از گلکسی S24 اولترا تا S26 اولترا؛ دوربین این گوشیها چه تغییری خواهد داشت؟
سامسونگ اگرچه به زودی از سری گلکسی S24 رونمایی میکند اما اخیرا شاهد انتشار خبری پیرامون تغییرات دوربین گلکسی S24 اولترا تا S26 اولترا بودیم.
گلکسی S23 اولترا اولین پرچمدار سامسونگ بود که بالاخره شرکت کرهای تصمیم گرفت استفاده از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی در آن را کنار گذاشته و به سراغ سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی برود تا بدین ترتیب این محصول یکی از اولین پرچمدارهای بازار با چنین سنسوری لقب بگیرد.
اما در سایر بخشها، از جمله دوربین تلهفوتو و فوق عریض، هیچ تغییر چشمگیری را در مقایسه با قبل شاهد نبودیم. طی چند سال اخیر، شرکتهای زیادی پرچمدار به بازار عرضه کردهاند اما از شواهد پیداست که این فقط سامسونگ بوده که سرعت ارتقای دوربین گوشیهایش بسیار ناچیز بوده است.
البته کند بودن روند آپدیت اتفاق بدی هم نیست. به عبارتی دیگر، دوربین گوشیهای سامسونگ آنقدر خوب هست که نیازی به ارتقای سریع ندارد اما با پیشرفت روزافزون فناوری، اگر شرکت کرهای بخواهد به همین روند کند ادامه دهد قطعا از رقبا عقب خواهد ماند؛ ای بسا که این اتفاق در Dxomark هم افتاده و نمایندهی قدر سامسونگ یعنی گلکسی S23 اولترا در وضعیت خوبی به سر نمیبرد.
اما گلکسی S24 اولترا به لطف قابلیتهای هوش مصنوعی مختلف، عملکرد به مراتب بهتری از نسل گذشته خواهد داشت. همچنین ارتقای پردازنده از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ سبب شده تا پیشرفت سیستم پردازش تصویر هم در افزایش کیفیت دوربین گوشی پرچمدار بعدی سامسونگ بیتأثیر نباشد. اما آنچه که باعث شده نسل بعد به یک گوشی بسیار مورد انتظار و جذاب در بخش دوربین تبدیل شود، لزوما دوربین اصلی آن نیست. بلکه علت را باید در یک بخش دیگری جست و جو کرد.
گلکسی S24 اولترا با دوربین تلهفوتوی جدید
آنچه که قرار است گلکسی S24 اولترا را از سایر S اولتراهای قدیمیتر سامسونگ متمایز کند، تجهیز آن به یک دوربین پریسکوپی جدید با زوم ۵ برابری اپتیکال است. سامسونگ در حال حاضر بهترین پرچمدار خود را با دو دوربین تلهفوتوی ۱۰ مگاپیکسلی راهی بازار کرده است؛ یکی با توانایی زوم ۳ برابری اپتکیال و دیگری با توانایی زوم ۱۰ برابری اپتیکال.
اما در گلکسی S24 اولترا دوربین تلهفوتوی جدیدی احتمالا جایگزین تلهفوتوی ۳ برابری خواهد شد و به جای آن، امکان زوم ۵ برابری را به مجموعه اضافه خواهد کرد. اندازهی این سنسور هم ۵۰ مگاپیکسل خواهد بود و گفته میشود توانایی حیرتانگیزی در ضبط ویدیو با بالاترین کیفیت ممکن یعنی 8K دارد.
بدین ترتیب گلکسی اس ۲۴ اولترا نه تنها با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی بلکه با دوربین تلهفوتویی که نهایت توانش در زمینهی زوم، ۵ برابر به صورت اپتیکال است، میتواند در وضوح 8K فیلمهای خارقالعادهای را ضبط کند.
در ابتدا گفته میشد سامسونگ میخواهد دوربین تلهفوتو با زوم ۱۰ برابری را حذف و نمونهی ۵۰ مگاپیکسلی را جایگزین آن کند اما ظاهرا این شرکت کرهای برنامهای جهت حذف این سنسور قدرتمند نداشته و تمام هدفش، آن سنسور ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری اپتیکال بوده است.
گلکسی اس ۲۵ اولترا با زوم متغیر
بسیار هیجانزده هستیم ببینیم بعد از دو سال استفاده از سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، سامسونگ چه برنامهای برای گلکسی اس ۲۵ اولترا در سر دارد. متأسفانه فعلا خبر خاصی پیرامون این دوربین وجود ندارد اما برای این محصول هم ظاهرا دوربین تلهفوتوی جذابی در نظر گرفته خواهد شد.
البته گفته میشود که سامسونگ در این نسل، هر سه دوربین اصلی، فوق عریض و تلهفوتو را ارتقا خواهد داد تا بدین ترتیب برای اولین بار در یک نسل، تغییر کل سنسورهای دوربین را شاهد باشیم؛ اتفاقی که اپل هم قصد دارد در سال ۲۰۲۵ با سری آیفون ۱۷ انجام دهد.
همچنین گفته میشود سامسونگ میخواهد یک دوربین زوم پریسکوپی با امکان زوم متغیر را در گلکسی S25 اولترا مورد استفاده قرار دهد که جزئیات مربوط به آن هنوز فاش نشده است اما به احتمال زیاد این دوربین تکی خواهد بود؛ یعنی یک دوربین با امکان زوم در محدودههای مختلف آن هم به صورت اپتیکال.
گلکسی S26 اولترا با سنسور بزرگتر
در رابطه با گلکسی اس ۲۶ اولترا هم باید بگوییم که طبق شایعات، به احتمال زیاد سامسونگ قصد دارد باز هم از یک سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی برای مدل اولترا استفاده کند اما این بار اندازهی این سنسور بزرگتر از آنچه که اکنون شاهد هستیم خواهد بود. گفته میشود این سنسور جدید به احتمال زیاد ۱/۱٫۱ اینچی خواهد بود که در واقع باید آن را ۱ اینچی خطاب کنیم؛ سنسوری که در گوشیهای پرچمدار شیائومی، معجزه آن در عکاسی را دیده بودیم.
در حال حاضر این خبرها و شایعات توسط شرکت سازنده یعنی سامسونگ تأیید یا تکذیب نشدهاند و در نتیجه از درست بودن آنها هنوز مطمئن نیستیم. اما امیدواریم اگر قرار به ایجاد تغییراتی در گوشی مهمی چون گلکسی S اولترا باشد، حداقل تغییرات مثبتی باشند و کاربران آنها را مفید بدانند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید