بر اساس گزارشی که به تازگی منتشر شده شرکت سامسونگ قصد دارد گوشیهای سری گلکسی را به سیستم عامل فیوشا (Fuchsia) مجهز کند و دیگر پشتیبانی از سیستم عامل محبوب اندروید را متوقف کند.
سیستم عامل اندروید بیش از یک دهه (حدود ۱۳ سال) است توانسته توجه تولید کنندگان گوشی هوشمند و همچنین کاربران مختلف را به خود جلب کند. این پلتفرم جذاب دارای عملکرد بسیار خوبی بوده و اینبار شرکت گوگل در حال کار روی یک سیستم عامل جدید بن نام فیوشا است.
در اوایل سال ۲۰۲۱ مشخص شد غول فناوری کره جنوبی یعنی سامسونگ در توسعه و پیشرفت Fuchsia دخالت داشته و بر این اساس انتظار میرود سامسونگ در این پروژه پیشرفت کرده باشد. منظور از پیشرفت این است که سیستم عامل فیوشا برای تست روی گوشیهای سری گلکسی آماده شده و شاید سامسونگ به طور کلی پشتیبانی از اندروید را متوقف کند.
طبق اطلاعات منتشر شده این شرکت کرهای قصد دارد تا این پلتفرم جدید را جایگزین اندروید کند، اما اطلاعات چندان دقیقی از زمان اجرای این پروژه در دسترس نیست. به همین دلیل این امکان وجود دارد تا سالهای آینده خبری از تغییر سیستم عامل گوشیهای سری گلکسی سامسونگ نباشد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده توسط وب سایت SamMobile، چنین تغییری چندان ساده نیست و مدت زمان زیادی برای آزمایش نیاز دارد؛ زیرا انجام اینکار بسیار ریسک پذیر است. اگر سامسونگ چنین کاری را انجام دهد و در طی یک مدت خاصی گوشیهای مجهز شده به سیستم عامل فیوشا را به بازار عرضه کند، احتمال نارضایتی کاربران وجود دارد.
اگر کاربران ناراضی شوند و سامسونگ متوجه این موضوع شود بسیار دشوار است تا این کمپانی به روند قبلی خود در تولید گوشی هوشمند برگردد. این در حالی است شرکتهای رقیب مثل کمپانی اپل میتوانند از این ضعف به وجود آمده استفاده کنند و محبوبیت بیشتری را در بازار گوشیهای هوشمند به دست بیاورد.
در سالهای گذشته اطلاعات بسیار محدودی از Fuchsia منتشر شد و بر اساس آن اطلاعات خود گوگل نیز قصد دارد این سیستم عامل را جایگزین اندروید کند. در حال حاضر نمیتوان گفت فوچسیا به همراه رابط کاربری OneUI منتشر خواهد شد یا اینکه این پلتفرم نیازی به رابط کاربری خاصی ندارد. در اطلاعاتی که در دسترس کاربران قرار گرفت به این موضوع اشاره شده شرکتی مثل سامسونگ میتواند رابط کاربری و دیگر پوستههای خود را در سیستم عامل فیوشا قرار دهد و به نوعی این پلتفرم را مختص کمپانی خود کند.
در صورت صحت داشتن این خبر دیگری نیازی به طراحی رابط کاربری نیست و کمپانیها قادر هستند با ایجاد تغییراتی در نرم افزار جدید گوگل به راحتی آن را شخصی سازی کنند.
سیستم عامل فیوشا در دیگر دستگاهها
شرکت سامسونگ تنها کمپانی پشتیبانی کننده از این سیستم عامل نخواهد بود،. همانطور که در بالا اشاره کردیم نصف این پروژه متعلق به کمپانی گوگل است و قصد دارد یک پلتفرم جدید تولید کند. برخلاف سیستم عامل اندروید که از کد Linux پشتیبانی میکند فیوشا از Zircon بهره میبرد.
گوگل قصد دارد این سیستم عامل را به قدری توسعه دهد که این پلتفرم در دیگر گجتهای موجود در بازار نیز مورد استفاده قرار بگیرد. منظور از گجتهای دیگر لپ تاپها، تبلتها ، گجتهای پوشیدنی، اینترنت اشیا و دیگر دستگاههای عرضه شده است.
طبق این موضوع سامسونگ تنها کمپانی نخواهد بود که پشتیبانی از اندروید را متوقف خواهد کرد. بلکه در صورت موفق شدن این پروژه گوگل نیز از این سیستم عامل در گوشیهای سری پیکسل خود استفاده خواهد کرد. انجام چنین اقدامی توسط شرکت گوگل میتواند دیگر تولید کنندگان را نیز برای استفاده از Fuchsia تشویق کند و کاربران بیشتری قادر خواهند بود از چنین سیستم عاملی استفاده کنند.
اگر این پروژه بتواند توجه کاربران را به خود جلب کند و به نوعی موفق شود، احتمال اینکه شرکت سامسونگ به محبوبیت و سوددهی بیشتری دست پیدا کند وجود دارد. دلیل این موضوع این است که سامسونگ در حال حاضر از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و کاربران میتوانند به این کمپانی برای تجربه سیستم عامل فیوشا اعتماد کنند.
به همین دلیل اگر افراد به این سیستم عامل علاقه داشته باشند به دلیل اینکه سامسونگ اولین کمپانی پشتیبانی کننده از فیوشا است میتواند در بین تعداد بسیاری از کاربران محبوبیت بیشتری به دست بیاورد و رقیبهای اندرویدی خود را شکست دهد.
این کمپانی در ابتدا به جای تلاش برای تولید یک سیستم عامل مختص گوشیهای سامسونگ، به دنبال همکاری را با شرکت گوگل بود. در گذشته این شرکت تلاش کرد تا یک سیستم عامل به نام Tizen تولید کند و نتوانست این پروژه را با موفقیت به اتمام برساند. در واقع هر کمپانی تولید کننده گوشی هوشمند که قصد داشت یک سیستم عامل طراحی کند با شکست مواجه شد.
ناگفته نماند تنها شرکتی که توانست موفقیت خاصی در این زمینه به دست بیاورد کمپانی اپل است. این شرکت در سال ۲۰۰۷ با انتشار iOS توانست توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند؛ زیرا این سیستم عامل جزو اولین سیستم عاملهای منتشر شده برای گوشی هوشمند بود. در سال بعدی یعنی ۲۰۰۸ شرکت گوگل برای رقابت با iOS تصمیم گرفت تا یک سیستم عامل جدید به نام اندروید طراحی کند و آن را در اختیار کاربران قرار دهد.
کلمه Fuchsia در واقع به معنی یک گل مایل به رنگ ارغوانی است و گوگل تصمیم گرفت پلتفرم جدید خود را فیوشا بنامد. یکی از انتظارهای بسیار بزرگی که این سیستم عامل جدید میرود این است که بتواند مشکلات اصلی اندروید را بر طرف کند. بزرگترین مشکل اندروید انتشار آپدیت با فاصله زمانیهای طولانی است.
بر این اساس کاربران علاقه دارند تا در صورت استفاده از این سیستم عامل با فاصله زمانیهای حداکثری چند ماهه بهروزرسانی دریافت کنند. گفته میشود این سیستم عامل طوری طراحی شده که کاربران در صورت تعویض دستگاه خود و خرید یک گوشی هوشمند جدید همچنان همان تجربه استفاده از فیوشا را خواهند داشت.
این موضوع به معنی از بین رفتن رابط کاربری خواهد بود و تمام گوشیهای هوشمند موجود در بازار عملکرد یکسانی خواهند داشت. کمپانی گوگل از سال ۲۰۱۶ در حال کار روی این پروژه بوده و اولین نسخه از آن را در نمایشگر هوشمند خود یعنی نسل اول Nest Hub (تصویر زیر) آزمایش کرد.
سامسونگ قصد دارد از این سیستم عامل در گوشیهای سری گلکسی استفاده کند و بر اساس اقدام قبلی این کمپانی به احتمال زیاد فیوشا با اندروید ادغام خواهد شد. همانطور که در بالا اشاره کردیم سیستم عامل تایزن که پروژه شکست خورده سامسونگ محسوب میشود با پلتفرم Wear OS شرکت گوگل ادغام شد و به یک سیستم عامل یکپارچه برای گجتهای پوشیدنی تبدیل شد.
به همین دلیل انتظار میرود شرکت سامسونگ و گوگل برای بار دیگر این کار را انجام دهند، اما اینبار سیستم عامل فیوشا و اندروید هر دو متعلق به گوگل است و شرکت سامسونگ تنها نقشی در توسعه فوچسیا دارد.
در سال ۲۰۱۸ شرکت گوگل برای تست نسخه آلفای Fuchsia تصمیم گرفت یک دستگاه از سری هواوی را انتخاب کند. این گوشی هوشمند هواوی آنر پلی نام داشت و این کمپانی به صورت رسمی این موضوع را اعلام نکرد. بلکه افراد با بررسی مخزن کدهای این سیستم عامل توانستند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
اولین گوشی هوشمندی که از این پلتفرم بهره برد دستگاه هواوی آنر پلی است. این گجت به تراشه نه چندان قدرتمند کایرین ۹۷۰ مجهز شده بود و به دلیل طراحی نشدن این تراشه برای سیستم عامل جدید گوگل چندان نتایج به دست آمده راضی کننده نبودند، اما باید به این موضوع توجه کرد شرکت گوگل نسخه آلفا را در این گجت تست کرد.
در سال ۲۰۱۸ گوگل پس از انجام این آزمایش اعلام کرد این سیستم عامل حدود ۳ سال دیگر به صورت رسمی منتشر خواهد شد. اکنون به پایان سال سوم یعنی ۲۰۲۱ نزدیک شدهایم و زمان معرفی یا حداقل انتشار اطلاعاتی از سوی کمپانی گوگل فرا رسیده است. متاسفانه در حال حاضر اطلاعات چندان زیادی از این دستگاه در دسترس نیست و برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر باید تا زمان رسمی معرفی فیوشا یا انتشار اطلاعاتی از منابع تایید شده صبر کنیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید