ایلان ماسک جزئیات تازهای را از استارلینک منتشر کرده است
منتظر جزئیات نیز بیشتر باشید
ایلان ماسک کارآفرین آمریکایی و موسس شرکت اسپیس ایکس در یکی از توییتهای اخیر خود زمان اتمام فاز بتا استارلینک را فاش کرد.
ایلان ماسک (Elon Musk) را میتوان یکی از خبرسازترین چهرههای حوزه تکنولوژی طی سالهای گذشته دانست. او در شرکتهای مختلفی فعالیت کرده و روی پروژههای متعددی نظارت دارد. یکی از پروژههای مورد انتظار، سایبرتراک است که تماما الکترونیکی بوده و برای بدنهاش از فولاد ضد زنگ استفاده میشود. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به شیشه ضد گلوله و طراحی منحصربفردش اشاره کرد که آن را از تمامی محصولات مشابه موجود در بازار متمایز میکند. اگرچه مراسم رونمایی خودرو با حواشی همراه بوده، حدودا ۲۰۰ هزار نفر آن را پیشخرید کردهاند.
ایلان ماسک در اسپیس ایکس هم حضور دارد که به دنبال دستیابی به اهداف بلندپروازانهای است. این شرکت قصد دارد طی سالهای آتی تجهیزات لازم را به مریخ فرستاده و شرایط را براس سکونت انسانها فراهم کند. آنها حتی اولین محموله را در سال ۲۰۱۸ ارسال کردند. دیگر پروژه مورد انتظار اسپیس ایکس، استارلینک نام دارد. این پروژه بزرگ در واقع یک اینترنت ماهوارهای است که امواج اینترنت را مستقیما به ترمینال کاربر میفرستد. از آنجایی که در اینترنت ماهوارهای نیازی به حفر زمین و جایگذاری فیبر نوری نیست، پیشبینی میشود ضریب نفوذ اینترنت در مناطق روستایی و دورافتاده را افزایش دهد.
بنیانگذار اسپیس ایکس در پاسخ به سوال یکی از کاربران شبکه اجتماعی توییتر فاش کرده فاز بتا استارلینک در ماه آتی میلادی (مصادف با ۹ مهر الی ۹ آبان سال ۱۴۰۰) به انتها میرسد. ایلان ماسک در توییت خود وارد جزئیات نشد اما خروج از فاز بتا را میتوان به معنای گسترش اینترنت ماهوارهای در دیگر کشورهای جهان دانست. البته این اتفاق قطعا به صورت ناگهانی رخ نداده و لیست کشورها به تدریج گسترش مییابد. بد نیست بدانید فاز بتا در اکتبر سال گذشته میلادی آغاز شد و تا به این لحظه، بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. در ضمن، ماسک پیشبینی کرده بود محصول جدید اسپیس ایکس طی ۱۲ ماه نخست فعالیت خود به رکورد ۵۰۰ هزار کاربر میرسد. در حال حاضر مشخص نیست چنین هدفی محقق میشود یا خیر.
دسترسی به استارلینک در حال حاضر ساده نیست. اتصال به آن به آنتن و روتری مخصوص نیاز دارد که حدودا ۵۰۰ دلار قیمتگذاری شده و اشتراکش با پرداخت ۹۰ دلار قابلتهیه است؛ ارقامی که پرداختشان قطعا برای بسیاری از مردم جهان امکانپذیر نیست. به این موارد باید قوانین کشورها را اضافه کرد. اگرچه اسپیس ایکس قصد دارد سراسر جهان را تحت پوشش اینترنت ماهوارهای خود بگیرد، تاکید دارد مطابق با قوانین کشورها عمل کرده و بدون مجوز دولتها فعالیتی در محدودهشان نخواهد داشت. با در نظر گرفتن اینکه ایران تحریم است، احتمالا توافق مسئولان داخلی و نمایندگان اسپیس ایکس امکانپذیر نباشد.
در انتها، بد نیست بدانید استارلینک اولین اینترنت ماهوارهای جهان نیست. شرکت هیوزنت در سال ۱۹۹۶ میلادی اینترنت ماهوارهای را برای مشتریان و تجارتهای کوچک راهاندازی کرد و همچنان فعالیت دارد. البته شرکت مزبور در سال ۲۰۱۶ حوزه فعالیت خود را گسترش داده و حالا به کاربران برزیل، اکوادور، پرو و کلمبیا هم خدمات ارائه میدهد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید