پلی استیشن پرتال
1%
  • 0/10

کنسول پلی استیشن پرتال | هرآنچه باید از کنسول دستی جدید پلی استیشن بدانید

جذاب؟ بله، کاملا! ارزشمند؟ خیر، نه چندان!

کنسول پلی استیشن پرتال | هرآنچه باید از کنسول دستی جدید پلی استیشن بدانید ۰ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

در سال ۲۰۲۳ بازار کنسول‌های دستی و البته ویژگی جذاب استریم کردن بسیار داغ بوده و زمان آن رسیده بود که سونی نیز وارد این بخش شود. در این مطلب قصد داریم نگاهی به جدیدترین کنسول دستی سونی یعنی پلی استیشن پرتال داشته باشیم.

کنسول‌های دستی بعد از عملکرد نه چندان قدرتمند کنسول پلی استیشن ویتا برای مدت زمان قابل توجهی به طور کامل به حاشیه رانده شدند. یکی از دلایل اصلی این موضوع عملکرد ضعیف آن، گوشی‌های هوشمند بود که به ما اجازه داد بازی‌های با کیفیت قابل قبول، اما نه در حد و اندازه بازی‌های کنسول یا رایانه شخصی را همیشه در جیب خود داشته باشیم. این موضوع یعنی تکنولوژی قرار دادن بازی‌های با کیفیت در جیب یا کوله پشتی شما امکان پذیر است!

پس از آن کنسول جذاب دستی نینتندو سوییچ در سال ۲۰۱۷ عرضه شد و بازار کنسول‌های دستی را چندین پله ارتقا بخشید و باعث شد کاربران رایانه‌های شخصی، پلی استیشن و ایکس باکس از نو احساس نیاز به چنین کنسولی پیدا کنند. رفته رفته ما با سیستم‌های استریم آشنا شدیم که به ما اجازه می‌داد در هر نقطه جهان به تجربه بازی‌ها در وسایل هوشمند مختلف بپردازیم. قابلیت استریم بازی‌ها با کنسول‌های دستی ترکیب شد و امروز شاهد کنسول دستی پلی استیشن پرتال هستیم که می‌تواند به وضوح نشانی از انقلابی بزرگ در دنیای ویدیو گیم باشد!

کنسول پلی استیشن پرتال شاید به قدرت کنسولی چون استیم دک یا ایسوس راگ الای (Asus ROG Ally) نباشد، اما می‌تواند همراه خوبی برای کاربران پلی استیشن باشد. کنسول دستی PlayStation Portal اولین مرتبه در ماه آگوست سال ۲۰۲۳ معرفی شد. این کنسول به شما اجازه داده بازی‌های موجود در پلی استیشن ۵ خود را در هر نقطه دیگر از دنیا با استفاده از اتصال وای فای اجرا کرده و از آن لذت ببرید. در همین لحظه باید اشاره داشت که این کنسول دستی مانند استیم دک یک کنسول جداگانه نبوده و نیازمند داشتن کنسول پلی استیشن ۵ است. حال در این مطلب قصد داریم نگاهی به تمام نکاتی که باید از این کنسول بدانید، بپردازیم.

نیاز به کنسول پلی استیشن ۵

همانطور که در بخش ابتدایی نیز اشاره شد، کنسول پلی استیشن پرتال به عنوان یک کنسول جداگانه معرفی شده، با این حال سونی به شکل رسمی در زمان معرفی این کنسول اعلام کرد که کنسول دستی پلی استیشن پرتال کنسولی جداگانه نبوده و شما برای تجربه بازی‌ها در این کنسول نیازمند کنسول پلی استیشن ۵ هستید. علاوه بر آن، باید اشاره داشت که کنسول پلی استیشن ۵ حتما باید روشن و متصل به اینترنت باشد تا شما بتوانید بازی‌ها را از روی کنسول پلی استیشن ۵ خود به کنسول پلی استیشن پرتال استریم کنید. همچنین باید افزود که تنها یک کنسول پلی استیشن پرتال می‌تواند به کنسول پلی استیشن ۵ متصل باشد و به هیچ عنوان دو کنسول پلی استیشن پرتال نمی‌توانند به طور همزمان به یک پلی استیشن ۵ متصل باشند.

بازی‌های سازگار با پلی استیشن پرتال

کتابخانه پلی استیشن پرتال در حقیقت کتابخانه بازی‌های پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵ است، اما در این میان باید یک موضوع را در نظر گرفت. شما تمام بازی‌های موجود در پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵ را می‌توانید در این کنسول اجرا کنید، اما در حال حاضر تمام بازی‌ها به طور کامل با کنسول پلی استیشن پرتال سازگار نیستند! موضوع دیگری که نباید از خاطر برد، فقدان حافظه داخلی پلی استیشن پرتال است. کنسول دستی پلی استیشن پرتال حافظه داخلی نداشته و این بار دیگر یعنی شما بازی‌ها را با استفاده از قابلیت استریم در کنسول دستی خود اجرا می‌کنید. موضوع بعدی این بوده که فقدان حافظه داخلی یعنی عدم دسترسی به فروشگاه پلی استیشن از طریق کنسول پرتال و این یعنی شما برای استریم بازی‌ها در کنسول دستی خود، ابتدا باید آن را در کنسول پلی استیشن ۵ خود خریده و نصب کنید.

عدم استریم بازی‌های پلی استیشن پلاس پرمیوم

بازی‌های قدیمی بسیاری در سرویس پلی استیشن پلاس وجود داشته که کاربران به تجربه آن‌ها می‌پردازند. اما این بازی‌ها قابلیت نصب در کنسول نداشته و شما تنها می‌توانید با استفاده از قدرت استریم این بازی‌ها را در کنسول پلی استیشن ۵ خود اجرا کنید. حال باید به خاطر داشت که در زمان انتشار این مطلب شما قادر به اجرای این دست از بازی‌ها در کنسول پلی استیشن پرتال نخواهید بود و به عبارت دیگر تنها بازی‌هایی که به طور کامل در پلی استیشن ۵ شما نصب شده‌اند در کنسول پلی استیشن پرتال اجرا می‌شوند. با این حال این احتمال وجود داشته که در آینده پلی استیشن این ویژگی را به کنسول پلی استیشن پرتال اضافه کند.

عدم نیاز به پلی استیشن پلاس

استفاده از پرتال نیازمند اشتراک پلی استیشن پلاس نبوده که نکته‌ای مثبت محسوب می‌شود. با این حال همانطور که اشاره شد کار این کنسول صرفا استریم بوده و این یعنی اگر شما قصد تجربه بازی‌های آنلاینی دارید که نیازمند اشتراک پلی استیشن پلاس هستند، قادر به تجربه آن‌ها بدون پلی استیشن پلاس در کنسول پرتال نخواهید بود.

صفحه نمایش

صفحه نمایش لمسی ۸ اینچی پلی استیشن پرتال صفحه نمایشی بوده که به خوبی با استاندارد دستگاه‌های دستی همسو است. این روزها عموم گوشی‌های هوشمند از صفحه نمایشی ۶.۵ تا ۶.۸ اینچی بهره برده و این در حالی است که اکثر تبلت‌های کاربردی از صفحه نمایشی ۱۱ اینچی پشتیبانی می‌کنند. در سوی دیگر، کنسول نینتندو سوییچ که البته نمی‌توان به دلیل ماهیتش آن را رقیب مستقیم پلی استیشن پرتال نامید از صفحه نمایشی ۶.۲ اینچی در نسخه معمولی و ۸ اینچی در نسخه اولد بهره می‌برد. در نتیجه از لحاظ اندازه صفحه نمایش، پلی استیشن پرتال سایزی مناسب را ارائه داده که احتمالا به مذاق عموم کاربران خوش بیاید. موضوعی که بسیاری را از صفحه نمایش این کنسول دستی دل زده کرده، تکنولوژی به کار رفته در آن است. صفحه نمایش پلی استیشن پرتال از تکنولوژی ال سی دی استفاده کرده و در زمان انتشار این مطلب خبری از نسخه اولد نیست!

کیفیت اجرا در صفحه نمایش

طبق گزارش رسمی شرکت سونی و تیم پلی استیشن، بازی‌ها در بهترین حالت با کیفیت ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۶۰ در کنسول پلی استیشن پرتال استریم خواهند شد. در نتیجه ما هرگز قادر به لذت بردن از حداکثر کیفیت کنسول پلی استیشن ۵ یعنی کیفیت 4K و نرخ فریم ۱۲۰ در این کنسول قابل حمل نخواهیم بود.

قابلیت‌های کنترلر پلی استیشن پرتال

کنترلر دوال سنس به دلیل ویژگی‌های بی نظیر خود بدون شک یکی از برترین کنترلرها در تاریخ دنیای ویدیو گیم است و خوشبختانه تک تک این ویژگی‌ها در کنترلر کنسول پلی استیشن پرتال نیز دیده می‌شوند. طبق گزارش رسمی سونی، ما شاهد ویژگی هپتیک فیدبک (Haptic Feedback) و تریگرها تطبیقی (Adaptive Triggers) در این کنسول دستی خواهیم بود. این ویژگی‌ها در کنسول پلی استیشن ۵ از جذاب‌ترین ویژگی‌هایی بوده که نظر کاربران زیادی را به خوب جلب کرده است. همچنین باید اشاره داشت که این کنسول تاچ پد فیزیکی نداشته، با این حال ما شاهد قسمت‌هایی اختصاصی در بخش‌های زیرین صفحه نمایش لمسی این کنسول هستیم که در قالب تاچ پد کنترلر دوال سنس عمل می‌کنند.

نیاز به اتصال وای فای

استفاده از کنسول پلی استیشن پرتال به شکل مداوم نیازمند اتصال وای فای است، اما فراموش نکنید که منظور از اتصال وای فای صرفا اتصال وای فای خانگی نبوده و شما می‌توانید در هر نقطه از جهان با استفاده از وای فای با سرعت مطلوب از کنسول پلی استیشن پرتال استفاده کنید. طبق گفته سونی و تیم پلی استیشن، پایین‌ترین سرعت برای تجربه مطلوب بازی‌ها در پرتال ۵ مگابایت در ثانیه بوده و اتصال به شبکه‌ای با سرعت ۱۵ مگابایت در ثانیه می‌تواند بهترین کیفیت ممکن را در اختیار شما قرار دهد. نکته بعدی این بوده که کنسول پلی استیشن پرتال قدرت روشن کردن کنسول شما از راه دور را داشته و شما نیازمند شخصی دیگر برای روشن کردن آن نیستید. به باور ما این ویژگی بهترین و مهم‌ترین ویژگی پلی استیشن پرتال است.

عدم نیاز به تلویزیون

در این بخش موضوعی واضح را بیان می‌کنیم. یکی از موارد استفاده از کنسول پلی استیشن پرتال در زمان استفاده دیگران از تلویزیون است و همانطور که پیش‌تر اشاره شد، تنها پیش نیاز استفاده از پرتال، روشن بودن و اتصال پلی استیشن ۵ به اینترنت است. در نتیجه شما برای تجربه بازی‌ها در پرتال نیازی به تلویزیون ندارید.

فقدان بلوتوث

به یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های منفی برای کاربران و مثبت‌ترین ویژگی‌ها برای توسعه دهندگان می‌رسیم. کنسول پرتال فاقد تکنولوژی بلوتوث بوده که نظرات منفی زیادی را به خود جلب کرد، اما در عوض آن از تکنولوژی پلی استیشن لینک بهره می‌برد. از همین رو، شما در صورتی که هدستی ترد پارتی داشته باشید، قادر به استفاده از آن نخواهید بود، با این حال اگر هدستی فرست پارتی مانند پالس الیت یا پالس اکسپلور داشته باشید، می‌توانید با استفاده از ویژگی پلی استیشن لینک از آن‌ها استفاده کنید.

اسپیکر و جک ۳.۵ میلیمتری

به بخشی جذاب، بر عکس بخش پیشین می‌رسیم. خوشبختانه کنسول پلی استیشن پرتال اسپیکرهای داخلی داشته و از جک ۳.۵ میلیمتری که این روزها در کمتر دستگاهی دیده می‌شود پشتیبانی می‌کند. این روزها با وجود کیفیت و تمرکز بالاتر بر دستگاه‌های بلوتوثی، وجود این ویژگی می‌توانست نظر مثبت کاربران بیشتری را جلب کند، با این حال داشتن جک ۳.۵ میلیمتری نیز از سوی عموم کاربران پذیرفته شده است.

عدم پشتیبانی از بازی PS VR2

به باور ما این موضوع نیز یکی از موضوعات واضح درباره کنسول پلی استیشن پرتال است. هر دو لوازم جانبی پلی استیشن ۵ یعنی پلی استیشن پرتال و هدست واقعیت مجازی پلی استیشن وی آر ۲ نیازمند وجود پلی استیشن ۵ هستند، با این حال این دو به هیچ عنوان از یکدیگر پشتیبانی نکرده و شما قادر به اجرای بازی‌های واقعیت مجازی در کنسول دستی خود نخواهید بود.

تاریخ عرضه

در زمان انتشار این مطلب کمتر از یک هفته از عرضه جهانی کنسول پلی استیشن پرتال می‌گذرد. کنسول پلی استیشن پرتال در تاریخ ۱۵ نوامبر سال ۲۰۲۳، برابر با ۲۴ آبان ماه سال ۲۰۲۳ در بازارهای جهانی عرضه شد.

نگاهی به نظرات حرفه‌ای‌ها درباره پلی استیشن ۵

پس از معرفی و عرضه کنسول دستی پلی استیشن پرتال، حرفه‌ای‌های زیادی به این باور رسیدند که سونی همه کار برای نسل نهم کرده و هیچ جای صحبتی باقی نگذاشته است. در سوی دیگر، بخشی عمده از این افراد بر این باور هستند که کنسول پلی استیشن پرتال به هیچ عنوان دستگاه خاصی نبوده و کاری را انجام داده که این روزها تمام گوشی‌ها و دیگر وسایل هوشمند قادر به انجام آن هستند. تنها ویژگی که تقریبا همه به خوبی از آن یاد می‌کنند، قدرت روشن کردن پلی استیشن ۵ خود از فاصله دور است که باید پذیرفت ویژگی خارق العاده‌ای است.

نرم افزار پلی استیشن ریموت پلی سال‌های زیادی است که در اختیار ما قرار دارد و پرتال در حقیقت نسخه‌ای بهبود یافته و فاقد مشکل از این نرم افزار در قالب یک سخت افزار است. به باور ما این کنسول صرفا مختص اشخاصی بوده که به طور مداوم در حال سفر هستند و در عین حال دسترسی مداوم به اینترنتی با سرعت قابل قبول دارند. در غیر این صورت فکر می‌کنیم خرید این کنسول دستی ضروری نبوده و کار عموم افراد با استفاده از نرم افزار پلی استیشن ریموت پلی قابل انجام است.

قیمت

طبق گزارش رسمی پلی استیشن و سونی، کنسول دستی پلی استیشن پرتال با قیمت ۱۹۹.۹۹ دلار در آمریکا و ۱۹۹.۹۹ یورو در اتحادیه اروپا به فروش می‌رسد. به باور منتقدین، با توجه به قیمت‌های جدید کنسول پلی استیشن ۵ و البته با توجه به ویژگی‌های پلی استیشن پرتال که راضی کننده نیستند، برچسب قیمتی ۱۹۹.۹۹ دلار و ۱۹۹.۹۹ یورو برای چنین کنسولی به شدت زیاد است!

به طور کلی کنسول دستی پلی استیشن پرتال در نگاه اول کنسولی زیبا، کارآمد و وسوسه کننده است. اما زمانی که به تمام ویژگی و البته برچسب قیمتی آن نگاه می‌کنیم، متوجه نا سازگاری آن‌ها می‌شویم که باعث شده پیش از خرید آن روزها به تفکر بنشینیم. فقدان تکنولوژی بلوتوث، صفحه نمایش با تکنولوژی ال سی دی، اجرای بازی‌ها صرفا بر پایه استریم و البته قیمت بالا، همه نکاتی هستند که اشخاص بسیاری، حتی عموم طرفداران سر سخت و قدیمی را از خرید این کنسول دستی زیبای سونی دل سرد می‌کنند. نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید در اختیار داشتن کنسول پلی استیشن پرتال امری ضروری است؟ آیا قصد خرید این کنسول دستی سونی را دارید؟ در انتظار نظرات شما درباره این کنسول هستیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments