پیشنهاد مایکروسافت برای خرید نینتندو با واکنش عجیب ساموراییها مواجه شده بود!
این ماجرا به ۲۰ سال پیش مربوط میشود
طبق گزارشی که وب سایت Bloomberg کار کرده، پیشنهاد مایکروسافت برای خرید نینتندو با واکنش عجیب ساموراییها مواجه شده بود.
مایکروسافت در حال حاضر یکی از بزرگترین نامهای فعال در صنعت ویدیو گیم به شمار میرود. این شرکت نه تنها سازنده و ناشر فرنچایزهای بزرگی است، بلکه ایکسباکس را دارد؛ برندی که حالا از محبوبیت بالایی در سراسر جهان برخوردار بوده و رقمهای بسیار خوبی را در زمینهی فروش به ثبت میرساند. البته شرایط همیشه به همین منوال نبوده است. ردموندیها وقتی نسل اول ایکسباکس را ساخته و به بازار عرضه کردند، انحصاری زیادی نداشتند. در حالی که سونی و نینتندو از شرایط بسیار خوبی برخوردار بودند. همین مسئله مایکروسافت را به تلاش برای خرید ناشران بزرگ سوق داد.
وب سایت Bloomberg با انتشار یک گزارش نسبتا بلند بالا تاریخچه و نحوهی تبدیل شدن ایکسباکس به یک امپراتوری بزرگ را مرور کرد. نویسنده در بخشهایی از مطلب خود دربارهی موضوعاتی سخن گفت که قبلا در هیچ کجا صحبتی از آنها به میان نیامده بود. یکی از این موارد، اقدام ردموندیها برای خرید ناشران بزرگ در زمان نسل اول ایکسباکس بوده است.
استیو بالمر (Steve Ballmer) مدیرعامل وقت مایکروسافت نخست از باب مکبرین (Bob McBreen) رئیس وقت بخش توسعه خواست به ملاقات با مدیران الکترونیک آرتز رفته و پیشنهادشان را با آنها در میان بگذارد. مدیران ناشر آمریکایی خیلی محترمانه با پیشنهاد مخالفت کردند. پس از این، خرید نینتندو در دستور کار قرار گرفت.
کوین باکس (Kevin Bachus) حدودا ۲۰ سال پیش ریاست بخش استودیوهای ثرد پارتی را بر عهده داشت. او از سوی استیو بالمر ماموریت یافت به ژاپن رفته، در جلسهی مدیران نینتندو شرکت کرده و پیشنهاد خرید را با آنها در میان بگذارد. طبق ادعای باکس، پس از اینکه پیشنهاد مایکروسافت برای خرید نینتندو مطرح شد، ساموراییها از خنده رودهبر شده و برای مدت طولانیای به خندیدن ادامه دادند. مدیر سابق بخش استودیوهای ثرد پارتی ایکسباکس، در ادامهی صحبتهای خود گفت تقریبا باقی جلسه با خندهی حاضران پیش رفت. در ضمن، مایکروسافت برای خرید اسکوئر (در آن زمان هنوز با انیکس ادغام نشده بود) و میدوی گیمز (سازندهی مورتال کامبت) هم تلاش کرد اما راه به جایی نبرد.
اگرچه واکنش اولیهی نینتندو عجیب بود اما مدیران شرکت در ژانویهی سال ۲۰۰۰ میلادی به دفتر مایکروسافت آمده و دربارهی سرمایهگذاری مشترک صحبت کردند. طبق گفتههای باب مکبرین، سختافزار کنسولهای نینتندو در آن زمان در مقایسه با پلیاستیشن حرفی برای گفتن نداشتند.
از همین رو، ردموندیها مشخصات کنسول خود را در اختیار نینتندو قرار داده و سپس پیشنهاد کردند نینتندو وظیفهی توسعهی بازیهای انحصاری و مایکروسافت هم وظیفهی ساخت و عرضهی کنسول را بر عهده بگیرد. همانطور که میتوان حدس زد، این مذاکرات هیچ نتیجهای برای دو طرف نداشت.
وقتی پیشنهاد مایکروسافت برای خرید نینتندو مطرح شد، مدتی از عرضهی نینتندو 64 به بازار میگذشت و ساموراییها خودشان را برای عرضهی گیمکیوب آماده میکردند؛ کنسولی که فروشش بسیار پایینتر از SNES بود. البته نینتندو چند سال بعد DS و Wii را عرضه کرد که نامشان در میان موفقترین پلتفرمهای گیمینگ تاریخ قرار دارد.
در ضمن، ساموراییها در حال حاضر نینتندو سوییچ را در بازار دارند که عملکرد بسیار خوبی داشته و علیرغم گذشت حدودا چهار سال از عرضه، فروش رضایتبخشی در اقصی نقاط جهان دارد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید