که اکو به او کرده بود، برای بهبودی ناپدید شد. ونسا در طول جلسه درمانی، گذشته خود را بیشتر شرح می‌دهد. او می‌گوید پدرش هفته‌ها ناپدید می‌شد و در این مدت مشغول قمار بود. به همین دلیل، وقتی فیسک او را ترک کرد، این حس در ونسا به وجود آمد که مانند مادرش طرد شده و نمی‌خواست این حس له شدگی ادامه‌دار باشد.

    ویلسون فیسک سپس توضیح می‌دهد چگونه او و آدام با هم روبرو شدند.. او می‌گوید  آدام را به چالش کشید و به او گفت بدون ونسا، زندگی او معنایی نخواهد داشت. البته بنظر می‌رسد تعامل ویلسون با آدام فراتر از چند جمله ساده بود. به‌ خصوص که در برخی صحنه‌ها فیسک با مشت‌های خونین حضور دارد اما هیچ توضیحی برای آن‌ها ارائه نشد. پایان قسمت چهارم این معما را حل می‌کند: کینگ‌ پین به قولش به ونسا عمل کرده است. آدام زنده بوده اما زخمی شده و در سلولی زیرزمینی زندانی است و فیسک هر از گاهی برای دیدن او سر می‌زند.

    قسمت چهارم Daredevil: Born Again

    بازگشت مجازاتگر

    پانیشر با بازی جان برنثال یکی از بهترین جنبه‌های سریال Daredevil اثر نتفلیکس بود. به همین دلیل اعلام بازگشت او شور و هیجان زیادی را در میان طرفداران ایجاد کرد. این بازیگر اجرایی چندلایه و پیچیده از شخصیت پانیشر ارائه داد و بازگشت او Marvel Cinematic Universe با قتل وایت تایگر و فساد پلیس‌های فاسد همزمان شد. با اینکه فرانک کسل برای اولین بار در قسمت چهارم Daredevil: Born Again ظاهر می‌شود، حضور او قبل از نمایش احساس می‌شد. برخی از پلیس‌های فاسد، خالکوبی لوگوی پانیشر را دارند و فرانک را به عنوان یک نماد می‌بینند. علاوه بر این، فردی که وایت تایگر را به قتل رساند، نشان پانیشر را بر تن داشت.

    پس از اینکه مت پوکه گلوله‌ای را که باعث مرگ وایت تایگر شده بود را پیدا می‌کند، متوجه می‌شود لوگوی پانیشر روی آن حک شده است. این سرنخ او را به سمت فرانک می‌برد که به زیر زمین رفته و یک تاسیسات متروکه را به پایگاه عملیاتی جدیدش تبدیل کرده است. ملاقات دوباره آن‌ها فضایی احساسی پیدا می‌کند؛ زیرا فرانک، مت را مجبور می‌کند که با احساساتش درباره مرگ فاگی روبرو شود. او دقیقاً می‌داند چگونه مت را تحت فشار قرار دهد. مت از کوره در رفته و فرانک را مشت می‌زند اما بعد از صحبت‌های فرانک درباره پسر مرده‌اش و اینکه چگونه مت هم دلش برای فاگی تنگ شده، شروع به گریه می‌کند. با این اتفاق، درِ بازگشت پانیشر به داستان همچنان باز می‌ماند.

    قسمت چهارم Daredevil: Born Again

    چرا لروی پای اسکرول‌ها را وسط کشید؟

    پس از رسیدگی به پرونده‌ای پر سر و صدا مانند محاکمه وایت تایگر در قسمت سوم، این هفته مت مورداک با پرونده‌ای کاملاً متفاوت روبرو می‌شود. او وکالت لروی فرانکلین را بر عهده دارد، یک مجرم خرده‌پا با سابقه جنایی طولانی که این بار به جرم سرقت پنج جعبه غلات آماده بازداشت شده است. قبل از اینکه مت موفق شود مجازات او را به ۱۰ روز زندان کاهش دهد، لروی از او می‌پرسد آیا ممکن است یک اسکرول این کار را کرده باشد؛ زیرا ادعا می‌کند سرقتی انجام نداده است.

    اسکرول‌ها تاکنون در Daredevil: Born Again دیده نشده‌اند اما آن‌ها در چندین فیلم و سریال MCU نقش مهمی داشته‌اند. اسکرول‌ها نژادی از موجودات بیگانه و تغییر شکل‌ دهنده هستند که برای اولین بار در Captain Marvel معرفی شدند. در سریال Secret Invasion، نیک فیوری متوجه تهاجم گسترده اسکرول‌ها به زمین و در نهایت موفق به متوقف کردن آن شد. در پایان سریال، رئیس‌ جمهور ایالات متحده اعلام کرد تمام موجودات بیگانه روی زمین به عنوان تهدید در نظر گرفته خواهند شد. Daredevil: Born Again با نگاهی طنزآمیز به این وضعیت، نشان می‌دهد که مردم نیویورک چطور با آن برخورد می‌کنند. لروی استدلال می‌کند شاید یک اسکرال خود را به شکل او درآورده و غلات را دزدیده است. در حالی که مت به خوبی می‌داند این ادعا حقیقت ندارد.

    قسمت چهارم Daredevil: Born Again

    اشتباه بزرگ دنیل و تحت تاثیر قرار دادن ویلسون فیسک

    دنیل در قسمت‌های ابتدایی Daredevil: Born Again نشان داده که به ویلسون فیسک وفادار بوده و تمام تلاشش را می‌کند تا او را به بهترین شهردار ممکن برای نیویورک تبدیل کند. به همین دلیل، اقدامات او در قسمت چهارم غافلگیرکننده هستند. دنیل همراه با بی‌ بی اوریک، خبرنگاری مستقل، به یک کافه می‌رود. در ظاهر، این دو فقط دوستانی هستند که برای تفریح بیرون رفته‌اند اما بی‌ بی نقشه دیگری در سر دارد. او موفق می‌شود که پس از چند نوشیدنی، دنیل را به حرف بیاورد. دنیل ناخواسته اطلاعاتی درباره برنامه‌های فیسک برای بازیافت و بندر نیویورک فاش می‌کند.

    این افشای اطلاعات، فیسک را به شدت خشمگین می‌کند. او در یک جلسه جدی، کل کارکنانش را جمع کرده و سعی دارد افشاگر را بیابد. دنیل با اینکه می‌داند احتمال اخراجش زیاد است، اعتراف می‌کند اشتباه از او سر زده است. دنیل تاکید دارد حتی اگر این یک اتفاق ناخواسته بوده، درک می‌کند که فیسک او را اخراج می‌کند اما همچنان به حمایت از او ادامه خواهد داد. نکته‌ی جالب این است که فیسک نه تنها دنیل را اخراج نمی‌کند، بلکه او را نمی‌کشد. با این حال، او تهدیدی واضح مطرح می‌کند: اگر دنیل بار دیگر اشتباهی مشابه انجام دهد، این آخرین کار او خواهد بود. این نشان می‌دهد که شهردار فیسک همچنان همان خون کینگ‌پین را در رگ‌هایش دارد.

    قسمت چهارم Daredevil: Born Again

    بررسی ایستراگ‌ها

    • قسمت چهارم Daredevil: Born Again با نام Sic Semper Systema شناخته شده که به زبان لاتین تعلق داشته و «سیستم همیشه همینگونه است» معنا می‌دهد. این عنوان کاملاً با مضمون این قسمت هماهنگ است، چرا که در آن خود سیستم قضایی به چالش کشیده می‌شود. همچنین، پوسترهای تبلیغاتی این قسمت عبارت مذکور را در کنار لوگوی کلاسیک پانیشر که به شکل یک جمجمه است، نشان می‌دهند.
    • پس از اینکه بی‌ بی اوریک بواسطه دنیل از برنامه‌های بازیافت فیسک مطلع می‌شود، او را با لقب «کاپیتان سیاره» خطاب می‌کند. این اشاره‌ای طنزآمیز به کارتون Captain Planet and the Planeteers از Hanna-Barbera است که تایید می‌کند ابرقهرمان محیط‌ زیستی در MCU وجود دارد. نکته جالب‌تر این است که دان چیدل، بازیگر MCU، در یک ویدیوی طنز از Funny or Die در سال ۲۰۱۱ نسخه‌ی لایو اکشن کاپیتان سیاره را بازی کرده بود.
    • زمانی که مت مورداک پرونده لروی را قبول می‌کند، برادفورد با اشاره به نابینایی او، شوخی‌ای را به زبان می‌آورد که اشاره‌ای به عبارت معروف «عدالت نابیناست» دارد. این جمله به بی‌طرفی و عینیت سیستم قضایی اشاره داشته و همچنین با نماد بانوی عدالت که در هر دو سریال دردویل (هم نسخه نتفلیکس و هم نسخه‌ی مارول) حضور دارد، مرتبط است.
    • در یکی از سکانس‌های طنزآمیز، لروی ادعا می‌کند یک اسکرول خود را به جای او جا زده و از یک فروشگاه محلی غلات آماده دزدیده است. اگرچه مت این ادعا را باور نمی‌کند، این موضوع یادآور پایان مبهم سریال Secret Invasion در سال ۲۰۲۳ است. در آنجا مشخص شد اسکرول‌ها هنوز در قالب انسان‌ها پنهان شده‌اند.
    • مت از توانایی‌ خود برای تشخیص ضربان قلب افسر پاول استفاده می‌کند تا بفهمد او درباره نقش داشتن در مرگ وایت تایگر دروغ می‌گوید یا نه. این حرکت، یکی از تکنیک‌های کلاسیک دردویل در کمیک‌ها و همچنین سریال نتفلیکس است.
    • وقتی مت مرداک گلوله‌ای را که روی آن لوگوی پانیشر حک شده به فرانک کسل نشان می‌دهد، کاملاً مشخص است که پانیشر هیچ علاقه‌ای به پلیس‌های طرفدار ندارد. این موضوع برگرفته از کمیک‌ها است. نسخه کمیک بوکی فرانک به افسران پلیس یا سربازانی که او را به‌ عنوان الگو انتخاب کرده‌اند، اهمیتی نداده و ترجیح می‌داد به کسی مانند کاپیتان آمریکا به عنوان الگو نگاه کنند.
    • درست مانند فصل دوم Daredevil، فرانک کسل (پانیشر) همچنان معتقد است که روش‌های دردویل ناکارآمد و بیهوده هستند. او بار دیگر تکرار می‌کند که لباس و ماسک دردویل چیزی بیشتر از یک لباس هالووین نیست.
    • فرانک چندین بار مت مرداک را «سرخی» صدا می‌زند؛ همان لقبی که در سریال اصلی نتفلیکس به او داده بود.

       


    مطالب مرتبط

    دیگران نیز خوانده‌اند

    نظرات

    دیدگاه خود را اشتراک گذارید
    guest

    3 دیدگاه
    جدیدترین
    قدیمی‌ترین بیشترین رای
    Inline Feedbacks
    View all comments