آیا میدانستید این گوشی نوکیا پرفروشترین گوشی جهان است؟
محبوبترین گوشی جهان از برندی که دیگر نیست!
نوکیا 1100 در حالی توانسته عنوان پرفروشترین گوشی جهان را به خود اختصاص دهد که نوکیا دیگر در بازار گوشیهای هوشمند فعالیت خاصی ندارد.
در دهه 1990، نوکیا به عنوان یکی از قدرتمندترین شرکتهای تولیدکننده گوشیهای موبایل در جهان فعالیت میکرد. با تأسیس در سال 1865 به عنوان یک کارخانه کاغذسازی در فنلاند، نوکیا در ابتدا در زمینه تولید لوازم الکترونیکی و تجهیزات مخابراتی فعالیت داشت. اما ورود به بازار تلفنهای همراه در دهه 1980 باعث شکلگیری نوکیا به عنوان یکی از پیشگامان این صنعت شد.
در دوران پرطرفداری نوکیا، گوشیهای آن معروف به طراحیهای ساده و کارآمد، باتری قدرتمند، و پایداری بالا بودند. از محصولات معروف آن میتوان به نوکیا 3310 اشاره کرد که به دلیل مقاومت و عمر باتری طولانیاش، تقریباً به عنوان یک افسانه در بازار موبایل شناخته میشود.
نوکیا در اوج قدرت خود به عنوان یکی از شرکتهای پیشتاز صنعت موبایل شناخته میشد. آنها در توسعه فناوریهای جدید، از جمله دوربینهای در گوشیها و ارتباطات بیسیم پیشرو بودند. اما با گذر زمان و ورود رقبای قویتر به بازار، به خصوص با ورود آیفون از طرف اپل و سیستم عامل آندروید از طرف گوگل، نوکیا روند نزولی شدیدی را تجربه کرد. آنها نتوانستند با رونق فناوری و تغییرات سریع در بازار خودشان را تطبیق بدهند.
نابودی نوکیا؛ امپراطوری قدرتمندی که فرو ریخت
این شرکت فنلاندی بنا به دلایل مختلف نتوانست با بزرگان فناوری رقابت کند. در نتیجه آنقدر افول کرد تا اینکه در سال 2024، شرکت صاحب امتیاز آن یعنی HMD، بازنشستگی آن را رسما اعلام کرد. در زمانی که تکنولوژیهای جدید مانند نمایشگرهای لمسی و اپلیکیشنهای پیشرفته وارد صنعت شدند، نوکیا به نوعی عقبماند. آنها از طریق استراتژیهای خود به ویژه با استفاده از سیستم عامل سری 60 خود (که مبتنی بر سیمبیان بود)، خواستند با این فناوریهای جدید رقابت کنند.
مشکلات در طراحی، کیفیت ساخت، و تجربه کاربری در گوشیهای نوکیا نیز برای کاربران آشکار شده بود. این موضوع آغاز کاهش اعتماد مصرف کنندگان و کوچکردنشان به برندهای دیگر را کلید زد. همچنین نوکیا بهطور مداوم در ورود به بازارهای جدید و توسعه فناوریهای پیشرفته عقبماند. این باعث از دست دادن فرصتهای مهمی برای رشد و توسعه شرکت شد.
سیمبیان، سیستم عاملی برای گوشیهای نوکیا بود که به مرور زمان منسوخ شد و از رقبای جدیدی مانند iOS و آندروید عقب ماند. پیچیدگی این سیستم عامل و کمبود توسعه مناسب آن نیز از دلایل اصلی نابودی نوکیا بود.
نوکیا 1100؛ پرفروشترین گوشی جهان، افسانهای تکرارنشدنی
در حالی که گوشیهای لوکس و گران قیمت بیشترین توجه را در دنیای موبایل به خود جذب میکنند، اکثر مردم از گوشیهای ارزانقیمت استفاده میکنند. در واقع، حتی گوشیهای نه چندان گرانقیمت مدرن هم میتوانند نیازهای اساسی مردم را برآورده کنند، با عملکرد قوی و ویژگیهای مناسب با قیمتی کمتر از چند صد دلار.
اگر خبرها را دنبال کرده باشید، میدانید که ششمین گوشی پرفروش دنیا در سال ۲۰۲۳، گلکسی A14 4G بود. توجه داشته باشید که این نسخه ۴G است، نه نسخه ۵G گلکسی A14، که قیمتی کمی بیشتر دارد. گلکسی A54 هم به عنوان یکی دیگر از پرفروشترین گوشی های سامسونگ در جهان در سال ۲۰۲۳ در لیست ۱۰ گوشی برتر قرار دارد. محصولی که آن هم قیمت بالایی ندارد.
نوکیا متوجه این موضوع شد که کاربران به چه نوع گوشیهایی نیاز دارند. در نتیجه در آگوست سال ۲۰۰۳، محصولی را راهی بازار کرد که تاریخ گوشیهای هوشمند را برای همیشه تغییر داد. یک گوشی کوچک، محکم و جمع و جور با نام نوکیا 1100 که شرکت فنلاندی آن را برای بازارهای در حال توسعه مثل چین، روسیه و هندوستان در نظر گرفته بود. این گوشی مقاومتی مشابه نوکیا 3310 نداشت، اما نوکیا آنقدر آن را خوب ساخت که بتواند در برابر رطوبت و گرد و خاک مقاوم باشد.
حالا بماند که ما در طول چندین سالی که از نوکیا 1100 استفاده کردیم، آنقدر از درون آب نجاتش دادیم که حسابش از دستمان در رفته است. نوکیا در آن زمان به صورت رسمی گفت که، هدفش از ساخت این گوشی «ارائه امکانات قابل اعتماد، سادگی و ارزش خرید بالا برای کاربران».
یک گوشی ساده در سال ۲۰۰۳ چطور بود؟
گوشی نوکیا ۱۱۰۰ در زمان عرضهاش طراحی شگفتانگیزی نداشت، اما با ارائه امکانات اساسی، برای اکثر کاربران جذاب بود. این گوشی دارای ویژگیهای زیر بود:
- صفحه نمایش ۹۶×۶۵ پیکسلی با رنگ مونوکروم
- طراحی ضد گرد و غبار
- امکان ارسال و دریافت پیام صوتی و متنی با ظرفیت ۵۰ پیام
- ذخیره سازی تا ۵۰ مخاطب
- ۳۶ زنگ تلفن پیشفرض مونوفونیک و قابلیت ساخت ۷ زنگ اصلی جدید
- باتری قابل تعویض با زمان آماده به کار ۴۰۰ ساعت
- چراغ قوه داخلی، ساعت زنگدار، کرنومتر، و ماشین حساب
- بازیهای مار II و Space Impact+
شاید باور نکنید، اما نوکیا 1100 به عنوان پرفروشترین گوشی جهان توانست در یک بازهی 6 ساله (2003 تا 2009) در سراسر جهان محبوب بماند. در اوایل سال ۲۰۰۹ اخباری منتشر شد که یک دسته از گوشیهای نوکیا ۱۱۰۰ میتوانند هک شوند تا پیامهای متنی را بتوان از هر شمارهای ارسال کنند.
این موضوع درهای مختلفی را برای جرم و جنایت باز کرد. مجرمان بیش از ۳۰,۰۰۰ دلار برای استفاده از این ضعف پرداخت میکردند. هدف اصلی این گوشی برای «ارائه عملکرد قابل اعتماد، سادگی و ارزش مقرون به صرفه برای کاربران تازهوارد»، از بین رفت.
سایر بازیگران این صنعت
در فهرست پرفروشترین گوشی های جهان نوکیا ۱۱۰۰ اولین جایگاه را به خود اختصاص داده است؛ آن هم با فروش بیش از 200 میلیون دستگاه! در جایگاه دوم، نوکیا ۱۱۱۰ قرار دارد که یک مدل بسیار مشابه 1100 است که در سال ۲۰۰۵ نوکیا آن را راهی بازار کرد. این مدل از لحاظ فروش، به اندازهی مدل قبل استثنائی نبود اما 250 میلیون، عددی نیست که خیلی ساده بخواهیم از کنارش بگذریم!
اگر بخواهیم درباره گوشیهای هوشمند صحبت کنیم، دستگاههای پرفروش آیفون ۶ و ۶ پلاس هستند که با مجموع فروش بیش از ۲۲۰ میلیون واحد، در رتبه دوم قرار دارند. این گوشیها دوره جدیدی از صفحهنمایشهای «بزرگ» را با خود به همراه آوردند و توانستند موقعیت اپل را در سال ۲۰۱۴ تثبیت کنند. جزئیاتی از طراحی آیفون ۶ هنوز هم در تمام مدلهای ارزان قیمت آیفون SE قابل مشاهده است.
از میان ۱۰ مدل پرفروشترین گوشی جهان، نوکیا چهار جایگاه را به خود اختصاص داده و اپل شش. با اینکه سامسونگ در بازه زمانی ۲۰۱۰-۲۰۲۳ بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند بوده، تنها دستگاهی که در لیست ۲۰ مدل برتر میبینیمش، سامسونگ E1100 سال ۲۰۰۹ با ۱۵۰ میلیون فروش است. همچنین گوشی کلاسیک Motorola RAZR V3 با ۱۳۰ میلیون فروش نیز در لیست ۲۰ مدل برتر دیده میشود.
بقیه اعضای لیست ۲۰ مدل از پرفروشترین گوشی های جهان تنها شامل نوکیا و اپل هستند. البته، تمامی گوشیهای نوکیا در این لیست بیش از ده سال قدمت دارند و تا قبل از خرید بخش تلفنهای همراه نوکیا توسط مایکروسافت در سال ۲۰۱۳، در بازار شاهد آنها بودیم. البته میتوانید هنوز هم گوشیهای برند نوکیا را از شرکت HMD بخرید، اما دوران جادویی تلفنهای فنلاندی پایان یافته است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید