چندی پیش یکی از جدیدترین آی مک های (iMac) شرکت اپل معرفی و عرضه شد، این دستگاه توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند و به همین دلیل تصمیم گرفتهایم تا سیر پیشرفت و تکامل کامپیوترهای اپل را مورد بررسی قرار دهیم.
جالب است که بدانید تقریبا ۳۰ سال از تولید اولین کامپیوتر شرکت اپل میگذرد؛ دستگاهی که در آن زمان با نام مکینتاش شناخته میشد. ناگفته نماند که حدودا ۲۰ سال از تولید و عرضهی اولین iMac این کمپانی میگذرد و نکته جالب توجه این است که اولین کامپیوتر اپل یا همان مکینتاش 128K از رم ۱۲۸ کیلوبایتی پشتیبانی میکرد. این در حالی است که جدیدترین کامپیوتر این شرکت با پشتیبانی از رم ۱۶ گیگابایتی به بازار عرضه شد.
شاید این موضوع را شنیده باشید که شرکت اپل یک کمپانی خلاق بوده و طی این چند سال با استفاده از همین موضوع توجه افراد بسیاری را به خود جلب کرده است. ناگفته نماند که شرکت Apple در هنگام ایجاد تنوع جدید، بسیار مورد تمسخر کاربران و کمپانیهای رقیب قرار میگیرد. از جمله از این تنوعها میتوان به ناچ (بریدگی بالای صفحه نمایش) گوشی iPhone X، حذف جک 3.5 میلی متری، حذف شارژر از جعبه گوشی هوشمند و… اشاره کرد.
کمپانیهایی مانند سامسونگ، شیائومی و… ابتدا اقدامات اپل را مورد تمسخر قرار میدهند. اما پس از گذشت مدتی اقدام انجام شده توسط کمپانی اپل را الگوی کار خود قرار داده و از نظر طراحی به اپل نزدیک میشوند. دلیل اصلی این موضوع این است که طراحیهای جدیدی که توسط اپل خلق میشوند برای بسیاری از کاربران و شرکتها عجیب به نظر میرسند. اما پس از گذشت مدتی، زمانی که شرکتهای مختلف متوجه این موضوع میشوند که کاربران به تغییر ایجاد شده علاقه دارند، کمپانیهای رقیب اپل نیز از این غول فناوری الگو میگیرند.
بررسی تمام کامپیوترهای تولید شده اپل
شرکت اپل با ایجاد تغییرات بسیار در بخش طراحی محصولات خود، همیشه توانسته در این بخش از بقیه رقبا جلوتر باشد. برای مثال این کمپانی توانسته است تا آخرین آی مک خود را با ضخامت ۱۱.۵ میلیمتر تولید و به بازار عرضه کند. نکته جالب توجه این است که ضخامت این کامپیوتر از اولین آیفون تولید شده این شرکت کمتر است. در ادامه به بررسی تمام آی مک ها و کامپیوترهای تولید شده شرکت اپل میپردازیم.
مکینتاش 128K
اولین کامپیوتر شرکت اپل مکینتاش نام دارد که این دستگاه در ابتدا توسط جف راسکین طراحی شد. این گجت در آن زمان با قیمت ۲۴۹۵ دلار در دسترس کاربران قرار گرفت و قیمت آن بسیار زیاد بود. دلیل قیمت زیاد این گجت این بود که جف راسکین اعتقاد داشت که قیمت گجتهای تولید شده شرک اپل باید بیشتر از دیگر دستگاههای تولید شده شرکتهای رقیب باشد.
در ابتدا استیو جابز (تاسیس کننده شرکت اپل) این دستگاه را با قیمت ۱۹۹۵ دلار برای فروش در دسترس کاربران قرار داد. اما از آنجایی که جف راسکین در آن زمان کنترل بیشتری بر شرکت اپل داشت، دستور داد تا ۵۰۰ دلار قیمت این گجت افزایش پیدا کند. دلیل کنترل بیشتر جف راسکین بر اپل این بود که در سال ۱۹۷۹ این شخص پروژه تولید مکینتاش را آغاز کرد و حدودا دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۱، استیو جابز وارد این پروژه شد.
جف راسکین و استیو جابز دارای اختلافاتی با یکدیگر بودند؛ جالب است که بدانید در سال ۱۹۸۳ این پروژه به اتمام رسید و جف راسکین به دلیل اختلافات بسیار زیاد با استیو جابز از این پروژه خارج شد. این موضوع به نفع استیو جابز بود؛ زیرا پروژه مکینتاش توسط یک شخص دیگری شروع شده بود، اما استیو جابز بود که این پروژه را به اتمام رساند و اولین مکینتاش را معرفی کرد.
چرا کامپیوتر اپل، مکینتاش نامیده میشود؟
شاید این موضوع برای بسیاری از کاربران سوال باشد که چرا این کامپیوتر مکینتاش نامیده میشود؟ همانطور که در بالا اشاره کردیم این پروژه توسط راسکین شروع شده بود و این شخص این پروژه را مکینتاش نامید. راسکین در یکی از مصاحبههای خود اعلام کرد که علاقه بسیار زیادی به یک نوع سیب به نام مکینتاش داشته و این شخص علت نام گذاری این محصول را پس از مدتها مشخص کرد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، استیو جابز پس از گذشت تقریبا یک سال، توانست تا کنترل پروژه نام برده را در دست بگیرد. همین موضوع باعث شد تا استیو جابز به فکر تولید آی مک iMac کمپانی اپل بیافتد. جف راسکین قبل از خروج خود اعلام کرد که قصد دارد تا مکینتاش را به ماوس و صفحه کلید مجهز کند. استیو جابز راه این شخص را ادامه داد و اولین مکینتاش را با صفحه کلید و ماوس به بازار عرضه کرد، اما جابز در آن زمان این گجت را به ماوس تک دکمهای مجهز کرد.
معاون فناوری نرم افزاری شرکت اپل یعنی Bud Tribble در آن زمان دستور داد تا اولین مکینتاش از رابط کاربری گرافیکی بهره ببرد. استیو جابز نیز با توجه به این موضوع به بررسی رابط کاربری گرافیکی Xerox PARC پرداخت و متوجه شد که استفاده از این رابط کاربری میتواند محبوبیت گجت تولید شده و کمپانی اپل را افزایش دهد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، استیو جابز این گجت را به ماوس تک دکمهای مجهز کرد. این موضوع توانست تا کار کردن با مکینتاش را سادهتر کند، زیرا اگر از چنین گجتی پشتیبانی نمیشد، کاربران باید برای اجرای دستورات مختلف از دکمههای ترکیبی استفاده میکردند که این موضوع برای آنها خوشایند نبود. به علاوه پشتیبانی از ماوس در آن زمان به معنی پیشرفته بودن گجت بود و هر شرکتی که از این گجت کوچک پشتیبانی میکرد، میتوانست محبوبیت خود و دستگاههای تولید شده را افزایش دهد.
طراحی و قیمت مکینتاش
یکی از موضوعات مهم در مورد طراحی و ساخت کامپیوتر این است که علاوه بر سخت افزار و نرم افزار مناسب، دستگاه تولید شده باید دارای ظاهری جذابی باشد. استیو جابز این موضوع را به خوبی درک کرده بود و به همین دلیل در آن زمان یک دستگاه شیک و با طراحی جذاب را تولید و در دسترس کاربران قرار داد. بدنه این گجت پلاستیکی بود و از یک دستگیره پشتیبانی میکرد، این دستگیره باعث شده بود تا حمل کردن این گجت بسیار سادهتر و آسانتر از دیگر کامپیوترهای تولید شده توسط رقیبان شرکت اپل باشد.
این کامپیوتر فروش بسیار خوبی داشت و اپل در آن زمان توانست حدود ۷۰ هزار دستگاه از این گجت بفروشد. این در حالی است که قیمت این گجت افزایش پیدا کرده بود و با قیمت ۲۴۹۵ دلار در دسترس کاربران قرار میگرفت، اما به دلیل پیشرفته بودن و پشتیبانی از ظاهری بسیار جذاب توانست توجه کاربران را به خود جلب کند. همین موضوع باعث شد تا کار برای Ridley Scott، کارگردان تبلیغ شرکت اپل راحتتر شود.
این گجت دارای مشکلات کوچکی بود که میتوانست کاربران را از خرید این دستگاه منصرف کند. شرکت اپل مکینتاش 128K را طوری طراحی کرده بود که تنها توسط فلاپی بوت میشد و کاربران تنها در صورت نیاز میتوانستند دیسک سیستم را خارج کنند. اپل برای رفع این مشکل یک هارد دیسک خارجی با حافظه تنها ۲۰ مگابایت در دسترس کاربران قرار داد. اما افراد باید برای در اختیار گرفتن این هارد دیسک مبلغ ۱۴۹۵ دلار پرداخت میکردند که مبلغ بسیاری زیادی بود.
مکینتاش پرفورما
در ۲۸ آگوست سال ۱۹۹۵ شرکت اپل تصمیم گرفت تا از نسخه بعدی مکینتاش 128K رونمایی کند. کمپانی اپل کامپیوتر جدید خود را با نام مکینتاش پرفورما معرفی و به بازار جهانی عرضه کرد. این دستگاه نسبت به نسخه قبلی دارای پیشرفتهای چندان زیادی نبود و از نظر طراحی نتوانست توجه کاربران را به خود جلب کند.
این دستگاه در آن زمان با شماره M3076 در دسترس کاربران قرار گرفت و کمپانی اپل از قطعات مختلفی استفاده کرده بود که باعث میشد تا مکینتاش پرفورما دارای وزنی معادل ۸.۶۱۸ کیلوگرم باشد. مکینتاش پرفورما با قیمت ۲۳۰۰ دلار به بازار عرضه شد و همچنان دارای قیمت بسیار زیادی بود. همانطور که در بالا اشاره کردیم، این قیمت بسیار زیاد به دلیل وجود سیاستهای اسکالی در آن زمان بود.
پردازنده استفاده شده در دومین مکینتاش اپل، PowerPC 603 نام داشت که در آن زمان جزو قدرتمندترین دستگاههای موجود محسوب میشد. این دستگاه دارای حافظه یک گیگابایتی بوده و کاربران میتوانستند فایلهای بسیار زیادی را در این کامپیوتر ذخیره کنند.
به هر حال کامپیوتر شرکت اپل نتوانست همانند دیگر محصولات این شرکت توجه کاربران را به خود جلب کند. اپل زمانی که متوجه این موضوع شد تصمیم گرفت تا مکینتاش را باز طراحی کند و کامپیوترهای خود را تحت عنوان آی مک iMac در دسترس کاربران قرار دهد.
آی مک G3
این کامپیوتر جزو آن دسته از گجتهای کمپانی اپل بود که پس از بازگشتن دوباره استیو جابز به شرکت اپل، تولید و طراحی شد. آی مک جی 3 (iMac G3) به دلیل داشتن طراحی خاص توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند، کمپانی اپل در آن زمان این دستگاه را با پلاستیک نیمه شفاف به بازار عرضه کرد. این پلاستیک نیمه شفاف باعث شده بود تا بخشهای داخلی این کامپیوتر به نمایش در بیاید و چنین طراحی برای سال 1998 کاملا بینظیر بود.
جالب است که بدانید این دستگاه توسط جانی آیو طراحی شده بود و این شخص توانست در آن زمان به یک طراح مشهور برای کامپیوترهای اپل تبدیل شود. ناگفته نماند که این شخص در طراحی گوشیهای این کمپانی نیز تاثیر بسیار داشته و کاربران طراحی بسیار جذاب این گوشیها را مدیون جانی آیو هستند. پس از طراحی این محصول توسط این شخص، استیو جابز در سال 1998 تصمیم گرفت تا آی مک جی 3 را معرفی و عرضه کند.
کمک بیل گیتس به اپل
استیو جابز در سال ۱۹۹۷ به این کمپانی بازگشت و اعلام کرد که قصد دارد تا این شرکت را باز طراحی کند. استیو برای انجام اینکار نیاز به کمک داشت و به همین دلیل تصمیم گرفت تا از دوست خود یعنی بیل گیتس کمک بگیرد. در مکالمهای که میان این دو شخص صورت گرفت، استیو جابز توانست با صحبتهای خود بیل گیتس را متقاعد کند تا به اپل کمک کند.
استیو جابز دارای یک جمله معروف است که این جمله به دلیل اینکه توانست شرکت اپل را برای بار دیگر محبوب کند، بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت. جابز در مصاحبه خود با بیل گیتس اعلام کرد که اگر بیل گیتس به من و اپل کمک نکند، در آینده شرکتی وجود نخواهد داشت که او بخواهد با آن رقابت کند.
کمپانی اپل از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۰۳ آی مک جی 3 (iMac G3) را تولید و عرضه میکرد. در واقع این دستگاه به لطف استیو جابز و بیل گیتس، توانست محبوبیت اپل را دوچندان کند. علت اصلی محبوبیت این دستگاه طراحی رنگارنگ و شفاف آن بود که مشابه چنین طراحی در دستگاههای دیگر مشاهده نمیشد.
این گجت در سال ۱۹۹۹ به قدری معروف شد که اپل تعداد بسیاری زیادی از این کامپیوتر را تولید و طراحی کرد، به همین دلیل اپل از نظر مالی دوباره قدرت گرفت و به یکی از قدرتمندترین کمپانیها در بخش تکنولوژی تبدیل شد. قدرت سخت افزاری iMac G3 توسط تراشه PowerPC 750 G3 تامین میشد و این گجت به عنوان یک کامپیوتر سال ۲۰۲۱ غیر قابل استفاده است. اما در آن زمان بسیاری از افراد و کاربران در تلاش بودند تا بتوانند یک نسخه از این کامپیوتر را در اختیار بگیرند.
استفاده از توپ هاکی به عنوان ماوس
این گجت در آن زمان دارای مشکلات چندان بزرگی نبود، اما شرکت اپل در بخش طراحی ماوس نتوانست تا انتظارات کاربران را برآورده کند. این کمپانی از یکی از فناوریهای جدید در آن زمان که USB نام داشت، پشتیبانی کرد و این موضوع توانست تا باعث محبوبیت این دستگاه شود. اما شرکت اپل ماوس را به شکل یک توپ هاکی طراحی کرده و دارای وزن بسیار زیادی بود، همین موضوع استفاده از ماوس را برای کاربران ناخوشایند کرده بود.
اپل هنگامی که مکینتاشهای خود را به فروش میرساند، متوجه شده بود که قیمت بسیار زیاد این دستگاهها میتواند به فروش آنها صدمه بزند. به همین دلیل اولین آی مک اپل با قیمت ۱۲۹۹ دلار در دسترس کاربران قرار گرفت. اپل پس از گذشت هر سال، کامپیوتر خود را با سخت افزار جدیدتر و رنگهای بیشتری به بازار عرضه میکرد. جالب است که بدانید در سال ۲۰۰۳، آی مک جی 3 با بیش از ۱۰ گزینه برای انتخاب رنگ در دسترس کاربران قرار داشت.
آی مک G4
در تاریخ ۷ ژانویه سال ۲۰۰۲، شرکت اپل تصمیم گرفت تا جایگزین آی مک G3 را معرفی کند. در سال ۲۰۰۲ اپل از آی مک G4 رونمایی کرد و برای بار دیگر شرکت اپل به دلیل طراحی جذاب کامپیوتر مورد تحسین کاربران قرار گرفت. این آی مک دارای یک نیمکره در قسمت پایینی خود بود که در آن سخت افزار اصلی کامپیوتر قرار گرفته بود.
این نیم کره به یک نمایشگر متحرک متصل شده بود و کاربران میتوانستند از این نمایشگر در زاویه و حالتهای مختلف استفاده کنند. به دلیل طراحی جذاب این کامپیوتر به این گجت آفتاب گردان نیز گفته میشد؛ زیرا طراحی آن به گل آفتاب گردان شباهت بسیاری داشت.
شرکت اپل از یک نمایشگر ۱۵ اینچی برای نمایش محتواهای مختلف این کامپیوتر استفاده کرد، جالب است که بدانید در اواسط سال ۲۰۰۲، این کمپانی نسخه ۱۷ اینچی را نیز معرفی و به بازار عرضه کرد. در آن زمان اکثر کاربران به استفاده از نمایشگر بزرگ علاقه داشتند و کمپانی اپل این موضوع را به خوبی درک کرد. به همین دلیل در سال ۲۰۰۳ از نسخه ۲۰ اینچی آی مک G4 نیز رونمایی شد. در سال ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ نسخه پایه این کامپیوتر دارای قیمتی معادل ۲۱۰۰ دلار بود که در مقایسه با آی مکهای سال ۲۰۲۱ میلادی، قیمت مناسبی داشته است.
سخت افزار این دستگاه در آن زمان توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند؛ این گجت دارای رم ۲۵۶ مگابایتی بود که کاربران میتوانستند آن را ارتقا دهند. تراشه به کار رفته در این گجت PowerPC G4 نام داشت که میتوانست سنگینترین برنامهها را در آن زمان اجرا کند. همچنین فضای ذخیره سازی این گجت ۱۶۰ گیگابایت بود که بسیار برای استفاده کاربران در آن زمان مناسب بود. ناگفته نماند که به دلیل استفاده از USB در نسخه قبلی، در این گجت از USB 2.0 پشتیبانی شد و همین موضوع توانست باعث مدرن (به روز بودن) بودن این گجت شود.
در نسخه 20 اینچی این دستگاه که در سال ۲۰۰۳ معرفی و عرضه شد، از یک نمایشگر ۲۰ اینچی از نوع LCD استفاده شد که دارای وضوح تصویر ۱۶۸۰ در ۱۰۵۰ پیکسل بود. صفحه نمایش به کار رفته در این گجت بسیار با کیفیت بود و میتوانست محتواهای با کیفیتی را به کاربران نشان دهد.
این دستگاه نیز توسط جانی آیو طراحی شده بود و به همین دلیل این طراحی نیز توانست به فروش این کامپیوتر کمک کند. فروش بسیار زیاد این گجت باعث شد تا استیو جابز تصمیم بگیرد تا نسخه بعدی این کامپیوتر را با نام آی مک G5 معرفی و عرضه کند.
آی مک G5
پس از گذشت مدتها و افزایش محبوبیت شرکت اپل، تصمیم گرفته شد تا نسخه بعدی این کامپیوتر یعنی آی مک جی 5 معرفی و عرضه شود. در تاریخ ۳۱ آگوست سال ۲۰۰۴، شرکت اپل نسل جدید کامپیوتر خود را معرفی کرد و توانست برای بار دیگر توجه کاربران را به خود جلب کند.
اپل این دستگاه را با شماره مدل M9248 در دسترس کاربران قرار داد و آن را به یک نمایشگر ۱۷ اینچی مجهز کرد تا iMac G5 بتواند به کاربران محتواهای مختلف را نشان دهد. ناگفته نماند که بسیاری از کاربران از استفاده صفحه نمایش ۲۰ اینچی آی مک نسل گذشته یعنی G4 بسیار راضی بودند و این موضوع باعث شد تا فروش آی مکهای ۲۰ اینچی بسیار بیشتر از گذشته باشد.
این موضوع به یک دلیل اصلی تبدیل شد تا شرکت اپل از نسخهی ۲۰ اینچی iMac G5 نیز رونمایی کند. جالب است که بدانید در سال ۲۰۰۴ گجتی که بیشتر از iMac توانست توجه کاربران را به خود جلب کند، آیپاد نام داشت. همین موضوع باعث شد تا آیپاد بتواند به سرعت به یکی از پرفروشترین محصولات اپل و محبوبترین گجتهای بازار تبدیل شود.
به علاوه کمپانی اپل پس از اینکه توانست آیپاد را به یک محصول محبوب تبدیل کند، از آن برای تبلیغ iMac استفاده کرد. شرکت اپل در زمان معرفی آی مکهای خود پس از سال ۲۰۰۴ اعلام کرد که این گجتها توسط سازندگان آیپاد تولید شدهاند و با شعار محصولی از سازندگان آیپاد، کامپیوترهای خود را تبلیغ میکرد.
بسیاری از کاربران آی مک G5 را یک گجت انقلابی میدانند؛ زیرا اپل توانست تا طراحی نیمکره و نمایشگر متحرک iMac G4 را تغییر دهد و به حالت کامپیوترهای All-In-One در بیاورد. این دستگاه دارای یک نمایشگر از نوع LCD بود و به طراحی کامپیوترهای امروزی بسیار شباهت داشت، به همین دلیل کاربران این گجت را یک دستگاه انقلابی میدانند. ناگفته نماند که پس از عرضه iMac G5 تغییرات چندان بزرگی در طراحی این دستگاهها به وجود نیامد و تنها شاهد تغییرات جزئی بودیم.
شرکت اپل در زمان معرفی و عرضه این دستگاه، برای بار دیگر به دوران محبوبیت خود باز گشت و همانطور که در بالا اشاره کردیم، این موضوع به لطف بیل گیتس امکان پذیر شد. اما با این وجود شرکت اپل در آن زمان سهم چندان زیادی از بازار کامپیوتر در اختیار نداشت و تنها توانسته بود تا ۳ درصد از سهم بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.
کمپانی اپل یکی از بزرگترین مسائلی را که بر فروش آی مکها تاثیر گذار میدانست، قیمت آنها بود. استیو جابز از اشتباهات گذشته این کمپانی و اسکالی درس گرفته بود و به همین دلیل iMac G5 را با حداقل قیمت ممکن در اختیار کاربران گذاشت. در سال ۲۰۰۴ شرکت اپل این کامپیوتر را با قیمت ۱۸۹۹ دلار معرفی و به بازار عرضه کرد.
با معرفی و عرضه این دستگاه، شرکت اپل بسیار مورد توجه کاربران و دیگر افراد قرار گرفت؛ زیرا این دستگاه به پردازنده ۱.۸ گیگاهرتزی و ۱.۶ گیگاهرتزی PowerPc (بسته به مدل) مجهز شده بود. این چیپست در آن زمان بسیار قدرتمند بود و میتوانست سنگینترین برنامه را اجرا کند. ناگفته نماند که این گجت به یک رم 256 مگابایتی از نوع DDR SDRAM برخوردار بود و میتوانست دستورات کاربران را در آن زمان اجرا کند.
حافظه این دستگاه از نوع Serial ATA بود و از دو نسخه ۸۰ گیگابایتی و ۱۶۰ گیگابایتی پشتیبانی میکرد که کاربران میتوانستند فایلها و اطلاعات خود را در این دستگاه ذخیره کنند. جالب است که بدانید شرکت اپل پس از عرضه این دستگاه به مدت چند سال به تولید دستگاهی جدید با طراحی جذاب فکر نکرد.
آی مک جی 5 2005
در تاریخ 3 می سال ۲۰۰۵ کمپانی اپل نسخه جدیدی از آی مک جی 5 را با نام iMac Ambient Light Sensor G5 معرفی و عرضه کرد. لازم به ذکر است که این دستگاه نیز با دو گزینه برای انتخاب اندازه نمایشگر در دسترس کاربران قرار گرفت. اولین نسخه دارای اندازه ۱۷ اینچی بوده و کاربران میتوانستند نسخه بزرگتر این صفحه نمایش را با اندازه ۲۰ اینچ خریداری کنند.
این گجت با شماره مدل M9843 معرفی و به بازار جهانی عرضه شد. کاربران بسیاری این محصول را یک پیشرفت میدانستند؛ زیرا این کامپیوتر نسبت به نسخه قبلی قدرتمندتر بود. به علاوه کاربران ارزش خرید این دستگاه را نسبت به نسخه قبلی بالاتر میدانستند و علت این موضوع این است که iMac Ambient Light Sensor G5 قدرتمندتر از نسخه قبلی بوده و با قیمت ۱۷۹۹ دلار در دسترس کاربران قرار گرفت. همانطور که متوجه شدهاید این گجت ارزانتر از iMac G5 2004 بوده و همین موضوع باعث فروش بسیار زیاد این کامپیوتر شد.
قدرت سخت افزاری این دستگاه توسط پردازنده ۲.۰ گیگاهرتزی و ۱.۸ گیگاهرتزی Powerpc G5 (بسته به مدل) تامین میشد و کاربران به لطف وجود رم ۵۱۲ مگابایتی DDR400 SDRAM میتوانستند برنامههای سنگین را به صورت همزمان اجرا کنند. همچنین فضای ذخیره سازی این دستگاه نسبت به نسخه قبلی افزایش یافته بود و کاربران میتوانستند تا نسخه ۱۶۰ گیگابایتی یا ۲۵۰ گیگابایتی (بسته به مدل دستگاه) را در اختیار بگیرند.
پس از گذشت چند ماه، شرکت اپل نسخه جدیدی از آی مک را با نام iMac G5 iSight در تاریخ ۱۲ اکتبر سال ۲۰۰۵ معرفی و به بازار عرضه کرد. این گجت از نظر طراحی با نسل قبلی خود تفاوتی نداشته و اپل این دستگاه را با صفحه نمایشهای ۱۷ و ۲۰ اینچی معرفی و به بازار جهانی عرضه کرد.
این گجت با شماره مدل MA063 در دسترس کاربران قرار گرفت و برای بار دیگر کاربران، گجت معرفی شده را از نظر ارزش خرید بسیار بالاتر از نسخه قبلی میدانستند. دلیل این موضوع این است که دستگاه معرفی شده از نسخه قبلی قدرتمندتر بود و با قیمت ۱۶۹۹ دلار به بازار عرضه شد. تفاوت اساسی میان این نسخه و iMac Ambient Light Sensor G5 تنها در پردازنده آنها بود.
شرکت اپل نسخه ۱۱۷ اینچی iMac G5 iSight را به تراشه ۱.۹ گیگاهرتزی PowerPc G5 (Velocity Engine) مجهز کرد و نسخهی ۲۰ اینچی این دستگاه از پردازنده 2.1 گیگاهرتزی PowerPc G5 بهره میبرد. این گجت از رم 512 گیگابایتی برخوردار بود، اما به دلیل اینکه از نوع DDR2 SDRAM استفاده میکرد، بازدهی آن از رم نسخه iMac Ambient Light Sensor G5 بهتر بود.
ناگفته نماند که همانند نسخه قبلی کاربران میتوانستند تا نسخه ۱۶۰ یا ۲۵۰ گیگابایتی را در اختیار بگیرند، همانطور که در بالا اشاره کردیم تمام این موارد با پرداخت تنها ۱۶۹۹ دلار در دسترس کاربران قرار میگرفت و ارزش خرید این گجت بسیار بیشتر از نسخههای قبلی بود.
آی مک جی 5 سال ۲۰۰۶ با تراشه اینتل
در ۸ سپتامبر سال ۲۰۰۶، کمپانی اپل نسخهای دیگر از iMac G5 را معرفی و عرضه کرد. این دستگاه از نظر قدرت سخت افزاری دستخوش تغییرات شده بود و توانست تا باعث افزایش محبوبیت شرکت اپل شود. جالب است که بدانید اپل از تراشههای کمپانی اینتل برای تامین قدرت سخت افزاری این دستگاه استفاده کرد.
این نسخه دارای فرکانسهای پردازنده بسیار زیادی بود که کمترین فرکانس ۱.۸۳ گیگاهرتز و بیشترین فرکانس 2.33 گیگاهرتز بود، ناگفته نماند که این تراشه Intel Core 2 Duo نام داشت. قدرت سخت افزاری این گجت نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته بود و کاربران میتوانستند برای سالها از این گجت استفاده کنند.
لازم به ذکر است که رم این کامپیوتر نیز افزایش یافته بود و کاربران میتوانستند تا نسخه 512 مگابایتی را که از دو رم 256 مگابایتی به وجود آمده بود، خریداری کنند. به علاوه نسخه یک گیگابایتی نیز در اختیار کاربران قرار داشت و این رم نیز از ترکیب دو رم 512 مگابایتی به وجود آمده بود.
حافظه داخلی این گجت همانند نسل قبلی بوده و کاربران میتوانستند تا با توجه به نیاز خود نسخه 160 یا 250 گیگابایتی را در اختیار بگیرند. نکته قابل توجه این است که قیمت این گجت 1499 دلار بود و کاربران بیشتری اقدام کردند تا این کامپیوتر را خریداری کنند؛ به همین دلیل است که شرکت اپل در آن زمان محبوبتر از گذشته شد.
آی مک آلومینیومی 2007
همانطور که در بالا اشاره کردیم، پس از گذشت چند سال شرکت اپل تصمیم گرفت تا تغییراتی در طراحی به وجود بیاورد. به همین دلیل شرکت اپل آی مک آلومینیومی را در سال 2007 معرفی و به بازار عرضه کرد. استفاده از آلومینیوم باعث شد تا این گجت بسیار مدرنتر به نظر برسد و نسبت به نسل قبلی طراحی جذابتری داشته باشد.
در سال 2007 پس از معرفی این گجت، شرکت اپل این کامپیوتر را برای فروش در دسترس کاربران قرار داد. کاربران پس از خرید iMac 2007 و جعبه گشایی آن با صحنههای عجیبی مواجه شدند. شرکت اپل جدیدترین دستگاه خود را در میان لایههای بسیار زیادی از محافظ قرار داده بود و همین موضوع باعث شده بود تا جعبه دستگاه بسیار بزرگ باشد. همچنین فضای خالی میان این جعبه نیز زیاد بود و شرکت اپل میتوانست از این فضاها استفادههای بهتری کند.
طراحی iMac 2007
همانطور که متوجه شدهاید، این دستگاه جدید شرکت اپل از آلومینیوم ساخته شده و در طراحی این گجت خبری از پلاستیکهای سفید رنگ نبود. استفاده از آلومینیوم باعث جذاب شدن طراحی دستگاه شده بود و همچنین به دلیل جنس این گجت، رنگ آن همانند پلاستیک تغییر نمیکند و در صورتی کثیف شدن کاربران به راحتی میتوانستند آن را تمیز کنند.
جالب است که بدانید گوشیهای آیفون نیز در ابتدا طراحی مشابهی داشتند، این بدان معنی است که اولین آیفون که توسط استیو جابز معرفی شد، از بدنه پلاستیکی برخوردار بود. اما پس از گذشت مدتی این طراحی پلاستیکی جای خود را به طراحی آلومینیومی داد و گوشیهای آیفون به خوش دستترین گوشیهای هوشمند تبدیل شدند.
استفاده از آلومینیوم باعث شد تا iMac 2007 نسبت به نسل قبلی خود سبکتر شود و حمل کردن آن برای کاربران بسیار راحتتر شد. به علاوه این امکان برای کاربران فراهم شد تا در صورت نیاز زاویه نمایشگر را بسیار راحتتر از گذشته تغییر دهند.
صفحه نمایش
در قسمت جلوی کامپیوتر یک صفحه نمایش کاملا براق قرار گرفته بود که اپل برای پر رنگتر نشان دادن تصاویر و محتواهای مختلف این کار را انجام داد. این کار باعث شد تا بسیاری از کاربران معمولی که در منزل از کامپیوتر خود استفاده میکنند، به اشتباه فکر کنند که این یک نمایشگر با کیفیت HD است.
همچنین در بعضی از مواقع که شرایط نوری بسیار زیادی وجود دارد و نور به صفحه این نمایشگر میتابد، باز هم بسیاری از کاربران این اشتباه را تکرار میکردند. اما اگر از یک کارشناس حرفهای یا ویرایشگر ویدیو در این باره سوال کنید، به احتمال بسیار زیاد نظر شما در رابطه با نمایشگر براق به دلیل وجود رنگهای اغراق شده، تغییر خواهد کرد. جالب است که بدانید کیبورد این دستگاه نیز از جنس آلومینیومی بود و به دلیل وجود دکمههای بزرگتر (پلاستیکی) کاربران میتوانستند تا با سرعت بیشتری تایپ کنند.
سخت افزار و عملکرد
در بخش سخت افزاری نیز این گجت نسبت به نسخه قبلی پیشرفت کرده و به تراشهای با فرکانس 2.4 گیگاهرتز مجهز شده که نسبت به نسل قبلی از فرکانس بهتری برخوردار است. ناگفته نماند که این فرکانس پردازنده متعلق به نسخه 24 اینچی بوده و بسیاری از کاربران علاقهمند به استفاده از این گجت 24 اینچی بودند.
همچنین رم دستگاه پیشرفت چشمگیری داشته و شرکت اپل در سال 2007 آی مک خود را به رم 4 گیگابایتی مجهز کرد. همانطور که متوجه شدهاید این دستگاه 3 گیگابایتی رم بیشتری نسبت به نسل قبلی داشته و همین موضوع توانست تا فروش این گجت را نسبت به نسخه قبلی افزایش دهد.
این کامپیوتر جدید 24 اینچی شرکت اپل به یکی از پر فروشترین دستگاههای شرکت اپل تبدیل شد و از دلایل اصلی این موضوع میتوان به ایجاد تغییرات در بخش طراحی و سخت افزار اشاره کرد. همچنین پشتیبانی از یک نمایشگر 24 اینچی در آن زمان بسیار برای کاربران جذاب بود و این موضوع بر فروش iMac 2007 تاثیر گذاشت.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، شرکت اپل توانست تا از رم 4 گیگابایتی برای این دستگاه استفاده کند و این در حالی بود که نسل قبلی iMac اپل تنها به یک گیگابایت رم مجهز شده بود. با توجه گزارشها و اطلاعات منتشر شده، در سال 2007 کامپیوترهای بسیار زیادی وجود داشتند که به رم 2 گیگابایتی مجهز شده بودند و به جای MacOS از Windows پشتیبانی میکردند.
همین موضوع میتوانست یک رقیب برای شرکت اپل به وجود بیاورد، لازم به ذکر است که از نظر قیمت این گجتها با آی مکهای اپل هم برابر بودند و در عین حال از رم و حافظه داخلی بیشتری پشتیبانی میکردند. با این حال کاربرانی وجود داشتند که تنها از محصولات تولید شده شرکت اپل استفاده میکردند، اما اپل برای اینکه تنها برای مدتی کوتاه به این رقابت پایان بدهد، دستگاه بعدی خود را به رم 4 گیگابایتی مجهز کرد.
آی مک 2009 (Aluminim Unibody)
در سال 2009 شرکت اپل نسخه جدیدی از iMac را معرفی و در دسترس کاربران قرار داد. این کمپانی دستگاه جدید خود را با سخت افزار قدرتمندتری طراحی کرد و از آلومینیوم برای تمام قسمتهای بدنه این گجت استفاده کرد. ناگفته نماند که صفحه نمایش کامپیوتر اپل در این سال یک جهش جدید را تجربه و در اندازه 27 اینچی نیز در دسترس کاربران قرار گرفت.
این گجت از نمایشگر بسیار با کیفیت و با وضوح بالا بهره میبرد و از یک درایور بلوری نیز پشتیبانی میکرد. این کامپیوتر به تراشه 3.06 گیگاهرتزی دو هستهای شرکت اینتل مجهز شده بود که نسبت به نسخه قبلی پیشرفت چشمگیری نداشته، اما با این وجود از نظر سرعت میتوانست تا نسخههای قبلی را شکست دهد.
اپل برای نمایشگر همچنان از پنل LED برای ساخت استفاده کرد و شرکت اپل تغییرات چندان بزرگی در این بخش به وجود نیاورد. اما پس از گذشت چند سال این کمپانی از فناوری جدیدتری برای نمایش محتوا به کاربران استفاده کرد. شرکت اپل همیشه تفاوتهایی میان آی مکهای خود ایجاد میکند و به همین دلیل است که در سال 2009 کاربران برای در اختیار گرفتن نسخه 21.5 اینچی حدود 1299 دلار باید پرداخت میکردند.
ناگفته نماند که گران قیمتترین نسخه این کامپیوتر به نمایشگر 27 اینچی مجهز شده و دارای قیمتی معادل 1799 دلار بود. قیمت این دستگاه در آن زمان کمی زیاد بود، اما به دلیل قدرت سخت افزاری بالا و محبوبیت شرکت اپل، کاربران این مبلغ را برای خرید نسخه 27 اینچی پرداخت میکردند.
جنس بدنه آی مک 21.5 و 27 اینچی شرکت اپل با کامپیوترهای 21 و 24 اینچی این کمپانی که در سال 2007 در دسترس کاربران قرار گرفتند، از نظر طراحی بسیار به هم شباهت داشتند. تفاوت اصلی میان این نسخهها این است که دستگاههای سال 2009 اپل از آلومینیوم با کیفیت بالاتری بهره میبردند و به همین دلیل در برابر بسیاری از خط و خشها و ضربات مختلف دوام بیشتری داشتند.
در نسخههای سال 2007 قسمت پشتی دستگاه از جنس پلاستیک براق بود و همانطور که در بالا اشاره کردیم، این گجتها به صورت کامل از آلومینیوم طراحی نشدهاند. اما iMac سال 2009 شرکت اپل به صورت کامل از آلومینیوم طراحی شدهاند و درجه سختی آلومینیوم استفاده شده در این دستگاهها از نسخههای قبلی بسیار بیشتر بود.
از دیگر تغییرات ایجاد شده در بخش طراحی میتوان به حاشیههای پایین نمایشگر اشاره کرد که نسبت به نسخه قبلی کاهش پیدا کرده بود. اپل در نسخههای قبلی لبههای پایین نمایشگر را با حاشیه 85 میلی متری طراحی کرد. این در حالی است که نسخههای جدید این گجت از حاشیههای 60 میلی متری بهره میبرند و این حاشیههای پایین باعث شد تا طراحی این گجتها مدرنتر شود.
صفحه نمایش
همانطور که در بالا شاره کردیم، این دستگاه دارای دو نسخه بوده که از نمایشگرهای 27 و 21.5 اینچی بهره میبرند. به همین دلیل است که کاربران در آن زمان حق انتخاب بیشتری داشتند و این دو نسخه با هم تفاوتهای چشمگیری داشتند. این موضوع دلیل اصلی است که کاربران بسیار علاقه داشتند تا از نسخه 27 اینچی استفاده کنند.
نسخه 21.5 اینچی iMac 2009 شرکت اپل از رزولوشن 1920 در 1080 پیکسل پشتیبانی میکرد که این وضوح تصویر برای یک کامپیوتر سال 2009 بسیار فوقالعاده بود. ناگفته نماند که نسخه 27 اینچی این گجت از رزولوشن 2560 در 1440 پیکسل بهره میبرد که میتوانست محتواهای با کیفیتی را به کاربران نشان دهد.
اپل در سال 2009 کیبورد جدید بلوتوثی خود را معرفی کرد؛ این صفحه کلید همانند گذشته کار میکرد، اما به یک باتری با ظرفیت کوچکتر مجهز شده بود. لازم به ذکر است که این امکان در دسترس کاربران قرار داشت تا از صفحه کلیدهای قدیمی اپل که به صورت سیمی ارتباط برقرار میکردند، استفاده کنند. ناگفته نماند که Magic Mouse شرکت اپل دستخوش تغییرات بسیاری شده بود، اما همچنان با ایده آل کاربران فاصله بسیار زیادی داشت.
مجیک ماوس شرکت اپل از پلاستیک ساخته شده بود و دارای طراحی بسیار صافی بود. همین موضوع باعث شده بود تا در دست گرفتن این ماوس بسیار سخت شود و حرکت دادن آن به وسیله انگشتان امکان پذیر باشد؛ زیرا این ماوس دارای طراحی صاف بود و کنترل کردن آن با کف دست، کار بسیار دشواری بود.
آی مک 2012 (Slim Unibody)
اپل پس از گذشت چند سال در سال 2012 آی مک جدیدی را معرفی و عرضه کرد. این دستگاه دارای طراحی فوقالعاده جذابی بود و به همین دلیل توانست عنوان بهترین طراحی را در سال 2012 به خود اختصاص دهد. همانطور که در بالا اشاره کردیم، شرکت اپل به استفاده از آلومینیوم برای ساخت بدنه کامپیوترهای خود روی آورده بود.
آی مک سال 2012 این کمپانی نیز از آلومینیوم ساخته شده بود، اما طراحی آن بسیار جذاب بود. شرکت اپل ضخامت این گجت را بسیار کاهش داده بود و ضخامت این دستگاه در نزدیکی لبههای نمایشگر به 5 ملی متر میرسید. این موضوع توانست تا باعث شود، شرکت اپل برای بار دیگر یک تحول بزرگ در بخش کامپیوترهای All-In-One به وجود بیاورد.
این دستگاه از یک پردازنده چهار هستهای پشتیبانی میکرد که باعث شده بود تا نسبت به نسخههای قبلی در بخش سخت افزار پیشرفت چشمگیری داشته باشد. تراشه چهار هستهای این امکان را در دسترس کاربران قرار میداد تا آنها بتوانند سنگینترین برنامهها و بازیهای آن زمان یعنی سال 2012 را به راحتی اجرا کنند.
صفحه نمایش این دستگاه از پنل IPS پشتیبانی میکرد و کاربران از این موضوع چندان رضایت نداشتند. اما با این وجود نمایشگر این کامپیوتر میتوانست محتواهای بسیار با کیفیتی را به کاربران نشان دهد و از کنتراست و کیفیت رنگ بسیار بالای برخوردار بود. یکی از برتریهای این نمایشگر نسبت به دیگر رقبا این بود که زاویه دید کاربر بر کیفیت تصاویر و رنگ آنها تاثری نداشت.
جالب است که بدانید تعدادی از کامپیوترهای سال 2012 دارای نمایشگرهایی با زاویه دید بودند که کاربران را مجبور میکردند تا به صورت مستقیم به صفحه نمایش نگاه کنند و اگر دید آنها نسبت به نمایشگر کمی زاویه داشت، آنگاه بسیاری از بخشهای صفحه نمایش به صورت تیره (رنگ سیاه) دیده میشد.
طراحی و نمایشگر
همانطور که در بالا اشاره کردیم، این دستگاه نیز از آلومینیوم ساخته شده و به دلیل طراحی نازک آن، وزن دستگاه به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده بود. ضخامت دستگاه در بخش لبههای نمایشگر 5 میلی متر بود که همین موضوع بر وزن دستگاه تاثیر گذاشته بود.
بدنه iMac 2012 نسبت به نسخههای قبلی سبکتر و نازکتر بود، اما دارای نقاط مشترکی در بخش طراحی با آی مک سال 2009 بود. قسمت جلویی این گجت توسط یک نمایشگر با وضوح تصویر 1920 در 1080 پیکسل پوشانده شد و این صفحه نمایش توسط یک پایه فلزی همانند نسخه قبلی روی میز قرار میگرفت. اما این پایه به دلیل سبکتر بودن کامپیوتر، نسبت به نسخه قبلی کمی کوچکتر بود.
صفحه کلید iMac 2012 همانند کیبورد سال گذشته، بلوتوثی بوده و کاربران از آن برای تایپ کردن استفاده میکردند. لازم به ذکر است که این صفحه کلید از بخش اعداد که در سمت راست کیبوردها وجود دارد، پشتیبانی نمیکرد. همچنین در طراحی مجیک ماوس نیز تغییرات کوچکی اعمال شده بود، اما با این وجود همچنان استفاده از آن برای کاربران چندان خوشایند نبود.
جالب است که بدانید در این سال شرکت اپل نسخه جدیدی از Magic Trackpad را معرفی کرد؛ این گجت یک صفحه لمسی بود که عملکردی مشابه بخش لمسی لپ تاپهای موجود در بازار داشت. استفاده از این گجت به دلیل شیبدار بودن صفحه لمسی، بسیار راحتتر از مجیک ماوس بود.
این دستگاه به لطف وجود سخت افزار قدرتمندتر از نسل قبلی خود، توانست فروش بیشتری نسبت به دیگر کامپیوترهای بازار داشته باشد. مقدار حافظه رم این دستگاهها قابل ارتقا بود و کاربران میتوانستند بسته به نیازهای خود مقدار رم آنها را افزایش دهند. همین موضوع میتوانست کامپیوترهای اپل را به یک دستگاه شکست ناپذیر تبدیل کند.
ناگفته نماند که پردازنده این دستگاه نیز نسبت به نسل قبلی خود، پیشرفت کرده بود و این پیشرفت باعث شد تا کاربران بتوانند از این دستگاه تا سال 2015 (سال عرضه نسخه بعدی آی مک) استفاده کنند. این موضوع به دلیل قدرت سخت افزاری iMac 2012 امکان پذیر شده بود و کاربران میتوانستند تا 3 سال از این دستگاه استفاده کنند و با هیچ مشکلی رو به رو نشوند.imac
آی مک 2015 (Retina Display)
در سال 2015 کمپانی اپل تغییرات بسیار زیادی در بخش نمایشگر آی مک جدید خود به وجود آورد. این کمپانی تصمیم گرفت تا از صفحه نمایشهایی با کیفیت 4K پشتیبانی کند. این شرکت در این سال سه نسخه iMac تولید و به بازار عرضه کرد، جالب است که بدانید نسخههایی با کیفیت پایین نمایشگر نیز در دسترس کاربران قرار گرفتند.
اپل یک نسخه 21.5 اینچی با نمایشگر 4K تولید و به بازار جهانی عرضه کرد، این دستگاه دارای قیمتی معادل 1499 دلار بود که دلیل قیمت زیاد این گجت، پشتیبانی از صفحه نمایش 4K بود. دو نسخه دیگر با قیمتهای 1099 و 1299 دلار وجود داشتند که کاربران میتوانستند آنها را در سال 2015 در اختیار بگیرند. ناگفته نماند که وضوح تصویر این کامپیوترها 1920 در 1080 پیکسل بود.
نسخه 4K این کامپیوتر توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند و همچنین اپل توانست تا تعداد بسیار زیادی از این گجت را به فروش برساند. کاربران بسیاری از این دستگاه استفاده میکردند؛ زیرا نمایشگر 4K در سال 2015 یک فناوری جدید جذاب محسوب میشد و اپل تا با پشتیبانی سریع از این فناوری در آی مک خود، توانست محبوبیت خود را افزایش دهد.
در آن زمان بازیهای 4K برای اجرا روی آی مک اپل وجود نداشتند و به همین دلیل بسیاری از افراد از این دستگاهها برای مشاهده فیلم یا تصاویر با کیفیت بالا (یا همان 4K) استفاده میکردند. ناگفته نماند که امروزه کامپیوترهایی وجود دارند که از رزولوشن 1920 در 1080 پیکسل پشتیبانی میکنند و این مقدار وضوح تصویر برای اکثر کاربران مناسب است.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، محبوبیت نمایشگرهای 4K اپل بسیار زیاد بوده و همین موضوع باعث شد تا کاربران، تعداد بسیار زیادی از این نسخه را خریداری کنند. به علاوه وضوح این دسته از نمایشگرها به قدری زیاد است که حتی از فاصله نزدیک نمیتوان فاصله بین پیکسلها (تفکیک پیکسلی) را مشاهده کرد. همین موضوع باعث شد تا شرکت اپل در سال 2017 کامپیوتر جدیدی با نمایشگر 5K به بازار عرضه کند.
باز طراحی لوازم جانبی iMac
کمپانی اپل در سال 2015، سه گجت محبوب را برای بار دیگر باز طراحی کرد. این گجتها مجیک کیبورد، مجیک ماوس و صفحه لمسی (Magic Trackpad) نام دارند که همگی به دلیل نارضایتی کاربران دستخوش تغییرات بسیار زیادی شدند. کمپانی اپل در این باز طراحی، قابلیت شارژ شدن با باتریهای یکبار مصرف را از بین برد و باتریهای لیتیومی یونی را جایگزین این باتریها کرد.
این موضوع باعث شد تا ضخامت پد لمسی و کیبورد شرکت اپل بسیار کمتر از گذشته شود و همچنین Magic Trackpad این کمپانی بزرگتر از گذشته شد. این تغییر در طراحی استفاده از لوازم جانبی کامپیوت اپل را برای کاربران سادهتر کرد و همچنین با معرفی و عرضه Magic Mouse 2، بسیاری از کاربران به استفاده از این گجت روی آوردند.
آی مک 21.5 اینچی شرکت اپل دارای رزولوشن 4096 در 2304 پیکسل بود که با قیمت 1499 دلار به بازار عرضه شد. پردازنده این دستگاه Intel Core i5-5675R نام داشت که دارای فرکانس 3.10 گیگاهرتز بود. این تراشه در سال 2015 جزو قدرتمندترین تراشههای موجود در بازار بود و کاربران میتوانستند که سنگینترین برنامهها و بازیها را روی این دستگاه اجرا کنند.
شرکت اپل iMac 2015 را به 8 گیگابایت رم از نوع DDR3 SDRAM 1866MHz مجهز کرده بود تا کاربران بتوانند برنامههای بسیاری را به صورت همزمان اجرا کنند. نکته قابل توجه درباره این دستگاه حافظه یک ترابایتی آن بود که برای ذخیره سازی محتواهای 4K بسیار مناسب بود.
آی مک پرو 2017 (Retina 5K Display)
کمپانی اپل همراه با پیشرفت تکنولوژی تصمیم گرفت تا در سال 2017 کامپیوتر All-In-One جدیدی را تحت عنوان آی مک پرو به بازار عرضه کند. این دستگاه از بیشترین تکنولوژیهای موجود در سال 2017 پشتیبانی میکرد و همچنین به یک نمایشگر Retina (همانند سال گذشته) با کیفیت 5K مجهز شده بود.
این دستگاه از تراشه ساخته شده شرکت اینتل و از پردازنده گرافیکی تولید شده توسط AMD برخوردار بود. استفاده از چنین پردازندههایی باعث شد تا سرعت پردازش این گجت نسبت به نسل قبلی خود بسیار بیشتر باشد و همچنین بسیاری از رقبای خود را شکست دهد.
صفحه نمایش Retina 5K در سال 2017 بسیار توجه کاربران را به خود جلب کرد و پشتیبانی از چنین وضوح تصویری در آن زمان بسیار بینظیر بود. همین موضوع توانست بر فروش این گجت تاثیر بگذارد و شرکت اپل تا سال 2021 به تولید نسخه جدیدی از این دستگاه فکر نکند.
اپل iMac Pro را به درگاه Thunderbolt 3 مجهز کرد تا کاربران بتواند اطلاعات و دادههای خود را با سرعت بسیار زیادی انتقال بدهند. طراحی این گجت نسبت به نسل قبلی تغییر چندان زیادی نداشته و با این وجود بسیاری از کاربران ظاهر این گجت را میپسندیدند. اما این گجت در بخش طراحی دارای یک مشکل بود که اپل پس از گذشت چند سال نیز این مشکل را برطرف نکرد؛ همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید، حاشیههای نمایشگر بسیار زیاد بود و این موضوع باعث شد تا طراحی این گجت خسته کننده به نظر برسد.
قیمت آی مک ۲۰۱۷
نسخه 27 اینچی این گجت با قیمت 1799 دلار در دسترس کاربران قرار گرفت. این قیمت برای کاربران بسیار مناسب بود؛ زیرا آی مک پرو از نمایشگر با کیفیت بسیار بالا و قدرت سخت افزاری بینظیری برخوردار بود. لازم به ذکر است که نسخه پایه این دستگاه 1799 دلار قیمت داشت و در صورت نیاز نسخههای قدرتمندتری در دسترس کاربران قرار داشت.
شرکت اپل یک نسخه دیگر که از رم 16 گیگابایتی و پردازنده Core i7 پشتیبانی میکرد را به بازار عرضه کرد و کاربران باید برای خرید iMac 2017 مبلغ 2700 دلار را پرداخت میکردند. این کامپیوتر بسیار قدرتمند بود و میتوانست چندین برنامه ویرایش ویدیو (فتوشاپ) را به صورت همزمان اجرا کند.
مدل پایه این کامپیوتر که با قیمت 1799 دلار به بازار عرضه شد، از یک نمایشگر 27 اینچی با وضوح تصویر 5120 در 2880 پیکسل پشتیبانی میکرد. قدرت سخت افزاری این گجت توسط Intel Core i7 تامین میشد که دارای فرکانسی معادل 3.4 گیگاهرتز بود. این دستگاه از رم 8 گیگابایتی بهره میبرد که این رم از نوع DDR4 بود، به همین دلیل 8 گیگابایت رم روی سرعت پردازش این دستگاه تاثیر میگذاشت.
ناگفته نماند که وظیفه پردازش گرافیک این دستگاه بر عهده AMD Radeon Pro 570 بود که از رم 4 گیگابایتی پشتیبانی میکرد. مقدار حافظه این دستگاه نسبت به نسل قبلی تغییری نکرده بود و همچنان آی مک اپل از حافظه یک ترابایتی بهره میبرد.
از دیگر تغییرات مهم این گجت نسبت به نسل قبلی میتوان به روشنایی 500 نیتی نمایشگر اشاره کرد. کمپانی اپل این دستگاه را با روشنایی بیشتری نسبت به نسل قبلی به بازار عرضه کرد و دلیل آن هم وجود صفحه نمایشی با وضوح تصویر 5K بود. روشنایی بالای نمایشگر میتواند بر جزئیات محتواهای مختلف تاثیر بگذارد و به همین دلیل اپل روشنایی نمایشگر را افزایش داد.
جالب است که بدانید بسیاری از گوشیهای شرکت اپل و دیگر دستگاههای موجود در بازار از روشنایی بسیار بالایی (بیشتر از 600 نیت) پشتیبانی میکنند. علت این موضوع این است که کاربران از گوشی هوشمند خود در مکانهای بسیار زیادی استفاده میکنند و به دلیل شرایط نوری متفاوت، روشنایی نمایشگر باید بسیار زیاد باشد. برای مثال اگر از گوشی خود در زیر نور خورشید استفاده میکنید، روشنایی 400-500 نیت نمیتواند باعث شود تا صفحه نمایش به خوبی توسط شما در زیر نور خورشید قابل مشاهده باشد.
آی مک 2021 (Apple Silicon)
چندی پیش شرکت اپل در مراسم رویداد Spring Loaded جدیدترین کامپیوتر خود را معرفی کرد. این دستگاه جدیدترین گجت این کمپانی محسوب میشود و از فناوریهای بسیار زیادی پشتیبانی میکند.
این دستگاه با قیمت پایه 1299 دلار در دسترس کاربران قرار گرفته و این نسخه دارای دو درگاه Thunderbolt 4 و 256 گیگابایت حافظه است. به علاوه این گجت به رم 8 گیگابایتی مجهز شده و از تراشه جدید شرکت اپل یعنی M1 پشتیبانی میکند. این پردازنده یک چیپست هشت هستهای بوده که دارای هفت هسته گرافیکی است.
اپل به مجیک کیبورد خود حسگر اثر انگشت را نیز اضافه کرده است، اما نسخه ارزان قیمت آی مک 2021 از این فناوری پشتیبانی نمیکند. همچنین نسخه ارزان قیمت در چهار رنگ در دسترس کاربران قرار میگیرد، جالب است که بدانید نسخه دیگر این کامپیوتر در هفت رنگ به بازار عرضه شد.
ناگفته نماند که یک نسخه 1499 دلاری نیز وجود دارد که از تراشه هشت هستهای M1 پشتیبانی میکند، اما این تراشه دارای 8 هسته گرافیکی بوده و از رم 8 گیگابایتی و 256 گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد. به علاوه این دستگاه دارای پورتهای USB و مجیک کیبورد (به همراه TouchID) بوده و با نمایشگر 24 اینچی در دسترس کاربران قرار میگیرد.
نسخه دیگر iMac 2021 با قیمت 1699 دلار به بازار عرضه شد که از نظر مشخصات سخت افزاری با نسخه 1499 دلاری کاملا برابر بوده و تنها تفاوت این دو گجت در حافظه داخلی آنهاست. نسخه 1699 دلاری از 512 گیگابایت حافظه داخلی پشتیبانی میکند و شرکت اپل برای کاهش هزینهها تصمیم گرفته است تا حافظه داخلی را نسبت به نسل قبلی کاهش دهد. لازم به ذکر است که این امکان وجود دارد تا کاربران این نسخه را با رم 16 گیگابایتی در اختیار بگیرید.
طراحی
این دستگاه جدید در رنگهای مختلفی از جنس آلومینیوم تولید و طراحی شدهاند. همانطور که در بالا (ابتدای این مقاله) اشاره کردیم، iMac G3 شرکت اپل با رنگهای بسیاری در دسترس کاربران قرار گرفت. شرکت اپل به دلیل موفقیت این دستگاه تصمیم گرفت تا جدیدترین کامپیوتر خود را با هفت رنگ تولید و به بازار عرضه کند.
موضوعی که توانسته توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند، ضخامت این گجت است. این دستگاه با ضخامتی معادل 0.45 اینچ طراحی شده است که برای یک کامپیوتر All-In-One بسیار مناسب بوده و همین موضوع میتواند بر فروش این گجت تاثیر بگذارد. با توجه به نظرات بسیاری از کاربران، به دلیل وجود گزینههای بسیاری برای انتخاب رنگ و طراحی بینظیر، این دستگاه جزو پرفروشترین کامپیوترهای سال 2021 خواهد بود.
نمایشگر این گجت دارای رزولوشن 4480 در 2520 پیکسل است که در سال جاری جزو با کیفیتترین نمایشگرها محسوب میشود. این صفحه نمایش میتواند رنگها را بسیار طبیعی به تصویر بکشد و در هنگام مشاهده محتواهای 4K، حس طبیعی بودن را به کاربران منتقل کند.
این iMac جدید شرکت اپل، به همراه مجیک ماوس و مجیک کیبورد عرضه میشود. جالب است که بدانید این امکان وجود دارد که کاربران میتوانند با پرداخت 50 دلار به جای دریافت مجیک ماوس، Magic Touchpad (صفحه لمس) را خریداری کنند. لازم به ذکر است که کاربران میتوانند هر دو گجت را با پرداخت 129 دلار در اختیار بگیرند و همچنین مجیک کیبورد پشتیبانی کننده از فناوری حسگر اثر انگشت (TouchID) 50 دلار گرانتر از مجیک کیبورد عادی است.
در این مطلب تمام آی مک های شرکت اپل را مورد بررسی قرار دادیم، اگر تجربه استفاده از کامپیوترهای All-In-One شرکت اپل را دارید، نظر خود را با ما و دیگر کاربران در رابطه با کامپیوترهای اپل به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید