رتبه بندی انیمیشنهای پاندای کونگ فوکار
به بهانه اکران Kung Fu Panda 4، تصمیم گرفتیم نگاهی به انیمیشنهای پاندای کونگ فوکار انداخته و آنها را از لحاظ کیفیت و جذابیت رتبه بندی کنیم.
دریم ورکس انیمیشن شاید به اندازه پیکسار نامی تاثیرگذار در سینما نباشد اما فرنچایزهای شاخصی را تولید کرده که یکی از آنها پاندای کونگ فوکار (Kung Fu Panda) است. از زمان شکل گیری آن تاکنون، مجموعاً چهار انیمیشن سینمایی با محوریت پو یا همان جنگجوی اژدها روی پرده نقرهای آمده که همگیشان عملکرد قابل قبولی چه در زمینه بازخوردهای دریافتی و چه در زمینه باکس آفیس جهانی داشتهاند. با این حال، نباید چنین جملهای را به معنی برابریشان در نظر گرفت.
انیمیشن Kung Fu Panda 4 از حدوداً سه هفته پیش به سینماهای سراسر جهان آمد و طی روزهای آتی از طریق سرویسهای استریم در دسترس علاقه مندانی قرار میگیرد که به هر دلیلی نتوانستند در سینماها پای تماشای آن بشینند. به این بهانه، تصمیم گرفتیم نگاهی به انیمیشنهای پاندای کونگ فوکار انداخته و آنها را از لحاظ کیفیت و جذابیت رتبه بندی کنیم:
Kung Fu Panda 4
سال اکران: ۲۰۲۴
وقتی انیمیشن Kung Fu Panda 4 به سینماها آمد، هشت سال از آخرین ماجراجویی پو روی پرده نقرهای میگذشت. همین فاصله زمانی زیاد، انتظارات را از محصول جدید دریم ورکس انیمیشن بالا برده بود. جدا از این، خلاصه داستانی که از سوی سازندگان و ناشر اعلام شده بود، روی تبدیل شدن پاندای کونگ فوکار به رهبر معنوی دره صلح اشاره داشت که این یعنی شخصیت اصلی باید دنبال جایگزینی برای خود بگردد. همچنین در این اثر از شروری استفاده شده که قدرتمندتر از تمامی شرورهای پیشین است. ترکیب این موارد با هم نقش بسزایی در افزایش انتظارها از سوی طرفداران داشت؛ انتظاری که چندان برآورده نشد.
انیمیشن Kung Fu Panda 4 مانند گذشته ترکیبی از طنز، احساسات و اکشن بوده اما این موضوع باعث نمیشود بدترین اثر مجموعه لقب نگیرد. یکی از مهمترین نقاط ضعف قسمت جدید، ابرشرور یا آنتاگونیستش است. وایولا دیویس (Viola Davis) صداپیشگی آفتاب پرست را به خوبی انجام داده و ترکیب قدرت ابرشرورهای پیشین، این شخصیت را به دشمنی بسیار قدرتمند تبدیل شده است. با این حال، داستان تمرکز چندانی رویش نداشته و جز یک خط، اطلاعاتی درباره گذشتهاش ارائه نمیدهد. از همین رو، مخاطب نمیتواند بفهمد آقتاب پرست دقیقاً چرا بدنبال تصاحب جهان است.
سازندگان روی بازگشت ابرشرورهای قسمتهای پیشین مانور ویژهای داده بودند اما نقش آنها بسیار کوتاه بوده که قطعاً میتواند برای طرفداران ناامیدکننده باشد. همچنین پنج خشمگین حضور چندانی در داستان نداشته و به حاشیه رانده شدهاند. به جای آنها شخصیتی جدید به نام ژن با صداپیشگی آکوافینا (Awkwafina) به داستان اضافه شده که بازخوردها به آن متناقض بوده است.
Kung Fu Panda 3
سال اکران: ۲۰۱۶
کمتر مجموعه سینماییای وجود دارد که دارای قسمت سومی به کیفیت انیمیشن Kung Fu Panda 3 باشد. پو در سومین ماجراجویی سینمایی خود سرانجام با پدر گم شدهاش ملاقات کرده و اتفاقاتی که در ادامه رخ میدهد، ترکیبی کم نقص از مفاهیم خانواده، دوستی، تعلیم، خودپذیری (پذیرش خودمان همانطور که هستیم) و میراث است. همچنین در قسمتی از انیمیشن شاهد مکالمه پدران پو (پدرناتنی و پدر واقعی) درباره چالشهای فرزندپروری هستیم که شدیداً برای هر فردی آموزنده است.
شاید انیمیشن Kung Fu Panda 3 از لحاظ بار احساسی به قسمتهای اول و دوم نرسیده اما مفاهیم مهمی را درباره موضوعاتی حائز اهمیت به مخاطب انتقال داده و برخی از بهترین دیالوگهای مجموعه را در خود جای داده است. همچنین پدر واقعی پو شامل یک قوص شخصیتی بسیار خوب میشود. از دیگر ویژگیهای شاخص این انیمیشن هم میتوان به جلوههای بصریاش اشاره کرد که زیبایی خاص و رنگهای زندهای را در خود دارد.
انیمیشن Kung Fu Panda 3 نامهای جدیدی مانند برایان کرانستون (Bryan Cranston) را در تیم صداپیشگی خود دارد که عملکردی بی نظیر را پشت میکروفون به ثبت رساندند.
Kung Fu Panda 2
سال اکران: ۲۰۱۱
دنبالهها نقش بسیار مهمی در شکل گیری مجموعهها و فرنچایزها داشته و در صورتی که شکست بخورند، دست اندرکاران معمولاً برنامههای خود برای آینده را تغییر داده یا بطور کامل کنار میگذارند. انیمیشن Kung Fu Panda 2 موفق شد نام خودش را در لیست دنبالههای بسیار خوب جای دهد. حتی برخی معتقد هستند این اثر تجربهای بهتر از قسمت اول را به ارمغان میآورد.
انیمیشن Kung Fu Panda 2 درام و کمدی را به شکلی عالی ترکیب کرده و در عین حال، قصه پو را ادامه میدهد. از دیگر نقاط قوت داستان، میتوان به رابطه میان شخصیت اصلی و شخصیت منفی اشاره کرد. هر دو زندگی پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و شباهتهای زیادی بهم دارند؛ زندگیای پر از درد و غم. تفاوت آن دو اما نحوه مواجهشان با دردها و غمها بوده و به همین دلیل، یکی مبارزی برای جبهه خیر و دیگری مبارزی برای جبهه شَر شده است.
انیمیشن Kung Fu Panda 2 همچنین به بهترین شکل ممکن از اعضای پنج خشمگین، بخصوص ببری استفاده کرد.
Kung Fu Panda
سال اکران: ۲۰۰۸
اولین فیلم هر مجموعه سینمایی معمولاً بهترینش بوده و این قاعده برای مجموعه انیمیشنهای پاندای کونگ فوکار هم صدق میکند. انیمیشن Kung Fu Panda ترکیبی کم نقص از ووشیا (سبکی از ادبیات معاصر که شامل هنرهای رزمی و قهرمانی جوان میشود) و فانتزی بوده و میتواند برای تمامی سنین مناسب باشد.
پو آخرین فردی است که استاد شیفو و پنج خشمگین گمان میکنند برای تبدیل شدن به جنگجوی اژدها مناسب باشد اما بواسطه قلبی مهربان، قدرت درونی و عزمی راسخ ثابت میکند که بهترین گزینه است. او سبک جدیدی از کونگ فو را ابداع میکند که با فیزیک بدنیاش در تناسب بوده و همین موضوع به ظاهر ساده، پیامی را مبنی بر خودپذیری به مخاطبان، بخصوص افراد کن سن و سال انتقال میدهد. علاوه بر این، نباید ارتباط فیلم به بروس لی (Bruce Lee) افسانهای را فراموش کرد که بدون شک از نقاط قوت انیمیشن و داستانش است.
انیمیشن Kung Fu Panda نه تنها با داستانی جذاب مخاطب را به پذیرش تفاوتهایش با دیگران سوق میدهد، بلکه تاکید دارد حضور افراد متفاوت در یک جامعه به نفع آن جامعه خواهد بود.
انیمیشنهای سریالی پاندای کونگ فوکار
انیمیشنهای سریالی متعددی بر اساس فرنچایز پاندای کونگ فوکار ساخته شده و طی سالهای گذشته منتشر شدهاند. سریال Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness بین سالهای ۲۰۱۱ الی ۲۰۱۶ از طریق نیکلودئون پخش شد که تم موسیقی جذابی داشت و جوایز زیادی را دریافت کرد. پس از آن نوبت به سریال Kung Fu Panda: The Paws Of Destiny رسید که در سال ۲۰۱۸ به سرویس استریم آمازون پرایم آمد.
اگرچه بازخوردهای گروهی از مخاطبان نسبت به Kung Fu Panda: The Paws Of Destiny مثبت بود، به هیچ وجه نتوانست موفقیتهای Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness را تکرار کند. آخرین اثر سریالی هم Kung Fu Panda: The Dragon Knight بوده که از طریق نتفلیکس (Netflix) در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. به این موارد باید چندین انیمیشن کوتاه را هم اضافه کرد.
نظر شما درباره رتبه بندی انیمیشنهای پاندای کونگ فوکار چیست؟ آن را با ما در میان بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید