در بررسی گلکسی S22 اولترا – اس 22 اولترا قصد داریم جدیدترین و قدرتمندترین گوشی هوشمند ساخته شده توسط شرکت کرهای سامسونگ را زیر ذرهبین ببریم، تا ببینیم رقیب درجه ۱ آیفون 13 پرو مکس، چه قابلیتهایی برای رو کردن در میدان نبرد دارد!
تقریبا از سال ۲۰۱۰ به بعد بود که رفته رفته رقابت بین سازندگان گوشیهای هوشمند بالا گرفت. برندهای مختلف مانند HTC، ال جی و سونی سعی میکردند تا با ارائه بیشترین قابلیتها در کنار کاربردی جلوه دادن گوشیهای هوشمند خود، توجه خریداران را جلب کنند. با این حال، هر چه سالها جلوتر رفت، از میان این برندها و شرکتهای مختلف، فقط رقابت اصلی بین دو شرکت سامسونگ و اپل در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند باقی ماند.
بدین ترتیب، هر ساله پس از عرضهی پرچمداران جدید یا پلتفرمهای اندروید و iOS، وقتی که صحبت از قدرتمندترین و گرانترین گوشیهای هوشمند در میان باشد، افراد به سراغ پرچمداران سامسونگ و اپل میروند. این روند سالهاست که حتی با وجود جدیدترین گوشیهای برندهای شناخته شدهای مانند شیائومی، گوگل پیکسل و حتی هواوی هم ادامه داشته و ظاهرا امسال هم تکرار خواهد شد. اما آیا با نماینده این دوره سامسونگ آشنایی دارید؟
بررسی گلکسی S22 اولترا
گلکسی S22 اولترا جدیدترین گوشی هوشمندی است که سامسونگ به عنوان پرچمدار سال ۲۰۲۲ خود در نظر گرفته و در ادامه این مطلب، پس از مدتی کار کردن با این محصول قصد داریم تا آن را برای شما بررسی کنیم.
این گوشی از همه نظر کامل است که البته با پرداختن بیش از ۱,۰۰۰ دلار باید هم انتظار یک پرچمدار تکمیل از نظر مشخصات را داشته باشید! اما نکته اینجاست که اگر از مشخصات روی کاغذ گلکسی اس 22 اولترا بگذریم، آیا این محصول توان اثبات خود را دارد؟
ظاهر و طراحی
در بررسی گلکسی S22 اولترا اول از همه سراغ طراحی جدید و خاص آن میرویم که خیلی راحت در میان چندین گوشی مختلف قابل تشخیص است. در حقیقت اولین تغییری که در ظاهر گلکسی دیده میشود، دوربینهایی هستند که اینبار دیگر قاب هم ندارند!
در واقع اینکه پشت گوشیهای هوشمند یک جزیره حاوی چند لنز دیده شود، یک امر عادی است که امروزه دیگر حتی در گوشیهای اقتصادی هم شاهد اضافه شدن آن هستیم. با این وجود، این قاب معمولا با مقداری فاصله از بدنه پشت دستگاه قرار میگیرد، در حالی که سال گذشته گلکسی S21 اولترا این فاصله را رسما حذف کرد، و امسال سامسونگ کلا خود قاب را حذف کرده است. این اقدام باعث شده تا گوشی تا حد بسیاری نسبت به محصولات سال گذشته خوش دستتر باشد.
بدنه دستگاه نیز نسبت به سال گذشته کمی به سری قدیمی نوت نزدیکتر شده و نسبت به S21 اولترا و بسیاری از دستگاههای بزرگ حاضر در بازار، پهنتر به نظر برسد. در واقع اس 21 اولترا دارای ابعاد ۱۶۵.۱ در ۷۵.۶ در ۸.۹ میلیمتر بود، در حالی که گلکسی اس 22 اولترا ابعاد ۱۶۳.۳ در ۷۷.۹ در ۸.۹ را ارائه میکند. این نشان میدهد که حتی روی کاغذ هم پرچمدار جدید سامسونگ مقداری پهنتر به نظر میرسد، اما وقتی گوشی را در دست میگیرید، تفاوت آن به شدت قابل حس کردن است.
سمت راست دستگاه، میتوانید دکمههای ولوم و خاموش و روشن را پیدا کنید که نشان میدهند سنت سامسونگ در این زمینه، همچنان پا برجاست. هیچ جای پرچمدار قدرتمند سامسونگ جک ۳.۵ میلیمتری را پیدا نمیکنید؛ درست مثل جایی برای وارد کردن رم میکرو برای افزایش حافظه دستگاه. البته مدتی است که دیگر پرچمداران از این قابلیتها استفاده نمیکنند و کاربران میتوانند از درگاه USB-C آن استفاده کنند.
لازم به ذکر است که از نظر مقاومت، نه آب توان نابود کردن گلکسی S22 اولترا دارد و نه خاک! بلکه این دستگاه با مجوز IP68 رسما میتواند در مقابل هر دو ایستادگی کند تا آن را روی خاکهای ساحل پرتاب کرده و زیر آب (تا عمقی مشخص) عکس بگیرید. البته ما خود این موارد را امتحان نکردیم و توصیهای هم بابت آن نداریم! فقط بدانید که گوشی خیلی مقاوم است و صفحه نمایش و پشت آن توسط گوریلا گلس ویکتس محافظت میشود؛ همین.
نمایشگر
در زمینه نمایشگر، باید گفت که سالهاست سامسونگ مقام اول را از آن خود کرده، و عرضه گلکسی S22 اولترا روی پنل مشابه با نسخه سال گذشته، نشان میدهد که این برتری فعلا ادامهدار خواهد بود. گلکسی اس 22 اولترا دارای نمایشگر ۶.۸ اینچی است که ۲ دهم اینچ از اس 22 پلاس و ۷ دهم اینچ هم از مدل پایه بزرگتر است. با این حال، در کیفیت نمایشگر یک بینظمی عجیب در میان اعضای سری اس 22 دیده میشود که البته در هر صورت، مدل اولترا از همه اعداد و ارقام بهتری را ارائه میکند.
تفاوت کیفیت نمایشگر سه گوشی سری پرچمداران سال ۲۰۲۲ سامسونگ، ابتدا در رزولوشن یا همان وضوح تصویر دیده میشود؛ جایی که میبینیم مدل پایه و پلاس دارای وضوح ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ هستند و نسخه اولترا، کیفیت ۳۰۸۸ در ۱۴۴۰ را به چشمان کاربر هدیه میکند. اما یک معیار دیگر برای اندازهگیری کیفیت نمایشگر، دیدن رقم تعداد هر پیکسل در هر اینچ است. با دست گرفتن گلکسی S22 اولترا خیلی راحت میتوان متوجه کیفیت فوقالعاده بهتر آن نسبت به سایر رقیبان و مدل پایه و پلاس شد. همچنین با داشتن تراکم ۵۰۰ پیکسل در هر اینچ، سامسونگ برای این محصول خود سنگ تمام گذاشته است!
اما جالب است بدانید که مدل پایه اس 22 دارای تراکم ۴۲۵ پیکسل در هر اینچ است، در حالی که مدل پلاس، همین رقم را در مقدار ۳۹۳ ارائه میکند! این مورد کمی برای گوشی که مبلغ گرانتری را برای خرید آن نسبت به مدل پایه باید پرداخت کنید عجیب است.
همچنین بد نیست بدانید که سامسونگ گرچه پنل نمایشگر گلکسی S22 اولترا را نسبت به نمونه سال گذشته زیاد دستکاری نکرده، اما حداقل یک رکورد جدید را با آن به ثبت رسانده است؛ هماکنون گلکسی اس 22 اولترا با میزان روشنایی ۱۷۵۰ نیت، بالاترین حد روشنایی نمایشگر را در میان سایر گوشیهای هوشمند حاضر در بازار دارد!
به علاوه، نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز پویا، در این محصول هم درست مثل گلکسی S21 اولترا قابل استفاده است. همچنین جالب است بدانید که پرچمدار نسخه اولترا سال گذشته سامسونگ، دارای حد کمترین روشنایی بهتری نسبت به اس 22 اولترا، برای کار کردن در نور پایین است.
مشخصات فنی گلکسی S22 اولترا و مقایسه با رقیبان
بخش مشخصات فنی به شخصه برای من خیلی مهمتر از هر قسمت دیگری در بررسی گوشی گلکسی S22 اولترا است. من به تجربه بازیهای موبایلی علاقه دارم و در حال حاضر اجرای Call of Duty: Mobile روی پرچمدار سال ۲۰۲۲ سامسونگ به شدت برایم جالب و جذاب بوده است. اما باز هم قرار دادن بالاترین سطح کیفیت روی این بازی هرگز برای اندازهگیری قدرتهای این پرچمدار کافی نیستند؛ زیرا گرفتن نرخ فریم ۴۰ تا ۶۰ در بالاترین سطح گرافیک ممکن در این بازی کاری است که گلکسی اس 22 اولترا بدون کمترین فشاری انجام میدهد!
سامسونگ گلکسی S22 اولترا دارای جدیدترین چیپ اسنپدراگون 8 نسل 1 (یا اگزینوس ۲۲۰۰) است؛ یک چیپ ۴ نانومتری که نسبت به نمونه ۵ نانومتری سال گذشته پیشرفتهای بسیاری را داشته است.
چیپ اسنپدراگون 888 | چیپ اسنپدراگون 8 نسل 1 | |
---|---|---|
قدرت پردازنده: | 85 | 89 |
قدرت پردازنده گرافیکی: | 92 | 99 |
بهینهسازی باتری: | 94 | 94 |
همانطور که در جدول فوق براساس اطلاعات وبسایت Nano Review میبینید، چیپ جدید و چهار نانومتری کوالکام در اجرای بازیهای سه بعدی با گرافیک کنسولی، نمره بنچمارک ۹۹ را دریافت کرده، در حالی که اسنپدراگون 888 پنج نانومتری، نمره ۹۲ را دارد. با این حال جالب است بدانید که این پیشرفت روی عملکرد میزان انرژی مورد استفاده از باتری تاثیری نگذاشته و صرفا فرکانس پردازنده نسخه نسل جدید بهتر است؛ همین. همچنین وقتی که بازی سنگینی را روی گلکسی S22 اولترا و S21 اولترا امتحان کنید، عملا متوجه هیچ تفاوتی نخواهید شد. در سال جاری من شانس استفاده از S21 اولترا را برای مدتی محدود داشتم و سپس S22 عادی و بعد نسخه اولترا، واقعا تفاوتی بین نسخههای مختلف آن هنگام تجربه بازیهای مختلف حس نکردم.
با این حال اگر بخواهیم قدرت این پردازنده را صرفا روی کاغذ با دیگر پرچمداران حاضر مقایسه کنیم، میتوانید از جدول زیر که توسط بنچمارک معروف Geekbench گرفته شده مشاهده کنید.
در اینجا میبینیم که نوار سبزرنگ نشان دهنده تستهای تک هسته پردازنده هستند و نوار بنفش هم نمره تست چند هستهای را نشان میدهد. آیفون در این تست نمره اول را با چیپ A15 دارد و هیچ حرفی در آن وجود ندارد! اما جالب است که بعد از آن دایمنسیتی 9000 رقیبان کوالکام و سامسونگ را پشت سر گذاشته و عملکرد نسبتا بهتری را دارد.
اما بعد از آن رتبه سوم از آن اسنپدراگون 8 نسل 1 میشود، آن هم در وضعیتی که اوضاع نسخه اگزینوس گلکسی S22 اولترا در مقایسه با چیپ سال گذشته کوالکام بسیار بد به نظر میرسد. در واقع چیپ اسنپدراگون 888 که در گلکسی S21 اولترا استفاده شده بود، با اختلاف بسیار بسیار کمی در کنار چیپ ۴ نانومتری اگزینوس 2200 قرار دارد که در گلکسی S22 اولترا شاهد آن هستیم! با این حساب، خریدن نسخه اگزینوس این محصول چندان هم آپشن خوبی به نسبت پولی که پرداخت میکنید نیست.
با این حساب، شما هرگز هیچ مشکلی را در کارهای روزمره و حتی اجرای بازیهای سنگین روی بالاترین حد گرافیکی با این پرچمدار نخواهید داشت. اما اگر آن را با بنچمارک سه بعدی Wild Life Extreme با سایر رقیبان مقایسه کنیم، کاملا مشخص است که آیفون 13 برتری داشته و بعد از آن وان پلاس 10 پرو قرار دارد که دارای چیپ چهار نانومتری اسنپدراگون 8 نسل 1 است. سپس گلکسی S22 اولترا در جایگاه سوم قرار میگیرد که نشان میدهد بهینهسازیهای سامسونگ روی نرمافزار این محصول چندان هم کارآمد نیست؛ حتی با وجود رابط کاربری پیشرفته One UI 4.1.
قلم هوشمند!
عرضه گوشیهای هوشمند از پیش از دهه ۲۰۱۰ شروع شد؛ در آن زمان سازندگان سعی میکردند تا با ساخت جدیدترین سختافزار پیشرفته خود را به مشتریان ثابت کرده و به بازار پر سود و تازه اسمارتفون دست پیدا کنند. با این وجود، در سال ۲۰۱۱ سامسونگ طی یک اقدام عجیب، توانست توجه جمع بسیاری از طرفداران را به خود جلب کند!
تا حدود ۷ سال پیش هم همچنان صفحه نمایشگر بالای ۵ اینچ و نزدیک به ۶ را فبلت میگفتند؛ به معنی دستگاه هوشمندی که سایز آن بین گوشی و تبلت است. به هر حال امروزه گوشی هوشمند با نمایشگر زیر ۶ اینچ را رسما کامپکت میدانند، اما این روند در گذشته به این شکل نبوده است! بلکه سامسونگ با عرضه گوشی گلکسی نوت در سال ۲۰۱۱، خلاقیت خود را در طراحی یک گوشی متفاوت نشان داد.
گلکسی نوت دارای با نمایشگر تخت و قلم هوشمندی که داخل بدنه آن جای خاص خود را داشت، توانست بین طرفداران خیلی محبوب شود و به همین دلیل هم سامسونگ عرضه آن را در کنار سری S به صورت سالیانه ادامه داد. با این وجود سال به سال شاهد نزدیکتر شدن این دو سری پرچمدار به یکدیگر بودیم، تا جایی که دیگر تنها تفاوت بین آنها داشتن یک قلم S-Pen بود.
به همین دلیل هم در سال ۲۰۲۱ سازندگان تصمیم گرفتند تا به بهانه کمبود چیپ برای عرضه گلکسی نوت 21، روند ساخت آن را کنسل کرده و تمرکز کامل را روی گلکسی S21 بگذارند؛ پرچمداری که نسخه اولترا آن دارای قابلیت پشتیبانی از یک قلم S-Pen مخصوص بود! همچنین در ادامه سال شاهد عرضه گوشیهای سری گلکسی Z بودیم که رسما خلاقیت جایگزین نوتها هستند.
اما سامسونگ کاری که سال پیش شروع کرده بود را در ۲۰۲۲ بالاخره با گلکسی S22 اولترا انجام داد تا حجت بر طرفداران تمام شود! در واقع ترکیب سری نوت و اس، همان چیزی است که گلکسی S22 اولترا به خوبی نمایش میدهد؛ طوری که حتی برخلاف سال گذشته اینبار میتوانید قلم هوشمند را داخل خود دستگاه قرار دهید.
در مجموع لازم به ذکر است که قلم هوشمند امسال دیگر مثل سال گذشته یک مورد اضافه نیست و دقیقا عضوی از خود گوشی حساب میشود. به همین واسطه هم قابلیتهای بهتر و خاصی دارد که به شما حس کار با یک گلکسی نوت را منتقل میکند.
برخی از قابلیتهای قلم اس پن گلکسی S22 اولترا
- قابلیت Airview: این ویژگی در گوشی گلکسی اس 22 اولترا به شما اجازه میدهد تا فقط با نزدیک کردن قلم به صفحه، شاهد یک نشانگر باشید که روی صفحه ظاهر میشود. این نشانگر به شما کمک میکند تا بتوانید بدون نیاز به لمس صفحه و فقط با رساندن نشانگر به گوشه منو، به صفحه بعد بروید. همچنین برای اسکرول کردن در مرورگرها، فقط کافیست همین نشانگر را به پایین یا بالا ببرید. به علاوه، بردن این نشانگر روی هر عکسی، آن را زوم خواهد کرد تا یک پیشنمایش از آن را ببینید.
- کار با گوشی از راه دور: قلم S-Pen گوشی گلکسی S22 اولترا دارای دکمهای است که میتوانید استفادههای مختلفی از آن داشته باشید. برای مثال، میتوانید گوشی خود را برای گرفتن عکس در مکانی خاص تنظیم کنید، سپس با قرار گرفتن در کادر، دکمه را بزنید تا گوشی تصویر شما را ثبت کرده یا ضبط فیلم را شروع کند.
- تبدیل دست خط به تکست: یکی دیگر از قابلیتهای ویژه قلم هوشمند گلکسی اس 22 اولترا این است که میتوانید با آن برای خود دستخط بردارید. این یعنی به جای تایپ کردن، میتوانید مثل نوشتن روی کاغذ، در برنامه نوت گوشی خود بنویسید و از تنظیمات قلم نازکتر برای نوشتن دقیق و کوچک استفاده کنید. اما آیا میتوان همین دستخط را به نوشته تایپی و دستخط تبدیل کرد؟ بله! تنظیمات گلکسی S22 اولترا به شما اجازه میدهند تا این کار را با قلم مخصوص آن انجام بدهید.
دوربین
در واقع اگر داشتن قلم ویژگی اصلی سری نوت بوده، یکی از شاخصههای سری S داشتن دوربینهای با کیفیت فوقالعاده بالا بوده و هست. به همین دلیل هم باید گلکسی S22 اولترا را ترکیب نهایی اس و نوت دانست. با این وجود، ساختار دوربین اس 22 اولترا نسبت به سال گذشته تغییر چندانی را ندارد.
جزئیات دوربین گلکسی S22 اولترا
مشخصات دوربین | وضوح | سایز سنسور | سایز پیکسل | لنز |
---|---|---|---|---|
لنز اصلی: | 108 مگاپیکسل | ۱/۱.۳۳ | ۱.۸um | ۲۳ میلیمتر، f/1.8 |
لنز اولترا واید: | ۱۲ مگاپیکسل | ۱/۲.۵۵ | ۱.۴um | ۱۳ میلیمتر، f/2.2 |
زوم اپتیکال تا سه برابر: | 10 مگاپیکسل | ۱/۳.۵۲ | ۱.۱۲um | ۶۹ میلیمتر، f/۴.۹ |
زوم اپتیکال تا ده برابر: | 10 مگاپیکسل | ۱/۳.۵۲ | ۱.۱۲um | ۲۳۰ میلیمتر، f/4.9 |
دوربین سلفی | ۴۰ مگاپیکسل | ۱/۲.۸ | ۰.۷um | ۲۵ میلیمتر، f/2.2 |
در حقیقت اگر جزئیات جدول فوق را با مشخصات دوربین گلکسی S21 اولترا مقایسه کنید، کمترین تغییرات را مشاهده میکنید و برخی موارد کاملا دست نخورده هستند. با این وجود، نکته قابل توجه اینجاست که سایز لنز تله فوتو در گلکسی اس 22 اولترا حتی کوچکتر هم شده است! اما سامسونگ خود ادعا میکند که این مورد تاثیری روی عملکرد نداشته و با کیفیت بهتر لنز اصلی جبران خواهد شد.
با این حال وقتی که قصد تصویربرداری با این دوربین را داشتیم، درست با همان کیفیت و مشخصاتی مواجه شدیم که سال گذشته هم در گلکسی S21 اولترا دیده بودیم. با این حال، قابلیت اصلی دوربین گلکسی اس 22 اولترا توان گرفتن تصاویر با کیفیت فوقالعاده بالا در شب است. این ویژگی سال گذشته با S21 اولترا اضافه شده بود و حال در این محصول جدید به بالاترین حد کیفیت رسیده است.
لازم به ذکر است که قابلیت ثبت تصاویر با رنگهای زنده و بهتر با گلکسی S22 اولترا به دلیل این نیست که دوربین آن تفاوت خیلی خاصی را با نسخه سال گذشته دارد، بلکه این دستگاه از نظر نرمافزاری هم برای گرفتن چنین عکسهایی در نور کم، بهینهسازی شده است. همچنین بد نیست بدانید که لنز اصلی پرچمدار سال گذشته سامسونگ توان ثبت تصاویر عادی با کیفیت بیشتری را نسبت به اس 22 اولترا داشت؛ طوری که این بهینهسازی نرمافزاری باعث شده تا پرچمدار جدید، سایهها را خیلی به اصطلاح «درشتتر» نشان دهد، طوری که دیگر از حد واقعی بودن دور میشوند و توجه بیننده را کاملا به خود جلب میکنند.
اما اگر این مورد نقطه ضعف دوربین S22 اولترا باشد، پس باید قابلیت زوم اپتیکال ۱۰ برابر این گوشی را مشاهده کنید! البته این ویژگی سال گذشته هم با S21 اولترا معرفی شده بود، اما امسال این قابلیت به شدت بهبود یافته و میتوانید با زوم دستگاه، جزئیات بسیار بیشتری را در تصاویر مشاهده کرده و در نهایت، کیفیت بهتری را در نمایش رنگها ببینید. به علاوه، یک ویژگی دیگر دوربین سامسونگ گلکسی S22 اولترا که نسبت به سال گذشته واقعا پیشرفت حساب میشود، این است که حال میتوانید تصاویر ۱۰۸ مگاپیکسلی خود را با تیک زدن گزینهای تحت عنوان Adaptive Pixel بگیرید. این ویژگی عکسها را با حجم ۳۰ مگابایت ذخیره میکند، اما حداقل این اجازه را به شما میدهد تا تصاویر خود را با کیفیتی ببینید که حداقل در گذشته ندیده بودید!
همچنین هنگام گرفتن تصاویر پورتره، متوجه موضوعی شدیم که در تبلیغات گوشی هم به آن اشاره شده بود. حال با کمک سیستم نرمافزاری پیشرفته، شما اگر یک عکس پورتره را از دوست خود بگیرید، دیگر موهای او شامل جزئیات بلوری پسزمینه نخواهند شد.
اما در پایان نمره منفی که به دوربین گلکسی S22 اولترا تعلق میگیرد، مربوط به کیفیت و نرخ فریمی است که با آن میتوانید ویدیو ضبط کنید. در حقیقت اینکه شما با یک پردازنده نسل جدید و فوق قوی بتوانید ویدیوهای 4K با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه را ضبط کنید، یک مورد عادی است که اکثر پرچمداران قادر به انجام آن هستند. با این وجود، سامسونگ این ویژگی را با اس 22 اولترا ارائه نکرده و شما ضمن توانایی ضبط ویدیوهای با کیفیت 8K، نمیتوانید 4K را با نرخ فریم ۱۲۰ هرتز ضبط کنید.
همچنین قابلیت تازه اضافه شده Super Steady برای گرفتن کامل لرزش، همچنان به کیفیت 1080p محدود است و به شما اجازه افزایش حد را نمیدهد. با این حال همان لرزشگیر عادی دستگاه به حد کافی برای شما جوابگو خواهد بود تا بتوانید تصاویر مناسبی را با همان کیفیت کامل ثبت کنید.
باتری
گوشیها و دستگاههای هوشمند سال به سال در حال پیشرفت هستند و پردازندههای آنها به طرز شگفتانگیزی نسبت به ۱۰ سال گذشته قویتر شدهاند. با این وجود اگر سرعت این پیشرفت در زمینه دوربین، چیپ و قابلیتهای ویژه را با باتری مقایسه کنیم، حداقل گوشیهای سامسونگ هنوز در رده بالایی قرار ندارند؛ حتی پرچمدارهای آن!
در واقع سامسونگ برای گوشی گلکسی S22 اولترا از باتری ۵,۰۰۰ میلیآمپری استفاده کرده که سال گذشته هم روی S21 اولترا دیده بودیم. با این وجود، در اکثر تستهایی که روی باتریهای این دو محصول انجام شده، اکثرا پرچمدار سال گذشته برنده رقابتهای مختلف در زمینه دوام آوردن هنگام استفاده عادی، تماشای آنلاین ویدیو و گیم است. این مورد رسما مشکل دیگری است که گلکسی اس 22 اولترا را چند پله عقبتر از رقیبان خود قرار میدهد، آن هم در وضعیتی که آیفون 13 پرو مکس خیلی عملکرد بهتری را در این زمینه نشان میدهد.
با این وجود، اگر شارژ گلکسی S22 اولترا زودتر خالی شود، حداقل میتوانید از زودتر شارژ شدن آن مطمئن باشید! سامسونگ با گلکسی نوت 10 سرعت شارژ ۴۵ واتی را معرفی کرد، اما در پرچمداران بعدی چنین قابلیتی را قرار نداد تا همه به سرعت ۲۵ وات محدود باشند. با این حال نکته قابل توجه اینجاست که امسال بالاخره سامسونگ طلسم را شکست و تصمیم گرفت تا سرعت شارژ ۴۵ واتی را برای خریداران گلکسی اس 22 اولترا هم در دسترس قرار دهد؛ با این تفاوت که دیگر این شارژر داخل کارتون نیست و شما خود باید آن را از نزدیکترین فروشگاه خریداری کنید.
سرعت شارژ گلکسی S22 اولترا نسبت به پرچمداران قبلی سری اس خیلی بهتر است و عملا میتوانید در عرض ۱ ساعت دوباره پرچمدار قدرتمند سامسونگ را بردارید و از شارژ ۱۰۰ درصدی آن استفاده کنید. اما نسبت به رقیبان چینی، فعلا سامسونگ و اپل شانسی را در رقابت ندارند (به سرعت ۱۲۰ و ۲۰۰ وات شارژ فکر کنید..).
کیفیت صدا و اسپیکر
این مورد عملا در گوشی گلکسی S22 اولترا یک قدم رو به عقب است که سامسونگ برداشته و اصلا کیفیت لازم را ارائه نمیکند. شما وقتی که آهنگی را با این گوشی پخش میکنید، صدای خواننده با کیفیت مناسبتری نسبت به پرچمدار سال گذشته شنیده میشود، اما هرگز نمیتوانید ولوم و توازن نسخه قبل را حس کنید.
در حقیقت این یک نقطه ضعف نسبتا بزرگ برای پرچمدار گرانقیمت سامسونگ خواهد بود که آن را در مقابل رقیبانی مانند آیفون 13 و پیکسل 6 پرو زمینگیر میکند. دو گوشی ذکر شده با تمرکز روی عمق صدا و در نهایت ارائه کیفیت بهتر، در حال حاضر بسیار از رقیب سامسونگی خود جلوتر هستند؛ این را تنها با یکبار شنیدن صدای اسپیکر هرکدام از این دستگاهها تشخیص خواهید داد. البته اگر به حد کافی حساس باشید و کیفیت اسپیکر برای شما مهم باشد.
همچنین باید بدانید که داخل جعبه گلکسی S22 اولترا هیچ خبری از هدفون نیست و حتی روی بدنه آن جک ۳.۵ میلیمتری هندزفری را پیدا نمیکنید. با این حال دیدن چنین وضعیتی پس از اتفاقات مربوط به گوشیهای سری آیفون 12 و پیروی سایر شرکتها از روش اپل، دیگر چندان هم عجیب نیست. به هر حال همه سعی دارند تا از محیط زیست مراقبت کنند و ما هم راهی به جز تایید نظر بزرگان صنعت ساخت گوشی نداریم!
نتیجه گیری: آیا گلکسی S22 اولترا قویترین پرچمدار حاضر در بازار است؟!
جواب این سوال هم بله است و هم خیر. از نظر کیفیت دوربین، شاید سامسونگ گلکسی S22 اولترا را بتوان بهترین دانست، اما در بخشهای باتری و قدرت پردازنده، قطعا حرف اول با پرچمدار سال جدید سامسونگ نیست. با این حال، باید بدانید که نسبت به پرچمدار سال گذشته، این گوشی جدید سامسونگ چندان پیشرفت خاصی را به همراه ندارد؛ مگر اینکه طرفدار سری نوت باشید!
در واقع تنها دلیلی که باعث میشود تا واقعا فرد هزینه کند و یک گلکسی S22 اولترا با قیمت بالا را به جای S21 اولترا بخرد، قطعا داشتن قلم هوشمند داخل بدنه خواهد بود. در غیر این صورت، واقعا نه قدرت سختافزاری تا این حد بالا زیر دستان کاربر احساس میشود، نه تفاوتهای بنچمارک در تجربه بازیها و گرفتن نرخ فریم بهتر دخیل خواهد بود. حتی در زمینه باتری، عملکرد پرچمدار سال گذشته تا حدودی بهتر هم بوده است! اما در نهایت، در نظر داشته باشید که گلکسی S22 اولترا تا چهار سال پشتیبانی نرمافزاری دارد و این یعنی با تهیه آن، اندروید ۱۶ را هم طی چهار سال آینده دریافت خواهید کرد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید