حتی اپل هم اشتباه میکند؛ 4 اشتباه عجیبی که اپل طی سالهای گذشته مرتکب شد
از آنتندهی تا کند کردن آیفونهای قدیمی
اپل یکی از بهترین شرکتهای فعال در زمینهی تولید گوشی هوشمند است اما دلیل نمیشود این بهترین بودن را بدون اشتباه بودن هم تلقی کرد.
سری آیفون ۱۵ حالا رسما در بازارهای مختلف در دسترس قرار گرفته و حتی وارد بازار کشور ما هم شده است. بسیاری از کاربران، به خصوص دارندگان مدل پرو از مشکل داغی بیش از حد این گوشیها گلهمند بودهاند چرا که ظاهرا در این محصولات یک مشکل نرمافزاری وجود داشته که پردازنده را درگیر میکرده اما اپل با ارائهی یک آپدیت نرمافزاری آن را برطرف کرد.
اما این نخستین باری نبوده که اپل مرتکب اشتباه میشود. دومین شرکت بزرگ تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان در گذشته اشتباهات عجیب دیگری هم داشته که در این مطلب قصد داریم به ۴ مورد از آنها اشاره کنیم.
مشکل لرزشگیر آیفون ۱۴ پرو
آیفون ۱۴ یکی از بهترین سری از پرچمداران اپل به حساب میآمد. البته که مدل استاندارد و پلاس چیز خاصی برای عرضه نداشتند و تفاوت آنها با نسل گذشته واقعا ناچیز بود اما دو مدل پرو و پرو مکس با ارتقا در تقریبا همهی بخشها، کاربران را شگفتزده کردند. با این حال بسیاری از کاربران آیفون ۱۴ پرو از مشکل عجیبی در دوربین گوشی خود گلهمند بودند؛ یک صدای عجیب و آزاردهنده اما آرام.
بعدا مشخص شد که گوشیهای سری آیفون ۱۴ پرو وقتی کاربران از اپلیکیشنهای شخص ثالث برای به کارگیری دوربین استفاده میکردند، رفتارهای عجیبی از خود به نمایش میگذاشت و آنقدر میلرزیرد که باعث ایجاد صدا میشد. خوشبختانه این مشکل سختافزاری نبود و اپل توانست با کمک توسعهدهندگان آن برنامهها، مشکل را طی یک آپدیت نرمافزاری حل کند. با این حال میتوان این موضوع را یک مشکل تلقی کرد که طی مراحل تست از چشمان مهندسین اپل پنهان ماند.
مشکل آنتندهی
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در طول تاریخ برای آیفونها به وجود آمد، مشکل آنتندهی بود. اگر برای شنیدن یک داستان عجیب آماده هستید، ادامهی مطلب را دنبال کنید. در سال ۲۰۱۰، اپل از آیفون ۴ به عنوان نخستین گوشی با گوشههای تخت ساخته شده از فلز رونمایی کرد. روی فریم این گوشی خطوط آنتن هم به چشم میخورد تا بدین ترتیب کیفیت اتصال بیشتر شود؛ چون معمولا در گوشیهای فلزی باید این اتفاق رخ دهد در غیر این صورت آنتندهی با مشکل مواجه میشود.
اما محل تعبیهی این خطوط به گونهای بود که کاربر وقتی گوشی را در دست میگرفت، دستش آنها را میپوشاند و در واقع مسیر آنتن را مسدود میکرد. در نتیجهی این اتفاق، کیفیت سیگنال به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکرد. اما داستان زمانی وجه کمدی خود را نشان میدهد که بدانید اپل به کاربرانش گفته که گوشی را «اشتباه» در دست نگه میدارند. شرکت آمریکایی که اصلا از گفتن این حرف نخندیده بود، بعدها یک قاب محافظ مخصوص طراحی کرد که باعث برطرف شدن این مشکل شد چون اجازه نمیداد وقتی کاربر گوشی را اشتباه در دست میگرفت، مسیر ارسال و دریافت امواج توسط آنتن مسدود شود.
کند کردن آیفونهای قدیمی
یکی از بدترین رسواییهای اپل در طول تاریخ، کند کردن آیفونهای قدیمی بود. اتفاقی عجیب و غیر منتظره که باعث شد اپل کمی در بین کسانی که علاقهی زیادی به این برند نداشتند بدنام شود (کاربران اپل طبیعتا این موضوع را اصلا چیز بدی نمیدانند). گوشیهای هوشمند در طول زمان کند میشوند و اگرچه راه حلهای موقتی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد اما چیزی دائمی نیست. بنابراین چیزی از روی عمد اتفاق نمیافتد چون ماهیت سختافزار همین است.
اما اپل از روی عمد گوشیهای قدیمی خودش را کند میکرد. کاربران گوشیهای آیفون ۶ و ۶ اس در آن زمان متوجه شدند که گوشی آنها در بنچمارک عملکرد ضعیفتری را از خود به نمایش گذاشته و اگرچه انتظار چنین چیزی را داشتند اما نه با این اختلاف. اواخر سال ۲۰۱۷ بود که در نهایت مشخص شد اپل از روی عمد این گوشیها را کند میکند تا از این طریق بتواند ضعف باتری در آیفونها را پوشش دهد چون در آن زمان آیفونها به خاطر باتری ضعیفشان شناخته میشدند و سختافزار قدرتمند. طبیعتا باتری در طول زمان آنقدر توانایی نداشت که سختافزار را تغذیه کند. در نتیجه این حرکت قابل درک اما عجیب بود.
کند کردن آیفونها یک مشکل بود و نباید اتفاق میافتاد چون کاربر در صورت تشخیص، خودش باید باتری را تعویض میکرد. اینکه اپل مثل همیشه بدون اطلاع و رضایت کاربران خودش برای آنها تصمیم بگیرد، این مشکل را با بیاحترامی درآمیخت تا بدین ترتیب اپل تحت فشار قرار بگیرد. اپل بعدها طی یک آپدیت، به کاربران اجازه داد وضعیت سلامت باتری را مشاهده تا در صورت نیاز به تعویض آن اقدام کنند. همچنین هزینهی تعویض باتری در فروشگاههای رسمی خود را هم ۵۰٪ کاهش داد.
کیفیت ساخت پایین و خم شدن آیفون ۶
اپل همیشه در گوشیهای خود از بهترین آلومینیومها و حالا بهترین شیشه استفاده میکند. البته از لحاظ مقاومت نمیتوان این گوشیها را بهترین دانست اما وضعیت بسیار خوبی دارند. هرچند نمیتوان این ادعا را در رابطه با سری آیفون ۶ هم مطرح کرد که در سال ۲۰۱۴ راهی بازار شده بودند؛ همان سالی که برای نخستین بار، شاهد رونمایی از یک مدل پلاس به همراه آیفون کوچکتر بودیم. اما مشکل اینجا بود که این گوشیها به سادگی خم میشدند.
تستهای مقاومت نشان داده بود که آیفون ۶ و ۶ پلاس در مقایسه با نسل قبل خود به سادگی خم میشوند و این مشکل حتی در دنیای واقعی هم خود را نشان میداد. جایی که کاربران گزارش دادند وقتی گوشی را روی جیب پشتی خود قرار میدادند و مینشستند، گوشی کاملا خم میشد و میشکست. حتی در اسناد داخلی خود اپل هم مشکل خم شدن آیفون ۶ ذکر شده بود. متأسفانه اپل در این زمینه با کاربرانش صادق نبود و این موضوع را پنهان کرد. اگرچه بعدها آیفون ۶ اس راهی بازار شد که تا حد زیادی این مشکل را برطرف کرد.
حال فکر میکنید چه اشتباه دیگری از قلم افتاده است؟ لطفا آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید