بازی Far Cry 6 روز گذشته با یک تیزر کوتاه معرفی شد و انتظار داریم تا خیلی زود در کنفرانس یوبیسافت فوروارد اطلاعات بیشتری از آن را ببیینم. با این حال تصمیم گرفتیم تا انتظارات از بازی Far Cry 6 یا نسخهی شمارهدار بعدی سری فارکرای را با شما در میان بگذاریم.
سری بازیهای فارکرای پس از انتشار فارکرای 3 تبدیل به فرنچایز مورد علاقهی یوبیسافت در کنار Assassin’s Creed شدند. همهی نسخههای این سری پس از فارکرای 3 یک نسخهی اسپینآف یا فرعی داشتند و هر کدام در یک زمینه از دیگری بهتر بودند. بازیای مثل Far Cry 3: Blood Dragon و البته Far Cry: Primal بازیهایی بودند که فرمول فارکرای را به سبک خودشان تغییر دادند و آخرین نسخهی شمارهدار سری یعنی فارکرای 5 هم از نظر مالی فروش خیلی خوبی را تجربه کرد، بنابراین دور از ذهن نبود که بازی Far Cry 6 در چنین شرایطی و به عنوان یک بازی بین نسلی معرفی شود.
لطفا اقلیمهای جدید!
قبل از این که یوبیسافت بازی Far Cry: New Dawn را عرضه کند، سازندهها در ردیت سوالی را از هواداران پرسیدند که مضمون آن این بود: «دوست دارید فارکرای بعدی در کدام اقلیم اتفاق بیفتد؟»
- مناطق شمال کانادا
- یک سیارهی دیگر
- دنیای پساخرالزمانی (سلام، Far Cry: New Dawn!)
- هند
- کوبا
- آلاسکا
- روسیه یا سیبری
- جنگلهای آفریقای جنوبی
- جنگلهای ویتنام
- کشور آفریقایی
- صحرای بزرگ آفریقا
- استرالیا
- کره شمالی
- نیوزلند
با توجه به این که تصویر باکسآرت بازی کمی قبلتر در صفحهی پلیاستیشن استور هنگ کنگ لو رفت و بخش زیادی از اقلیم بازی را مشخص کرد، ما مواردی که امکان ندارد در بازی ببینیم را از لیست خط زدیم تا به گزینههای کمتری برسیم. بازی Far Cry 6 با یک تصویر لو رفت و یوبیسافت کمی بعد تیزری کوتاه را به صورت رسمی از بازی منتشر کرد که جانکارلو اسپوزیتو، شخصیت شرور اصلی بازی را در حال سیگار کوبایی کشیدن نشان میداد. با توجه به این تیزر و جزئیات تصویر باکسآرت بازی، فارکرای 6 به احتمال زیاد در یک کشور آمریکای جنوبی الهامگرفته از کوبا جریان خواهد داشت اما ممکن است این کشور الهامگرفته از چند اقلیم متفاوت باشد. به همین خاطر ما مواردی مثل کشور یا صحرای آفریقایی را هم نگه داشتیم که البته یوبیسافت قبلا در فارکرای 2 از آن استفاده کرده بود.
خط زمانی جدید برای بازی Far Cry 6
بازی Far Cry 6 میتواند در هر اقلیمی اتفاق بیفتد، اما تنها بحثی که به وجود میآید مسئلهی مکان نیست. یکی از موارد مورد بحث در مورد بازی، بحث زمان یا همان تایملاین است که حالا و با انتخاب کوبا، بعید نیست که داستان فارکرای کمی از زمانهی فعلی فاصله بگیرد و به گذشته برگردد. با توجه به شایعات و گمانهزنیهایی که میگوید پسربچهای که روی عکس جلد بازی فارکرای 6 حضور دارد واس مونتنگرو در کودکی است، بعید نیست که داستان ارتباطی با نسخهی سوم داشته باشد. فارکرای 6 با در نظر گرفتن صحت این شایعه، احتمالا ۲۰ سال قبل از نسخهی سوم اتفاق میافتد. واس در زمان اتفاقات بازی فارکرای 3، حدودا ۲۸ سال سن داشت و داستان این بازی در سال ۲۰۱۲ اتفاق میافتاد. اگر میانگین ۱۵ تا ۲۰ سال هم به عقب برگردیم، فارکرای 6 قطعا در دههی ۹۰ اتفاق میافتاد و احتمالا داستان آن پس از ماجراهایی اتفاق میافتد که کوبا یکی از جنجالهای اساسی بین آمریکا و شوروی را در دوران جنگ سرد (بین ۱۹۴۶ تا ۱۹۹۱) را تجربه میکرد.
بازگشت واس مونتنگرو
بعید نیست که واس مونتنگرو در این بازی حضور داشته باشد و فارکرای 6 در دورهی زمانی متفاوتی رخ دهد. اما از بحث داستانی که بگذریم، ما فارکرای را از زمان انسانهای نخستین تا پساخرالزمان دیدهایم، بنابراین جالب میشود اگر یک بازی از این مجموعه در دههی ۹۰ اتفاق بیفتد. این ماجرا پیشزمینهی دیدن سلاحها و جنگافزار متفاوت را هم فراهم میکند که یکی از عوامل اصلی تغییر دادن حس بازیها نسبت به یکدیگر است. مثلا فارکرای 3 و 4 از نظر اقلیمی کاملا متفاوت بودند؛ یکی در جنگلهای استوایی اتفاق میافتاد و دیگری در رشته کوههای تبت و نپال. با این حال حس و حال هر دو بازی تقریبا یکسان بود و از نظر گانپلی تغییر چندان زیادی به چشم نمیآمد. این ماجرا باعث شد تا فارکرای 4 با این که بازی خوبی بود، اما موفقیتهای نسخهی قبلی را تکرار نکند. در ادامه فارکرای 5 تغییرات اساسی و بزرگی را در سری رقم زد و با این که از نظر داستانی کمی متفاوتتر از دو نسخهی قبلی بود، اما حس و حال منحصر به فرد خودش را داشت که میتوانست هر مخاطبی با هر سلیقهای را به خود جذب کند. امیدواریم که بازی Far Cry 6 هم به عنوان یک بازی بین نسلی، چنین تغییراتی را رقم بزند.
هوش مصنوعی چالشبرانگیز
یوبیسافت در چند سال گذشته بارها به خاطر هوش مصنوعی ضعیفی که برای سری بازیهای Far Cry و Assassin’s Creed نوشته، مورد انتقاد قرار گرفته. واقعیت این است که نوشتن هوش مصنوعی انقلابی، به اندازهی گفتنش کار راحتی نیست، اما هوش مصنوعی فارکرای به جایی رسیده که بازیکنها میتوانند آن را از قبل حدس بزنند. بهترین بازیهای آخر نسل از Red Dead Redemption 2 گرفته تا The Last of Us Part 2 همگی یک ویژگی منحصر به فرد داشتند و آن هوش مصنوعی چالشبرانگیزی بود که از این بازیها تجربههای درگیرکننده میساخت. مثلا در The Last of Us Part 2 دشمنها جاهایی را میگشتند که امکان داشت باعث لو رفتن بازیکن حتی در یک مکان به ظاهر امن بشود.
در Red Dead Redemption 2 هم هوش مصنوعی یک واکنش یکسان به اعمال بازیکن در غرب وحشی نداشت و امکان داشت یک مامور قانون از هفتتیرکشی آرتور مورگان فرار کند، در حالی که یک شهروند عادی فقط برای نگاه کردن طولانی به او روی بازیکن اسلحه بکشد. همین باعث شده بود تا یک بازی صد و چند ساعته، هیچوقت روند تکراری شدن را طی نکند و همواره بازیکن را تحت تاثیر خود قرار دهد. نکتهی دیگری که از RDR 2 یک تجربهی درگیرکننده ساخته بود، بحث واقعگرایی دنیای آن بود تا جایی که بازیکن قبل از این که در هر موقعیت سختی دست به اسلحه شود (که البته یک مسئلهی عادی در غرب وحشی آمریکا به حساب میآید) به تمام عواقبش فکر کند. بسیاری از بازیکنها سری فارکرای را یک بازی ساده و آرامشبخش میدانند که البته یکی از دلایل محبوبیت آن هم همین است. اما بد نیست که یوبیسافت برای بازی Far Cry 6 یک درجه سختی جدید طراحی کند که تمرکز اصلی آن روی مبارزات واقعگرایانه باشد.
اضافه شدن درجه سختی واقعگرایانه
درجه سختی واقعگرایانهی بازی میتواند Heal شدن بازیکن را محدود به استراحت کردن در خانههای امن بازی کند و بانداژ دیگر برای جای زخم RPG به کار نرود. از طرفی بسیاری از بازیها در چند سال اخیر مثل Wolfenstein 2: The New Colossus یا Call of Duty: Black Ops 3 درجه سختی واقعگرایانه یا Realistic داشتند که بازیکن در آنها تنها با ۲ یا ۳ بار تیر خوردن، کشته میشد و باید بازی را از اول تجربه میکرد. با چنین تاکتیکی، فارکرای به عنوان یک بازی سندباکس که برخلاف بازیهای نامبرده لزوما تنها راه ممکن اکشن نیست، میتواند تجربهی متفاوتی را بسازد که در آن ایدهآلترین حالت بازی کردن، استفاده از مخفیکاری است.
ویژگیهای کوآپ جدید برای بازی با دوستان
فارکرای هیچوقت تجربهی چندنفره تاثیرگذاری نداشته و این مسئله جزو اولویتهای طرفداران سری یا حتی یوبیسافت نبوده است. یوبیسافت بازیهای چندنفره خوبی مثل Ghost Recon یا The Division دارد که به مراتب بازیکنان بیشتری جذب تجربهی کوآپ یا چندنفرهی آنها میشوند. بگذارید با حقیقت روبهرو شویم: تجربهی کوآپ فارکرای به خصوص در Far Cry 5 چیزی نبود که بخواهد دلیل خرید آن را به کسی بدهد. یکی از دلایلش هم این بود که پروسهی بازیکنی که در فارکرای 5 وارد دنیای دیگری میشد، ذخیره نشده و بازیکن دوباره مجبور بود در دنیای خودش آن بخشها را تجربه کند. تجربهی کوآپ فارکرای 5 از جهات بسیاری دست و بال بازیکن را برای بازی کردن میبست و فقط به میزبان اجازهی ذخیره کردن بازی را میداد. بازی Far Cry 6 به احتمال خیلی زیاد قابلیت کوآپ دارد و احتمالا مثل نسخههای قبلی بتواند تجربهی خوبی را فراهم کند. با این حال بد نمیشد اگر بازی امکان ذخیره کردن را به هر دو بازیکن میداد.
به جز بحث ذخیره کردن بازی برای هر دو بازیکن، تنها بخش چندنفرهی سری فارکرای در قابلیت کوآپ بازی کردن آن خلاصه میشود. این بخش با نوآوریهای خیلی کمی روبهرو است و اگر امکانات بیشتری به آن اضافه نشود، احتمالا خیلی سریع روند تکراری شدن برای این بخش از بازی هم اتفاق خواهد افتاد. کسی چه میداند، شاید قابلیت کوآپ روزی به دلیل موجهی برای خرید سری بازیهای فارکرای تبدیل شد.
سیستم آب و هوای پویا و محیط تخریبپذیر
سری بازیهای فارکرای همواره به خاطر تفاوت در اقلیمهایی که بازی در آنها جریان داشت، مورد تقدیر قرار گرفتهاند. از جنگلهای استوایی گرفته تا آفریقا، تبت و آمریکا، همگی آب و هوای به خصوص خود را داشتهاند اما سیستم آب و هوا هیچوقت به شکلی پویا در بازی نمایش داده نشده است. منظورمان از سیستم آب و هوای پویا این است که در بازی طوفانهایی اتفاق بیفتد که نحوهی پیشبرد مرحله را مختل کند یا آن را تغییر دهد (مثل Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) یا این که باران باعث شود شخصیت اصلی زودتر خسته شود یا شنیدن صدای پا را برای دشمنان سختتر کند. سیستم آب و هوای پویا این پتانسیل را دارد که به جز چرخهی شب و روز، عوامل دیگری هم روی روند پیشبرد مراحل تاثیرگذار باشد و حتی نحوهی کنترل وسایل نقلیه را هم در بازی Far Cry 6 تغییر دهد.
تخریبپذیری فارکرای یکی از خواستههایی است که شاید طرفداران برای لذت بردن از بازی به آن نیاز نداشته باشند اما قطعا از آن بدشان هم نمیآید. فرض کنید علاوه بر قابلیت منفجر کردن وسایل نقلیه، امکان منفجر کردن ساختمان، غار یا برجهای بازی را داشته باشید تا تمام دشمنهای داخل آن را با کار گذاشتن چند بمب دستی در اطراف آن یکجا منفجر کنید. تخریبپذیری میتواند جلوههای مختلفی داشته باشد، اما سری بازیهای فارکرای به خاطر تنوعی که در طراحی مرحلهی آنها در نظر گرفته شده، همواره میتواند میزبان خوبی برای تخریبپذیری بیشتر باشد.
قهرمان اصلی دوستداشتنی برای بازی Far Cry 6
سری فارکرای یکی از بهترین مثالها از طراحی شخصیت شرور است. از شخصیت باهوشی مثل جکال در فارکرای 2 گرفته تا شخصیتی دیوانه مثل واس در فارکرای 3 و پاگان مین که شخصیتی با هوش و دیوانگی هر دو مورد قبلی را ارائه میداد. فارکرای 5 از سوی دیگر نوع جدیدی از شخصیت شرور را ارائه میداد و در مورد یک خانواده بود. در هر حال، فارکرای هیچ وقت نیاز به یک شخصیت منفی بهتر را احساس نکرده است، اما همواره در طراحی شخصیت قابل بازی اصلی دچار بحران هویت بوده است.
شاید فارکرای 4 با شخصیت Ajay یکی از واقعیترین شخصیتها پس از شخصیتی مثل جیسن برادی در فارکرای 3 یا شخصیت بیهویت فارکرای 5 بود که خود بازیکن باید آن را طراحی میکرد. با این حال Ajay هم ضعفهای خودش را داشت و شاید یک شخصیت بینقص نبود. به نظر میرسد که بازی Far Cry 6 داستان شخصیتری را روایت کند و اگر این داستان به نوعی به فارکرای 3 مرتبط باشد، آن وقت باید امیدوار باشیم که بازی شخصیت اصلی خوبی را هم در کنار یک داستان متفاوت ارائه دهد. ضمن دوستداشتنی بودن، امیدواریم که شخصیت اصلی این قسمت شخصیت مستقل و قدرت تکلم داشته باشد و یک شخصیت صامت یا حداقل با صدای پیشفرض نباشد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید