نقد و بررسی بازی FIFA 21

نقد و بررسی بازی FIFA 21

وقتی که تکرار معنا پیدا می‌کند

1%
  • 0/10
نقد و بررسی بازی FIFA 21 ۲ ۲۶ مهر ۱۳۹۹ بررسی بازی کپی لینک

شاید بازی FIFA 21 مهم‌ترین بازی سال برای خیلی از بازیکنان از جمله خود من باشد، اما EA کاری کرد که خیلی سریع‌تر از آن چه که انتظارش را داشتم، منتظر نسخه‌ی جدید این بازی بمانم!

سال گذشته که بازی فیفا 20 منتشر شد، تغییرات قابل توجهی در بازی وجود داشت که باعث می‌شد نوعی سردرگرمی در من به وجود بیاید. این که آیا این تغییرات را دوست دارم یا ترجیح می‌دهم همان چیزی که در فیفا 19 تجربه کردم را یکبار دیگر تکرار کنم. با این حال، به لطف تغییرات چشمگیر در سیستم دفاع و دریبل زدن، این امکان وجود داشت که باور کنم با یک فیفای جدید روبرو هستم. هر چند خیلی از این تغییرات دقیقا به نقطه‌ی ضعف و پاشنه‌ی آشیل این بازی تبدیل شده بود، اما نمی‌توان منکر این مسئله شد که جسارت الکترونیک آرتز برای ایجاد تغییرات در برخی عناصر و مکانیزم‌ها، جای تحسین داشت.

با تمام خوبی‌ها و بدی‌ها، و با تمام آزار و اذیت‌های لوت باکس در بازی FIFA 20، به‌روزرسانی‌های زیادی از سوی الکترونیک آرتز برای این بازی منتشر شد که تحول چندانی در بازی ایجاد نمی‌کرد. با این حال، مادام به این فکر می‌کردم که اگر تمام تغییرات فیفا 20 در بازی FIFA 21 اصلاح شوند، آن وقت چه اتفاقی می‌افتد؟ به نظر من، در چنین شرایطی می‌توانستیم بالاخره با یک فیفای بالغ(!) و تقریبا بی‌نقص طرف باشیم؛ فیفایی که می‌توانست به مهم‌ترین سرگرمی من در سال آینده تبدیل شود.

با فکر به این آمال و آرزوها، بالاخره پاییز از راه رسید تا بتوانم نسخه‌ی جدید محبوب‌ترین شبیه‌ساز فوتبال یعنی فیفا 21 را تجربه کنم. اما آیا این بازی دقیقا همان چیزی بود که آرزویش را داشتم؟ در نقد و بررسی بازی FIFA 21 قصد دارم تا با بررسی مهم‌ترین بخش‌های این بازی، به این سوال پاسخ دهم.

زمانی که تایید شد کیلیان امباپه، ستاره‌ی ۲۱ ساله‌ی پاریسن ژرمن و تیم ملی فرانسه تصویر روی کاور بازی فیفا 21 خواهد بود، احساس کردم که یک قدم به انتظاراتم از سری فیفا نزدیک‌تر شدم. احساس می‌کردم که حضور یک ستاره‌ی جوان و نوظهور می‌تواند تعبیری از تغییرات و پوست‌اندازی این بازی باشد. هر چند کاور بازی طراحی خیلی ساده و مبتدیانه‌ای دارد، اما بی‌توجه به تمام این مسائل به سراغ اولین مسابقه در FIFA 21 رفتم.

در همان ثانیه‌های آغازین، تمام آرزوهایم نقش برآب شد! اگر چشم بسته من را به پای بازی می‌نشاندند، قطعا نمی‌توانستم تشخیص دهم که آیا پای فیفا 20 نشسته‌ام یا فیفا 21.

ویترین ضعف‌ها و کمبودهای بازی FIFA 21 دقیقا از همان نقطه و لحظه‌ی شروع بازی کلید خورد. متاسفانه هسته‌ی گیم‌پلی و فیزیک بازیکنان و همچنین توپ، تغییر محسوسی نسبت به نسخه‌ی قبلی ندارند. هر چند این نمی‌تواند تمام بازی باشد اما طبیعتا بیشتر از هر چیز دیگری، همین موارد در طول بازی لمس می‌شوند و انتظار می‌رود که تغییرات اندکی در بازی وجود داشته باشد.

بازی FIFA 21
متاسفانه هنوز هم معضل باز شدن روزنه در خطوط دفاعی وجود دارد؛ بسیاری از ضعف‌های مربوط به هوش مصنوعی، به قوت خود باقی مانده‌اند

با این حال الکترونیک آرتز ترجیح داده است که تغییراتش را به مکانیک‌های ریز و درشت بازی معطوف کند. برای مثال اگر چند دقیقه بازی را تجربه کنید، قطعا متوجه خواهید شد که بسیاری از انیمیشن‌ها بهبود پیدا کرده است. دقیقا یکی از مهم‌ترین اصلاحات و ارتقاهای بازی فیفا 21 همین مورد به شمار می‌رود که در ادامه باعث می‌شود تا به دیگر تغییرات و ارتقاها در این اثر، امیدوار شوید.

دقیقا در مقابل مهم‌ترین تغییر فیفا 20 که تحول جالب توجه در مکانیک‌های تدافعی بود، در بازی FIFA 21 به وضوح مشخص است که تیم توسعه‌دهنده سعی کرده تا روی تریک‌های هجومی و سیستم دریبلینگ کار کند. باید اعتراف کرد که تغییرات مثبتی در این بخش از مکانیک‌های بازی شکل گرفته که باعث می‌شود تنوع خوبی در روند بازی احساس کنید. این تنوع، هم نسبت به بازی FIFA 20 قابل لمس است و هم در طول بازی فیفا 21 می‌توانید از آن استفاده کنید و تا شکل متفاوتی از استراتژی و اسکیل‌ها را به نمایش بگذارید.

هسته‌ی گیم‌پلی و فیزیک بازیکنان و همچنین توپ، تغییر محسوسی نسبت به نسخه‌ی قبلی ندارند.

از مهم‌ترین دریبل‌های جدید می‌توان به سیستم آجایل دریبلینگ اشاره کرد. این نوع دریبل با الهام از بازیکنان تند و تیز و ریزنقش در بازی طراحی شده که به شما کمک می‌کند تا در کسری از ثانیه با تغییر مسیر حرکت توپ و بازیکن، مدافع پیش روی خود را جا بگذارید. با این حال، عدم پیشرفت مکانیزم‌های دفاعی در برابر چنین مهارت‌هایی، باعث می‌شود تا یکی دیگر از نقطه ضعف‌های بازی به چشم بیاید.

متاسفانه هنوز برای مهار بسیاری از دریبل‌ها یا بازیکنان ستاره‌ای که از سرعت و تکنیک زیادی برخوردار هستند، راهکاری وجود ندارد و تنها نتیجه‌ای که عاید شما می‌شود، این است که مغلوب این دسته از بازیکنان شوید. چنین چیزی به صراحت در تضاد با اتفاقات دنیای واقعی فوتبال است و بارها و بارها دیده شده که بزرگ‌ترین بازیکنان دنیا هم از پس برخی مدافعان برنمی‌آیند؛ به رغم این که از سخت‌ترین و سریع‌ترین دریبل‌ها و تکنیک‌ها برای جا گذاشتن مدافع پیش روی خود استفاده می‌کنند.

از طرفی دیگر، بیشتر انیمیشن‌ها و تمام مکانیک‌هایی که برای دفاع وجود دارد، تا حد بسیار زیادی به مکانیزم‌های بازی فیفا 20 شباهت دارند و به نظر می‌رسد که تغییر خاصی در این بخش از بازی به وجود نیامده است. با این حال انتظار می‌رود که با چند به‌روزرسانی الکترونیک آرتز بتواند تغییرات مثبتی را در این بخش به وجود بیاورد. مطمئنا چنین چیزی، برای یک نسخه‌ی جدید از سری بازی فیفا که آی‌پی‌ای سالانه به حساب می‌آید، قابل قبول نیست.

با این حال، پیشرفت بازی در بخش‌های هجومی صرفا به دریبل‌هایی مانند آجایل دریبلینگ محدود نمی‌شود. علاوه بر این که قابلیت‌ها و مهارت‌های بسیار زیادی به بازی FIFA 21 اضافه شده، تغییراتی هم در هوش مصنوعی در هنگام حملات ایجاد شده که باعث می‌شود بتوانید حمله‌هایی جذاب‌تر و واقع‌گرایانه‌تر داشته باشید.

به طور کلی می‌توان گفت که هوش مصنوعی در بازی بهبودهایی داشته اما آنقدری نیست که از نسخه‌ی جدید فیفا انتظار داشته‌ایم. به عبارتی دیگر می‌توان گفت شاید تمام بهبودهای هوش مصنوعی در حدی است که می‌شد با اعمال یک به‌روزرسانی روی فیفا ۲۰ برطرف شود. برای مثال بسیاری از پاس‌ها و حتی سانترها دقیقا به مقصد و به سمت بازیکنی که مد نظر شما است فرود می‌آید و فیفای جدید در این مورد پیشرفت چشمگیری داشته است. همچنین اگر با بازیکنی که توانایی پاس بالایی دارد قصد انداختن پاس‌های طولی بلند یا کوتاه کنید، به احتمال زیاد مدافع حریف از توپ جا می‌ماند؛ شاید نتیجه همان چیزی که شما دلتان بخواهد، باشد، اما چنین چیزی قطعا تطبیق چندانی با فوتبال واقعی ندارد. به عبارتی دیگر می‌توان گفت که هنوز هوش مصنوعی ایرادات بازی FIFA 20 را با خود حمل می‌کند.

یکی دیگر از مثال‌هایی که در مورد ضعف‌های هوش مصنوعی می‌توان به بازی فیفا 21 وارد کرد، این است که اگر تیم شما چند گل از تیم حریف عقب بیافتد، به قدری عملکرد بازیکنانتان تضعیف می‌شود که امکان کامبک به شکل چشمگیری پایین می‌آید. متاسفانه این موضوع یکی دیگر از ضعف‌هایی است که در فیفای جدید هم، همچنان شاهد تکرار آن هستیم.

همان طور که پیش از این هم اشاره شد، به مانند هسته‌ی اصلی گیم‌پلی بازی، تغییری هم در فیزیک بازیکنان و توپ حس نمی‌شود. از طرفی دیگر شاید جالب باشد که بدانید هیچ پیشرفت گرافیکی خاصی در بازی FIFA 21 نسبت به نسخه‌ی قبلی وجود ندارد و چنین چیزی به شدت تعجب‌برانگیز است. به نظر من حق مسلم هر گیمری است که با پرداخت مجدد ۶۰ دلار انتظار این را داشته باشد که گرافیک بازی پیشرفت محسوسی نسبت به نسخه‌ی قبلی پیدا کرده باشد. با این حال، عجیب‌تر از هر چیزی این است که بارها و بارها در صحنه‌های مختلف شاهد افت فریم بودم. افت نرخ فریم هم در کنسول پلی‌استیشن 4 و هم در PS4 Pro متاسفانه وجود داشت و انتظار می‌رود که خیلی سریع شرکت الکترونیک آرتز با انتشار چند به‌روزرسانی چنین نقصی را برطرف کند؛ نقصی که برای این برهه‌ی زمانی از کنسول‌های نسل هشتم، آن هم با سطح گرافیکی که بازی فیفا 21 دارد به هیچ وجه قابل قبول نیست.

هر چند که تغییرات در گیم‌پلی بازی زیاد اما همگی جزئی هستند، اما در بخش کریر مود شاهد تغییرات چشمگیری هستیم که روی هم رفته می‌تواند تجربه‌ی این بخش را لذت‌بخش‌تر از نسخه‌ی قبل کند. اگر به خاطر داشته باشید در نسخه‌ی قبلی مصاحبه و شخصی‌سازی گسترده‌ی منیجر به بازی اضافه شد که همگی تغییرات تحسین برانگیزی بودند.

تغییراتی هم در هوش مصنوعی در هنگام حملات ایجاد شده که باعث می‌شود بتوانید حمله‌هایی جذاب‌تر و واقع‌گرایانه‌تر داشته باشید.

این بار اما در بازی FIFA 21 علاوه بر بهبود و ارتقای همین تغییرات، شاهد تغییراتی در روند کریر مود هستیم. این تغییرات بیشتر از هر چیزی در سیستم بخش شبیه‌ساز مسابقات کاربرد دارد. شما می‌توانید از طریق Simulate Match نظاره‌گر بازی باشید و در هر لحظه و هر دقیقه‌ای که بخواهید، تعویض، تغییر تاکتیک و هر تحولی که می‌خواهید را در تیم خود پیاده کنید؛ دقیقا مانند یک مربی در دنیای واقعی فوتبال و از آن پس، هوش مصنوعی مسئولیت کنترل تیم شما و پیاده‌سازی دستورات و تاکتیک‌هایتان را برعهده می‌گیرد. این فرآیند علاوه بر این که می‌تواند بالانس بهتری نسبت به مدت زمان بخش Career Mode در بازی فیفا 21 ببخشید، تنوع مثبتی را در بازی به وجود آورده و این اثر را یک گام دیگر به فوتبال واقعی نزدیک‌‌تر کرده است.

از دیگر تغییرات بخش کریر مود می‌توان به سیستم تمرین و پیشرفت بازیکنان اشاره کرد. اگر به خاطر داشته باشید در نسخه‌های قبلی فیفا در بهترین حالت مجاز به تمرین دادن تنها پنج بازیکن بودید که حالا این مقدار در بازی FIFA 21 پیشرفت چشمگیری داشته است. خوشبختانه این بار دقیقا به مانند دنیای واقعی، این امکان در اختیار شما قرار گرفته تا بتوانید به صورت همزمان تمام بازیکنانتان را تمرین دهید. از طرفی دیگر اما پیشرفت بازیکنان کندتر شده مگر در شرایط خاص که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

مهم‌ترین فاکتور پیشرفت، همان طور که انتظارش را دارید، سن بازیکن و پتانسیل او است. طبیعتا هر چه سن بازیکن کمتر و پتانسیل او بیشتر باشد، سرعت و میزان پیشرفت او هم سریع‌تر خواهد بود. در کنار این موضوع، مانند فیفا 20 صحبت‌های شما با بازیکنان می‌تواند روی روحیه‌ی آن‌ها تاثیر بگذارد. دیگر موردی که روی روحیه‌ی بازیکنان تاثیر می‌گذارد، تعداد بازی‌هایی است که شما در آن‌ها به بازیکن میدان می‌دهید. این بار در بازی فیفا 21 هر چه به بازیکن در پست مورد علاقه‌ی او بازی بدهید، سرعت پیشرفتش در تمرینات بیشتر خواهد شد و این فرآیند ممکن است تا نزدیکی سن ۳۰ سالگی هم ادامه داشته باشد.

متاسفانه در نسخه‌های قبلی فیفا بیشتر بازیکنان از سن ۳۰ سالگی شروع به افت می‌کردند اما در فیفای جدید اگر خوب مدیریت کنید، می‌توانید تا ۳۳ سالگی افتی در این دسته از بازیکنان نداشته باشید.

هر چند که تمام تغییرات در جهت پیشرفت و رشد بخش کریر مود بازی FIFA 21 بوده، اما باید اعتراف کرد که رابط کاربری در بخش تمرینات، بیش از حد پیچیده شده و ممکن است چند ساعتی طول بکشد تا یاد بگیرید که دقیقا باید چه کاری انجام دهید.

نقد و بررسی بازی فیفا 21
قضاوت طراحی چهره و نورپردازی با خوتان

روی هم رفته می‌توان گفت که بخش کریر مود پیشرفت خوبی داشته و توانسته بسیاری از باگ‌ها و نواقص خود را برطرف کند اما در طرف مقابل، محبوب‌ترین بخش بازی فیفا 21 یعنی آلمتیمیت مود، هنوز حالتی Pay to Win و مملو از لوت‌باکس‌های اعصاب خوردکن است. هنوز گرایند بالایی در این بخش احساس می‌شود و خبری از دست و دلبازی الکترونیک آرتز نیست اما با این حال، می‌توان گفت که حذف نسبی فیتنس بازیکنان، کمی کار را برای داشتن تجربه‌ای بهتر در این بخش، آسان‌تر کرده است.

گسترده‌تر شدن بخش شخصی‌سازی در Ultimate Mode، یکی دیگر از بهبودهای فیفا 21 به شمار می‌رود. هر چند که هیچ یک از این تغییرات نمی‌توانند انقلابی در این بخش به پا کنند و هنوز می‌توان لوت باکس‌ها ناعادلانه و آزاردهنده توصیف کرد؛ تنها چیزی که باعث می‌شود تا آلتیمیت مود، حالت دلخواه بسیاری از فیفابازها نباشد! با تمام این اوصاف، آلتیمیت مد همچنان مهم‌ترین و قوی‌ترین اهرم فشار سری فیفا برای آن است که بازیکنان را مجاب به خرید این بازی کند؛ به عبارتی می‌توان گفت که اگر دوستدار این بخش هستید، تجربه‌ی فیفا 21 ارزش این را دارد که یک سال دیگر هم چشمتان را روی تمام نقطه ضعف‌های این حالت ببندید و از تجربه‌ی آن لذت ببرید.

فیفا 21 تنها کاری که انجام می‌دهد این است که بسیاری از ضعف‌های فیفا 20 را برطرف می‌کند و با تغییراتی کاملا جزئی، پیشرفت خود را رقم می‌زند.

در بخش ولتا اما صرفا به‌روز شده است! شاید تنها تغییر چشمگیر امکان تجربه‌ی این بخش با سه نفر دیگر به صورت آنلاین باشد اما در سایر قسمت‌های Volta Mode نمی‌تواند پیشرفت خاصی را لمس کنید. اضافه شدن چند اسکیل و انیمیشن‌های منحصر به فرد و همچنین گسترده‌تر شدن شخصی‌سازی چه در مورد کاراکترها و چه در مورد زمین‌های مسابقه، از دیگر بهبودهای ولتا مد به شمار می‌آیند. همان طور که اشاره شد، بهترین جمله در وصف حالت ولتا همین است که این بخش صرفا آپدیت شده و خبری از ارتقا نیست.

بازی FIFA 21 تعریف متفاوتی از یک فیفای جدید داشته است. الکترونیک آرتز سعی کرده تا از فرمول متفاوتی در قبال این نسخه از فیفا پیروی کند بلکه بتواند با کمترین ریسک ممکن، موفقیت پرفروش‌ترین آی‌پی خود را رقم بزند. فیفا 21 تنها کاری که انجام می‌دهد این است که بسیاری از ضعف‌های فیفا 20 را برطرف کند و با تغییراتی کاملا جزئی، پیشرفت خود را رقم بزند. این در حالی است که در مقام آخرین فیفا در نسل هشتم کنسول‌ها، انتظار می‌رفت شاهد تغییرات بیشتری در هوش مصنوعی، فیزیک، گرافیک و حالت‌های بازی باشیم اما هیچ یک از آن‌ها، پیشرفت خاصی نداشتند و اگر چشم بسته کسی را پای بازی FIFA 21 بنشانید، احتمالا خیلی سخت بتواند این بازی را از فیفا 20 تشخیص دهد.


6.5 قابل قبول
همچنان خبری از یک انقلاب در سری فیفا نیست. بازی FIFA 21 تمام سعی خود را به کار گرفته تا بتواند با ایجاد تغییرات جزئی و به‌روزرسانی و ارتقای اندک برخی مکانیزم‌ها و عناصر موجود در فیفا ۲۰، بتواند یک بازی کاملا باشد؛ در حالی که همچنان ایرادات وارد به فیزیک، گرافیک و هسته‌ی اصلی گیم‌پلی به قوت خود باقی مانده‌اند.
  • تغییرات حالت کریر
  • بهبود سرعت عمل بازیکنان
  • اضافه شدن مدل‌های مختلفی از دریبل‌ها و انیمیشن‌های واقع‌گرایانه‌تر این بخش
  • تغییرات مربوط به فیتنس بازیکنان در حالت آلتیمیتت
  • و همچنان لوت‌باکس!
  • افت فریم
  • عدم پیشرفت فیزیک و گرافیک نسبت به نسخه‌ی قبل
  • از دست دادن لایسنس‌ها ادامه دارد

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments