1%
  • 0/10

شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت

ردموندی‌ها به دردسر افتادند

شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت ۰ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
معامله اکتیویژن بلیزارد

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا ساعاتی پیش رسما شکایت خود برای جلوگیری از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را تنظیم کرد.

همان‌طور که احتمالا اطلاع دارید، مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی اکتیویژن بلیزارد را با پرداخت چیزی در حدود ۶۹ میلیارد دلار خریداری کرد. این معامله که به عنوان بزرگ‌ترین خرید تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی لقب گرفته، تا به امروز با حواشی زیادی روبه‌رو شده و فارغ از تمامی دردرسرها برای طرفین، همچنان آینده مبهمی دارد.

در واقع، به دنبال این خرید بزرگ، مایکروسافت مالک اصلی استودیوها و بازی‌های اکتیویژن بلیزارد از جمله سری محبوب کال آو دیوتی می‌شود که این موضوع نه تنها شرکت‌های رقیب از جمله نینتندو و پلی استیشن را نگران کرده، بلکه سازمان‌های نظارتی نیز از عواقب آن و تاثیر این خرید در آینده حوزه ویدیو گیم نگران هستند.

بدین ترتیب، چند وقتی است که نهادهای نظارتی ده‌ها کشور مختلف با جمع‌آوری اسناد، مدارک و تحلیل‌های متخصص‌ها، به دقت نتایج معامله را بررسی می‌کنند. در حالی که شرکت مایکروسافت هدف اصلی خود از این خرید را ورود به بازار بازی‌های موبایل و شروع رقابت با اپل و گوگل می‌داند، اما هم اکنون تصاحب کامل سری کال آو دیوتی و احتمال عرضه انحصاری آن برای ایکس باکس در مرکز توجه‌ها قرار دارد.

در همین راستا، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا بعد از ماه‌ها بررسی دقیق این پرونده، ساعاتی پیش در پیامی رسما اعلام کرد که برای جلوگیری از تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت، شکایتی تنظیم کرده است. این سازمان مدعی است که در صورت تایید معامله و ادغام این دو کمپانی با یکدیگر، ردموندی‌ها قدرت زیادی به دست می‌آورند که از این برتری برای تحقق خواسته‌ها و اهداف خود برای گسترش اکوسیستم ایکس باکس سوءاستفاده خواهند کرد.

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا تنها به سری پرطرفدار کال آو دیوتی اشاره نکرده، بلکه بر این باور است که مایکروسافت در صورت تصاحب اکتیویژن بلیزارد، در زمینه کنسول‌ها، سرویس‌های اشتراکی و سرویس استریم بازی‌ها به طور ناعادلانه برتری خواهد داشت؛ موضوعی که مخالف با قوانین رقابتی در بازار ایالات متحده آمریکا است.

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا در این شکایت خود نوشته است:

مایکروسافت در گذشته نشان داده است که می‌تواند رقبای خود را از بسیاری از محتواها محروم کند. آن‌ها این کار را همچنان انجام داده و خواهند داد. امروز ما قصد داریم که از این معامله جلوگیری کنیم تا مایکروسافت نتواند کنترل یک استودیوی بازی‌سازی مستقل را به گونه‌ای که ضرر و زیانی به دیگر بخش‌های بازار برساند، در اختیار بگیرد.

کمیسیون تجارت فدرال مدعی است که شرکت مایکروسافت با خرید کمپانی زنیمکس مدیا و بتزدا، رویکرد انحصارگرایی را در پیش گرفت و در حال حاضر شماری از عناوین این استودیوها همچون استارفیلد و ردفال به طور انحصاری برای کنسول‌های ایکس باکس و رایانه شخصی عرضه خواهند شد. بر این اساس، این کمپانی در صورت تصاحب شرکت اکتیویژن بلیزارد، به رویکرد خود ادامه داده و تعدادی از عناوین پرطرفدار نظیر سری کال آو دیوتی را به انحصار اکوسیستم ایکس باکس تبدیل خواهد کرد.

البته، شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت بی‌جواب نمانده و ردموندی‌ها نیز به سرعت نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. مایکروسافت در بیانیه‌ای رسما اعلام کرد که از همان ابتدا حاضر به همکاری با تمامی نهادهای نظارتی بوده تا با ارائه مدارک و اسناد معتبر، نگرانی آن‌ها را برطرف کند. با این وجود، اکنون که کمیسیون تجارت فدرال با با این خرید مخالف است، آن‌ها با تمام قدرت از حق خود در دادگاه دفاع خواهد کرد.

ردموندی‌ها در این زمینه می‌گویند:

ما همواره بر این باور هستیم که این قرارداد منجر به گسترش رقابت در بازار شده و فرصت‌های جدیدی را برای بازیکنان و حتی سازندگان ایجاد می‌کند. ما از همان روز نخست اعلام کردیم که حاضر هستیم تمامی نگرانی‌های سازمان‌های نظارتی را برطرف کنیم. در حالی که به صلح و آرامش اعتقاد داشتیم، اما در دادگاه به طور کامل از حق خود دفاع می‌کنیم.

تنظیم شکایت از سوی کمیسیون تجارت فدرال علیه معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت بدین معنا است که پرونده این خرید راهی دادگاه‌های آمریکا می‌شود. طبق روال همیشه، هر دو طرف در جلسه دادگاه از اظهارات خود دفاع می‌کنند. در نهایت، حکم صادر شده از سوی قاضی پرونده ملاک عمل خواهد بود. بدین ترتیب، اگر مایکروسافت در دادگاه نیز شکست بخورد، این معامله علی‌رغم توافق طرفین قرارداد به کلی منتفی خواهد شد.

در میان این گفته‌ها، بهتر است بدانید که نهادهای نظارتی اروپا و بریتانیا به تازگی دور دوم و گسترده تحقیقات خود را درباره خرید اکتیویژن بلیزارد توسط ردموندی‌ها را آغاز کردند. نهادها تاثیر معامله بر رقابت پلتفرم پلی استیشن با ایکس باکس و سایر بازارهای نوظهور از جمله سرویس‌های اشتراکی و بازی‌های کلاود را بررسی می‌کنند. این در حالی است که تا به امروز نهادهای نظارتی سه کشور عربستان، برزیل و لهستان با خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت موافق کردند.

تمامی این دردسرها برای مایکروسافت و تنظیم شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه این معامله در حالی رقم خورده که آقای فیل اسپنسر، رئیس کل بخش گیمینگ مایکروسافت، پیش‌تر در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که مذاکرات صورت گرفته با نهادهای نظارتی درباره این خرید عادلانه به نظر می‌رسند و او به شخصه نسبت به موافقت سازمان‌های کشورهای مختلف با معامله خوش‌بین است!

لازم به ذکر است که مایکروسافت مدتی پیش برای رفع نگرانی‌های سونی و نهادهای نظارتی، پیشنهاد یک تعهد ده ساله برای انتشار بازی‌های جدید Call of Duty روی پلی استیشن و سایر پلتفرم‌ها از جمله نینتندو و استیم را داد. در این تعهد گفته شده که نسخه‌ پلی استیشن بازی‌های بعدی کالاف دیوتی به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس منتشر می‌شوند. از طرفی، مایکروسافت در ازای انتشار این عناوین برای پلتفرم‌های سونی هیچ امتیازی از آن‌ها دریافت نمی‌کند.

البته، سونی با این پیشنهاد نیز موافق نکرده است. از طرفی، عرضه بازی‌های کال آو دیوتی برای پلی استیشن فقط یکی از دغدغه‌های اصلی ژاپنی‌ها است. دیگر نگرانی آن‌ها از عواقب تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت، عرضه رایگان آثار کال آو دیوتی در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس است که می‌تواند در شکست سرویس پلی استیشن پلاس به شدت تاثیرگذار باشد.

سونی معتقد است که این خرید این خرید شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار نگذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسول‌های نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر سونی تمام خواهد شد؛ موردی که سازمان نظارت بر بازار انگلستان نیز به آن تاکید زیادی می‌کند.

در هر حال، تایید این معامله از سوی سازمان‌های نظارتی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و حالا که این معامله به دادگاه ایالات متحده آمریکا راه یافته، باید منتظر ماند و دید که مایکروسافت طی جلسه دادگاه با ارائه چه اسناد و مدارکی از حق و خرید بزرگ خود دفاع خواهد کرد.

ناگفته نماند که تا به امروز شماری از افراد مطرح حوزه ویدیو گیم از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت حمایت کردند. برای مثال، چند روز پیش بود که گیب نیوئل، موسس و رئیس کل شرکت ولو، خاطرنشان کرد که ردموندی‌ها همواره به قول و وعده‌های خود عمل می‌کنند. از طرفی، متا، مالک پلتفرم‌های فیسبوک و اینستاگرام، نیز مدعی است که این خرید در تولید محتوای بیشتر کمک شایان می‌کند و در پی آن، کاربران جدیدی وارد صنعت بازی‌های ویدیویی خواهند شد.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با تنظیم شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت چیست؟ به نظر شما، آیا ردموندی‌ها در نهایت می‌توانند صاحب سری کال آو دیوتی شوند یا هدف شرکت سونی محقق خواهد شد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments