امنیت واتساپ

هر آنچه لازم است درباره حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ بدانید

پیام‌رسان واتساپ تا چه اندازه امنیت دارد؟

1%
  • 0/10
هر آنچه لازم است درباره حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ بدانید ۰ ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

اپلیکیشن پیام‌رسان WhatsApp یکی از شناخته‌شده‌ترین پیام‌رسان‌های موجود است که در سال ۲۰۰۹ طراحی و راه‌اندازی و در سال ۲۰۱۴ توسط فیسبوک خریداری شد، اما اخیراً به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ محبوبیت بیش‌تری کسب کرده است.

سازندگان واتساپ ادعا می‌کنند، که اپلیکیشن واتساپ از ابتدا با هدف کمک به کاربران برای برقراری تماس با دوستان، اشتراک‌گذاری اطلاعات حیاتی هنگام بلایای طبیعی، از سرگیری ارتباط مجدد با اعضای خانواده و به‌طور کلی دستیابی به زندگی باکیفیت‌تر راه‌اندازی شد. طراحان این پیام‌رسان محبوب می‌گویند، برخی از شخصی‌ترین لحظات کاربران از طریق واتساپ به اشتراک گذاشته می‌شود، به همین دلیل است که از رمزگذاری سرتاسری در خطی‌مشی حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ استفاده کرده‌ایم. چرا که با استفاده از رمزگذاری سرتاسر پیام‌ها، عکس‌ها، ویدیوها، پیام‌های صوتی، اسناد و تماس‌های کاربران از افتادن به دست افراد نادرست ایمن می‌ماند.

اما واقعا اپلیکیشن واتساپ تا چه اندازه امن است و به حریم خصوصی کاربران اهمیت می‌دهد؟ برای آشنایی با خط مشی حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ بهتر است که ماهیت این پیام‌رسان پرکاربرد آشنا شویم.

پیام‌رسان واتساپ چیست؟

امنیت واتساپ

اپلیکیشن واتساپ که با نام واتساپ مسنجر نیز شناخته می‌شود، یک برنامه پیام‌رسانی رایگان و شبکه‌ای برای برقراری تماس صوتی (Voice Over IP) است. واتساپ برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ راه‌اندازی شد و در درجه اول به‌عنوان یک سرویس پیام‌رسانی رایگان برای برقراری ارتباطات بین‌المللی مورد استفاده قرار گرفت. بعدتر، در سال ۲۰۱۴ پیام‌رسان واتساپ توسط فیسبوک خریداری شد و در بین مشاغل و نهادهای خصوصی نسبت به محافل بین المللی به محبوبیت بیش‌تری دست یافت. در حال حاضر، تقریباً ۱.۵ میلیارد نفر در سراسر جهان از پیام‌رسان واتساپ استفاده می‌کنند.

کاربران این اپلیکیشن پیام‌های متنی، صوتی، تماس‌های صوتی و ویدیویی کاملاً رمزگذاری‌شده را از طریق واتس‌اپ ارسال می‌کنند و می‌توانند مکان‌ها، اسناد، تصاویر و سایر محتوای پیام‌رسانی را با وجود معیار امنیت مضاعف، یعنی رمزگذاری سرتاسر، به اشتراک بگذارند.

رمز‌گذاری سرتاسر بدان معناست که بر‌خلاف بسیاری از برنامه‌های دیگر، مانند Snapchat که قطعاً پشتیبانی از تمام سلفی‌های شما در فضای ابری دارد، واتساپ هیچ یک از پیام‌های ارسال‌شده را در سرورهای خود ذخیره نمی‌کند. درعوض، پیام‌های ارسال‌شده فقط توسط فرستنده و گیرنده قابل مشاهده هستند.

ویژگی رمزگذاری سرتاسر در حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ برای تماس‌ها، پیام‌ها و همه فایل‌های رد و بدل‌شده درون برنامه نیز صدق می‌کند.

آیا واتساپ ایمن است؟

گوشی هایی که از واتساپ پشتیبانی نمی‌کنند

ویژگی رمزگذاری سرتاسر اپلیکیشن واتساپ باعث شده است تا این پیام‌رسان به دلیل امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی کاربر مشهور باشد. اما آیا واقعا اینطور است؟

از آنجایی که واتساپ از رمزگذاری سرتاسر استفاده می‌کند، ذاتاً گزینه‌ای ایمن‌تر از سایر برنامه‌های پیام‌رسان، مانند فیسبوک مسنجر، دایرکت اینستاگرام، اسنپ چت و حتی نسخه‌های قدیمی‌تر iMessage باشد.

فراموش نکنید اگرچه فایل‌ها و پیام‌های ارسال‌شده درون برنامه رمزگذاری‌شده هستند، اما اپلیکیشن واتساپ همچنان هنگام ایجاد حساب کاربری دسترسی به مخاطبان کاربر را درخواست می‌کند. علی‌رغم ویژگی رمزگذاری سرتاسری در حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ، دسترسی برنامه به اطلاعات موجود روی گوشی شخصی هنوز اطلاعات کاربران را در معرض خطر قرار می‌دهد.

همچنین، اپلیکیشن واتساپ میزان زمان صرف‌شده در برنامه را ردیابی می‌کند. بنابراین، با وجود اینکه فایل‌ها رمزگذاری شده‌اند، واتساپ همچنان به جمع‌آوری اطلاعات خاصی در مورد نحوه استفاده شما از آن متکی است. البته، تمام اپلیکیشن‌ها و رسانه‌های اجتماعی به‌نحوی با همین هدف طراحی شده‌اند.

آیا واتساپ یک اپلیکیشن محرمانه است؟

بسیاری از ویژگی‌های واتساپ آن را به یک پیام‌رسان محرمانه تبدیل می‌کند. رمزگذاری سرتاسر به این معنی است که پیام‌ها و تبادل فایل‌ها میان فرستنده و گیرنده «محرمانه» هستند. پیام‌های ارسال‌‌شده، به جز در یک مورد استثنا یعنی پیام‌های تحویل‌نشده، در سرور واتس اپ ذخیره نمی‌شوند.

واتساپ از سرویس WiFi برای ارسال پیام استفاده می‌کند. بنابراین ارسال هر پیامی، حتی پیام بین‌المللی در پیام‌رسان واتساپ رایگان است، زیرا به اتصال اینترنت و نه خدمات تلفن همراه بستگی دارد. اما اگر پیامی (به هر دلیلی) ارسال نشد، تا زمانی که با موفقیت تحویل داده شود در سرور واتس اپ ذخیره می‌شود.

به‌علاوه، اپلیکیشن واتساپ به کاربران خود اجازه می‌دهد تا تنظیمات حریم خصوصی را شخصی‌سازی کنند. شخصی‌سازی حریم خصوصی به این معناست که کاربر می‌تواند درباره نمایش پروفایل، وضعیت‌ها و آخرین بازدید به دیگر مخاطبان تصمیم بگیرد. اما به یاد داشته باشید، اپلیکیشن WhatsApp متعلق به فیسبوک است و از همین رو، واتساپ تعداد دفعات (و مدت زمان) استفاده شما از برنامه را ردیابی می‌کند و سپس با فیسبوک به اشتراک می‌گذارد.

پس آیا اپلیکیشن واتساپ کاملا محرمانه است؟ نه. هیچ برنامه‌ای نمی‌تواند تماماً محرمانه باشد.

آیا باید درباره حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ نگران بود؟

حریم خصوصی و امنیت اپلیکیشن واتساپ

شاید در نگاه اول، اپلیکیشن واتساپ گزینه ایمن‌تر نسبت به بسیاری از موارد دیگر به نظر برسد، اما درک این نکته مهم است که در مقابل هکرها نیز مصون نیست.

در واقع، واتساپ در سال ۲۰۱۹ یک بار هدف هکرها قرار گرفت. هکرها با تماس با کاربران از طریق واتساپ متوجه شدند که می‌توانند گوشی‌ها را با استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی به نام Pegasus آلوده کنند. این نرم‌افزارها به هکرها امکان می‌دادند تا از راه دور به تمام اطلاعات تلفن‌های آلوده دسترسی پیدا کنند. حمله هکرها آن‌قدر پیشرفته بود که تقریبا تشخیص آلودگی دستگاه‌ها به نرم‌افزار Pegasus ممکن نبود.

در حال حاضر، نیازی نیست که نگران تهدید بدافزارهایی مانند Pegasus باشید. همچنین، توسعه‌دهندگان اپلیکیشن واتساپ باگی را که منجر به تسریع حملات هک شد برطرف کردند. اما دانستن اینکه واتساپ یکبار مورد حمله قرار گرفته است بسیار مهم است. اگر قبلاً اتفاق افتاده باشد، ممکن است دوباره اتفاق بیفتد.

با این حال، نکته کلیدی آنچه گفته شد، این است که هیچ اپلیکیشنی غیرقابل نفوذ نیست و تا زمانی که از برنامه‌های پیام‌رسان استفاده می‌کنید، همیشه این خطر بالقوه وجود دارد که اطلاعات شما توسط شخص دیگری قابل دسترسی باشد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments