گلکسی A35 پوکو F5
1%
  • 10/10

مقایسه‌ی گلکسی A35 با پوکو F5؛ کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد؟

مقایسه‌ی گلکسی A35 با پوکو F5؛ کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد؟ ۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ مقالات فناوری کپی لینک

در این دنیای پرشتاب در زمینه‌ی تکنولوژی و پر رقابت گوشی‌های هوشمند، انتخاب بین مدل‌های مختلف گوشی می‌تواند چالشی بزرگی باشد. این چالش به ویژه درمورد دستگاه‌های میان‌رده با عملکرد بالا و قیمت مقرون به صرفه بیشتر به چشم می‌خورد. دو نمونه‌ی برجسته از گوشی‌هایی که انتخاب را برای کاربران سخت می‌کنند گوشی‌های گلکسی A35 از سامسونگ و پوکو F5 از شیائومی هستند.

در این مطلب به مقایسه‌ی گوشی گلکسی A35 و پوکو F5 می‌پردازیم. اگر شما هم از آن دسته از کاربرانی هستید که در خرید خود میان این دو گوشی شک دارید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

محتویات درون جعبه‌ی دو گوشی گلکسی A35 و پوکو F5

شما با خرید گوشی A35 علاوه بر خود گوشی شاهد یک سوزن سیم‌کارت و یک کابل Type-C هم خواهید بود. این بدین معناست که می‌بایست برای خرید شارژر 25 واتی و قاب به صورت مجزا هزینه پرداخت کنید. 

در مقابل شما با خرید گوشی پوکو F5 علاوه بر گوشی، سوزن سیم‌کارت و کابل شاهد یک قاب ژله‌ای و شارژر 67 واتی هم خواهید بود. از همین رو می‌توان به صراحت گفت که نماینده‌ی شیائومی در این بخش از رقیب خود پیشی می‌گیرد. زیرا علاوه بر اینکه شارژر آن سریع‌تر است درون جعبه قرار دارد و دیگر نیازی نیست هزینه‌ی جداگانه‌ای پرداخت کنید.

البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشت هم این است که قاب ژله‌ای موجود در جعبه ممکن است استفاده از گلس را دچار مشکل کند. از همین رو پیشنهاد می‌کنیم یک قاب با کیفیت دیگر هم تهیه کنید.

مقایسه نمایشگر گلکسی A35 و پوکو F5

نمایشگر گوشی گلکسی A35 به 6.6 اینچ می‌رسد و دارای رزولوشن 1080 × 2340 پیکسل است. این نمایشگر از نوع Super AMOLED با رفرش‌ریت 120 هرتزی بوده و تجربه‌ی استفاده‌ای نرم‌ و روان را در اختیارتان قرار می‌دهد. علاوه بر این از نمایشگر گوشی یاد شده از +HDR10 هم پشتیبانی می‌کند. نسبت نمایشگر به بدنه‌‌ی این گوشی حدودا 84/8% است. 

در مقابل اندازه‌ی نمایشگر گوشی پوکو F5 به 6/67 اینچ می‌رسد و رزولوشن آن هم 1080 × 2400 پیکسل است. این گوشی دارای نمایشگری از نوع AMOLED با رفرش‌ریت 120 هرتزی است.  همچنین این نمایشگر از دالبی ویژن و +HDR10 هم پشتیبانی می‌کند. نسبت نمایشگر گوشی پوکو به بدنه‌ی آن 88/9% بوده و این بدین معناست که نمایشگر آن کمی از گلکسی بزرگ‌تر است و از همین رو ظاهر زیباتری دارد.

نکته‌ی مهم دیگری که در مورد نمایشگر این دو گوشی وجود دارد این است که گوشی گلکسی A35 دارای محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس پلاس و گوشی پوکو F5 دارای محافظ صفحه گوریلا گلس 5 است.

در این بخش از مقایسه می‌توان گفت که نمایشگر هر دو گوشی با توجه به قیمتی که دارند کاملا قابل قبول و خوب است. اما به صورت کلی در بخش کیفیت نمایشگر گوشی گلکسی به طور محسوسی از رقیب بهتر است ولی این برتری خیلی به چشم نمی‌آید.

مقایسه دوربین گلکسی A35 و پوکو F5

در مورد دوربین این دو گوشی باید گفت که هر دوی این‌ها دارای سه دوربین در پنل پشتی خود هستند. دوربین اصلی گوشی گلکسی 50 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال و گشودگی دریچه‌ی دیافراگم f/1.8 و لنز 1/1.96 اینچی با امکان کیفیت فیلم‌برداری 4K@30 و 1080P@30/60 است.
دوربین دوم فوق عریض 8 مگاپیکسلی با زاویه‌ی دید 123 درجه و گشودگی دیافراگم f/2.2 بوده و دوربین سوم هم 5 مگاپیکسلی ماکرو است.
در مقابل دوربین اصلی گوشی شیائومی پوکو، 64 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 است. این دوربین از فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال هم پشتیبانی می‌کند. 
دوربین دوم و فوق عریض آن 8 مگاپیکسلی با زاویه‌ی دید 120 درجه و گشودگی دیافراگم f/2.2 است. دوربین سوم این گوشی هم 2 مگاپیکسلی ماکرو است.
دوربین سلفی
دوربین سلفی گوشی گلکسی 13 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و کیفیت فیلم‌برداری  4K@30 و 1080P@30 است. در مقابل هم دوربین سلفی گوشی پوکو 16 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.5 و کیفیت فیلم‌برداری \1080P@30/60 است.
 

طراحی و کیفیت ساخت

گوشی گلکسی A35 در ابعاد 8/2 × 78 × 161.7 میلی‌متر با وزن 209 گرم است. از نظر کیفیت ساخت هم باید گفت که پنل پشتی این گوشی از شیشه گوریلا گلس ویکتوس پلاس بوده و فریم آن پلاستیکی است. این گوشی دارای استاندارد مقاوتی IP67 هم هست و در عمق 1 متری آب تا 30 دقیقه دوام می‌آورد.

در مقابل گوشی پوکو F5 را داریم. این گوشی در ابعاد 7/9 × 75 × 161/1 میلی‌متر بوده و وزن آن 181 گرم است. این یعنی حدود 18 گرم از رقیب سبک‌تر بوده و ابعاد کوچک‌تری هم دارد.  در مورد کیفیت ساخت این گوشی هم باید گفت که هم پنل پشتی و هم فریم‌های آن پلاستیکی است و از همین رو یک پله از رقیب خود عقب‌تر است. استاندارد مقاومتی این گوشی هم IP53 بوده و  در برابر پاشش آب مثل قطرات باران و گرد و غبار مقاومت دارد. از همین رو می‌توان به جرئت گفت که کیفیت ساخت گلکسی بهتر از رقیب است. 
هر دو گوشی در زنگ‌بندی‌های متنوع و زیبایی عرضه شده‌اند و می‌توانید طبق سلیقه‌ی خود هر کدام را که می‌خواهید انتخاب کنید. گوشی گلکسی A35 در رنگ‌های آبی یخی، صورتی، مشکی و زرد و گوشی پوکو F5 در رنگ‌های مشکی، سفید و آبی موجود هستند.

فریم پشتی

در فریم پشتی هر دو گوشی 3 دوربین مشاهده می‌کنیم که در هر دو گوشی این دوربین‌ها به صورت مجزا از یک‌دیگر بدون هیچ ماژولی تعبیه شده‌اند. با این تفاوت که دوربین‌های گوشی سامسونگ به صورت عمودی و دوربین‌های شیائومی به صورت مثلثی تعبیه شده‌اند.

به صورت کلی هم‌ می‌توان گفت که نماینده‌ی سامسونگ ظاهری ساده‌تر از پوکو F5 دارد و طراحی آن خلوت‌تر است.

فریم‌ها

در فریم‌ راست گوشی گلکسی A35 یعنی جایی که کلید پاور و کلید کنترول ولوم صدا تعبیه شده‌اند شاهد یک جزیره هستیم. این بدان معناست که کلید‌های یاد شده در فریم، در یک قسمت برآمده‌تر قرار دارند که آن‌ها را از قسمت‌های دیگر فریم‌ جدا می‌کند و از همین رو ظاهر بسیار زیبایی به آن می‌بخشد. در فریم سمت راست گوشی پوکو F5 هم شاهد کلید پاور و کنترول ولوم هستیم اما دیگر بخش جدا کننده‌ای وجود ندارد.
در فریم سمت چپ هیچ کدام از دو گوشی یاد شده چیزی تعبیه نشده است. در فریم بالای گوشی گلکسی شاهد درگاه سیم‌کارت و حفره‌ی میکروفون هستیم.  در فریم بالای گوشی پوکو  هم که نسبتا شلوغ است فرستنده‌ی مادون قرمز، حفره‌ی میکروفون، خروجی بلندگو و جک 3.5 میلی‌متری ار می‌بینم.
در فریم‌ پایین گوشی گلکسی A35 پورت شارژر، حفره‌ی بلندگو و دو حفره‌ی میکروفون و در فریم پایین گوشی پوکو F5 خروجی نخست و اصلی اصلی بلندگو، پورت شارژر و درگاه سیم‌کارت را خواهیم دید.
درمورد مکان اثر انگشت این دو گوشی هم باید این نکته را بگوییم که در گوشی A35 این قابلیت زیر نمایشگر قرار دارد و در گوشی F5 با کلید پاور ادغام شده است.

طول عمر باتری و سرعت شارژر گلکسی A35 و پوکو F5

هر دو یک از این دو گوشی دارای باتری 5000 میلی آمپر ساعتی هستند. گوشی گلکسی A35 شارژر 25 واتی دارد که درون جعبه‌ی آن قرار ندارد و باید به صورت جداگانه آن را تهیه کنید. در مقابل گوشی پوکو F5 دارای شارژر 67 واتی بوده که درون جعبه قرار دارد.

گوشی گلکسی A35 بعد از گذشت 30 دقیقه 52% و گوشی پوکو بعد از گذشت این زمان 83% شارژ می‌شود. برای شارژ کامل گوشی گلکسی از 0 تا 100 هم ۱ ساعت و 26 دقیقه زمان نیاز است در حالی که برای فول شارژ شدن گوشی پوکو تنها 47 دقیقه زمان کافی است.

طبق مقایسه‌های انجام شده میان عملکرد حفظ شارژ در این دو گوشی هم این‌گونه به نظر می‌رسد که گوشی گلکسی در بخش‌های مختلفی مثل بازی، وب‌گردی و تماشای ویدیو با اختلاف محسوسی از رقیب پیشی می‌گیرد. ولی در بخش تماس صوتی این نماینده‌ی شیائومی بوده که در مقایسه با رقیب خود در نگهداری شارژ برتری دارد.

مقایسه نرم‌افزار و سخت‌افزار گلکسی A35 و پوکو F5

نرم‌افزار

گوشی گلکسی A35 دارای سیستم عامل اندروید 12 و واسط کاربری One UI 6.1 است. در مقابل گوشی پوکو F5 دارای سیستم عامل MIUI 14 بر پایه اندروید 13 بوده و واسط کاربری آن MIUI 14 است.

تا همین‌جا می‌توان گفت که قطعا گوشی گلکسی از لحاظ نرم‌افزاری وضعیت بهتری از پوکو دارد. این گوشی علاوه بر این‌که جدیدتر است از اندروید جدیدتری هم برخوردار بوده و می‌تواند تا اندروید 18 آپدیت شود. این در حالی است که گوشی پوکو F5 تنها می‌تواند تا اندروید 15 آپدیت شود.  از لحاظ واسط کاربری هم باید گفت که One UI 6.1 وضعیت بهتری از MIUI دارد و بالغ‌تر است.

نکته‌ی دیگری که درمورد نرم‌افزار این دو گوشی باید گفت این است که هر دو گوشی امکان شخصی‌سازی زیادی را در اختیارتان قرار می‌دهند و از همین رو دستتان کاملا باز بوده و می‌توانید فضای گوشی خود را طبق سلیقه و ذوق خود زیباتر کنید.

سخت افزار

از لحاظ سخت‌افزاری این نماینده‌ی شیائومی است که برتری را از آن خود کرده است. گوشی گلکسی دارای اگزینوس 1380 به عنوان قلب تپنده‌ی خود است. این پردازنده 8 هسته‌ای با چهار هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس 2/4 و 4  هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است. پردازنده‌ی گرافیکی این گوشی هم از نوع Mali-G68 MP5 است.

در مقابل گوشی پوکو دارای پردازنده از نوع اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 (4 نانومتری) است. این پردازنده 8 هسته‌ای با ترکیب 4+3+1 از نوع Cortex-X2 با فرکانس 2/91 گیگاهرتز، Cortex-A710 با فرکانس 2/49 گیگاهرتز و Cortex-A510 با فرکانس 1/8 گیگاهرتز است. پردازنده‌ی گرافیکی آن هم  آدرنو 725 نامیده می‌شود.

گلکسی دارای ترکیب رم 6/128، 8/128، 8/256 گیگابایت و حافظه داخلی از نوع UFS 3.1  است. علاوه بر این گوشی یاد شده از کارت حافظه‌ی جانبی تا 1 ترابایت هم پشتیبانی می‌کند. گوشی پوکو هم دارای ترکیب رم 8/256، 12/256 گیگابایت و حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 است. 

نکته‌ی مهم دیگری که حتما باید به آن اشاره کنیم هم عملکرد سخت‌افزاری این دو گوشی در مقایسه با یکدیگر است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهند که عملکرد اگزینوس 1380 حتی نزدیک به اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 هم نیست. این یعنی پوکو تقریبا از همه لحاظ نسبت به گلکسی عملکرد سخت‌افزاری بهتری داشته است. از همین روی برای کارهای سنگین‌تر و بازی‌ها بهتر است روی پوکو حساب کنید.

حفظ پایداری

از لحاظ حفظ پایداری عملکرد در بخش سخت‌افزار هم باید گفت که گوشی گلکسی A35 بعد از 1 ساعت اعمال فشار سنگین حدود 83% از توان پردازنده‌ی و بعد از 20 دقیقه فشار روی گرافیک، تقریبا 100% توان خود را حفظ کرد. در مقابل گوشی پوکو F5 حدودا در 20 دقیقه‌ی آخر توانش از 80% به 64% کاهش پیدا کرد اما این اتفاق به این معنا نیست که وضعیت گلکسی از آن‌ بهتر است. زیرا اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 آن قدر قدرتمند هست که در این شرایط هم بهتر از اگزینوس گلکسی A35 باشد. 

اسپیکر

گوشی گلکسی A35 با کیفیت صدای متوسط و بهره‌ی خوبی که از فناوری Dolby Atmos دارد تجربه‌ی صوتی خوبی را برای تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی برایتان به ارمغان می‌آورد. فناوری Dolby Atmos قابلیت ایجاد صداهای سه‌بعدی و احساس عمق و وسعت را فراهم می‌کند.

گوشی پوکو F5 با داشتن بلندگوهای استریو صدایی با کیفیت بهتر ارائه می‌دهد که در تجربه‌ی گوش دادن به موسیقی و تماشای ویدئوها تفاوت قابل ملاحظه‌ای ایجاد می‌کند. اما این گوشی ویژگی‌های خاصی مانند Dolby Atmos را پشتیبانی نمی‌کند. 

از همین رو می‌توان نتیجه گرفت که اگر به دنبال تجربه‌ی صوتی بهتر و استفاده از بلندگوهای استریو هستید، گوشی پوکو F5 گزینه‌ی بهتری است. اما اگر برای شما فناوری Dolby Atmos مهم است، گلکسی A35 با این ویژگی خود گزینه‌ی مناسب‌تری خواهد بود.

کدام گوشی ارزش خرید بیش‌تری دارد؟

گوشی گلکسی A35

  • قیمت مناسب‌تر
  • کیفیت ساخت بهتر
  • تجربه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری بهتر و با کیفیت‌تر
  • یک نسل جدیدتر
  • دریافت آپدیت دو سال بیشتر
  • رابط کاربری پخته و غنی‌تر
  • نمایشگر‌ بهتر
  • استاندارد ضد آب کامل IP67
  • طول عمر باتری بیشتر 
  • دوربین سلفی بهتر با امکان فیلمبرداری با وضوح 4K
  • ظاهر ساده‌ و خلوت‌تر
  • امکانات نرم‌افزاری بهتر

گوشی پوکو F5

  • سبک‌تر
  • خوش‌‌دست‌تر
  • اسپیکر بهتر
  • حواشی کمتر
  • داشتن شارژر و قاب ژله‌ای درون جعبه
  • امکان فیلمبرداری در وضوح 1080 با سرعت 120 فریم بر ثانیه
  • داشتن جک 3.5
  • سخت‌افزار به مراتب قوی‌تر
  • مناسب‌تر بودن برای کارها و بازی‌های سنگین‌تر
  • پشتیبانی از دالبی ویژن
  • سرعت شارژ شدن به مراتب بیشتر
  • پشتیبای از استاندارد +HDR10
  • ظاهری اسپرت و جوانانه‌پسندتر

این‌گونه به نظر می‌رسد که هر کدام از این دو گوشی در بخش‌های مختلف حرفی برای گفتن دارند و نمی‌توان گفت که مطلقا کدام گوشی از دیگری برتری دارد. حال انتخاب نهایی کاملا با توجه به نیاز‌هایی که دارید و استفاده‌ای که از گوشی می‌کنید بر عهده‌ی خودتان است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments