سامسونگ برای متوقف کردن اپل باید دست از لجبازی بردارد؛ مشکل اگزینوس است!
عرضهی زودهنگام گلکسی اس ۲۴ سامسونگ را نجات نمیدهد
سامسونگ اگرچه قصد دارد برای متوقف کردن اپل و سری آیفون ۱۵ گوشیهای گلکسی اس ۲۴ را زودتر راهی بازار کند اما این کار لزوما شرکت کرهای را نجات نمیدهد.
سامسونگ تصمیم گرفته امسال در تاریخ ۱۷ ژانویه (۲۷ دی ماه ۱۴۰۲) از گوشیهای سری گلکسی اس ۲۴ رونمایی کند. این رونمایی زودهنگام به این خاطر قرار است اتفاق بیفتد که شرکت کرهای نمیخواهد اپل با سری آیفون ۱۵ تمام فرصتهایش را از بین ببرد.
گزارش مالی منتشر شده از سوی اپل نشان داده که آیفونها به لطف فروش استثنائی سری آیفون ۱۵ در همین مدت زمان کم توانستهاند رکورد درآمدزایی جدیدی را به ثبت برسانند. بدیهی است فرصت دادن به اپل نتیجهای جز کاهش فروش محصولات سامسونگ برای این شرکت کرهای در پی ندارد.
سری گلکسی اس ۲۴ با توجه به اطلاعاتی که پیرامون آنها وجود دارد قرار است گوشیهای بسیار جذابی باشند. البته که تمام جذابیت در مدل اولترا خلاصه میشود ولی سامسونگ تلاش کرده با تغییر طراحی مدلهای استاندارد و پلاس و شبیه کردن آنها به گوشیهای آیفون، اندکی متفاوتتر از نسل گذشته ظاهر شود. هرچند این موضوع لزوما باعث فروش بیشتر نمیشود.
اگزینوسها، عامل اصلی فروش ضعیف پرچمداران سامسونگ
اما اتفاقی که باز هم باعث ناراحتی عدهی زیادی از کاربران شده، استفادهی دوباره از تراشهی اگزینوس برای پرچمداران سری اس ۲۴ است. آخرین باری که سامسونگ از این تراشه در گوشیهایش استفاده کرد به سال ۲۰۲۲ و گوشیهای سری گلکسی اس ۲۲ بر میگردد؛ جایی که اصلا نتیجهی جذابی رقم نخورد تا شرکت کرهای مجبور شود نسل بعد را فقط با اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در تمام بازارها عرضه کند و نتیجهاش را هم با فروش بالای سری اس ۲۳ دید.
قبل از آن، اگزینوس ۲۱۰۰ در سری اس ۲۱ و اگزینوس ۹۹۰ در سری اس ۲۰ هم اصلا عملکرد خوبی نداشتند و اگر بخواهیم خیلی رک و بیپرده صحبت کنیم باید بگوییم به معنای واقعی کلمه، افتضاح بودند. این گوشیها در بازار جهانی، یعنی جایی که سامسونگ فرصت زیادی برای جلب رضایت مشتریان دارد با تراشههای اگزینوس عرضه میشوند و رغبت کاربران هم به خرید آنها واقعا کم است چون مدلهای مجهز به اگزینوس در مقایسه با مدلهای مجهز به اسنپدراگون واقعا ضعیفتر، داغتر، کندتر و در یک کلام اعصابخردکن ظاهر میشدند.
یک سال، سامسونگ تصمیم گرفت به کاربران لطف کرده و با تجهیز هر سه مدل از پرچمدارانش در تمام بازارها به اسنپدراگون ۸ نسل ۲، آرامش اعصاب را به آنها برگرداند و واقعا هم از این اتفاق نتیجه گرفت. اما صحبت از بازگشت اگزینوس به سری اس ۲۴ که شد، باز هم ناامیدی به کمپ کهکشانیها بازگشت. چه بسا هزاران کاربر مشتاق بعد از شنیدن این خبر از خرید سری اس ۲۴ صرف نظر کرده و به نمایندگان اپل روی آورده باشند.
اگزینوس ۲۴۰۰، پردازندهای است که به عنوان قلب تپنده قرار است در پرچمدارهای جدید سامسونگ ایفای نقش کند. نمیدانیم چرا اما عجیب است کوالکام غالب اوقات با اعتماد به TSMC در ساخت تراشه موفق عمل میکند اما سامسونگ با همان هستههای ARM، در ساخت تراشه آنقدر بد ظاهر میشود که کاربران میخواهند این شرکت اصلا تراشه تولید نکند.
این همه هزینه برای هیچ و پوچ!
چه اصراری وجود دارد سامسونگ این همه هزینه کند و در نهایت تراشهای داغ و کندتر از رقیب تولید کند؟ چه اصراری وجود دارد سامسونگ این همه هزینه کند تا کاربران یکی پس از دیگری عطای پرچمداران این شرکت را به لقایشان ببخشند و به سراغ پرچمداران سایر شرکتها بروند؟ چرا سامسونگ یک بار برای همیشه اعتراف نمیکند که فعلا عملکرد ضعیفی در ساخت تراشه دارد و کار را به کوالکم نمیسپارد؟ حتی وقتی دید همکاریاش با AMD در سال اول اصلا آنطور که باید پیش نرفت، چه کاری بود که باز هم با همکاری این شرکت بخواهد اگزینوس ۲۴۰۰ را توسعه دهد؟
سامسونگ بیش از ۱ دهه توانسته بر مسند قدرت تکیه زده و حاکم بلامنازع تاریخ گوشیهای هوشمند لقب بگیرد. اما گویا خودش از این همه صدرنشینی خسته شده و میخواهد اندکی تنوع را تجربه کند. در غیر این صورت اگرچه اپل و آیفونها به خاطر ذهنیت خاصی که کاربران نسبت به آنها دارند بسیار قدرتمند بوده و شکستشان از هر شرکتی بر نمیآید اما باز هم سامسونگ میتوانست فاصلهاش را با آن حفظ کند.
اکنون فصل به فصل این فاصله بین دو شرکت کمتر و کمتر میشود و اصلا هم بعید نیست که طی یکی دو سال آینده، اپل را به عنوان برترین فروشندهی گوشی در جهان ببینیم. شرکت آمریکایی سیاست بسیار جذابتری در این زمینه دارد. ریسک نکرده و تراشههایش را به دست یک شرکت کاربلد مثل TSMC میسپارد و هر سال هم نتیجهاش را میبینید. گوشیهای این شرکت بیخود و بیجهت زیر فشار سنگین داغ نمیکنند، عملکردشان در انجام کارهای مختلف به لطف بهینهسازیهای سختافزاری و نرمافزاری عالی است و خبری از دو دستگی پردازنده هم نیست.
اما سامسونگ چه میکند؟ در بازار آمریکا و چین گوشیهایش به اسنپدراگون مجهز هستند و در بازارهای دیگر به اگزینوس. همه هم باید یک مبلغ مشابه را برای خرید این گوشیها پرداخت کنند که در نهایت چه بشود؟ خریداران اگزینوس بنشینند و خبرهایی را بخوانند مبنی بر اینکه گوشیشان با همین قیمت ضعیفتر از نمونهی مجهز به اسنپدراگون است.
سامسونگ برای موفقیت باید اگزینوس ۲۴۰۰ را بینقص طراحی کند
اگر سامسونگ میخواهد موفق شود، باید بتواند اگزینوس ۲۴۰۰ را به بهترین شکل ممکن طراحی کند. عرضهی زودهنگام سری گلکسی اس ۲۴ قرار نیست کمکی به سامسونگ بکند مگر اینکه اگزینوس ۲۴۰۰ شاهکار پردازشی باشد چرا که این پردازنده قرار است به ۱۰ هسته مجهز شود که اولین بار در تاریخ پردازندههای موبایل است که چنین چیزی را میبینیم.
همچنین به لطف AMD و ورود قدرتمند سامسونگ به دنیای هوش مصنوعی، انتظار میرود تجربهی کار کردن با گوشیهای سری گلکسی اس ۲۴ این شرکت روی کاغذ بینظیر باشد. اما همهی اینها مشروط به این است که سامسونگ اگزینوس ۲۴۰۰ را چقدر خوب طراحی میکند. حتی افزایش ۱۰۰ میلیآمپر ساعتی ظرفیت باتری که اخیرا در رابطه با نسل جدید شایعه شده هم در صورتی که اگزینوس ۲۴۰۰ پردازندهی بهینهای نباشد اهمیتش را از دست میدهد.
سامسونگ برای موفقیت به علاقه نیاز دارد؛ علاقهای که سالهاست از اگزینوس دریغش میکند و اصلا اهمیتی به آن نمیدهد. اگر آنطور که کوالکام و اپل به سری اسنپدراگون و A از پردازندههایشان اهمیت میدهند، سامسونگ هم به اگزینوس اهمیت میداد، شاید اپل رکوردشکنی سری آیفون ۱۵ را جشن نمیگرفت و سامسونگ هم مجبور نبود برای عرضهی سری گلکسی اس ۲۴ تا این اندازه عجله کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید