گوشی گلکسی A55؛ میانردهای که نباید منتظرش باشیم!
عملکرد سامسونگ در بخش میانرده همچنان جای کار دارد
اگرچه گوشی گلکسی A55 هنوز رسما به بازار نیامده اما با توجه به اطلاعاتی که از آن در اختیار داریم، میدانیم یک سری از امکانات مهم را نخواهد داشت.
گلکسی A55 یک گوشی میانرده است که سامسونگ هنوز آن را معرفی نکرده. اما از گزارشات پیداست که باید سه روز دیگر، یعنی در تاریخ 11 مارس (21 اسفند 1402) شاهد رونمایی از آن باشیم. این گوشی به احتمال زیاد به همراه گلکسی A35 به بازار خواهد آمد. اما آیا این همان میانردهای است که انتظارش را داشتیم.
درباره گلکسی A55 در حال حاضر اطلاعات زیادی در اختیار داریم. ماه گذشته بود که یک منابع خبری مختلف، اطلاعات بسیار گستردهای را پیرامون این میانرده مورد انتظار منتشر کردند. حالا میدانیم گوشی بعدی شرکت کرهای یک سری تغییرات عمده در مقایسه با نسل قبل خود خواهد داشت. اما آیا این تغییرات کافی هستند؟ آیا این تغییرات به اندازهای کاربردی هستند که ضعفهای گلکسی A54 را پوشش دهند؟
اینطور که به نظر میرسد، نباید منتظر اتفاق خاصی باشیم. گوشی گلکسی A55 هم مثل دو سه نسل قبل خود، در مهمترین زمینهها یک میانرده معمولی خواهد بود. با این حال بیایید وارد جزئیات شویم تا ببینیم آیا این تغییرات واقعا تا این اندازه که از روی کاغذ به نظر میرسند، جذاب نیستند یا خیر.
از گوشی گلکسی A55 چه میدانیم؟
- پردازنده جدید
- طراحی جدید
- بدنهی نسبتا بزرگتر
- احتمالا 7 سال آپدیت نرمافزاری
- امکانات هوش مصنوعی سامسونگ
مشخصات فنی گلکسی A55
در حال حاضر، مشخصات گلکسی A55 خیلی هیجانانگیز به نظر نمیرسند. تغییرات واضح شامل اندازه، تراشه و بیشینه روشنایی نمایشگر میشوند. یک سری از جزئیات را هم احتمالا به زودی در مراسم رونمایی خود سامسونگ منتشر خواهد کرد. بنابراین باید منتظر بمانیم.
نام گوشی | گلکسی A55 |
---|---|
اندازه و وزن | 8.2 × 77.3 × 161.1 میلیمتر - وزن نامشخص |
نمایشگر | 6.5 اینچی از نوع Super AMOLED با رفرشریت 120 هرتز، وضوح +FHD و بیشینه روشنایی احتمالا 1600 نیت |
پردازنده | اگزینوس 1480 |
نرمافزار | اندروید 14 - One UI 6.1 |
دوربینها | 50 مگاپیکسلی اصلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 - فوق عریض 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 - ماکرو 5 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 - سلفی 32 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 |
باتری | 5000 میلیآمپر ساعتی |
شارژر | 25 واتی سیمی |
قیمت | 8/128 گیگابایتی احتمالا 450 دلار - 8/256 گیگابایتی احتمالا 500 دلار |
همانطور که مشاهده میکنید، به نظر نمیرسد اتفاق جالبی در گلکسی A55 رخ دهد. هیچ یک از این مشخصات فنی روی کاغذ آنطور که باید جذاب به نظر نمیرسند. نه پیشرفتی در سرعت شارژر، نه پیشرفتی در کیفیت صفحه، نه افزایش ظرفیت باتری، نه بهبود نوع دوربینها. نه حتی 12 گیگابایت رم. فقط یک پردازنده آن هم با هستههای Cortex-A78 قدیمی که گفته میشود به لطف AMD قرار است پردازشگر گرافیکی خوبی داشته باشد.
طراحی و رنگبندی گوشی گلکسی A55
گوشیهای سری گلکسی A سامسونگ طی چند سال اخیر همیشه از طراحیای بهره میبردهاند که بعدها در پرچمدارها هم شاهد آن طراحی بودیم. بنابراین این گوشیها از لحاظ ظاهری خیلی به پرچمدارهای سری S شبیه هستند. در برخی از مواقع حتی تشخیص این گوشیها از هم کار بسیار سختی است. این بار اما وضعیت اندکی تغییر کرده است. گلکسی A55 قرار است یک تغییر کوچک و جزئی اما مهم داشته باشد که باعث میشود کاملا قابل تشخیص شود.
فقط کافی است به تصویر زیر نگاه کنید تا خودتان متوجه شوید چرا ادعا میکنیم گلکسی A55 به راحتی از پرچمدارهای سری S قابل تشخیص است.
متوجه آن تغییری که اشاره کردیم شدید؟ در نواحی کلید پاور و کلیدهای کنترل صدا، یک برآمدگی واضح وجود دارد. بدین ترتیب کاربران خیلی راحتتر میتوانند موقعیت این کلیدها را تشخیص دهند. سامسونگ این بخش کوچک را «جزیره کلیدها» نامگذاری کرده که واقعا هم به جزیره شباهت دارد. این طراحیای است که سامسونگ اولین بار در گلکسی A15 و A25 از آن استفاده کرد و احتمالا به زودی در گوشیهای دیگر هم شاهد آن خواهیم بود. کسی چه میداند، شاید در پرچمدارها هم شاهد این طراحی باشیم.
به لطف یک سری تصاویر رسمی که افشاگر معروف یعنی ایوان بلس آنها را منتشر کرده، حالا ایدهی بهتری از طراحی گلکسی A55 داریم. تصویر زیر رسمی است و در واقع شما سه روز دیگر شاهد محصولی با همین شکل خواهیم بود.
طراحی شبیه به پرچمدارهای S24
در کنار جزیره کلیدها، رندرها نشان میدهد که سامسونگ تصمیم گرفته میانرده جدید خود را مثل پرچمدارهای سری گلکسی S24، به صورت جعبهای طراحی کند. یعنی فریم تخت با گوشههای منحنی. از آن جایی هم که گلکسی جدید اندکی اندازهی بزرگی دارد، نگه داشتن آن در دست حس و حالی شبیه به گلکسی S24 پلاس را به شما القا خواهد کرد.
از لحاظ مقاومتی، اگرچه هنوز اطلاعات زیادی در اختیار نداریم اما باید انتظار داشته باشیم گوریلا گلس ویکتوس روی نمایشگر آن حضور داشته باشد. برچسب محافظی که در مقایسه با گوریلا گلس 5، کیفیت به مراتب بالاتری دارد. استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP67 هم بعید است به IP68 ارتقا پیدا کند.
از لحاظ رنگبندی هم به احتمال زیاد شاهد 4 رنگ مختلف خواهیم بود. با توجه به تصاویری که باز هم ایوان بلس در توییتر (X) منتشر کرده، به نظر میرسد امسال باید شاهد عرضهی گوشی گلکسی A55 در رنگهای زرد، صورتی، آبی و مشکی باشیم که جز مشکی، هر سه رنگ دیگر خیلی ملایم و جذاب هستند.
و اما میرسیم به محتویات درون جعبهی گلکسی A55. به نظر میرسد در این بخش هیچ تغییر خاصی را در مقایسه با قبل شاهد نباشیم. یعنی جز خود گوشی، یک کابل دو سر Type-C و سوزن سیمکارت هم درون جعبه خواهد بود. باقی متعلقات را خودتان باید به صورت مجزا خریداری کنید؛ اعم از آداپتور 25 وات، قاب محافظ و برچسب محافظ صفحه.
نمایشگر
نمایشگر گوشی گلکسی A55 به عنوان یک گوشی میانرده واقعا خوب و باکیفیت بود. این گوشی از پنلی +FHD با رفرشریت 120 هرتز بهره میبرد که هم از لحاظ بیشینه روشنایی و هم کیفیت و دقت، وضعیت خوبی داشت. اما سامسونگ این امکان را دارد که یک سری از پارامترها را در این بخش ارتقا دهد. هرچند بعید است این اتفاق رخ دهد. در نهایت شاید تنها ارتقای معنادار در گوشی A55، افزایش بیشینه روشنایی از 1000 به 1600 نیت باشد که تجربهی کاربری را قطعا بهبود خواهد بخشید.
در سایر بخشها نظیر رفرشریت 120 هرتز، استاندارد +HDR10، پنل +FHD و نوع پنل، گوشی A55 هیچ تفاوتی با A54 نخواهد داشت. البته گفته میشود پنل این گوشی جدید اندکی از پنل میانرده نسل قبل بزرگتر است و از 6.4 به 6.5 اینچ خواهد رسید. این تفاوت در اندازه خیلی به چشم نمیآید اما ظاهرا قرار است A55 عرض بیشتری هم داشته باشد؛ از 76.7 به 77.3 میلیمتر.
روی بالاترین قسمت مرکزی پنل، دوربین سلفی و در زیر بخش پایینی پنل هم حسگر اثر انگشت را شاهد خواهیم بود. سامسونگ هنوز در هیچ یک از گوشیهای میانرده یا اقتصادی خود از حسگر اولتراسونیک استفاده نکرده و فعلا فقط در گوشیهای پرچمدار شاهد بکارگیری این فناوری هستیم. هیچ دلیل یا مدرکی هم وجود ندارد مبنی بر اینکه سامسونگ برای گلکسی A55 بخواهد سنتشکنی کند. در نتیجه به نظر میرسد باید شاهد استفاده از حسگر اثر انگشت اپتیکال در گوشی گلکسی A55 باشیم. همان حسگری که در تمام گوشیهای این شرکت کرهای غیر از پرچمداران سری S قرار دارد. البته این حسگر هم خیلی سریع، دقیق و تقریبا بدون مشکل است. گاهی اوقات شاید کند و بیدقت شود اما این اتفاق خیلی کم پیش میآید.
دوربین گلکسی A55
در برخی از خبرها آمده که گلکسی A55، متأسفانه از دوربین 5 مگاپیکسلی بهره خواهد برد که در A54 هم شاهد آن هستیم. دوربینی که واقعا هیچ نقشی در بهبود تجربهی عکاسی و فیلمبرداری ندارد و صرفا جهت رسیدن تعداد دوربینها به سه عدد، روی پنل پشتی قرار دارد. این اتفاق کمی ناامیدکننده بود چون سامسونگ میتوانید حداقل یک دوربین تلهفوتو با زوم 2 یا 3 برابری اپتیکال را درون گوشی خود تعبیه کند تا آن را به شکل قابل توجهی از میانردههای سایر شرکتها متمایز کند.
نبود دوربین تلهفوتو در گوشی A55 البته خیلی هم غافلگیرکننده نیست. اما سایر دوربینها (جز دوربین اصلی) واقعا چیزی نیستند که یک کاربر خیلی بتواند از آنها استفاده کند. مثلا فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی که سالهاست ارتقایی نداشته و ماکرو ۵ مگاپیکسلی که شاید هر چندین ماه یک بار به سراغش بروید. البته خبر خوب اینجاست که به لطف پردازندهی جدید، شما احتمالا سیستم پردازش تصویر بسیار بهتری را در اختیار خواهید داشت. این یعنی به لطف دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی که واقعا دوربین باکیفیتی در این محدوده قیمتی است، میتوانید تصاویر بسیار خوب و جذابی را به ثبت برسانید.
سختافزار گوشی گلکسی A55
گوشی A55 قرار است در مقایسه با سایر گوشیهای سری گلکسی A5X یک ارتقای خوب از لحاظ سختافزار داشته باشد. بزرگترین تغییر این گوشی در مقایسه با قبل هم پردازندهاش خواهد بود. اگزینوس 1380 یک پردازنده خوب و قدرتمند اما با پایداری و پردازشگر گرافیکی نه چندان قدرتمند بود. اما اگزینوس 1480 به لطف فناوری ساخت جدیدتر، نه تنها احتمالا پایدارتر و خنکتر بلکه از لحاظ گرافیکی، به لطف AMD و معماری RDNA2، بسیار قدرتمندتر خواهد بود.
در کنار این تراشه از 8 گیگابایت رم هم استفاده خواهد شد تا بدین ترتیب گلکسی A55 بتواند بازیهای روز را با کیفیت بسیار خوبی به اجرا در بیاورد. فقط ای کاش به جای Cortex-A78، از هستههای Cortex-A715 در این تراشه استفاده میشد.
نرمافزار – اندروید و رابط کاربری
تا همین چند وقت اخیر، یعنی قبل از رونمایی از سری گلکسی S24، بهترین گوشیهای میانرده تا بالاردهی سامسونگ 4 سال از لحاظ نرمافزاری و 5 سال از لحاظ امنیتی آپدیت دریافت میکردند. سپس گوگل تصمیم گرفت سری پیکسل 8 را تا ۷ سال آپدیت کند؛ آن هم از لحاظ نرمافزاری. همین موضوع سامسونگ را هم برآن داشت که مدت زمان آپدیت نرمافزاری سری S24 را به 7 سال افزایش دهد تا در کنار گوگل، بهترین شرکتهای از این حیث باشند.
حالا نمیدانیم آیا این سیاست جدید در راستای آپدیت نرمافزاری فقط مختص پرچمداران سری S است یا گوشیهای میانرده را هم شامل میشود. اگر گزینهی دوم درست باشد، باید انتظار داشته باشیم گلکسی A55 هم 7 سال آپدیت شود. اما در صورتی که گزینهی نخست درست از آب در بیاید، باید انتظار همان ۴ یا نهایتا ۵ سال آپدیت را داشته باشیم.
برای اینکه مورد نخست درست باشد، دلایل منطقیتری هم وجود دارد. مثلا شما یک گوشی میانرده را شاید بعد از ۳ یا ۴ سال تغییر دهید. اما پرچمدار مدت زمان بیشتری با شما میماند. از طرفی یک میانرده قدرت سختافزاری بسیار بالایی هم ندارد که بعد از گذشت ۷ سال همچنان برای دریافت آپدیتهای جدید عملکرد خوبی داشته باشد. این موضوع راجع به پرچمدارها صدق نمیکند. بنابراین شما با خرید یک پرچمدار،دلایل بیشتری برای دریافت آپدیت نرمافزاری بیشتر خواهید داشت تا یک میانرده.
باتری و شارژر
از لحاظ ظرفیت باتری و سرعت شارژر، سامسونگ همچنان از همان اعداد و ارقام مربوط به سال گذشته استفاده کرده است. یعنی 5000/25. باتری 5000 میلیآمپر ساعتی و شارژر 25 واتی که برای یک میانرده آن هم در سال 2024 که قرار است تا اوایل سال 2025 هم میانرده نخست سامسونگ باشد، اصلا جالب نیست. شما نمیتوانید چندین سال از یک مشخصات ثابت استفاده کنید و انتظار موفقیت هم داشته باشید.
گوشی A55 در حالی از شارژر 25 واتی بهره میبرد که گوشیهای پوکو، ردمی و… از آداپتور 67 واتی آن هم درون جعبه بهره میبرند. شارژرهایی که قادرند گوشی را در مدت کمتر از 40 دقیقه شارژ کنند. اما گوشی A55 باید 8 دقیقه زیر شارژ بماند تا از 0 به 100٪ شارژ برسد.
البته که این خبر فعلا در حد یک شایعه است اما هیچ خبری هم مبنی بر تصمیم سامسونگ برای افزایش ظرفیت باتری یا سرعت شارژر گوشی A55 در اختیار نداریم. تنها امیدمان هم این است که A55 به لطف تراشهی کممصرف جدیدش، مصرف انرژی پایینی داشته باشد تا حداقل طول عمر باتری آن بهتر از نسل گذشته باشد. منتظر فناوری شارژ بیسیم هم نباشید چون سامسونگ تصمیمی برای عرضهی این قابلیت برای میانرده جدید خود ندارد.
کیفیت صدا و موتور لرزشی گوشی A55
گلکسی A54 از لحاظ بلندی صدا گوشی خوبی بود. نه خیلی عالی اما به اندازهای خوب که بتواند تجربهی لذتبخشی را برایتان فراهم کند. از لحاظ کیفیت، باز هم کلمهی «خوب» بهترین کلمه برای توصیف عملکرد این گوشی بود. در شدت صدای بالا، صدا کمی اعوجاج پیدا میکرد و از حالت طبیعی خارج میشد. بیس هم شدت و کیفیت خوبی در این سطح از صدا نداشت. از آن جایی که گوشیهای سامسونگ غالبا از فناوری اسپیکر استریوی هیبریدی بهره میبرند، بعید است گوشی گلکسی A55 وضعیت بهتری در بخش کیفیت صدا داشته باشد. به صورت کلی، سامسونگ توجه زیادی به اسپیکر گوشیهایش ندارد و حتی پرچمدارهانش هم در مقایسه با بسیاری از پرچمدارهای دیگر، از این حیث ضعیفتر هستند.
پیشنمایش گوشی گلکسی A55؛ نتیجه
به صورت کلی به نظر میرسد گلکسی A55 گوشی خیلی جذابی نباشد که همهی ما منتظرش بودیم. شاید یک سری امکانات هوش مصنوعی را در آن ببینیم، شاید مدت زمان آپدیت نرمافزاری در آن افزایش پیدا کند و شاید از لحاظ گرافیکی هم وضعیتش بهتر شود، اما نه خبری از ارتقا در بخش دوربین است، نه شارژر، نه باتری و نه حتی نمایشگر. از طرفی ارتقاهایی هم که در بالا اشاره کردیم در عمل مشخص نیست چطور از آب در خواهند آمد.
بنابراین باید منتظر ماند و دید گوشی گلکسی A55 در عمل چگونه خواهد بود. اگر این چند ارتقای محدود به بهترین شکل ممکن صورت بگیرند، شاید بتوان آن وقت راجع به ارزش خرید این گوشی تجدید نظر کرد. در غیر این صورت کسانی که A54 دارند، خیلی منطقی نیست که برای خرید مدل جدید هزینه کنند. نظر شما چیست؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید