بازی Doom Eternal، آخرین پرچم دار کمپانی بتزدا سافتورکز (Bethesda Softworks) بار دیگر با گیمپلیای خشن و خون آلود ما را همراهی خواهد کرد.
فرانچایز Doom، اولین بار در سال 1993 برای سیستم عامل DOS، توسط تیم اید سافتویر (id Software) ساخته و عرضه شد و لقب پدر شوتر اول شخص را از آن خود کرد. برخلاف دیگر بازیهای رایج زمان خود، این عنوان دو ویژگی جدید داشت؛ یکی استفاده از دوربین اول شخص و دیگری تنوع فوقالعاده در طول بازی، که همین باعث شد تا نام Doom جهانی شود. در سال 2016 شرکت اید سافتویر، نسخهای جدید از Doom را با بهروزترین سخت افزارهای موجود، ریبوت کرد. این بازی اکنون با نام Doom 2016 شناخته میشود که توانست در همان سال عنوان بهترین بازی اکشن را بدست آورد. حال کمپانی بتزدا سافتورکز با بازی Doom Eternal بازگشته است تا تعریف دیگری از شوتر سریع و خشن را ارائه دهد.
از مهمترین ویژگیهای Doom 2016 پایبندی به نسخه اصلی این مجموعه بود. اید سافتویر به خوبی نشان داد که میتوان بدون دست کاری به عصارهی اصلی یک بازی آن را دوباره خلق کرد؛ هرچند که تفاوت بین اولین Doom با نسخه سال 2016 بسیار زیاد بود ولی هسته اصلی گیمپلی تغییر چندانی نکرده. بازی Doom Eternal نیز با وفادار بودن به سری اصلی، خصوصیات جدیدی به گیمپلی افزوده که میتواند مدتها گیمرها را سرگرم کند.
در حال حاضر کمتر بازی موفقی وجود دارد که از فرمول اکشن سریع بدون توقف استفاده میکند. بسیاری بر این باور بودند که این سبک بازیها به طور کامل از بین رفته و با انتشار عناوین ناموفقی مانند Duke Nukem Forever و Painkiller: Hell and Damnation، این نظریه را به اثبات رساند و باعث شد تا سازندگان از ساخت عناوینی که فقط روی حمله و کشتن تمرکز دارند، صرفه نظر کنند ولی بازی Doom 2016 به تنهایی توانست خیلی از این نظریهها را رد کند. Doom Eternal دنبالهای برای بازی قبلی خود است بنابراین انتظار میرود برخی از المانهای Doom 2016 در این بازی، ثابت بماند یا ارتقا یابد.
روند پیش روی گیمر در طول بازی Doom Eternal با المانهای پلتفرمینگ نیز همراه خواهد بود.
Doom Eternal تغییرات بسیار زیادی در محیط مبارزات و روند پیشروی گیمر، نسبت به نسخهی قبلی خود دارد. میلههایی در نظر گرفته شده که بازیکن با گرفتن آنها میتواند تاب خورده و به مکان دیگری تغییر جهت دهد. در بازی، دیوارهای خاصی طراحی شده که میتوان آنها را گرفت و بالا رفت. مانند عنوان Quake و Doom کلاسیک، در بسیاری از مکانها اسیدهایی وجود دارد که باید ابتدا لباس مخصوصی را پیدا کرده و سپس با خیال راحت از این مکانها عبور شود. مکانیکهای جدید، عنوان Doom را به مرحلهی دیگری از تکامل در گیمپلی هدایت میکند. با طراحیهای انجام شده از سوی تیم سازنده، بازی حالت پلتفرم سه بعدی به خود خواهد گرفت ولی باید دید که سهم این بخش از بازی چقدر خواهد بود؛ توسعه دهندگان برای اطمینان یافتن بازیکنان، نوید یک بازی سریعتر و جذابتر را نسبت به نسخه قبلی دادهاند. وجود مکانیکهای جدید، این امکان را به سازندگان خواهد داد تا بتوانند مکانهای بزرگتری برای درگیریها ساخته و بازیکنان احساس آزادی عمل بیشتری در انجام حرکات مختلف داشته باشد. با توجه به تریلرهای منتشر شده، حالت پلتفرمینگ بیشتر برای پیشروی بازیکنان در طول بازی خواهد بود و کمتر در میدانهای درگیری دیده میشود.
لباس شخصیت اصلی، دارای یک سری آپدیتها در ظاهر و گیمپلی است. در اولین برخورد با لباس جدید، شاهد اضافه شدن تیغهای در دست شخصیت اصلی به نام Arm Blade هستیم. این تیغه بیشتر برای انجام حرکات Glory Kill طراحی شده است و مانند قسمت قبل، در صورت کم بودن سلامتی شما، به میزان مشخصی Heal میبخشد.
مکانیک استفاده از نارنجکها تغییر پیدا کرده، در لباس جدید سلاحی روی شانههای کاراکتر اصلی متصل است که توانایی شعله افکن و پرتاب نارنجک را دارد. در صورت استفاده از این سلاح، روند تیراندازی شما متوقف نمیشود حتی در زمانهایی مانند تغییر دادن حالت اسلحه، این مکانیک قابل استفاده خواهد بود. Double Jump نیز در این قسمت حضور دارد و نسبت به نسخه قبلی نرمتر شده و بازیکن فرصت بیشتری در هوا برای مانور دارد. ترکیب میله با Double Jump باعث میشود موقعیت کاراکتر اصلی در درگیریها تغییر چشم گیری کند. Dash (جابهجایی سریع به طرفین) قابلیت جدیدی است که به تازگی اضافه شده و دوبار شارژ میشود که در دو دموی منتشر شده از Cooldown (زمان مورد نیاز برای شارژ دوباره) بسیار کمی بهره میبرد، Dash در هوا هم قابل استفاده خواهد بود.
در قسمت قبلی توانایی Melee (زدن ضربان از نزدیک) وجود داشت که زیاد در بازی مورد استفاده قرار نمیگرفت. حال در قسمت جدید به جای استفاده از سلاحها برای ضربه زدن، مشت جایگزین آن شده است. توانایی جدیدی به نام Blood Punch در بازی وجود دارد که بازیکن با هر بار Glory Kill کردن حریف، شارژ میشود. با زدن اولین دشمن با مشت، این توانایی به صورت خودکار استفاده میشود و ضربه قویتری نسب به مشت معمولی به دشمن وارد میکند. نه تنها دشمن مورد نظر، بلکه محدودهای مشخصی هم شامل آسیب وارد شده میشود. افکت صدایی که در روند گرفتن و استفاده کردن Blood Punch به کار رفته، میتواند در طول یک مبارزه، آزار دهنده بشود. برای تولید صدای این حرکت از نوایی مشابه شیبور استفاده شده و اگر چندین بار گیمپلی Doom را مشاهده کنید، صدای شیپور ممکن است، آزار دهنده شود.
مکانیک سلاحها به شکل قبل است ولی طراحی بصری و حالتهای اضافه برخی از آنها تغییر کرده است.
تعداد سلاحهای بازی Doom Eternal مانند قسمت قبلی 8 عدد است. مکانیکهای شوتر این سلاحها، تغییر چندانی نکرده ولی حالتهای اضافه شوندهی سلاحها بازسازی شدهاند. به عنوان مثال، سلاح Super Shotgun (دولول معروف سری Doom) که در نسخه قبل هیچگونه حالتی نداشت، در این قسمت دارای ویژگی به نام Meat Hook است. با این توانایی میتوانید دشمن را از راه دور گرفته و اتوماتیک به سمت او پرواز کنید و در بهترین حالت ممکن، مغز او را با Super Shotgun دوست داشتنی، متلاشی کنید. از دیگر سلاحهایی که همه را هیجان زده کرده، بازگشت Plasma Rifle کلاسیک به این مجموعه است. ترسناکترین سلاحهای بازی یعنی ارّه برقی و BFG نیز در این بازی دیده میشود. در کنار این دو، کاراکتر اصلی ما، شمشیری شیطانی به نام The Crucible را با خود حمل میکند. این شمشیر را که تنها در Doom 2016 دیده بودیم، اکنون تبدیل به عنوان یک سلاح قابل بازی خواهد بود. اطلاعات بیشتری در خصوص این شمشیر وجود ندارد.
اگر به یاد داشته باشید، در صورت استفاده از ارّه برقی، نه تنها شیاطین را به زیباترین شکل ممکن ارّه میکردید، بلکه میزان زیادی تیر نیز بدست میآمد. در کنار این مکانیک، ویژگی مشابهای در بازی Doom Eternal اضافه شده است، حال با استفاده از شعله افکن، باعث سوختن حریف شده و اگر به این دشمنان – در حال سوختن – آسیب بزنید، به شما Armor داده میشود.
شکل ظاهری بیشتر این شیطانها، مانند Mancubus و lmp به سری اصلی این مجموعه بازگشته و مکانیک اکثر این دشمنان مانند عنوان Doom 2016 است. همینطور برخی از شیاطین از قسمت کلاسیک، مانند Zombieman یا Arachnotron به بازی اضافه شدهاند اما در این بین دشمنان جدیدی نیز دیده میشوند که از جالبترین آنها میتوان به Marauder اشاره کرد. او شباهتهای زیادی به کاراکتر اصلی این بازی دارد یا Doomhunter که شکل ظاهری بسیار مخوفی دارد. تیم اید سافتویر سیستمی را به نام Destructible Demons در بازی به وجود آورده است. این سیستم در واقع برای تیکه و پاره کردن شیطانها طراحی شده و با هر بار شلیک قوی به دشمن، باعث میشود تا قسمتی از بدن او کنده شود. این سیستم گرافیکی جدید، حس تیراندازی را واقعی و لذت بخشتر میکند.
هر چند که روایت بازی Doom، جزء موارد کم اهمیت بازی محسوب میشود ولی در نوع خود جالب بوده زیرا داستان دنیای Doom با جهان Wolfenstein گره خورده است. برای کسانی که نمیدانند، کمپانی بتزدا سافتورکز تایید کرده که شخصیت Doom Slayer در واقع از نوادههای خانوادهی William J. Blazkowicz از سری Wolfenstein در آیندهای دور است و شاید این، دلیلی بر خشونت بینهایت چنین شخصیت باشد. در مراسم E3 تریلری از داستان بازی به نمایش گذاشته شد که محیطهای متنوع بسیار زیادی را نشان میداد. سوالهای زیادی در ذهن علاقهمندان به وجود آمد: آیا بهشت نیز در بازی حضور دارد؟! و در صورت تایید، آیا بهشتیان نیز دشمن ما در بازی هستند؟! شخصیت Doom Slayer واقعا کیست و هدف او چیست؟ جواب دادن به این سوالات تا زمان انتشار بازی، تنها در حد یک نظریه است و سازندگان نیز تایید کردند آنها فقط یک بازی Doom خلق نکردهاند، بلکه جهانی از Doom ساختهاند. پس با توجه به چنین ادعایی، به مکانهای مختلف از کهشکان خواهیم رفت؛ از زمین تا بهشت یا جهنم نیز میتواند جزئی از بازی شود. شاید یکی از جالبترین برخوردها برای شناخت کاراکتر اصلی، صحنهای بود که در Phobos رخ داد که تمام کارمندان آنجا از دیدن Doom Slayer شدیدا ترسیده و دستپاچه شده بودند.
اطلاعات زیادی از بخش چند نفره Doom جدید در دسترس نیست. بخش کلاسیک Deathmatch بازی حذف شده ولی شرکت بتزدا سافتورکز در E3 2019 مود جذاب 2 در مقابل 1 نفر را که به اسم Battlemode شناخته میشود، جایگزین قبلی کرد. در این مود 2 بازیکن به عنوان شیطان و یک نفر نیز در نقش Doom Slayer بدون هیچ محدودیت، با یکدیگر مبارزه میکنند. همچنین بازیکنان میتوانند با فعال کردن گزینهای، بخش جدید را وسط Campaign تجربه کنند. یعنی در زمان درگیری، ناگهان دو بازیکن به بازی شما اضافه میشود.
طرفداران سری Doom در نگاه اول به بازی Doom Eternal به دو دسته تقسیم شدند: کسانی که از تغییرات استقبال کردند و آنهایی که از این تغییرات واهمه دارند و رد میکنند. به نظر میرسد که اطلاعات کاملتر در QuakeCon 2019 به عموم معرفی شود. این بازی در تاریخ 1 آذرماه (۲۲ نوامبر) برای پی سی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، نینتندو سویچ و گوگل استادیا منتشر خواهد شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید