به تازگی شرکت کوالکام از تراشه اسنپدراگون جدید خود یعنی Snapdragon 8 Gen 1 رونمایی کرده که در سال آینده پرچمداران گران قیمت اندرویدی از این چیپست بهره خواهند برد. در ادامه به بررسی تغییرات تراشه جدید این شرکت نسبت به نسلهای قبلی خواهیم پرداخت.
بر اساس اطلاعات و گزارشهای منتشر شده تراشه Snapdragon 8 Gen 1 از قدرت سخت افزاری بسیار زیادی بهره خواهد برد و همچنین اولین پردازنده ۴ نانومتری گوشی هوشمند محسوب خواهد شد. این موضوع کاملا طبیعی است که این پردازنده نسبت به تراشه Snapdragon 888 از ویژگیهای بیشتری پشتیبانی کند.
تعداد این تغییرات و ویژگیها بسیار زیاد است و برای اینکه کاربران سادهتر متوجه این تغییرات شوند، در ادامه ۶ مورد از این تغییرات کلیدی و مهم را مورد بررسی قرار خواهیم داد. همچنین در بعضی از بخشها به مقایسه قدرت سخت افزاری این تراشه جدید با پردازنده Snapdragon 888 خواهیم پرداخت، اما به دلیل اینکه در حال حاضر این چیپست برای آزمایش در دستگاههای زیادی وجود ندارد نمیتوان قدرت سخت افزاری دقیق آن را اندازه گیری کرد.
تفاوت تراشه جدید شرکت کوالکام با نسل قبلی
این تراشه به دلیل پشتیبانی از قدرت سخت افزاری بالا در سال آینده در گجتهایی همانند گلکسی S22، وان پلاس 10 و… قرار خواهد گرفت و قدرت سخت افزاری این دسته از گوشیهای هوشمند توسط این پردازنده تامین خواهد شد.
قابلیت دوربین همیشه فعال
بهتر است که در ابتدا به بررسی مهمترین و شاید جذابترین ویژگی جدید این تراشه بپردازیم که به دستگاه اجازه میدهد دوربین آن به صورت دائم فعال باشد. این موضوع بدان معنی است که تمام دوربینهای پنل پشتی و دوربین قرار گرفته در بالای صفحه نمایش همواره اجازه دارند که به صورت دائم تصویر برداری کنند.
همانطور که متوجه شدهاید این قابلیت شاید بتواند امنیت کاربران (فاش شدن تصاویر شخصی) را به خطر بیندازد، اما شرکت کوالکام اعلام کرده که این دوربینها در زمانهای عادی قادر به فیلم برداری و تصویر برداری نیستند. با توجه به این موضوع از این سنسورها برای انجام کارهای دیگری استفاده خواهد شد و میتوان گفت که جای نگرانی نیست.
این ویژگی میتواند به تولید کنندگان مختلف گوشیهای هوشمند مثل سامسونگ، شیائومی، وان پلاس و… کمک کند تا قابلیتهای مختلفی به دوربین اضافه کنند. کاربران قادر خواهند بود بدون اینکه دستگاه مورد نظر را لمس کنند از ویژگیهای جذاب دوربین بهره ببرند.
شرکت کوالکام در رابطه با این موضوع اعلام کرده است که قصد دارد قابلیتی به گوشیهای پشتیبانی کننده از این تراشه اضافه کند که افراد بتوانند بدون اینکه دستگاه خود را لمس کنند، قفل صفحه نمایش را باز کرده و به راحتی از گجت خود با استفاده از فرمانهای صوتی استفاده کنند.
در بالا به این موضوع اشاره کردیم که کوالکام ادعا کرده هیچ شخصی نمیتواند از طریق دوربین اطلاعات گوشی کاربران را سرقت کند، اما با این وجود همچنان طرفداران این کمپانی چندان به تراشه جدید تولید شده اطمینان ندارند. به همین دلیل باید صبر کنیم و ببینیم طرفداران چگونه با این تراشه کنار میآیند و آیا این ویژگی به قدری مطمئن است که جلوی سرقت اطلاعات کاربران را بگیرد؟
تغییرات فوقالعاده دوربین
علاوه بر قابلیت دوربین همیشه فعال تغییراتی نیز در بخش دوربین اعمال شده که این تغییرات به کاربران اجازه میدهد بتوانند راحتتر از دوربین استفاده کنند و تصاویر با کیفیتتری را به ثبت برسانند. اگر بخواهیم تعدادی از این تغییرات را مورد بررسی قرار دهیم میتوانیم به بهبود حالت تصویر برداری در نور کم (شب)، زاویه دید بهتر هنگام تصویر برداری در حالت فوق عریض، فناوری تشخیص چهره سریعتر، فیلم برداری با کیفیت 8K و پشتیبانی به صورت همزمان از فناوری HDR اشاره کرد.
لازم به ذکر است که تغییرات نام برده تنها بخشی از ویژگیهای جدید تراشه شرکت کوالکام بوده و تغییرات دیگری نیز وجود دارند، اما بهتر است در ابتدا به تغییرات مهم و اساسی بپردازیم. ویژگی دوربین همیشه فعال بیشتر از این بخش توانست توجه کاربران را به خود جلب کند و دلیل این موضوع این است که کاربران به این ویژگی اطمینان ندارند.
در حال حاضر گوشیهای پرچمدار سال جاری و حتی سال گذشته نیز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل اضافه شدن ویژگیهای جدید به گوشیهای پرچمدار سال آینده میتواند یک تحول بزرگ در دوربین گوشیهای هوشمند باشد.
حذف صداهای اضافی هنگام برقراری تماس
شرکت کوالکام در سال جاری ویژگی Voice Suite را ارتقا داد و توانست قابلیتهای جدیدی به این ویژگی اضافه کند. جالب است بدانید اکنون اگر با دستگاهی که به تراشه Snapdragon 8 Gen 1 مجهز شده باشد تماس تصویری برقرار کنید، به صورت خودکار این ویژگی فعال خواهد شد و برای مثال صداهای اضافی همانند آژیر یا صدای تایپ کردن را از بین میبرد.
این موضوع میتواند باعث شود افراد نیز بتوانند در محلهای شلوغ به راحتی تماس تصویری یا حتی صوتی برقرار کنند و تراشه جدید این کمپانی به صورت خودکار نویزها (صداهای اضافی) را از بین میبرد. چندی پیش این ویژگی به صورت آزمایشی در اختیار تعدادی از کاربران و تولید کنندگان گوشیهای هوشمند قرار گرفت.
بر اساس گزارشهای منتشر شده توسط افراد آزمایش کننده این ویژگی، عملکرد قابلیت جدید تراشه Snapdragon 8 Gen 1 فوقالعاده بوده و کاربران قادر خواهند بود از این ویژگی جذاب استفاده کنند. اگر این ویژگی عملکردی مشابه زمان تست شدن نسخه آزمایشی داشته باشد میتواند به یک دلیل مهم تبدیل شود که کاربران به خرید گجتهای مجهز شده به تراشه جدید کوالکام روی بیاورند.
رسیدن به سرعت اینترنت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه
این ویژگی جدید میتواند برای تمام افراد مناسب نباشد؛ زیرا کاربران بسته به محل قرار گرفتن خود در کشورهای مختلف میتوانند از سرعت اینترنت مشخصی برخوردار باشند. اگر کاربران از شبکه ارتباطی 5G با سرعت مناسب برخوردار باشند به لطف این ویژگی جدید شما قادر خواهید بود به سرعت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه فایل دانلود کنید.
نسل قبلی این تراشه یعنی Snapdragon 888 به سرعت دانلود ۷.۵ گیگابایت بر ثانیه رسیده و کوالکام طوری این تراشه را طراحی کرده است که سرعت آن به بیش از ۷.۵ گیگابایت بر ثانیه نرسد و به نوعی میتوان گفت که این پردازنده محدود است.
اضافه شدن ویژگی Bokeh هنگام فیلم برداری
ویژگی Bokeh به حالتی گفته میشود که کل پس زمینه تار شود و تنها سوژهای که کاربران آن را انتخاب کردهاند دارای تصویر واضحی است. این ویژگی در گوشیهای اندرویدی در اختیار کاربران قرار داشته، اما افراد تنها میتوانند در حالت تصویر برداری از این قابلیت استفاده کنند.
سری گوشیهای iPhone 13 که در حال حاضر پرچمداران این کمپانی محسوب میشوند از این ویژگی پشتیبانی میکنند و کاربران قادر خواهند بود موقع فیلم برداری از ویژگی Bokeh استفاده کنند. در حال حاضر این ویژگی به لطف تراشه جدید شرکت کوالکام به گوشیهای اندرویدی خواهد آمد و کاربران میتوانند از این ویژگی جذاب استفاده کنند.
ناگفته نماند که هنوز مشخص نیست چه دستگاههایی از این ویژگی پشتیبانی خواهند کرد، اما انتظار میرود کمپانیهای محبوب سازنده گوشیهای اندرویدی همانند شیائومی، سامسونگ، گوگل و… از این فناوری بهره ببرند.
افزایش قدرت سخت افزاری
این موضوع کاملا بدیهی است که قدرت سخت افزاری این تراشه نسبت به نسل قبلی افزایش پیدا کرده و همچنین برنامهها، بازیها و… سریعتر در دستگاههای مجهز شده به این پردازنده اجرا خواهند شد. بر اساس ادعاهای این کمپانی تراشه Snapdragon 8 Gen 1 نسبت به نسل قبلی حدود ۲۰ درصد سریعتر شده و همچنین ۳۰ درصد مصرف انرژی آن کاهش پیدا کرده است.
علاوه بر این موضوع پردازنده گرافیکی یعنی Adreno نیز حدود ۳۰ درصد سریعتر شده و این موضوع بدان معنی است که بازیها سریعتر اجرا میشوند و همچنین از کیفیت بهتری برخوردار خواهند بود. این تراشه در گجتهای بسیار محدودی مورد استفاده قرار گرفته و بهتر است زمانی به سراغ تست سرعت و قدرت این پردازنده بپردازیم که در یک گوشی هوشمند پرچمدار همانند Galaxy S22 قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت حداکثر قدرت پردازنده را میتوان اندازه گیری کرد.
در حال حاضر Motorola Edge X30 اولین گوشی هوشمند مجهز به پردازنده Snapdragon 8 Gen 1 است. کاربران و افرادی که توانستهاند از این گوشی استفاده کنند، گزارش دادهاند که این گجت بیش از حد داغ میکند و افزایش دما از بخش پردازنده این گجت است.
متاسفانه مشخص نیست که این مشکل به دلیل اشتباه در طراحی گوشی شرکت موتورولا به وجود آمده یا اینکه پردازنده جدید شرکت کوالکام دارای مشکل خاصی است. اما اکثر افراد بر این باورند که عجله موتورولا در استفاده از این پردازنده باعث به وجود آمدن چنین مشکلی شده است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید