انیمیشن های معروف تاریخ که مختص بزرگسالان هستند
از مری و مکس تا انومالیسا
این مقاله، شامل فهرستی از انیمیشن های معروف تاریخ است که صرفا برای بزرگسالان ساخته شدهاند.
اگرچه کشوری مانند ژاپن از مدتها قبل متوجه شد که میتوان کلیشه «انیمیشن برای بچههاست» را کنار گذاشت و انیمیشنهای بزرگسالانه تولید کرد، هالیوود هرگز به این موضوع توجهی نکرده است. عمده انیمیشنهایی که توسط کمپانیها و فیلمسازان غربی تولید میشوند، معمولا هدفی جز سرگرم کردن مخاطب کودک ندارند. با وجود این، گاه با انیمیشنهایی مواجه میشویم که تعمدا از روایت داستانهای کودکانه اجتناب میکنند و حاوی داستان و محتوای ویژهای هستند که مناسب کودکان به نظر نمیرسد. آثاری که شاید نامتعارف و کمتعداد باشند، اما توفیق فراوانی در جلب نظر مخاطبان داشته و با گذشت زمان از شهرت زیادی برخوردار شدهاند.
در حالی که جریان اصلی سینما متمرکز بر انیمیشنهای کودکپسند و خانوادگی است، تعداد محصولاتی که مخاطب بزرگسال را مورد توجه قرار میدهند هم رو به افزایش است. هر سال، انیمیشنهای بزرگسالانه بیشتری در سینماها اکران میشوند و غالبا نقدهای مثبتی هم دریافت میکنند. همچنین حضور موفقی در اکثر جشنوارهها دارند و زمانی که نوبت به اعطای جایزه میرسد، گاه گوی رقابت را از فیلمهای زنده میربایند. پس اگر طرفدار فیلمهای پویانمایی هستید و میخواهید اثر متفاوتی را در این ژانر تماشا کنید، حتما به آثاری که برایتان انتخاب کردهایم سری بزنید. در اینجا به معرفی انیمیشنهایی پرداختهایم که هر مخاطب نوجوان و بزرگسالی میتواند از دیدن آنها لذت ببرد.
Loving Vincent
دوستدار تو، ونسان (Loving Vincent) یکی از بهترین انیمیشن های مختص بزرگسالان در دهه اخیر است. این فیلم که داستان زندگی و روابط ونسان ونگوگ را به تصویر میکشد، فضای تاریک و جنونآمیزی دارد و مناسب مخاطبان جوانتر نیست. اما میتوان آن را یکی از بهترین فیلمهایی دانست که به شخصیت ونگوگ و زندگی عجیب او میپردازند. گفتنی است که ساخت انیمیشن مذکور، کاملا متکی به طراحی دستی بوده و در هیچ صحنهای از جلوههای کامپیوتری استفاده نشده است. همچنین گفته میشود شمار فریمهای فیلم که همگی با رنگ روغن کشیده شدهاند، به بیش از ۶۵۰۰۰ فریم میرسد.
Mary and Max
انیمیشن مری و مکس، قصه دو دوست صمیمی با فاصله سنی زیاد است که از طریق نامهنگاری با همدیگر آشنا شدهاند. مری یک دختربچه باهوش و غمگین است که در استرالیا زندگی میکند. او با مکس که یک مرد میانسال و دچار بیماری روانی است، طرح دوستی میریزد. مری نامههایش را به محل زندگی مکس در نیویورک ارسال میکند و در آنها از موضوعاتی چون مرگ، تنهایی و رابطه با آدمها سخن میگوید. این دوستی در سرتاسر فیلم ادامه مییابد و سرشار از ماجراهای تلخ و تیرهای است که قلب بیننده را به درد میآورد.
Waltz with Bashir
انیمیشن والس با بشیر که در دسته بهترین فیلم های ضدجنگ قرار دارد، اثری همهپسند نیست و فقط بزرگسالان باید به تماشای آن بنشینند. مضمون فیلم که درباره مشارکت انسانها در جنایتی بزرگ و وحشتناک است، احتمالا دیدنش را برای افراد بزرگسال هم سخت میکند. این یک درام روانشناختی و وهمآلود است که با نمایش دردهای روانی یک کهنهسرباز و ناتوانی او در کشف حقیقت، تجربهای بیبدیل را برای مخاطبان خود به ارمغان میآورد. شاید همین بیپروایی در ترسیم فضایی ملتهب و تکاندهنده، دلیل شهرت این فیلم در خارج از مرزهای کشور سازندهاش باشد.
A Scanner Darkly
کاوشگر مبهم، دومین فیلم ریچارد لینکلیتر در سبک انیمیشن است که بعد از زندگی بیداری (Waking Life) و قبل از آپولو ده و نیم به روی پرده رفت. اثر مذکور که اقتباسی از رمان فیلیپ کی دیک (Philip K Dick) محسوب میشود، داستان مامور پلیسی را روایت میکند که اعتیاد شدیدی به مواد مخدر دارد. اعتیاد او به نوعی ماده توهمزا باعث میشود که دیگر قادر به تشخیص واقعیت از توهم نباشد و خود را در میان تصاویر دروغینی که واقعی به نظر میرسند، گم کند. این یک شاهکار روانشناسانه با چاشنی فلسفه است که هرچند حوصله کودکان را سر میبرد، اما تاثیر عمیقی بر مخاطب بزرگسال خواهد گذاشت.
Coraline
کورالین، اقتباسی از کتاب فانتزی نیل گیمن (Neil Gaiman) و یکی دیگر از انیمیشن های معروف تاریخ است که فضای رعبآور و روایت هراسانگیزی دارد. به همین دلیل، فقط بزرگسالان و افراد نوجوانان میتوانند آن را تماشا کنند. داستان درباره دختری به نام کورالین است که به وجود یک تونل مخفی در اتاقش پی میبرد. با ورود به تونل، او با دنیای جدیدی مواجه میشود که یک زندگی ایدهآل را برای کورالین به ارمغان میآورد؛ بدون تمام مشکلات و دغدغههایی که او در زندگی واقعی تجربه میکند. اما کمکم متوجه میشویم که اسرار وحشتناکی در این دنیای موازی وجود دارد و کورالین برای ماندن در آنجا، باید بهای سنگینی را بپردازد.
American Pop
رالف بکشی، کارگردان و انیماتور مشهوری است که مهارت زیادی در ساخت انیمیشنهای بزرگسالانه دارد و ازاینرو، آثارش معمولا با فیلمهای زنده مقایسه میشوند. او در انیمیشن پاپ آمریکایی (American Pop) روابط خانوادهای را که بهتازگی از روسیه به آمریکا مهاجرت کردهاند، به تصویر میکشد. اعضای این خانواده در تلاش هستند تا از طریق موسیقی به مشکلات خود غلبه کنند، اما هر کدام به سرنوشت تلخی دچار میشوند و یک تراژدی را از سر میگذرانند. فیلم دائما به شکنجه آنها ادامه میدهد و سرانجام در سکانس نهایی، داستان زندگی هر شخصیت را به طرز دردناک و غمانگیزی به پایان میرساند.
Anomalisa
آخرین فیلمی که نامش در فهرست انیمیشن های بزرگسالان به چشم میخورد، یکی از بهترین آثار چارلی کافمن (Charlie Kaufman) و شاهکاری است با مضامین عمیق روانشناختی.
بیشتر ما، کافمن را به خاطر فیلمهای تاملبرانگیز و جذابش که عمدتا درباره عواطف انسانی و چالشهای زندگی روزمره هستند میشناسیم. و انیمیشن انومالیسا (Anomalisa) هم از سایر فیلمهایی که او نوشته یا ساخته است، مستثنی نیست. این اثر بهیادماندنی که جزو نامزدهای مراسم اسکار 2016 در بخش بهترین پویانمایی هم بود، داستان مردی تنها را روایت میکند که به زنی دل میبازد و با شرایط تازهای در زندگی خود مواجه میشود. همانطور که میشود حدس زد، این یک فیلم نامتعارف و غمانگیز است و مناسب همه سنین به نظر نمیرسد. اما چیزهای زیادی برای ارائه به تماشاگران دارد و در نتیجه، یکی از پیشنهاداتی است که نباید از دست بدهید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید