قرنطینه دو هفتهای چه تاثیری بر بازار موبایل و قیمتها گذاشت؟
نگاهی به بازار موبایل در تعطیلات کرونا
به آخرین روزهای دو هفته قرنطینه نزدیک میشویم و میخواهیم ببینیم که این تعطیلات چه تاثیری روی کسب و کارها بهویژه بازار موبایل و این صنف داشته است.
با چندین فروشگاه تماس گرفتیم اما پاسخی دریافت نکردیم، تلاش کردیم از طریق پیامرسان واتساپ جویای بازار موبایل شویم که متوجه شدیم در طول دو هفته گذشته، در مراکز خرید موبایل هم همانند سایر مراکز خرید بسته بوده و فعالان این صنف علیرغم هزینههای زیادی که بابت اجازه مغازهها پرداخت میکنند، مجبور بودند فروشگاهها را تعطیل کنند و به فروش تلفنی یا اینترنتی همانند اوایل سال روی بیاورند.
وقتی از انجمن وارداکنندگان موبایل جویا شدیم، اینگونه پاسخ دادند که تا زمان نارنجی شدن وضعیت تهران، همه مراکز خرید موبایل احتمالا تعطیل خواهند بود.
اما در حالی که مراکز خرید موبایل تعطیل هستند شاهد پهن شدن بساط دست فروشان در اطراف این مراکز هستیم.
اگر به خیابان جمهوری و اطراف مراکز خرید گوشی سر بزنید متوجه شلوغی بیش از پیش این مناطق خواهید شد، چرا که تمامی شلوغی رفت و آمد داخل مراکز به بیرون و داخل خیابان کشیده شده است.
به گفتهی فروشندگان این روزها که کاسبی کساد شده، بیشتر فروش آنها از طریق تلفنی یا اینترنتی صورت میگیرد که به این ترتیب بسیار کم شده و این کاهش خرید و فروش باعث شده تا نه تنها قیمتها کاهش پیدا نکند، بلکه شاهد افزایش قیمتها نیز در بازار موبایل هستیم.
فروشندگان میگویند فقط این روزها میزان فروششان بستگی به تقاضای مشتریان ثابت دارد یعنی چون امکان رفت و آمد و فروش حضوری وجود ندارد، فقط در صورتی که مشتریان قدیمی خیال خرید داشته باشند، میتوانند کالایی به فروش برسانند.
به گفتهی آنها اما این روزها وضعیت دلالان و کسانی که اطراف مراکز خرید بساط پهن میکردند، خوب است چرا که خریداران بیشتری را جذب میکنند و میتوانند از تعطیلی این روزهای بازار نهایت استفاده را بکنند.
از سوی دیگر با توجه به کاهش نرخ ارز طی چند هفتهی گذشته، قیمت گوشی کاهش محسوسی نداشت و بسیاری از واردکنندگان دلیل آن را عدم تخصیص ارز به واردات این دستگاه میدانند و معتقدند زمانی که واردات صورت نمیگیرد، کمکم بازار از جنس خالی میشود و این موضوع باعث کمبود جنس و در نهایت نایاب و کمیاب شدن برخی از مدلها میشود که همین قضیه موجبات افزایش قیمت را فراهم میکند.
به گفتهی فعالان بازار، تعطیلات در پی قرنطینه نیز مزید بر علت شده و موجبات افزایش قیمتها را در پی داشته است.
اما در این میان فروش این نوع کالاها در فروشگاههای اینترنتی افزایش یافته که این موارد نیز باعث اعتراض بسیاری از فروشندگان شده است.
با این حال به دلیل اینکه واردات گوشی به شکل مستمر و مطابق با نیاز بازار صورت نمیگیرد، فعلا واردکنندگان و فروشندگان نمیتوانند در رابطه با کاهش قیمت گوشی در صورت کاهش نرخ ارز پیشبینی کنند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید