استودیوی کدمسترز طبق سنت هر ساله با یک عنوان فرمول ۱ دیگر برگشته تا بار دیگر آدرنالین را در تمام وجودتان تزریق کند! اگر نگاهی به تاریخچهی سری فرمول یک داشته باشیم، میبینیم که سال به سال شاهد بهبودهای چشمگیر و جزئی زیادی بودیم. پیشرفتهایی که باعث شده تجربهی جدیدترین عضو سری یعنی F1 2021 حتی برای طرفداران کارکشتهی ریسینگ نیز تکراری نباشد و همیشه دلیلی برای ترغیب آنها وجود داشته باشد.
امسال اما این تغییر فقط به محتوای درون بازی مربوط نبود؛ چرا که الکترونیک آرتز کدمسترز را در سال گذشته خریداری کرد تا به این ترتیب پس از ۱۸ سال شاهد حضور مجدد الکترونیک آرتز به عنوان ناشر این بازی باشیم. در واقع میتوان گفت که الکترونیک آرتز در حال حاضر میان عناوین ریسینگ بیشترین حرف را برای گرفتن دارد.
اشتباه نکنید این شرکت هنوز هم رقبای قدری مانند سری Forza مایکروسافت و Gran Turismo سونی را دارد ولی هر کدام از این عناوین منحصر به پلتفرمهای خاصی هستند؛ جدا از آن با اضافه شدن F1 به لیست سوگلیهای ریسینگ الکترونیک آرتز (Need for Speed، Grid، Project Cars و Dirt)، این رقابت از نظر تعداد هم غیرمنصفانه است!
اگر مثل من از طرفداران مسابقات فرمول یک هستید، امکان ندارد تا به حال هوس نکرده باشید که سوار یکی از این ماشینهای خوشگل و فریبنده شده تا بالاخره سرعت ۳۶۰ کیلومتر بر ساعت را خودتان تجربه کنید. متاسفانه این شانس نصیب همهی ما نمیشود و باید دلمان را به مسابقات فرمول ۱ و بازیهای ریسینگ صابون بزنیم. البته به لطف سری F1 سالیان سال این شانس را داشتیم که خود را در جای یک راننده فرمول یک دیده و غرق دنیای سرعت شویم.
در بازی F1 2021 دیگر تنها با یک عنوان ریسینگ خشک و خالی روبهرو نیستیم و بخش داستانی بار دیگر پس از اولین حضورش در F1 2019 آمده تا روحی باشد برای این کالبد پر زرق و برق اما عاری از عاطفه. البته چنین روایتی همانند سایر عناوین ریسینگ نوعی دوگانگی برایتان ایجاد میکند؛ گاهی آنقدر هیجانانگیز و واقعی است که برد شخصیت اصلی برایتان قضیهی مرگ و زندگی میشود و گاهی یک کلیشهی داستانی که صرفا ساخته شده تا یک بازی ریسینگ را از بیرمقی در بیاورد.
همانند F1 2019، شما در ابتدای بازی خود را در حال رانندگی در مسابقات فرمول ۲ یافته و پس از کسب قهرمانی راهی مسابقات فرمول ۱ میشوید و اینجاست که قضیه کم کم جدی میشود. آیدن جسکون (Aiden Jackson)، رانندهی تازه کار قصهی ما در حال دنبال کردن رویاهایش برای تبدیل شدن به بهترین رانندهی فرمول یک است؛ رویای بزرگی که بین آن همه رانندهی ریشسفید و کاربلد به این راحتیها به دست نمیآید. آیدن در این مسیر با چالشهای زیادی روبهرو میشود. از دستوپنجه نرم کردن با همتیمیای که تمام امیدهایش را از دست داده گرفته تا روبهرو شدن با یک رقیب نفرتانگیز به نام دون باتلر (Devon Butler) که شاید او را از F1 2019 به خاطر داشته باشید.
با این حال آیدن تنها یک سوی قضیه است و در سمت دیگر شاهد حضور کسپر آکرمن (Casper Akkerman) هستیم که در شرف بازنشستگی قرار دارد. بسته به انتخاب شما، این دو راننده برای یکی ازی پنج تیم حاضر در بازی به میدان مسابقات میروند تا با رانندگان واقعی به رقابت بپردازند.
بخش داستانی بازی F1 2021 تنها به پیستهای مسابقه محدود نمیشود. نمایش اتفاقاتی که پشت صحنهی هر مسابقه میافتد، نشان میدهد که پشت زرقوبرقهای هر مسابقه، تنشهای نفسگیر و چالشهای زیادی جا خوش کرده است که تنها آدمهای پوستکلفت قادر به ادامهی آن هستند.
با وجود تمامی این موارد، همانطور که کمی پیش اشاره کردم در طول بازی صحنههایی را مشاهده و دیالوگهای کلیشهای را خواهید شنید که شاید نیازی به وجودشان نبود و به قول معروف بیش از حد پیاز داغ ماجرا را زیاد کرده بودند.
یکی از جزئیات کوچک اما جذاب این بخش تماسهای تلفنیهایی بود که در طول بازی گاه به گاه به پای آن مینشستم. زمانی که برای اولین بار مکالمهی بین جکسون و مادرش را شنیدم، با خود گفتم که کدمستزر واقعا این بار واقعا تمام تلاش خود را کرده که به شخصیت اصلی روح بدهد و میتوان گفت در این کار موفق عمل کرده است. چرا که جسکون از همان مصاحبهی ابتدایی به یک شخصیت دوستداشتنی برای بازیکن تبدیل میشود. مگر میشود کسی ذوق چشمان و لحن چنین جوانی را بشنود و از آن لذت نبرد؟
بحث لحن و چهرهی شخصیتها شد؛ سینماتیکهای بازی F1 2021 از هر زمان دیگری چشمگیرتر است و ترکیب آن با صداگذاری کاملا هماهنگ و طبیعی است. در این میان بخش کوچکی که من را به وجد آورد انیمیشن دست جکسون هنگام برد یک مسابقه بود!
اما همه ما میدانیم که چرا بعضی از ما هر سال سراغ نسخهی جدید F1 میرویم و چرا شما اکنون به پای خواندن این مطلب نشستهاید؛ رقابت، چالش و سرعت! و میتوان گفت که این کار برای کدمسترز پس از دو دهه ساخت عناوین مختلف فرمول یک مثل آب خوردن است. گمان نکنید که تنها وظیفهی شما در طول بازی جلو زدن از رقبا و کسب مقام اول است! پس هیجان قضیه کجاست؟ اینطوری که بعد از سه دور خسته خواهید شد! درست مانند دنیای واقعی، شما با چالشها، اتفاقات و حتی نقص ماشین خود روبهرو خواهید شد که هر کدام نیازمند واکنش عاقلانه از سوی شماست. اما اگر بخواهم واقع بین باشم، حتی با وجود این چالشها و این حقیقت که من با سرعت باورنکردنی در حال حرکت بودم، باز هم مواقعی بود که احساس خستگی و تکراری بودن را تجربه میکردم.
بازی F1 2021 با وجود این که سه درجهی سختی مختلف در اختیارتان قرار میدهد، باز هم دشواری زیادی دارد. من این موضوع را پای تعهد سازندگان به واقعگرایانه بودن بازی میگذارم. در واقع همانطور که چرخهی آب و هوا روی کنترل ماشین و اشکالهای فنی آن تاثیر میگذارد، دیدن درجه سختیهای واقعگرایانه دور از انتظار نیست.
از بخشهای هیجانانگیز دیگر که در Braking Point (یک ایدهی جذاب برای نمادین کردن یک کلمهی ساده) جا خوش کرده است، حالت تیم من (My Team Mode) است که در آن باید گروهی از رانندگان با تاریخچه و دستاوردهای متفاوت را دور هم جمع کرده و تلاش کنید تا قهرمانی را به دست آورید. این بخش به شما آزادی کامل در شخصیسازی میدهد و نشاندهندهی دقت و تلاشی است که تیم سازنده در طراحی این بخش به کار بردهاند.
در کنار بخش Braking Point، بخش Career Mode و مولتیپلیر را داریم که طبق سنت همیشگی رقابتهای سخت و نفسگیر با بازیکنان واقعی را ارائه میدهند. در Career Mode شما میتوانید همراه با دوست خود به عنوان همتیمی یا رقیب به مبارزه پرداخته و قهرمانی را از آن خود کنید. میدانم که با این حرف فکرتان سمت کسی رفت که دلتان میخواهد حسابی رویش را کم کنید!
اگر نگاهی به تاریخچهی سری فرمول یک داشته باشیم، میبینیم که کدمسترز در کنار بهبودهای چشمگیر که طرفداران را به خرید قسمتهای جدید ترغیب میکند، از جزئیات غافل نشده است. به طوری که مقایسه ماشینها، طراحی محیط، فیزیک و کنترل ماشین سال به سال دستخوش تغییرات متنوعی شده و بازی F1 2021 نیز این قائده پیروی میکند.
در مجموع میتوان گفت که بازی F1 2021 در هر زمینه بهبودهای مثبتی را تجربه کرده و ضمن پایبندی به سنتهای همیشگی، با اضافه کردن بخش داستانی با حال و هوای F1: Drive to Survive نتفلیکس، تجربهی متنوعی را برای بازیکنان به ارمغان آورده است.
- چرخهی طبیعی آب و هوا و تاثیر آن روی روند رانندگی
- اضافه شدن بخش داستانی
- سینماتیکهای بهبودیافته و جذاب
- شخصیسازی ۰ تا ۱۰۰ در ساخت تیم
- بارگذاری سریع
- دیالوگهای کلیشهای در بخش داستانی
- دشوار بودن آسانترین درجهی سختی برای تازهکاران
- وقتگیر بودن پیدا کردن لابی در بخش مولتیپلیر
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید