در میان انیمههای ژاپنی، Demon Slayer محصول جدیدی است که در کمال تعجب میتواند هم احساساتتان را مثل آب خوردن برانگیزد و هم قصهای تخیلی و فانتزی را به شکلی جذاب برایتان تعریف کند.
اگر انیمهی Attack on Titan را کنار بگذاریم، انیمهی دیگری از سال گذشته وارد میدان شده که Demon Slayer نامیده میشود. انیمه «شیطان کش» برخلاف طرح داستانی ساده و کلیشهاش، روایت به شدت جذابی دارد. داستان دربارهی پسربچهای به اسم تانجیرو است. زمانی که او دور از منزل بوده، کل خانوادهاش توسط یک شیطان قتل عام میشود و خواهر کوچکترش به اسم «نِزکو» نیز توسط شیطان مجروح میشود. در همان ابتدای کار میفهمیم ماهیت انیمه، چیزی شبیه به آثار کلاسیک سینماست که خونآشامها، نقش مهمی در داستان دارند. تانجیرو میخواهد راهی برای بازگشت نزکو به فرم انسانی پیدا کند چون خواهرش هنوز از گوشت و خون انسان دیگری تغذیه نکرده. حوادثِ ابتدای انیمه شیطان کش نیز به شکلی رقم میخورد که شما بدون هیچ شک و تردیدی برای تماشای ادامهی داستان ترغیب میشوید.
قبل از بررسی سریال شیطان کش اجازه دهید به این نکته اشاره کنیم که این انیمه به درد کودکان نمیخورد؛ چراکه خشونتهای بصری بسیار زیادی را در قابهای کارتونی شیطانکش میبینیم که برای مخاطبین زیر ۱۷ سال نامناسب است. جدا از این مورد، انیمه شیطان کش تعارفی با مخاطبش ندارد و بدون هیچ رحم و مروتی دنیای واقعی و تاریکش را در همان ابتدای کار معرفی میکند؛ دنیایی که اگر بدتر از دنیای واقعی ما نباشد، بهتر نیز نیست! تانجیرو، نوجوانی است که در ابتدای انیمه هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ روانی فردی به شدت ضعیف به نظر میرسد و خودش نیز به این موضوع کاملا واقف است. با این حال طبق رسم سایر انیمههای قهرمانمحورِ ژاپنی مثل ناروتو، قهرمان انیمه شیطان کش برای یک انگیزهی مهم تا سر حد مرگ تلاش میکند و آن انگیزه چیزی نیست جز برگرداندن خواهرش نزکو به ماهیت انسانی.
انیمه شیطان کش در احساساتی کردن مخاطب و نمایش رابطهی خواهر و برادری استادانه عمل میکند
انیمه شیطان کش در فصل اول خود خیلی شسته و رفته سنگهایش را با مخاطب وا میکند. به این معنا که مهم نیست شما سطح انتظار بالایی نسبت به این انیمه دارید یا برعکس پایین؛ انیمه شیطان کش هر آنچه را که باید بدانید را خیلی راحت به شما میگوید. برای مثال با موزان کیبوتسوجی، شخصیت منفی اصلی داستان آشنا میشویم. با این حال معماهایی در فصل اول مطرح میشود که تا پایان فصل نیز به آن جواب داده نمیشود. مهمترین معما را میتوان در این نکته خلاصه کرد که اصلا چرا موزان تصمیم گرفته شیاطین را به وجود بیاورد و از این مهمتر چه کسی موزان کیبوتسوجی را به شیطان تبدیل کرد. روایت داستان به اندازهای قابل تحسین است که اصلا نیاز پیدا نمیکنید برای معماهایی از این قبیل، پاسخی در همان فصل نخست بیابید؛ چراکه در نیمهی دوم فصل، اهداف کلی تانجیرو تا انتهای انیمه مشخص میشود. به رسمِ سایر انیمههای ژاپنی، مسیر کلیِ داستانی انیمه شیطان کش به صورت شماتیک کاملا مشخص میشود و قهرمان داستان تا رسیدن به هدف غاییاش یعنی روبهرو شدن با موزان، قطع به یقین با موانع زیادی روبهرو خواهد شد.
از آنجا که دنیای انیمه شیطان کش، جهانی به شدت تیره و تار محسوب میشود، قدرت اثرگذاری حوادث داستانی روی ذهن و روح بیننده به شدت بالاست
از آنجا که دنیای انیمه شیطان کش، جهانی به شدت تیره و تار محسوب میشود، قدرت اثرگذاری حوادث داستانی روی ذهن و روح بیننده به شدت بالاست. تانجیرو و خواهرش نزکو با دشمنانی اغلب شیطانی مواجه میشوند که اغلب به شدت قدرتمند هستند. چیزی که در اکثر صحنههای اکشن خودنمایی میکند، روحیهی خستگیناپذیر و جنگجویانهی تانجیرو و همچنین محبتِ خواهرانه و انسانی نزکو است که بیننده را مجذوب صحنههای مبارزه میکند. از طرفی هنگامی که تانجیرو بالاخره از یک نبرد بسیار سخت و طاقتفرسا بیرون میآید، در واپسین لحظاتی که شیطان همچنان در ظرفِ این دنیا حضور دارد، ما به عنوان مخاطب سریال به گذشتهها و عقبهی این موجود سفر میکنیم؛ درست زمانی که این هیولاها، هیولا نبودند و فرم انسانی داشتند. انیمه شیطان کش میتواند به زیبایی کاری کند تا مخاطب با یک موجود شیطانی احساس همدردی کرده و حتی اشک بریزد. برای مثال میتوان به ماجراجوییهای تانجیرو در کوهستان ناتاگومو اشاره کرد که قهرمان داستان با یک خانوادهی شیطانی در شکل و شمایل عنکبوت مواجه میشود. اینکه چه اتفاقاتی در گذشته برای این دسته از شیاطین رخ داده را در قالب فلشبکهایی میبینیم و چقدر تماشای تعاملهای پایانی تانجیرو با حریفش دیدنی و تاثیرگذار واقع میشود.
البته اشتباه برداشت نکنید! انیمه شیطان کش ساخته نشده تا شما از بابت تماشایش به صورت مداوم مغموم، افسرده و گریان شوید. تانجیرو به غیر از خواهر نیمه شیطانیاش نِزکو، دو دوست دیگر به نامهای زِنیتسو و اینُسکِه نیز پیدا میکند که هر کدام ویژگیهای رفتاری خاص خودشان را دارند. برای مثال شاید شما هم در همان ابتدای معرفی شخصیت زنیتسو، از این پسربچهی نقنقو بدتان بیاید اما اگر به انیمه فرصت دهید، در زمان و مکان مناسب شما را با شخصیتهایش شگفتزده میکند. ضمن اینکه انیمه شیطان کش سر فرصت و با حوصله دربارهی گذشتهی زنیتسو و اینسکه صحبت میکند، تعامل این دو کاراکتر با قهرمان اصلی داستان لحظات بامزه و خندهداری را میآفریند. تدوینهای چنین اپیزودهایی نیز با میان پردههای طنزی انجام میشود که حتی تماشای چنین میان پردههای کاریکاتوری کوتاه نیز جذاب است.
در اپیزودهای پایانی فصل اول انیمه شیطان کش با گروه جدیدی از کاراکترها به اسم هاشیرا روبهرو میشویم که رسالت و اهدافشان به ظاهر در راستای همان چیزی است که تانجیرو نیز دنبال میکند؛ کشتن و نابودی موزان. با این اوصاف همانطور که شیاطین برای خودشان رهبر دارند، هاشیرا و گروه شیطان کش نیز سرپرست و رهبری دارند که در اپیزودهای پایانی فصل اول او را ملاقات میکنیم. با این حساب، انیمه شیطان کش در فص اول تنها ضعفی که دارد، نپرداختن به برخی از شخصیتهاست که البته در دنیای انیمهها، این ضعف چندان حاد نیست؛ چراکه حتما وقتش سر نرسیده تا برای مثال دربارهی اوبویاشیکی، رهبر هاشیرا و سازمان شیطان کش اطلاعاتی را کسب کنیم. مشکل اینجاست تعداد شخصیتهایی که این اتفاق برایشان رخ میدهد در فصل اول بسیار زیاد است. افرادی مثل تومیکو، اوروکوداکی و حتی لیدی تامایو مستحق این بودند تا شخصیتپردازی عمیقتری در همین فصل نخست داشته باشند.
با تمام این تفاسیر، انیمه Demon Slayer با قصهی تخیلی خود میتواند ضمن سرگرم کردن مخاطب، روی روحیهی بیننده نیز به شدت تاثیرگذار ظاهر شود. اگر با حوصله این مجموعه را تماشا کنید، انیمه شیطانکش به یکی از بهترین تجربههای عمرتان تبدیل میشود. تنها کافیست به این انیمه فرصت خودنمایی بدهید. فصل دوم سریال Demon Slayer قرار است در سال ۲۰۲۱ پخش شود. از آنجا که باخبر شدهایم فصل دوم سریال در همین حال حاضر در دست ساخت قرار دارد، در بدترین حالت باید منتظر عرضهش در پاییز سال ۱۴۰۰ باشیم.
- داستان جذاب
- روایت به شدت سرگرمکننده
- شخصیتپردازی ستودنی کاراکترهای اصلی
- تاثیرگذاری عاطفی بسیار بالای انیمه
- کاراکترهای تومیکو، اوروکوداکی و لیدی تامایو پرداخت خوبی ندارند
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید