اشتباهات DCEU
1%
  • 0/10

اشتباهات DCEU که دنیای جدید دی سی باید از آن‌ها اجتناب کند

درس‌هایی که باید از گذشته گرفت

اشتباهات DCEU که دنیای جدید دی سی باید از آن‌ها اجتناب کند ۰ ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

از آنجایی که دی سی قصد دارد دنیای ابرقهرمانی خود را دوباره از ابتدا بسازد، تصمیم گرفتیم در قالب یک مقاله اشتباهات DCEU را مرور کنیم.

شرکت‌های دیسکاوری و وارنر در آوریل سال گذشته میلادی ادغام شدند تا شرکت جدیدی با نام وارنر دیسکاوری شکل بگیرد. قبل از اینکه این ادغام نهایی و اجرا شود، دیوید زاسلاو (David Zaslav) مدیر دیسکاوری تصمیم گرفته بود به DC Extended Universe پایان داده و فرنچایز کاملاً جدیدی را پایه گذاری کند. در همین راستا، با تهیه کنندگان مختلف ملاقات کرد تا بتواند فرد مناسبی را برای مدیریت بیابد. اگرچه برخی از فیلم‌های DCEU عملکردی موفقیت آمیز به ثبت رسانده بودند، زاسلاو اعتقاد داشت اقدامات دست اندرکاران فرنچایز فاقد انسجام و استراتژی بود.

پس از بررسی‌های مختلف، سرانجام دیوید زاسلاو تصمیم گرفت فرنچایز جدید دی سی را به جیمز گان (James Gunn) و پیتر سفرن (Peter Safran) بسپارد؛ فرنچایزی که با نام DC Universe شناخته می‌شود. گان قرار است روی آثار نظارت داشته باشد و سفرن هم که دارای سابقه مدیریتی است، روی موضوعات تجاری فرنچایز تمرکز خواهد داشت. در ضمن، اگرچه برخی از بازیگران DCEU بازمی‌گردند، DCU بازیگران جدیدی را شامل می‌شود.

در ادامه قصد داریم به اشتباهات DCEU اشاره کنیم که DCU برای دستیابی به موفقیت باید از آن‌ها اجتناب کند.

دی سی یونیورس به یک برنامه جامع نیاز دارد

یک دنیای سینمایی برای رسیدن به موفقیت به برنامه‌ای جامع و فراگیر نیاز دارد. منظور از برنامه جامع، تنها مشخص بودن تاریخ اکران یا انتشار فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی (بله، دنیای جدید دی سی تنها به فیلم و سریال خلاصه نشده و شامل بازی‌های ویدیویی هم می‌شود) طی سال‌های آینده نیست. آن‌ها باید یک نقشه راه داشته باشند تا بدانند ماجراجویی‌های شخصیت‌ها چطور آغاز شده، چطور ادامه می‌یابد، چطور بهم متصل می‌شوند و کجا به خاتمه می‌رسند.

اینطور که بنظر می‌رسد، جیمز گان بخوبی از اشتباهات DCEU درس گرفته و برنامه‌ای جامع را برای دی سی یونیورس مهیا کرده است. چپتر اول داستانسرایی با نام God and Monsters شناخته شده و نه تنها فیلم و سریال‌های لایو اکشن را در خود جای داده، بلکه یک انیمیشن سریالی را هم شامل می‌شود. البته باید منتظر ماند و دید برنامه گان چقدر جزئیات داشته و چقدر در اجرا موفقیت آمیز خواهد شد؛ موضوعی که تنها با گذر زمان مشخص می‌شود.

جیمز گان باید به برنامه‌های خود پایبند بماند

هر فرنچایزی که بدنبال فعالیت بلند مدت است، باید یک نکته بسیار مهم را در نظر بگیرد: مواجه شدن با فراز و نشیب اجتناب ناپذیر است. فرنچایزهای بزرگ از جمله Marvel Cinematic Universe هم شامل آثاری می‌شوند که عملکردی ناامیدکننده داشته‌اند. نکته مهم و حائز اهمیت این است که شکست‌های این چنینی نباید به تغییرات بزرگ در برنامه ریزی‌ها منجر شود؛ موردی که یکی از اشتباهات DCEU بود. به بیان دقیقتر، هر بار که یک فیلم شکست می‌خورد، مدیران دی سی و وارنر در برنامه‌های خود تجدید نظر می‌کردند. همین موضوع باعث شد بخش عمده برنامه ریزی‌ها اصلاً رنگ واقعیت به خود نگیرد یا دچار تغییرات متعدد شود. برای مثال، می‌توان Man of Steel 2 را نام برد که قرار بود ساخته شود اما هرگز روی پرده نقره‌ای نیامد.

دخالت، بی دخالت!

دخالت استودیوها در روند تولید طی دهه‌های گذشته به بخش جداناپذیری از فرآیند تولید بلاک باسترها تبدیل شده است؛ از Batman and Robin گرفته تا Justice League هردویشان بخاطر دخالت‌های بیجای وارنر به یک شکست بزرگ تبدیل شدند. نمونه دیگرش هم Suicide Squad است که طرفداران خواهان انتشار نسخه اصلی‌اش هستند.

اگرچه دخالت استودیوها به امری طبیعی تبدیل شده، جیمز گان باید تمام تلاش خود را بکار گرفته و جلویش بایستد. در غیر اینصورت، حواشی از همان ابتدا گریبانگر فرنچایزش خواهد شد.

اعضای لیگ عدالت نباید کنار گذاشته شوند

Justice League یک شکست تجاری بزرگ بود و هیچ کس نمی‌تواند این موضوع را کتمان کند. علیرغم عملکرد ضعیف و حواشی‌ای که حین ساختش بوجود آمد، دی سی نباید قید لیگ عدالت را زده و این گروه بسیار مهم و محبوب را از برنامه ریزی‌های خود حذف کند. به هر حال، گروه مزبور شامل همکاری ابرقهرمانانی می‌شود که بالاترین محبوبیت را در میان تمامی شخصیت‌های کمیک بوک‌های دی سی دارند.

برنامه ریزی‌های اولیه دی سی فعلاً شامل فیلمی با محوریت لیگ عدالت نمی‌شود که هم امیدوارکننده و هم ناامیدکننده است: امیدوارکننده است چون جیمز گان ظاهراً از اشتباهات DCEU درس گرفته و نمی‌خواهد خیلی زود ابرقهرمانان را کنار هم قرار دهد؛ ناامیدکننده است چون می‌تواند نشاندهنده کنار گذاشته شدن لیگ عدالت، حداقل برای مدتی، باشد.

شخصیت‌های دارای پتانسیل را نباید هدر داد

یکی از بزرگترین و عجیبترین اشتباهات DCEU هدر دادن پتانسیل شخصیت‌هایی بود که از قضا توسط بازیگران مشهور به تصویر کشیده شده بودند؛ برای مثال، فیلم Birds of Prey شخصیت‌های بلک ماسک و هانترس را شامل شده که نقششان بر عهده ایوان مک گروگر (Ewan McGregor) و مری الیزابت وینستد (Mary Elizabeth Winstead) بود. با وجود پتانسیل بالا، در هیچ اثر دیگری از DCEU حضور نیافتند.

نمونه شاخص‌تر را فیلم Suicide Squad در خود جای داده است. ویل اسمیت (Will Smith) در این اثر بعنوان ددشات جلوی دوربین رفت اما به یکباره غیبش زد و معلوم نشد چه اتفاقی برایش رخ داد. دی سی باید به شخصیت‌های خود اهمیت داده و برنامه مناسبی برایشان بچیند تا پتانسیل آن‌ها نادیده گرفته نشود.

دی سی یونیورس باید یک جهان مرتبط باشد

یکی دیگر از بزرگترین اشتباهات DCEU عدم همبستگی و ارتباط فیلم‌ها بود. فیلم‌های زک اسنایدر (Zack Snyder) سعی داشتند قصه‌ای را روایت کنند که با نام اسنایدرورس شناخته می‌شود. The Suicide Squad یک دنباله و در عین حال یک سافت ریبوت برای Suicide Squad بود. انتشار این فیلم همچنین پخش سریال Peacemaker را به همراه داشت که شامل لیگ عدالت می‌شود اما به اتفاقاتی اشاره دارد که هرگز در دیگر فیلم‌ها به تصویر کشیده نشده بودند. همچنین در Birds of Prey به جوکر اشاره می‌شود اما خبری از بتمن بن افلک (Ben Affleck) نیست.

همبستگی و ارتباط، تنها کمئو نیست

همان‌طور که در بخش پیشین اشاره شد، DCEU از عدم همبستگی و ارتباط میان داستان‌ها رنج می‌برد. مدیران دی سی و وارنر که ظاهراً از این مشکل مطلع بودند، سعی کردند با استفاده از حضورهای افتخاری یا اصطلاحاً کمئو آن را برطرف کنند؛ اقدامی که اصلاً و ابداً نتیجه بخش نبود. Shazam شامل سوپرمن می‌شود اما خبری از چهره‌اش نیست، Birds of Prey شامل نمایی از پشت جوکر می‌شود و واندر وومن هم اخیراً در Shazam Fury of the Gods حضور یافت.

دی سی نباید شخصیت‌های مهم را به حال خود رها کند

نسخه هنری کویل (Henry Cavill) سوپرمن طی پنج سال (۲۰۱۷ الی ۲۰۲۲ میلادی) هیچ حضوری روی پرده نقره‌ای نداشت. این در حالی است که کلارک کنت یکی از مشهورترین ابرقهرمانان در سراسر جهان به شمار می‌رود. چنین اتفاقی برای بتمن بن افلک هم رخ داده و پس از یک غیبت نسبتاً طولانی، سرانجام در The Flash بازگشت. اگرچه کمیک بوک‌های دی سی شخصیت‌های زیادی را در خود جای داده، جیمز گان باید طوری برنامه‌ها را بچیند که یک شخصیت برای مدتی طولانی از جریان اتفاقات دور نماند.

ترکیب درست شخصیت‌ها!

اکران Black Adam و Blue Beetle نشان داد فیلم‌‌هایی که با محوریت شخصیت‌های کمتر شناخته شده ساخته می‌شوند به احتمال زیاد در باکس آفیس جهانی به مشکل برمی‌خورند. بخصوص اگر ارتباط نزدیکی میان آن‌ها و دیگر فیلم‌ها وجود نداشته باشد. مارول که چنین مشکلی را پیش بینی می‌کرد، تصمیم گرفت شخصیت‌های کمتر شناخته شده را در کنار نام‌های اصلی کمیک بوک‌های خود قرار داده تا بدین ترتیب به مخاطب شناسانده شوند. سپس و با گذشت زمان، اثر اختصاصی‌شان را ساخت و راهی سینما یا سرویس استریم دیزنی پلاس کرد؛ برای مثال، می‌توان هاکای (Hawkeye) را نام برد که در The Avengers معرفی شد و پس از نزدیک به یک دهه، سریال اختصاصی خود را دریافت کرد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments