آیا فیسبوک و اینستاگرام از ما جاسوسی میکنند
قضیه شنود مکالماتمان توسط گوشیهای موبایل جدیتر میشود
یک منبع آگاه اعلام کرده است که فیسبوک با سیستمی به نام شنود فعال حرفهای ما را میشنود و برایمان تبلیغات هدفمند نمایش میدهد.
چندی پیش اطلاعات و اخباری منتشر شد مبنی براینکه اینستاگرام گفتههای مارا شنود میکند؛ مثلا اگر در حال گفتگو درباره موضوعی هستید، در همان زمان اینستاگرامتان را باز کنید در اکسپلور با پستهایی مواجه میشوید که در راستای گفتگویتان است. البته هنوز صحت و سقم این اخبار ثابت نشده اما حالا با انتشار اطلاعاتی درباره جاسوسی فیسبوک این قضیه کمی رنگ واقعیتر بهخود میگیرد. چراکه حالا براساس گزارشی از وبسایت ۴۰۴مدیا، تئوری فعالبودن ۲۴ ساعته میکروفون گوشیهای هوشمندمان کمکم جدیتر شده است.
نمایش تبلیغات مربوط به مکالمات روزمره، بیشتر در پلتفرمهای فیسبوک و اینستاگرام در نگاه اول آزاردهنده است؛ خصوصا در زمانی که فاصله بین گفتوگو و نمایش تبلیغ، به تنها چند ثانیه میرسد. بر أساس گزارش وبسایت ۴۰۴ مدیا، جزئیات سیستم شنود فعال فیسبوک بهاین شکل است که میتواند تبلیغات را بر اساس مواردی که مشتریانِ با صدای بلند در نزدیک میکروفون دستگاه بهزبان بیاورد را برای آنها بهنمایش دربیاورد.
گزارش این وبسایت نشان میدهد سیستم نرمافزاری Active Listening با استفاده از ابزار هوش مصنوعی و توسط گوش دادن به مکالمات روزانه کاربران، دادهها را فورا ضبط میکند. گزارشها حاکی از آن است که شرکت CMG در جریان جزییات این سیستم است و نحوه بهرهگیری از سیستم Active Listening برای ثبت دادههای صوتی از میکروفون گوشی را بهطور کامل میداند. این سیستم آنقدر هوشمندانه عمل میکند که پس از ثبت دادههای صوتی، آنها را با رفتار کاربر تطبیق میدهد تا تبلیغات نهایی، بهشکلی هدفمندتر نمایش داده شوند.
گزارشها حاکی از آن است که علاوهبر فیسبوک و اینستاگرام، آمازون و گوگل نیز در فهرست مشتریان نرمافزار Active Listening هستند. ظاهرا در پی انتشار گزارش ۴۰۴مدیا، گوگل اقدام به حذف شرکت CMG از فهرست شرکای خود کرده است.
در همین راستا شرکتها که از این موضوع إحساس خطر کردهاند، اقداماتی در راستای دفاع از عملکردهای خود انجام دادهاند؛ مثلا در بخشی از بیانیه شرکت متا آمده است: متا از میکروفون گوشی شما برای تبلیغات استفاده نمیکند و سالها است که بهصورت عمومی درباره این موضوع صحبت کرده است. همچنین آمازون اعلام کرده است که آنها هرگز با CMG برای تبلیغات همکاری نکردهاند و قصد ندارند در آینده نیز چنین کاری کنند.
آیا پیامرسانها هم مکالمات را شنود میکنند
اواخر سال ۲۰۲۳ در یکی از مقالات شرکت CMG آمده بود که این شرکت میداند کاربر به چه چیزی فکر میکند. چراکه گوشیها و دستگاهها به صحبتهای شما گوش دهند. اگر دقت کرده باشید در فرآیند دانلود یا بهروزرسانی اپلیکیشن، توافقنامهای چند صفحهای بهشما ارایه میشود و اصولا جزئیات سیستم Active Listening جایی در همان صفحات با فونت کوچک درج شده است.
بهاین ترتیب ظاهرا مجوز فعالیت Active Listening را بدون اینکه کاملا به آن واقف باشیم فعال کردهایم. چراکه معمولا هیچکداممان متن طولانی و چند صفحهایِ قوانین استفاده از اپلیکیشنها را نمیخوانیم.
بهاین ترتیب نقش شبکههای اجتماعی در رابطه با شنود مکالمات روزمرهمان پررنگ میشود. در حال حاضر گفته میشود که از این مکالمات فقط در راستای نمایش تبلیغات استفاده میشود، این در حالی است که هتوز مشخص نیست که از این مکالمات تاکنون در چه زمینههایی بهره برده شده یا قرار است در آینده چه سواستفادههایی از این موضوع شود. بههر حال شنیدن چنین موضوعی در رابطه با تلفنهای همراهمان بسیار ترسناک است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید