مدیر سابق ایکسباکس از کنترلر پلیاستیشن 5 میگوید
از دوالسنس خوشم میآید!
آلبرت پنلو (Albert Penello)، مدیر سابق ایکسباکس چندی پیش نظر شخصی خود دربارهی کنترلر پلیاستیشن 5 را با هواداران خود به اشتراک گذاشت که گویا طراحی جسورانهی دوالسنس مورد پسند او واقع شده است.
چند روز پیش بود که شرکت سونی پس از ماهها سکوت، سرانجام به طور رسمی از کنترلر نسل بعدی کنسول خود تحت عنوان دوالسنس (DualSense) رونمایی کرد. کنترلری که برخلاف عادت همیشگی چشمبادامیها، از نظر طراحی تفاوتهای چشمگیری با نسلهای پیشین دارد و ظاهر جدید آن بازخوردهای گوناگونی را برای سونی به همراه داشته است. عدهای از کاربران، طراحی آن را تقلید غیرمستقیم از کنترلر ایکسباکس میدانند و در طرف دیگر، برخی از بازیکنان آن را یک طراحی منحصر به فرد و بسیار جذاب خطاب میکنند. فارغ از حاشیههای مختلف در رابطه با بحث طراحی، این کنترلر دارای یک سری ویژگیهای جدیدی است که از مهمترین آن میتوان به قابلیت بازخورد لمسی یا همان هپتیک (Haptic) اشاره کرد.
در این میان، تا به امروز چند تن از افراد مهم صنعت بازیهای ویدیویی نظرات شخصی در خصوص دوالسنس را به اشتراک گذاشتند؛ در همین راستا، چندی پیش آقای آلبرت پنلو، یکی از مدیران سابق برند ایکسباکس، برداشتهای خود از این کنترلر را با هواداران و بازیکنان در میان گذاشته است. او که پیشتر به عنوان مدیر بخشهای بازاریابی و برنامهریزی محصولات ایکسباکس در شرکت مایکروسافت فعالیت کرده، کنترلر پلیاستیشن 5 را از حیث طراحی زیبا توصیف کرده و ظاهر جدید آن را بسیار آیندهنگرانه میداند.
آلبرت پنلو در اینباره میگوید:
به شخصه، از دوالسنس جدید خوشم میآید. به نظر من، این طراحی آینده نگرانه بوده و بیشتر به زرههای پورتال و مسافکت شباهت دارد. ظاهرا در این طراحی یک سری تصمیمهای بزرگ و جسورانه (و گرانی) در نظر گرفته شده است. افزایش ابعاد و سایز تریگرها یک اقدام هوشمندانه است که به خوبی بازیکن را درگیر حوادث و اتفاقات بازی میکند. من هم منتظر عرضهی آن هستم.
علیرغم تعریف و تمجدیدهای پنلو، او به نقاط منفی دوالسنس نیز اشاره کرده و آنطور که به نظر میرسد، برخی از ویژگیها و طراحی دستگیرهها چندان باب میل این مدیر سابق نبوده است. به عنوان مثال، آلبرت پنلو بر این باور است که دستگیرههای کنترلر پلیاستیشن 5 آنطور که باید، راحت نیست و در صورتی که دستهای بزرگی داشته باشید، احمالا کف دست شما چندان راحت نخواهد بود. افزون بر این، او جدا از اینکه تعبیهی میکروفون در دوالسنس را از نظر تئوری جالب میداند، اما نسبت به کاربردهای آن خوشبین نیست. جدا از همهی اینها، برخی از موضوعات همچون پشتیبانی کنترلر از واقعیت مجازی و همچنین سازگاری آن با پلیاستیشن 4 ذهن پنلو را به خود درگیر کرده است.
این مدیر باتجربه در این زمینه توضیح میدهد:
نکات منفی این کنترلر:
- استراحت دستها روی تریگرها (در هنگام استفاده طولانی مدت)
- کمی نگران دستگیرههای کنترلر هستم. اگر دستهای بزرگتری دارید، ممکن است که کف دست شما خیلی راحت نباشد.
- میکروفون در حالت تئوری، یک ایدهی جذاب و جالب به نظر میرسد، اما تا چه میزان کاربردی خواهد بود؟
- آیا با واقعیت مجازی (VR) کار میکند؟
- آیا از کنسول پلیاستیشن 4 هم پشتیبانی میکند؟
در ادامه این صحبتها، پنلو اعلام کرد که کنترلر گوگل استادیا (Google Stadia) بسیار راحت و خوشدست طراحی شده که به همین خاطر، او انتظار داشت تا سونی بجای اقتباس طراحی دوالسنس از کنترلر ایکسباکس، در مسیر گوگل قدم بگذارد. همچنین، او اشاره کرد که برای مشاهدهی طراحی کنسول پلیاستیشن 5 بسیار کنجکاو است، چرا که طراحی کنترلر و کنسول در یک راستای مشترک خواهد بود.
آلبرت پنلو نزدیک به هجده سال در شرکت مایکرسافت فعالیت کرده است. او در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی با ترک ردموندیها، به شرکت بزرگ آمازون پیوست که از بدو ورود، در یک سری پروژههای مرموز و محرمانه مشغول به کار شد. آنطور که به نظر میرسد، ظاهرا آمازون در نظر دارد که با تاسیس یک سرویس استریم جدید و همچنین عرضهی چند بازی جدید در سبک MMO، رسما وارد صنعت بازیهای ویدیویی شود و رقابت تنگاتنگ خود با گوگل، مایکروسافت، سونی و حتی نینتندو را آغاز کند.
در این میان، بد نیست اشاره کنم که در زمان فعالیت آقای پنلو در شرکت مایکروسافت، او چند مدتی مسئول بررسی و پژوهش روی جامعهی کاربران بود. یکی از موضوعات مهم این پژوهشها، نحوهی تامین منبع انرژی کنترلرها بود که بر اساس نتایج به دست آمده، در حالی که هر دو باتری قابل شارژ داخل کنترلر و باتریهای قلمی (AA) دارای مزایاهای مخصوص به خود هستند، اما در آخر این بررسی مشخص شد که باتری قلمی انتخابهای بیشتری را در دسترس بازیکنان قرار میدهد. این در حالی است که کنترلر دوالسنس به یک باتری داخلی قابل شارژ مجهز شده و در طرف مقابل، کنترلر ایکسباکس سری ایکس همچنان از باتریهای قلمی استفاده خواهد کرد.
در پایان، لازم به ذکر است که بر اساس آخرین بیانیهی دو شرکت مایکروسافت و سونی، هر دو کنسول ایکسباکس سری ایکس و پلیاستیشن 5 برای عرضه در تعطیلات کریسمس سال جاری میلادی برنامه ریزی شدهاند. با این حال، شواهد امر گویای این موضوع است که این دو کمپانی سرشناس نیز مشابه سایر شرکتها در سراسر جهان تحت تاثیر شیوع و همهگیری ویروس کرونا قرار گرفتهاند و آنطور که به نظر میرسد، این ویروس مرگبار روند توسعهی هر دو دستگاه جدید را مختل کرده و به احتمال قوی، عرضهی آنها را به سال ۲۰۲۱ میلادی موکول خواهد کرد. از طرفی، گزارش اخیر نشان میدهد که سونی در هنگام عرضهی نسل بعدی پلیاستیشن با برخی مشکلات در تولید روبرو خواهد بود که باعث میشود تعداد کمتری از کنسولهای PS5 وارد بازار شود؛ این موضوع نیز در قیمت دستگاه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید