بازی Diablo 4
1%
  • 0/10

نقد و بررسی بازی Diablo 4

دریچه‌ای به دروازه جهنم

نقد و بررسی بازی Diablo 4 ۰ ۲۶ تیر ۱۴۰۲ بررسی بازی کپی لینک

پس از گذشت 20 سال از عرضه فرنچایز دیابلو اکنون بازی Diablo 4 از این سری نوستالژیک و محبوب منتشر شده تا باری دیگر علاقه‌مندان این ژانر را به اعماق جهنم ببرد. 

اگر از هواداران سبک اکشن نقش آفرینی باشید بدون شک با سری Diablo آشنا هستید. این بازی که اولین بار در سال 1998 به بازار عرضه شد توانست استانداردهای جدیدی را در این سبک بنا کند. استانداردهایی که بیش از گذر بیست سال از شکل گرفتن آنها، هنوز بازی‌های این سبک از آن پیروی کرده و سعی می‌کنند تا آن را بهبود دهد. حالا بیش از یک دهه از عرضه Diablo 3 می‌گذرد. بازی که در زمان عرضه خود موفقیت و البته حواشی بسیار زیادی را تجربه کرد اما در نهایت می‌توان گفت که این بازی یک تجربه بسیار موفق برای شرکت بلیزارد بود. حالا وقت آن رسیده است تا دوباره به نبرد باستانی فرشتگان و شیاطین بازگردیم اما آیا واقعا هنوز این داستان و بازی می‌تواند برای گیمرها جذاب باشد؟

داستان سه نسخه قبلی دیابلو بیشتر به سه شیطان اصلی یا Prime Evils مرتبط بود. مفیستو، بیل و دیابلو شخصیت‌های منفی اصلی این سری بازی بودند که هر کدام به نوبه خود قصد تخریب سرزمین انسان‌ها و تصاحب آن را داشتند. هر کدام از این سه برادر شیوه کاری مختص به خود را داشتند اما به نظر می‌رسید که داستان این سری با توجه به جزئیات بسیار زیاد هیچگاه در کانون توجه نبود. شاید تکراری شدن اتفاقات و خطی بودن آنها چیزی بود که باعث شد گیمرها توجه خاصی به داستان نداشته و صرفا گیم‌پلی بسیار عمیق و هیجان انگیز این سری را دنبال کنند. بعد از اتفاقات نسخه سوم، حالا سه شیطان اصلی قدرت خاصی در سرزمین Sanctuary که متعلق به انسان‌ها است، ندارند.

آنها در سایه‌ها منتظر هستند تا قدرت قبلی خود را به دست آورده و حملات جدیدی را آغاز کنند. گرچه تا زمان حمله بعدی به نظر زمان زیادی باقی مانده اما این باعث نمی‌شود که دنیا از شر شیاطین خلاص شد باشد. حالا نویسندگان بازی به سراغ شخصیت‌هایی رفتند که در بازی‌های قبلی کمتر به داستان آنها پرداخته باشند. دنیای Sanctuary ساخته یک فرشته با نام Inarius و دختر مفیستو یعنی لیلیث (Lilith) است. این دو بعد از جدا کردن خود از جنگ بی پایان فرشتگان بهشت و شیاطین جهنمی، از دنیای خود فرار کرده و دنیای جدیدی به نام Sanctuary را ساختند. فرزندان این دو، انسان‌ها بودند. این دو سپس بعد از مدتی با یکدیگر اختلاف پیدا کردند و نتیجه این اختلاف تبعید شدن لیلث به نیستی بود. حالا در Diablo 4 لیلیث توسط پیروان خود به دنیای Sanctuary بازگشته است. عدم حضور سه شیطان اصلی باعث شده تا امکان پرداخت به شخصیت‌های جدید امکان‌پذیر باشد و به نظر بلیزارد از این فرصت به خوبی بهره برده.

دنیای بازی Diablo 4

نکته قابل توجه در مورد بازی Diablo 4 تغییر شکل روایت نسبت به بازی‌های قبلی است. در نسخه‌های قبلی همیشه یک شخصیت شرور وجود داشت که گیمر تا آخرین لحظه تعامل خاصی با او نداشت. صرفا دیالوگ‌ها و ماموریت‌هایی وجود داشتند که حضور این شخصیت را تایید می‌کردند. در نسخه چهارم البته این تعامل کمی متفاوت است. روایت داستان با استفاده از میان‌پرده‌هایی با کیفیت انجام می‌شود به گونه‌ای که حالا گیمر حضور شخصیت منفی را بیشتر حس می‌کند. همچنین مرموز بودن اهداف لیلیث در طول بازی به هیجان آن می‌افزاید. بر خلاف سه شیطان اصلی، لیلیث هدفی را دنبال می‌کند که درک آن از ابتدای بازی شاید بسیار دشوار باشد. دنیای بازی Diablo 4 حالا بسیار تاریک‌تر، خشن‌تر و البته بی رحم‌تر از نسخه های قبلی است. اتمسفر تاریک این بازی شاید کمتر در نسخه‌های قبلی دیده شده باشد اما حالا به بخشی جدایی ناپذیر از Sanctuary تبدیل شده. باید اشاره کرد در طول بازی با شخصیت‌های دیگری نیز برخورد خواهید کرد که به روایت داستان کمک شایانی خواهند کرد. به نظر حالا بعد از مرگ Deckard Cain شخصیت Lorath جای او را گرفته باشد. همچنین لیلیث تنها شخصیت منفی بازی Diablo 4 نیست. در طول بازی شما با چندین شخصیت شرور دیگر برخورد می‌کنید که روی روایت و داستان بازی تاثیرگذار هستند. بدون شک شخصیت پردازی در بازی Diablo 4 پیشرفت بسیار خوبی داشته است. ترکیب روایت مناسب و شخصیت پردازی عمیق‌تر، نکته ای است که باعث شده داستان به شکل کلی بسیار جذاب‌تر از گذشته به نظر برسد.

باید گفت که Diablo 3 تغییرات گسترده‌ای در بخش گیم‌پلی و اینکه چگونه این بازی انجام شود، ایجاد کرد. با همه تغییرات انجام شده اما آن بازی همچنان در دسته یک بازی اکشن نقش آفرینی معمولی دسته بندی می‌شد. در Diablo 4 اما تغییرات گسترده‌ای انجام گرفته است. باید گفت که Diablo 4 نزدیک‌ترین تجربه از یک عنوان MMO به شمار می‌رود بدون اینکه صرفا این سبک را سرلوحه کار خود قرار داده باشد. حالا Diablo 4 یک تجربه صرفا آنلاین است. شما نمی‌توانید Diablo 4 را به عنوان یک بازی آفلاین تجربه کنید. همچنین تمامی بخش‌های بازی با متصل شدن به یکدیگر حالا یک دنیای جهان باز (Open World) را تشکیل دادند. بنا به تغییرات گسترده‌، حالا محتوای جانبی به بخشی تاثیرگذار در هسته اصلی گیم‌پلی تبدیل شده است. ماموریت‌های جانبی می‌توانند جزئیات بسیار خوب و جدیدی از داستان بازی را به گیمر ارائه کنند و با توجه به بزرگی دنیای بازی تعداد آنها نیز تقریبا بی شمار است. همچنین برای ایجاد تنوع بیشتر رویداد‌های تصادفی در نقاط مختلف نقشه پدیدار می‌شوند که بسته به شانس خود با آنها روبرو خواهید شد. به شکل کلی سیستم ماموریت‌های بازی تنوع و هیجان بسیار بیشتری نسبت به نسخه‌های قبلی دارد. بنا به وجود ساختار همیشه آنلاین، گیمر در هنگام تجربه محتوای مختلف می‌تواند گیمرهای دیگر را نیز مشاهده کند. همچنین امکان انجام ماموریت‌های دشوار همراه با یکدیگر وجود دارد. به عنوان مثال محتوا‌هایی همانند World Boss یا Legion نیاز به همکاری چندین گیمر با یکدیگر دارند و یک نفر نمی‌تواند به تنهایی آنها را به پایان برساند.

هسته اصلی سری دیابلو، کلاس‌های مختلف آن هستند. به شکل کلی هر بازی از سری دیابلو شامل چند کلاس متفاوت است. این کلاس‌ها همیشه ثابت نیستند و برخی از آنها در هر نسخه جای خود را به کلاس دیگری می‌دهد. Diablo 4 در زمان انتشار شامل پنج کلاس متفاوت است. هر کدام از این کلاس‌ها شامل سبک خاص خود هستند که می‌توانند برای برخی از گیمرها جذاب باشند. شاید یکی از بهترین خبرها برای طرفداران قدیمی این سری بازگشت کلاس Necromancer و البته Rogue باشد. همانند گذشته هر کلاس به شکل کامل قابلیت شخصی‌سازی را دارد. شما می‌توانید با شخصیت تحت کنترل خود آنگونه که می‌پسندید بازی کنید. تغییرات گستردگی در بخش Skill Tree انجام شده و حالا شاید دست گیمرها برای درست کردن بیلد‌های متفاوت بازتر باشد. در همین ابتدای عرضه، هر کلاس دارای بیلدهای بسیار مختلفی است که شیوه بازی کردن آنها با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

البته استفاده از بیلدهای مختلف تنها نکته سرگرم کننده Diablo 4 نیست. بعد از به پایان رساندن بخش داستان، گیمر با محتوای اندگیم (End Game) روبرو می‌شود. جایی که شاید اولین هدف رسیدن به سطح 100 باشد. می‌توان گفت که بسیاری از ویژگی‌های محتوای اندگیم در Diablo 4، نسخه بهبود داده شده از شماره سوم این سری است اما همچنان مقدار زیادی محتوا جدید نیز در بازی وجود دارد. در Diablo 3 دانجن‌هایی به نام Rift وجود داشتند که بر اساس زمان تمام کردن این محتوا به شما پاداش‌های متفاوت می‌دادند. حالا ساختار این دانجن‌ها کمی متفاوت‌ شده است. دیگر محدودیت زمانی برای اتمام دانجن‌ها وجود ندارد اما کلید‌های متفاوتی برای آنها در نظر گرفته شده است که تاثیر مستقیمی روی درجه سختی آن دارد. هر چه درجه سختی بالاتر باشد، پاداش نهایی دانجن نیز بهتر خواهد بود. دانجن‌ها بخش جدایی ناپذیر از محتوای اندگیم هستند. ساختار زره‌ها و سلاح‌ها حالا کمی متفاوت شده است.

در نسخه‌های قبلی همیشه ست‌های مختلف از زره بخش تعیین کننده‌ای در ساخت بیلد‌های متفاوت بودند. حالا این ست‌ها جای خود را به Aspectها دادند. هر قطعه از زره یا اسلحه شخصیت شما می‌تواند شامل یک Aspect متفاوت باشد. این Aspectها می توانند قدرت‌های خاصی را به شخصیت شما اضافه کرده و بیلدهای متفاوت را قدرتمندتر کنند. همچنین در حال حاضر آیتم‌های خاصی در دنیای Diablo 4 وجود دارند که از آنها به عنوان آیتم خاص (Unique) یاد می‌شود. به دست آوردن این آیتم‌ها کار بسیار دشواری است و هر کدام از آنها نیز Aspect مخصوص به خود را دارند. ساختار تکرارپذیر گیم‌پلی Diablo 4 و استفاده از المان‌های متفاوت سبک MMO ترکیبی لذت‌بخش را به وجود آورده است. یکی دیگر از ویژگی‌های جدید اضافه شده به Diablo 4 امکان استفاده از اسب برای حرکت در نقشه است. بنا به بزرگ بودن نقشه، حالا اسب می‌تواند کمک شایانی به سریع‌تر شدن گیم پلی کند. البته پیاده سازی این قابلیت جدید چندان بدون مشکل نیز نیست. حرکات اسب در برخی از بخش‌های نقشه چندان روان نیست. اسب‌ها در هنگام حرکت به بخش‌های مختلف طراحی شده در نقشه گیر کرده و حرکت را دشوار می‌کند. امید می‌رود در ادامه با ارائه به‌روزرسانی‌ها این مشکلات برطرف شود.

گرافیک فنی شاید هیچگاه نقطه قوتی برای سری دیابلو نبوده باشد. گرچه دیابلو همیشه از لحاظ گرافیک هنری بسیار جذاب و زیبا به نظر می‌رسید. حالا به نظر می‌رسد که بلیزارد کمی دید خود را نسبت به بخش‌های بصری این سری تغییر داده. می‌توان گفت که در حال حاضر Diablo 4 بهترین گرافیک فنی و هنری را در بین تمام بازی‌های اکشن نقش‌آفرینی ارائه می‌کند. تغییرات گرافیکی بازی حتی تاثیر مثبتی روی گیم پلی داشته است. حالا میان‌پرده های سینمایی که به شکل Real Time ساخته شدند، کمک شایانی به روایت داستان خواهند کرد. همچنین گرافیک هنری با الهام گرفتن از نسخه‌های قبلی، نسخه تاریک‌تر و بی‌رحم‌تری را از دنیای Sanctuary ارائه می‌کند. جزئیات قرار گرفته بخش‌های مختلف دنیای Diablo 4 شاید غیر قابل باور باشد. هر بخش از بازی دارای هویت بصری متفاوتی است. برای اولین بار در سری دیابلو امکان شخصی‌سازی ظاهری شخصیت‌های متفاوت وجود دارد. گرچه شاید این قابلیت تاثیر زیادی رو گیم پلی نداشته باشد. در بخش صداگذاری و موسیقی نیز Diablo 4 بسیار موفق عمل کرده است. صداگذاری شخصیت‌های مختلف به بهترین شکل انجام شده است. صداپیشگی شخصیت‌های اصلی بازی مانند لیلیث، ایناریوس و لوراث بسیار خوب انجام شده. موسیقی متن بازی Diablo 4 نیز هماهنگی بسیار خوبی با اتمسفر، داستان و روایت آن دارد. شاید بتوان گفت موسیقی متن Diablo 4 بخشی از حس حضور در دنیای Sanctuary است.


9.5 شاهکار
در نهایت باید گفت که Diablo 4 اثری است که بسیاری از انتظارات ده ساله هواداران را برطرف می‌کند. پیشرفت در گیم‌پلی، استفاده از المان‌های جدید، تلفیق با ژانر MMO و پیشرفت بسیار خوب گرافیک فنی و هنری از ویژگی‌های اصلی این اثر است. Diablo 4 می‌تواند با ساختار درگیر کننده خود تا مدت‌ها گیمر‌ها را مجذوب خود کند. Diablo 4 باز هم نشان داد که ژانر اکشن نقش‌آفرینی هنوز هم جای پیشرفت دارد و استفاده از ایده‌های جدید در کنار ساختار‌های کلاسیک می‌توانند به شدت سرگرم کننده باشند.
  • خط داستانی جدید با روایتی مجذوب کننده
  • شخصیت پردازی‌های بسیار خوب
  • گیم‌پلی درگیر کننده
  • تغییرات مثبت در گیم پلی نسبت به نسخه‌های قبلی
  • استفاده بسیار خوب از ویژگی‌های نقش‌آفرینی
  • گرافیک فنی و هنری چشم‌نواز
  • صداگذاری مو موسیقی تاثیرگذار
  • مشکلات در حرکات اسب

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments