برگزیده
پانیشر علیه جان ویک
الف ها در ارباب حلقه ها
1%
  • 0/10

نگاهی کوتاه به سرگذشت الف ها در ارباب حلقه ها

الف‌ها، سوگلی‌های باهوش و خبره داستان‌های تالکین

نگاهی کوتاه به سرگذشت الف ها در ارباب حلقه ها ۰ ۱۸ تیر ۱۴۰۳ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

الف ها در ارباب حلقه ها در میان مهم‌ترین اقوام هستند که کارهای بزرگی از پیش می‌برند. اما تاریخچه این موجودات به چه زمانی برگشته و چه چیزهایی باید درباره آن‌ها بدانید؟

الف‌های نامیرا در میان حیرت انگیزترین موجودات دنیای ارباب حلقه‌ ها هستند. این موجودات از جمله اولین مخلوقات تالکین بوده و همیشه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده‌اند. اما حضور زیاد الف‌ها و گروه‌های مختلفشان، باعث شده به بسیاری از گروه‌های آن‌ها بی توجهی شود.

جهان سرزمین میانه به طور کلی دارای شش گروه مختلف از الف‌ها بوده که البته هر کدام چندین زیرشاخه نیز دارند. در سال‌های ابتدایی سرزمین میانه، تمییز میان آن‌ها کار آسانی بوده، با این حال با گذشت زمان و ترکیب خون آن‌ها، مرز میانشان باریک‌تر شده است. به همین دلایل، مطالعه درباره الف‌ها یکی از هیجان انگیزترین بخش‌ها در داستان ارباب حلقه‌ها است.

چرا الف‌ها در گروه‌های مختلف تقسیم شده‌اند؟

الف‌ها در میان اولین موجودات سرزمین میانه جای دارند. تولد آن‌ها به پیش از تولد ماه و خورشید بازمی‌گردد! در ابتدا فقط ۱۴۴ نفر از آن‌ها وجود داشته که با نام کوئندی (Quendi) به معنی «کسانی که سخن می‌گویند» وجود داشته است.

پس از مدتی، کوئندی‌ها توسط والار (Valar) پیدا شده و والار، آن‌ها را دعوت به سکونت در والینور (Valinor) در خارج از سرزمین میانه می‌کنند. تفاوت از همین لحظه آغاز شده، برخی الف‌ها دعوت را پذیرفته و برخی دیگر به زندگی در سرزمین میانه ادامه داده‌اند. الف‌هایی که دعوت را پذیرفتند با نام الدار (Eldar) شناخته شده و تقریبا تمام الف‌های امروزی بخشی از این قوم هستند.

هجرت به والینور بسیار سخت و طاقت فرسا بود و همین موضوع سبب سکونت الف‌ها در مناطق مختلف سرزمین میانه، پیش از رسیدن به والینور شد و در نتیجه این اتفاق ما شاهد دسته شدن الف‌ها هستیم. الف‌هایی که به والینور سفر کردند، با نام کالاکوئندی (Calaquendi) به معنی «الف‌ها نور» شناخته می‌شوند که خود شامل سه گروه نولدور (Noldor)، وانیار (Vanyar) و تلری (Teleri) می‌شوند.

الف‌هایی که دعوت را نپذیرفته و در سرزمین میانه باقی ماندند، با نام موریکوئندی (Moriquendi) به معنی «الف‌های تاریک» شناخته می‌شوند که شامل گروه‌های سیندار (Sindar)، سیلوان (Silvan) ناندور (Nandor) و لایکوئندی (Laiquendi) می‌شوند.

نولدور

نولدور به باور عموم مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین گروه از الف‌ها، به خصوص در عصر اول است. این گروه بخشی از الدار بوده که به والینور سفر کرده است. این گروه هزاران سال در کنار والا زندگی کرده و تبدیل به داستان سرایان و البته استادانی خبره شده‌اند.

معروف‌ترین نولدور، فیانور (Feanor) نام داشته که جواهرات سیلماریس (Silmaris) را ساخته است. پس از ربودن سیلماریس توسط ملکور (Melkor)، فیانور و فرزندانش عهد بستند تا آن‌ها را پس بگیرند، در نتیجه به دنبال ملکور به سرزمین میانه سفر کردند.

فیانور با به قتل رساندن یاران و ربودن کشتی‌ها برای سفر به سرزمین میانه، سبب تبعید همیشگی نولدور از والینور شده و طلسم بدسگالی و خیانت برای همیشه آن‌ها را آزار داد. آن‌ها در قالب الف‌های تبعیدی به سرزمین میانه برگشته و به سرعت تبدیل به دشمن قسم خورده ملکور شدند. پس از آن نولدور به مبارزه با سائورون (Sauron) پرداخته و به دلیل طلسم همیشه شکست خوردند.

در پایان عصر اول و به دلیل فداکاری‌های بی بدیل، نولدور باقی مانده بار دیگر به والینور دعوت شدند. بسیاری از نولدور این فرصت را غنیمت شمرده و در داستان ارباب حلقه‌ها تنها تعداد کمی نولدور، از جمله الراند (Elrond) و گالادریل (Galadriel) در سرزمین میانه باقی مانده‌اند.

وانیار و تلری

دو گروه دیگر در میان کالاکوئندی‌ها، وانیار و تلری هستند. وانیار اولین گروهی است که به سوی والینور عزیمت کرد و دیگر الدار از آن‌ها پیروی کردند. رهبر آن‌ها اینگوه (Ingwe) بود که در آینده با نام شاه الف‌ها در والینور نیز شناخته شد. بر خلاف نولدور، وانیار هرگز از والینور رانده نشد و آن‌ها برای همیشه در والینور ماندگار شدند. آن‌ها موی بلوند براق داشته که گالادریل و برادرش فینراد (Finrod) نیز آن را به ارث برده‌اند.

آخرین گروه کالاکوئندی تلری نام داشته که بزرگ‌ترین گروه الدار نیز هستند. آن‌ها دو شاه متفاوت با نام‌های اولوه (Olwe) و الوه (Elwe) داشتند. تلری کمتر از دیگر گروه‌ها تمایل به سفر به والینور داشتند، در نتیجه در صف آخر قرار گرفتند. به همین دلیل، بخشی عظیم تلری از گروه جدا شده و در سرزمین میانه سکنی گزیدند. گروه دیگر که به سفر خود ادامه داده شیفته دریا شده و کشتی‌هایی بی نظیر را خلق کردند. این گروه برای همیشه در والینور باقی ماند، اما برخی از آن‌ها به دست نولدور و پس از خیانت فیانور به قتل رسیدند.

سیندار

طی سفر الف‌ها به والینور، شاه الوه تلری در جنگلی در بلریاند گم می‌شود. او در این حین با ملیان (Melian) آشنا شده، هر دو با جادو، عاشق همدیگر شده و بیش از دو هزار سال با یکدیگر زندگی می‌کنند. گرچه برخی از تلری به سوی والینور حرکت کرد، برخی یاران وفادار به دنبال شاه خود گشته و در نتیجه در سرزمین میانه ماندگار شدند.

الوه در نهایت خود را از جادوی عشق ملیان جدا کرده و با نام جدید الو تینگول (Elu Thingul) به سوی مردم خود بازگشته و ملیان را ملکه خود قرار می‌دهد. آن‌ها به رهبری الف‌های بلریاند پرداخته و رفته رفته با نام سیندار یا همان «الف‌های خاکستری» شناخته می‌شوند.

در پایان عصر اول سرزمین بلریاند از بین رفته و تبدیل به دریا می‌شود. سیندار نجات یافته به سرزمین‌های شرقی سرزمین میانه مانند پادشاهی لیندون هجرت می‌کنند. آن‌ها در عصر دوم و سوم، اجازه ورود به والینور را به دست آورده و سیندار زیادی این دعوت را می‌پذیرند.

ناندور و سیلوان

در میان الف‌های کمتر شناخته شده به ناندور و سیلوان می‌رسیم. این دو گروه ریشه در الف‌های تلری داشته و در حقیقت گروهی از تلری‌ها بوده که به والینور سفر نکرده‌اند. ناندور در نزدیکی رود اندوین از تلری جدا شده، به سوی غرب حرکت کرده و در نزدیکی بلریاند و الف‌های سیندار زندگی کرده‌اند.

سیلوان در حقیقت زیر مجموعه ناندور بوده که علاقه زیادی به جنگل‌ها و کوهستان مه آلود در سرزمین میانه دارند. سیلوان مردمی بسیار راز دار بوده، اما در داستان ارباب حلقه‌ها بیشترین تعداد را دارند. آن‌ها بیشتر در وودلند رلم و لوثلورین حضور داشته و مهم‌ترین این الف‌ها لگولاس گرینلیف (Legolas Greenleaf) بوده که از مهم‌ترین یاران حلقه و هم رزم آراگورن (Aragorn) و گیملی (Gimli) است.

الف ها در ارباب حلقه ها مشخص کننده برخی از بزرگ‌ترین اتفاقات بوده و همیشه نظر مخاطبین را به خود جلب کرده‌اند. نظر شما چیست؟ کدام گروه از الف ها در ارباب حلقه ها بیشتر شما را جذب می‌کند؟ در انتظار نظرات شما هستیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments