بهترین بازیهای فرنچایز دووم در گیم آپ
لذتِ شیطان کشی و دیگر هیچ!
لیست بازیهای فرنچایز دووم در گیم آپ شامل ۵ عنوان متفاوت شده که قصد داریم به معرفی مختصر هر کدام از آنها بپردازیم.
سبک شوتر اول شخص فرنچایزهای بزرگی را در خود جای داده که دووم (Doom) یکی از مهمترینهایش به شمار میرود. عرضه نسخه اول این مجموعه در سال ۱۹۹۳ میلادی یکی از نقاط عطف شوتر اول شخص در تاریخ صنعت ویدیو گیم بوده و تاثیرات غیرقابل انکاری حتی روی گیمرها گذاشت. محصول استودیو اید سافتور باعث محبوبیت گرافیک سه بُعدی در عناوین شوتر اول شخص شد و حتی توسعه مادها توسط طرفداران را راه انداخت. به همین دلیل هم در میان برخی از کارشناسان با دو لقب «پدر شوترهای اول شخص» یا «پدربزرگ شوترهای اول شخص» شناخته میشود.
اگرچه نزدیک به سه دهه از تشکیل فرنچایز دووم میگذرد، نسخههای کمتری را نسبت به فرنچایزهای دیگر از جمله هیلو (Halo) و کالاف دیوتی (Call of Duty) شامل میشود. همچنین تمامی عناوینی که تحت بنر آن وارد بازار شدند، محصولات ارزشمند و قابل تحسینی نبودند. در ادامه قصد داریم به بازیهای فرنچایز دووم در گیم آپ پرداخته و نگاهی خلاصه وار به آنها داشته باشیم.
Doom 1993
سازنده: اید سافتور (id Software)
بازی Doom اولین نسخه از سری دووم بوده که به بازار آمد. این عنوان به ۳ اپیزود تقسیم میشود که هر کدام ۹ مرحله را در خود جای دادهاند. داستان هم در آینده جریان داشته و شخصیت اصلی، یک تفنگدار فضایی است که در پی نافرمانی از فرمانده خود، به سیاره مریخ تبعید شده است. نیروهای نظامی با اجازه شرکت The Union Aerospace Corporation مشغول آزمایش یک تکنولوژی برای تلپورت بودند که اتفاقات غیرمنتظرهای رخ داده و موجودات شیطانی به جهان ما میآیند. حالا همه چیز به دووم گای بستگی دارد تا بتواند جلوی دشمن را بگیرد.
تاثیراتی که بازی Doom روی صنعت ویدیو گیم گذاشت، نه تنها محبوبیت شوترهای اول شخص سه بعدی یا توسعه مادها توسط طرفداران نبود. مدی که تحت عنوان Deathmatch میشناسیم، به لطف این بازی ایجاد شد و همچنین اسپیدرانرها که سعی دارند یک بازی را در کمترین زمان ممکن به انتها برسانند، نخستین بار بخاطر Doom بوجود آورد؛ زیرا این بازی اجازه میهد کاربر از تجربه خود ویدئو ضبط کرده و آن را با دیگران به اشتراک بگذارد.
موفقیتهای بازی Doom بسیار زیاد بود و همین موضوع باعث شد استودیوهای متعددی کلون آن را بسازند اما هیچ کدام به گرد پایش نرسیدند. به همین دلیل هم پس از گذشت چند دهه عنوان مزبور همچنان یکی از تاثیرگذارترین بازیها در تاریخ ویدیو گیم است.
Doom 64
سازنده: استودیو میدوی (Midway Studios)
دیگر نسخه فرنچایز دووم در گیم آپ بازی Doom 64 نام دارد. در پی اتفاقاتی که در Doom ،Doom II: Hell on Earth و Final Doom رخ داد، تجهیزات تحقیقاتی U.A.C در شرایط قرنطینه قرار گرفته و هیچ کس به آن دسترسی ندارد. با گذشت مدتی، یکی از ماهوارههای نظارتی پیامی را به زمین ارسال کرده و از فرار یک موجود بسیار قدرتمند خبر میدهد؛ موجودی که میتواند مردگان را در قالب موجوداتی متخاصم به زندگی برگرداند. از آنجایی که دووم گای تنها بازمانده اتفاقات گذشته است، او بدون هیچ پشتیبانیای برای مقابله فرستاده میشود.
اگرچه روی پلتفرمهای مختلف در دسترس دارد، آن زمان تنها برای کنسول نینتندو 64 توسعه یافته بود و به همین دلیل، از عدد ۶۴ در نامگذاریاش استفاده شد. علیرغم معرفی یک سلاح جدید به نام Unmaker، گیم پلی بازی Doom 64 تماماً به گیم پلی نسخههای پیشین شباهت دارد. این موضوع در کنار عدم وجود امکانات آنلاین باعث شد به محبوبیت نسخههای قدیمیتر نرسد. البته این نقاط ضعف به معنای عدم ارائه یک تجربه جذاب در بخش داستانی نبوده و از قضا، میتواند علاقه مندان به شوتر اول شخص را ساعتها سرگرم نگه دارد.
Doom 3
سازنده: اید سافتور
بازی Doom 3 علیرغم نامی که برایش انتخاب شده، ریبوت مجموعه بوده و اتفاقات نسخههای پیشین را نادیده میگیرد. داستان در سال ۲۱۴۵ میلادی روایت میشود؛ Union Aerospace Corporation طی دهههای گذشته به بزرگترین شرکت جهان تبدیل شده و به منابعی نامحدود دسترسی دارد. UAC یک مرکز تحقیقاتی در سیاره مریخ ایجاد کرده تا آزمایشاتی را در حوزههای تلپورت، سلاحهای پیشرفته و اکتشافات فضایی انجام دهد. مطابق انتظار، یکی از آزمایشات مطابق انتظار پیش نرفته و دروازهای به جهنم باز میشود. در ضمن، برخلاف نسخههای قبلی اینبار داستان از دیدگاه پنج شخصیت مختلف روایت میشود.
گیم پلی Doom 3 در مقایسه با نسخههای پیشین تغییراتی قابل توجه داشت. گان پلی این بازی برخلاف نسخههای پیشین روی سرعت و مانور بالا تمرکز نداشته و تجربهای آهسته را به ارمغان میآورد. به همین دلیل هم میتوان به مقایسهاش با عناوین ترس و بقا پرداخت. همچنین تمرکز روی داستان افزایش یافته و کاربر حین پشت سر گذاشتن مراحل با کاراکترهای غیرقابل کنترل متعددی مواجه میشود. همین تغییرات هم باعث شد دووم 3 از دید برخی از کارشناسان و طرفداران حس و حال نسخههای قدیمی را نداشته باشد.
با وجود تغییرات، بازی Doom 3 تحسینها را برانگیخت و یک موفقیت تجاری بود.
Doom 2016
سازنده: اید سافتور
درست مانند Doom 3، بازی Doom یا Doom 2016 یک ریبوت به شمار میرود. داستان بار دیگر روی مریخ جریان داشته و باز هم پای Union Aerospace Corporation در میان است. این شرکت بدنبال رفع بحران انرژی در سیاره زمین بوده و در همین راستا، سعی دارد به استخراج انرژی از جهنم بپردازد. در ادامه اتفاقاتی افتاده و شیاطین تمامی کارکنان را کشته و مرکز تحقیقاتی را تصاحب میکنند. در چنین شرایطی، رئیس مرکز تحقیقاتی موجودی را از خواب بیدار میکند که با نام اسلیر (Slayer) یا قاتل شناخته شده و تنها او میتواند مقابل شیاطین بایستد.
وقتی هایپ زیادی پیرامون یک محصول وجود دارد، معمولاً آن محصول نمیتواند از پس انتظارات بربیاید اما این قاعده برای بازی Doom 2016 صدق نمیکند. این بازی نه تنها از پس انتظارات برآمد، بلکه همه را شوکه کرد. خشونتی که در مبارزات وجود دارد، شدیداً یادآور نسخههای قدیمی است. همچنین مبارزات از سرعت بسیار زیادی برخوردار بوده و لحظهای به گیمر فرصتِ استراحت کردن نمیدهد. به این نقاط قوت باید شخصیت پردازی عالی دووم اسلیر را اضافه کرد تا محصولی کامل را شاهد باشیم.
Doom Eternal
سازنده: اید سافتور
بازی Doom Eternal دنبالهای برای Doom 2016 به شمار میرود. اتفاقات ۱۴ سال پس از نسخه پیشین جریان داشته و شیاطین توانستهاند زمین را تحت کنترل خود گرفته و در حدود ۶۰ درصد جمعیت انسانها را نابود کنند. بازماندگان نسل بشر یا از سیاره زمین فرار کرده یا به گروه مقاومتی تحت عنوان Armored Response Coalition پیوستهاند. در پی این اتفاقات، دووم اسلیر به زمین میآید تا سه کشیش شیطانی را نابود کند. اگر موفق به انجام این کار نشود، نسل بشر قربانی نقشههای شوم موجودی قدرتمند به نام خان میکر (Khan Maykr) خواهد شد؛ موجودی که میخواهد نژاد خودش را احیا کند.
اگرچه میتوان Doom Eternal را ادامه دهنده راه Doom 2016 دانست، تغییرات قابل توجهی نسبت به آن داشت که یکی از آنها افزایش تمرکز روی داستانسرایی بود. البته گیمری که تنها دنبال راه انداختن حمام خون است، همچنان میتواند بدون توجه به داستان و اتفاقاتی که میافتد، شیاطین را لت و پار کند. همچنین بخشهای پلتفرمینگ و عبور از موانع به مراحل اضافه شده تا تنوع در گیم پلی بوجود آمده و از ایجاد حس یکنواختی در گیمر جلوگیری شود. در ضمن، مبارزات مسلحانه مانند نسخه پیشین سریع و لذت بخش است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید