گول اپل را نخورید؛ تجهیز آیفون ۱۵ به USB-C از سر اجبار بود، نه لطف به کاربران
مصلحت کاربران برای اپل اهمیت نداشت
اینطور که به نظر میرسد، اپل به خاطر کاربران تصمیم نگرفته محصولات جدیدش را به پورت USB-C مجهز کند. بلکه مجبور به انجام این کار شد.
سری آیفون ۱۵ که ۲۱ شهریور امسال (۲ روی دیگر) رونمایی میشوند، قرار است تغییرات مثبت زیادی داشته باشند از جمله پردازندهی بهتر، دوربین پیشرفتهتر، طراحی جذابتر، بدنهی باکیفیتتر تیتانیومی و بسیاری موارد دیگر، اما آنچه که کاربران را بیشتر از همه مشتاق نگه داشته، پورت USB-C است چرا که سایر قابلیتهای خوب قبلا به شکلی در گوشیها بوده و حالا کمی بهتر شده اما اپل هیچوقت از USB-C در گوشیهایش استفاده نکرده بود.
با استفاده از پورت USB-C، حالا مهم نیست شارژر چه دستگاهی را در اختیار دارید؛ میخواهد دوربین گوپرو باشد یا یک گوشی اندرویدی، اقتصادی باشد یا میانرده و پرچمدار، لپ تاپ باشد یا تبلت، بالاخره میتوانید با هر کابل شارژری که دارید، گوشیتان را شارژ کنید. اما نکتهای که وجود دارد این است که اپل چطور تصمیم گرفت بالاخره دست به این کار بزند؟ در رویداد رونمایی از گوشیهای این شرکت، این تغییر که قطعا مثبت هم بوده چگونه قرار است به کاربران اعلام شود؟
شاید با خود بگویید اپل مثل همیشه کارمندانش را روی صحنه میفرستد و میگوید آیفونها بالاخره به پورت USB-C مجهز شدهاند که سرعت بسیار بالایی دارد، امکان شارژ سریع را فراهم میکند، سرعت انتقال دادهها را افزایش میدهد و بسیاری مزیت دیگر. اما نکتهای که وجود دارد این است که گفتن این حرفها برای شرکتی که در ابتدا به شدت بر سر این موضوع مقاومت داشت به مراتب سختتر از چیزی است که فکرش را بکنید.
ماجرا از این قرار است که اتحادیهی اروپا اپل را مجبور کرده از پورت USB-C در گوشیهایش استفاده کند تا کاربران دیگر مجبور نباشند یک نوع شارژر دیگر را استفاده کنند. حالا اگر لایتنینگ کیفیت USB-C را داشت میشد مقاومت اپل را منطقی دانست اما پورتی که این شرکت استفاده میکند از هیچ لحاظی در برابر USB-C بهتر ظاهر نمیشود.
حالا در رویداد ۲۱ شهریور خود، اپل چگونه میخواهد این پورت را معرفی کند؟ میخواهد بگوید مجبور شدیم از این پورت استفاده کنیم؟ قاعدتا چنین چیزی نمیگوید. میخواهد بگوید پورت USB-C بهتر از لایتنینگ است؟ پس تمام دلایلی که این همه سال برای کاربرانش میآورده بیدلیل بوده است. یک راه وجود دارد. شاید اپل از این پورت به عنوان تاندربولت یاد کند تا مجبور نباشد اسمی از USB-C بیاورد. به صورت کلی این حرکت یک اتفاق مثبت در نظر گرفته میشود اما اصرار بیدلیل و بیهودهی این شرکت کوپرتینویی به استفاده از پورت لایتنینگ سبب شد حالا خودش هم نتواند خیلی روی مثبت بودن این ماجرا تأکید داشته باشد.
اگر به خاطر داشته باشید، وقتی اپل برای اولین بار از آیپد پرو با پورت USB-C رونمایی کرد، خیلی از مزیتهای آن تعریف کرد. این شرکت به کاربرانش گفت که حالا به لطف USB 3.2 میتوانید برای انتقال داده، شارژ و… سرعت بیشتری را شاهد باشید. این گفتهها طبیعی بود چون در آن زمان کسی اپل را مجبور به انجام این کار نکرد.
USB-C مثبتترین حرکتی بوده که اپل طی چندین سال اخیر انجام داده اما چون خودش همیشه ادعای متفاوتی را در رابطه با این موضوع داشت (وقتی به آیفونها میرسید)، حالا کاربران منتظرند ببینند این شرکت چگونه میخواهد خودش را توجیه کند. شاید اپل در رویداد خود بگوید به خاطر اینکه استفاده از پورتهای مختلف به محیط زیست آسیب میزند و باعث افزایش هدررفت الکتریکی میشود، تصمیم به انجام این کار گرفته که باز هم این پرسش به وجود میآید که بعد از این همه سال حالا به این نتیجه رسیده؟
چه طرفدار اپل باشیم چه نه، چه در رابطه با این شرکت متعصب باشیم چه هیچ طرفی را نگیریم، این حقیقت را نمیتوان انکار کرد که اپل با تداوم استفاده از پورت لایتنینگ در گوشیهایش، هدفی غیر از لطف به کاربران را دنبال میکرد و با اضافه کردن پورت USB-C به آنها هم ناخواسته به کاربرانش لطف کرده است. چون حقیقت این است که اگر اتحادیهی اروپا به این قضیه ورود نمیکرد، این شرکت سعی داشت باز هم از این جهت خود را از تمام سازندگان گوشی متمایز کند.
به نظر میرسد اپل میخواهد کلا متفاوت ظاهر شود و این متفاوت بودن شاید حتی به کاربرانش ضربه بزند. اما شرکت کوپرتینویی طرفدارانش را خوب میشناسد و میداند آنها پتانسیل این را دارند که حتی چیزی مثل لایتنینگ را هم به عنوان نقطه قوت گوشیهای آیفون در نظر بگیرند چون این قابلیت فقط باعث تفاوت آیفونها با سایر گوشیها میشود. اتفاقا اینکه حالا این پرسش برایمان به وجود آمده به خاطر بسیاری از همین طرفداران است که نمیدانیم اپل چگونه میخواهند در رویداد رونمایی از گوشیهایش این تصمیم را توجیه کند؟
نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟ فکر میکنید اپل چگونه میتواند این تصمیم را در رویداد فردا توجیه کند؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید