کشف مکانیزمهای بکر و ایجاد تغییرات اساسی در سری بازیهای ویدئویی، یکی از اصلیترین فعالیت بازیسازان است. با این که در سالهای اخیر بسیاری از ناشران، استودیوها را مجبور به پیروی از یک فرمول مشخص و تکراری برای سودآوری بیشتر کردهاند، اما در این میان بازیسازانی هم هستند که برای جلوگیری از سقوط به ورطه تکرار یا جبران شکستهایشان، ایدههای کاملا جدیدی در بازیهای خود به کار میبندند. این تغییرات با این که خالی از ریسک و خطر نیستند، اما زمانی که با برنامهریزی و شناسایی پتانسیلهای سری صورت بگیرند، میتوانند بر محبوبیت آن سری هم بیافزایند. به عنوان مثال کمتر کسی تصور میکرد بتوان از سری Halo که به عنوان یکی از پادشاهان ژانر شوتر اول شخص شناخته میشود، یک عنوان فرعی با ژانری کاملا متفاوت خلق کرد. مایکروسافت با قبول این ریسک پرخطر، بازیای استراتژیک با محوریت دنیای Halo با نام Halo Wars خلق کرد که از قضا با استقبال گسترده گیمرها رو به رو شد.
برخلاف سری Halo که در زمان عرضه Halo Wars در اوج محبوبیت قرار داشت، اوضاع برای فرنچایز Darksiders بسیار متفاوت است. این سری که تقریبا نیازی به معرفی ندارد، به واسطه مشکلات فراوان Darksiders 3 در سراشیبی سقوط افتاده طوری که قسمت سوم علاوه بر کسب نمرات ضعیف، کمتر از یک سال پس از عرضه به صورت رایگان در اختیار کاربران پلاس قرار گرفت. موضوعی که نشان میداد فروش این بازی به هیچ عنوان راضی کننده نبوده. شکست Darksiders 3 سازندگان این سری را به فکر انداخت که مسیرخود را عوض کرده و در اقدامی پرخطر، ژانر بازی را به طور کلی تغییر دهند.
بازی Darksiders Genesis در گروه عناوینی مانند Torchlight قرار میگیرد که با الهام از سری Diablo ساخته شدهاند. اگر بخواهیم جانب انصاف را رعایت کنیم، Darksiders Genesis چه از لحاظ داستان و چه از لحاظ گیمپلی، پتانسیل بالایی برای موفقیت دارد و استودیوی Airship Syndicate به خوبی میتواند یک عنوان اکشن ایزومتریک عالی بر پایه دنیای دارک سایدرز بسازد.
داستان بازی پیشدرآمد وقایع قسمت اول است و گیمرها را با دلایل حمله بهشت و جهنم به زمین و محکومیت شخصیت War آشنا میسازد. بازیکنان در این نسخه کنترل دو کاراکتر War و Strife را در اختیار میگیرند که دو تن از سوارکاران آخرالزمان هستند. با این که طرفداران برای اولین بار از نزدیک با کاراکتر Strife در Darksiders 3 آشنا شدند اما تاکنون کنترل او را در دست نگرفته بودند و بازی Darksiders Genesis اولین فرصت گیمرها برای بازی با این سوارکار آخرالزمان خواهد بود. در کنار Strife هم کاراکتر War قرار دارد که کاراکتر اصلی قسمت اول بود و طرفداران به خوبی با او آشنا هستند.
هسته گیمپلی بازی تغییر چندانی نکرده و این بار بازیکنان در مقابل گروههای عظیمی از هیولاهای مختلف قرار گرفته و باید با استفاده از تواناییها و تسلیحات مختلف کلکشان را بکنند. بزرگترین تفاوت این نسخه با سه قسمت قبلی، علاوه بر تغییر دوربین بازی از سوم شخص به ایزومتریک، گسترش المانهای نقشآفرینی است که سازندگان این بار توجه ویژهای به آن کردهاند. با این که دوربین به طور کامل تغییر کرده و المانهای نقشآفرینی هم گسترش یافتهاند، اما با اطمینان کامل میتوان گفت بازی Darksiders Genesis هنوز هم به روح دارک سایدرز وفادار است و طرفداران نباید نگرانیای بابت دور شدن این نسخه از سنتهای سری داشته باشند.
با این که المانهای نقش آفرینی در قسمتهای قبلی هم وجود داشت و گیمرها میتوانستند با کشتن دشمنان و کسب تجربه به افزایش قدرتها و آزاد کردن قابلیتها بپردازند، اما در بازی Darksiders Genesis این موضوع اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده و دیگر یک المان فرعی محسوب نمیشود. بازیکنان با کشتن دشمنان، هسته یا به قولی روحشان را در اختیار میگیرند. هستهی هر کدام از دشمنان با یکدیگر متفاوت بوده و برخی دیگر از ارزش بسیار بالاتری برخوردار بوده و گیمرها با جمع آوری این هستهها قادر به لول آپ و باز کردن قابلیتهای جدید هستند. برخی از این هستهها بسیار کمیاب بوده و بازیکنان با به دست آوردن آنها میتوانند برخی قدرتهای منحصر بفرد را آزاد کنند. به گفته سازندگان با باز کردن این قدرتهای ویژه، تواناییهای هر کدام از کاراکترها از یکدیگر مجزا میشود.
داستان بازی پیشدرآمد وقایع قسمت اول است
یکی از مکانیزمهای اصلی و قدیمی سری، یعنی مکانیزم خشم هم قرار است در این نسخه حضور داشته باشد. بازیکنان با فعالسازی این قابلیت برای لحظاتی قدرت عظیمی کسب کرده و هر کس و هر چیزی را که سر راهشان قرار گرفته باشد را سلاخی میکنند. این قابلیت در این نسخه که قرار است گروههای بزرگتری از دشمنان در مقابل بازیکنان قرار بگیرند بسیار کارآمدتر و لذت بخشتر از قسمتهای قبلی خواهد بود.
گرافیک هنری بسیار زیباست و سازندگان در مبحث طراحی هنری بازی به خوبی از پس مسئولیت خود برآمدهاند. با این حال مشخص نیست گرافیک فنی بازی Darksiders Genesis روی کنسولها چگونه خواهد بود. یکی از بزرگترین ایرادات بازی Darksiders 3 افت فریم وحشتناک آن بود که گاهی باعث میشد تجربه بازی حتی روی PS4 Pro هم غیرممکن شود. برهمین اساس وضعیت گرافیک فنی و نرخ فریم یکی از بزرگترین نگرانیهای طرفداران و گیمرهاست. حتی در صورتی که المانهای نقش آفرینی و اکشن بازی در وضعیت بسیار رضایت بخشی باشند، بدون نرخ فریم ثابت و گرافیک روان هیچکدام ارزشی نخواهند داشت و شاید پرونده سری دارک سایدرز برای همیشه بسته شود.
با این که تغییر دوربین بازی ممکن است موجب نگرانی بیشتر برخی از طرفداران شده باشد، اما نمایشهای بازی Darksiders Genesis نشان میدهد که در این بخش چندان جایی برای نگرانی نیست. انصافا سری دارک سایدرز حتی اگر با شکست قسمت سوم هم مواجه نمیشد، باید صاحب یک عنوان ایزومتریک مانند Diablo میشد چرا که پتانسیل بسیار بالایی در این ژانر دارد.
از چنین بازیای که با الهام از دیابلو ساخته شده، بدون تردید انتظار بخش کوآپ میرود و با این که اینجا خبری از تجربه بازی به صورت چهار نفره نیست اما گیمرها به صورت دو نفره میتوانند کنترل War و Strife را در اختیار بگیرند. یکی از نکات قوت گیمپلی این است که بازیکنان هر زمان که خواستند قادر به ترک بخش کوآپ و ادامه بازی به صورت تک نفره هستند و با انجام این تغییرات، خللی در میزان پیشرفت آنها در داستان و مراحل صورت نمیگیرد. از سوی دیگر سازندگان اعلام کردهاند که درجه سختی بازی در هنگام تجربه آن به صورت تک نفره، به گونهای طراحی شده که کاربران را به دردسر نیاندازد.
در نهایت باید گفت با توجه به نمایشهایی که تاکنون از بازی Darksiders Genesis دیدهایم، این عنوان پتانسیل بالایی برای موفقیت دارد و اگر سازندگان المانهای اکشن و نقش آفرینی را به درستی در گیمپلی بازی پیادهسازی کنند، حتی میتواند تا حد زیادی خاطرات نه چندان خوب قسمت سوم را نیز از ذهن طرفداران پاک کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید