ال جی موبایل و سرنوشتش در هالهای از ابهام
حقایق جالبی که درباره الجی نمیدانستید
ال جی موبایل به نظر میرسد به پایان کار خود نزدیک شده و شاید در آیندهای نه چندان دور با صنعت موبایل خداحافظی کند.
بخش موبایل ال جی سالهاست که در زمینهی ساخت گوشیهای هوشمند فعالیت میکند و اگرچه طی سالهای اخیر نتوانست در این بازار سهم قابل توجهی به خود اختصاص دهد و با سایر غولهای این صنعت رقابت کند، اما عملکرد بدی هم از ابتدا در این زمینه نداشت.
ال جی نخستین موبایل هوشمند اندرویدی خود را سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه کرد و از آنجا که گوشیهای هوشمند ال جی در رده دستگاههای میانرده و ارزانقیمت قرار میگرفتند توانست جایگاه خوبی در این بازار به دست آورد. البته سری گوشیهای فیچرفون و ساده ال جی هم با توجه به طراحیهای خلاقانهای که این کمپانی در آن زمان به خرج میداد بسیار مورد توجه قرار گرفت؛ سری گوشیهای شکلات و بستنی ال جی بسیار پرطرفدار بود چرا که هم در رنگهای زیبا و شفاف به بازار عرضه شدند و نیز طراحی چشمگیری داشتند.
پس از اینکه بازار به سمت گوشیهای هوشمند رفت، ال جی موبایل هم ساخت گوشیهای اندرویدی را در دستور کار خود قرار داد که البته در این زمینه هم موفقیتهایی به دست آورد. سری گوشیهای G الجی هم از سختافزار خوبی برخوردار بودند و هم طراحی جالبی داشتند؛ به طوری که سری چهارم گوشیهای جی با نام G4 توانست در میان پرفروشترین گوشیهای سال ۲۰۱۵ قرار گیرد و سهم قابل توجهی از بازار موبایل را به خود اختصاص دهد. همچنین این کمپانی کرهای سال ۲۰۱۳ یک گوشی منحنی با نام G Flex معرفی کرد که در آن زمان بسیار خلاقانه و چشمگیر بود.
اما ال جی موبایل با وجود اینکه محصولات باکیفیتی عرضه میکرد، نتوانست در بازار با رقبایی مثل هواوی و سایر کمپانیهای چینی رقابت کند چرا که این شرکتها اقدام به عرضهی گوشیهای باکیفیت اما مقرونبهصرفه کردند که به این ترتیب بازار را از دست شرکتهایی مثل ال جی موبایل، موتورولا، سونی و اچتیسی گرفتند.
به این ترتیب بود که ال جی موبایل هر سال شاهد کاهش میزان سهمش در بازار گوشیهای هوشمند دنیا شد و ضرر و زیان این شرکت از میزان درآمد و سودش بیشتر شد.
با این حال بخش موبایل ال جی تا امسال هم تلاش کرد با عرضه گوشیهای پیشرفته و حتی نوآورانه مثل ال جی ولوت فعالیت خود را ادامه دهد.
بر این اساس بود که هفته پیش انتشار شایعات متعدد، حکایت از خروج ال جی از بازار موبایل دنیا داشت، اما این کمپانی شایعات را رد و اعلام کرد که ال جی به فعالیت خود در بازار موبایل ادامه میدهد. اما دوباره انتشار نامهای از سوی مدیرعامل این شرکت کرهای به شایعات قوت بخشید.
در این نامه مدیرعامل ال جی متذکر شده است که رقابت در بازار گوشیهای هوشمند بسیار زیاد شده است و این کمپانی باید بهترین تصمیم را بگیرد و تمام گزینهها را بررسی کند که شامل فروش این بخش، کوچک کردن آن یا خروج از بازار میشود.
از سوی دیگر به نظر میرسد که ال جی نیز علاقمند است تا بخش موبایل خود را در چند مرحله بفروشد. ظاهرا فروش کل بخش موبایل به صورت یکجا کار دشواری است.
بر این اساس خبرهایی منتشر شده حاکی از آنکه شرکت ویتنامی Vingroup برای خرید ال جی موبایل پیشنهاد داده است.
ظاهرا این شرکت ویتنامی درصدد خرید بخش موبایل ال جی در ایالات متحده است تا از این طریق در بازارهای جهانی حضوری فعال داشته باشد.
جالب است بدانید که این شرکت ویتنامی در صنایع مختلفی از جمله هتلداری، املاک و مستغلات، توزیع و پخش، خودرو، گوشیهای هوشمند و ساخت و ساز فعالیت میکند. در حال حاضر Vingroup طی قراردادی برای ال جی نیز موبایل تولید میکند و پس از اوپو و سامسونگ، سومین تولید کننده گوشیهای هوشمند بازار ویتنام محسوب میشود.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا ال جی موبایل به این کمپانی ویتنامی فروخته خواهد شد یا خیر، اما به نظر میرسد ال جی درصدد است تا گزینههای مختلف را بررسی کند و به بهترین پیشنهاد پاسخ بدهد.
عملکرد ال جی موبایل طی سالهای فعالیتش
همانطور که در بالا اشاره کردیم ال جی فعالیت خود را در ساخت موبایل از سال ۲۰۰۹ آغاز کرد و اگرچه موفقیتهایی هم در این صنعت به دست آورد، اما از سال ۲۰۱۵ سودده نبوده و این ضرر و زیان را با سود بخشهای دیگر مثل تولید السیدی و تلویزیون و لوازم خانگی جبران کرده است.
ال جی موبایل اگرچه در طول سالهای اخیر در زمینهی ساخت گوشیهای هوشمند نتوانسته سودی کسب کند و جایگاهی به دست آورد اما همواره تلاش کرده تا در این صنعت باقی بماند.
این کمپانی هر سال در همهی نمایشگاههای مطرح دنیا از CES تا MWC شرکت کرده و با عرضهی گوشیهای مختلف با طراحی و نوآوریهای متفاوت تلاش کرده تا سهمی از این بازار را به خود اختصاص دهد. اما قطعا در این بخش کمبودهایی داشته و آن هم شاید به این دلیل است که نتوانسته همانند سامسونگ، هواوی و سایر کمپانیها در بازاری که هر روز در حال تغییر و تحول است، این تغییر را بپذیرد و همرنگ سایرین شود.
آخرین تلاشهای این کمپانی کرهای ساخت گوشیهای ولوت و وینگ است که سال گذشته راهی بازار شدند، اما این گوشیهای پرچمدار به جای استفاده از جدیدترین پردازندههای کوالکام و مدیاتک، چیپستهای سال گذشته در آنها کار گذاشته شد؛ به این ترتیب به نظر میرسد ال جی موبایل روی طراحی و کاربردهای جدید گوشیها تمرکز کرده و امیدوار است با این استراتژی در سال ۲۰۲۱ به سوددهی برسد.
اما یکی دیگر از دلایلی که در عدم موفقیت ال جی در بازار موبایل دنیا موثر بوده، عدم به روزرسانی به موقع گوشیهایش است. ال جی موبایل در انتشار بهروزرسانیهای اصلی نرم افزار برای گوشیهای خود بسیار کند عمل کرده و پشتیبانی از گوشیهایش را به سرعت رها میکند و فقط به بهروزرسانیهای امنیتی گاه به گاه پایبند است.
واقعیاتی دربارهی ال جی
اگرچه بخش موبایل ال جی ممکن است به زودی منحل شده یا به شرکت دیگری واگذار شود اما دانستن واقعیاتی دربارهی این کمپانی خالی از لطف نیست.
جالب است بدانید که نخستین گوشی اندرویدی ال جی LG GW620 نام داشت که با نام LG Eve هم شناخته میشد.
بزرگترین گوشی ال جی G6 با نمایشگر ۵.۷ اینچی است که سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه شد.
نام اصلی این کمپانی کرهای Lucky GoldStar بود اما ال جی شعار “Life’s Good” را انتخاب کرد.
در واقع Lucky Goldstar یک نام آسیایی است، اما ال جی تصور کرد که شعار Life’s Good برای جهان بهتر به نظر میرسد بنابراین آنها این را شعار خود قرار دادند.
و جالب است بدانید تا قبل از اینکه نام اختصاری ال جی برای این کمپانی در نظر گرفته شود، برخی کالاهای خانگی را با نام لاکی به فروش میرساند و لوازم الکترونیکیاش را با نام Goldstar میفروخت؛ این در حالی است که امروز همهی این محصولات با نام LG به فروش میرسند.
جالب است بدانید که در شبکههای پیامرسان مثل اسنپچت، واتساپ، فیسبوک، توییتر و اینستاگرام، کاربران از کلمهای اختصاری LG به معنای “Little Girl” استفاده میکنند.
الجی و سامسونگ همیشه رقیب دیرینهای برای یکدیگر بودهاند، جالب است بدانید که این رقابت در کره جنوبی، محل زندگی این دو شرکت بسیار شدیدتر است؛ به طوری که این امر منجر به پروندههای قضایی مختلف از سرقت اسرار صنعتی گرفته تا جاسوسی و هر اتهامات دیگری را شامل میشود به طوریکه کارکنان دو شرکت از ملاقات با یکدیگر پرهیز میکنند.
اما شاید دانستن این موضوع که ال جی به عنوان یک شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی کار خود را آغاز کرد، برای کاربران جالب باشد. یکی از نقاط قوت ال جی این است که در صنعت شیمی بوده و این شرکت تولید کرمهای آرایشی را از سال ۹۱۴۷ آغاز کرد و یک سال بعد ال جی رسما یک شرکت لوازم آرایشی راه اندازی کرد.
یکی از حقایق جالب دربارهی ال جی موبایل این است که یکی از پرفروشترین گوشیهای این برند LG Chocolate بود. سال ۲۰۰۵، ال جی با گوشی شکلات وارد ایالات متحده شد که در آن زمان بسیار شناخته شده بود. الجی از این گوشی ۱۵ میلیون دستگاه فروخت؛ اگرچه این رقم در برابر فروش ۲۵۰ میلیون دستگاه نوکیا 1110 در همان زمان، قابل قیاس نبود، اما باز هم در میان پرفروشترین گوشیهای دنیا قرار گرفت.
گوشی شکلات دارای صفحه نمایش TFT، ۱۲۸ مگابایت حافظه داخلی، دوربین ۱.۳ مگاپیکسلی به همراه فلش LED، بلوتوث 1.2، USB و ناوبری با پشتیبانی از WAP 2.0 و xHTML بود. باتری این گوشی میتوانست تا ۶ ساعت برای مکالمه و ۲۰۰ ساعت درحالت آمادهباش شارژ نگه دارد.
اما آخرین حقیقت جالب دربارهی ال جی موبایل این است که این کمپانی نخستین شرکتی بود که گوشی هوشمندی با صفحه نمایش انعطاف پذیر به بازار عرضه کرد.
شاید امروز این امری عادی است و مدلهای پیشرفتهتر آن به بازار عرضه شده، اما در آن زمان ال جی اولین کمپانی بود که گوشی هوشمندی با صفحه نمایش انعطاف پذیر را به بازار عرضه کرد، حتی اگر موفقیت چندانی به دست نیاورد.
LG G Flex نقطه عطفی در تاریخ گوشیهای هوشمند است. البته امکان خم کردن دستگاه وجود نداشت، اما به شکلی ظریف خمیده بود و در ساخت آن از موادی استفاده شده بود که امکان خودترمیمی را داشت؛ یعنی در صورتی که روی بدنه گوشی خراشی ایجاد میشد میتوانست خودش را ترمیم کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید