جالب است بدانید که یک یا تعدادی بازی کامپیوتری و شاید برخی از فرنچایزها با هم در یک دنیای مشترک به وقوع میپیوندند و ربط أنها به یکدیگر صرفا اتفاقی نیست.
مفهموم دنیاهای مشترک در حال حاضر ملموستر از همیشه شده و برای مثال فیلمها و سریالهای مارول یکی از شناختهشدهترین مثالها برای این مفهوم به شمار میرود. این مفهوم فقط مربوط به مدیوم سینما و تلویزیون نمیشود و سالها است که در مدیوم ویدیو گیم نیز وجود دارد.
کمپانی نینتندو به دلیل این که صاحب تمام IP های خود است، در طول این سالها تقریبا تمامی کارکترهای خود را به دیگر کارکترها ربط داده و دنیای مشترک بزرگی را برای طرفداران نینتندو تدارک دیده. به جز بازیهای نینتندو، کدام بازیها و سریهای دیگر در یک دنیای مشترک قرار دارند؟
بازی Doom ،Quake و Wolfenstein
سروان B.J. Blazkowicz در واقع از اجداد کاراکتر Doomguy محسوب میشود و او حتی در انتهای بازی کامپیوتری wolfenstein rpg با یک باس به نام Harbinger of Doom که عملا از سری Doom وارد این بازی شده، مبارزه میکند! با خرید استودیو id Software توسط ZeniMax Media در سال ۲۰۰۹ سری Quake هم وارد این دنیای مشترک Doom و ولفنشتاین شد.
با وجود این موضوع که ماهیت ۳ سری Quake، Doom و Wolfenstein عملا مشترک است، اما جالب است بدانید که بازی Quake Champions پای خود را در این دنیای مشترک فراتر گذاشت و کاراکترهایی را از این دنیا در یک Arena قرار داد تا همدیگر را نابود کنند!
بازیهای Final Fantasy 7 و Final Fantasy 10
سری Final Fantasy در واقع دنیاهایی متقاوت را در قالب یک مولتیورس به هم چسبانده و بازی کامپیوتری Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin هم به آن تقویت بخشیده است. با وجود این که اتصالهای خیلی خاص و محسوس زیادی بین بازیهای سری Final Fantasy دیده نمیشود، اما نسخه ۷ و ۱۰ به شکل آشکاری به هم مرتبط هستند.
یک کارکتر در بازی Final Fantasy 10 با نام شینرا در مورد مکانی با نام Farplane صحبت میکند و آن را به عنوان یک منبع احتمالی برای انرژی قلمداد میکند. در بازی Final Fantasy 7 یک کمپانی تولید برق با نام Shinra وجود دارد که متعلق به او است و نقش بسیار کلیدی را در داستان این نسخه ایفا میکرد.
بازیهای استودیو رمدی
استودیو رمدی آرام آرام دنیای مشترک فوقالعادهای را در صنعت ویدئو گیم ساخته است. در بازی کامپیوتری Alan Wake شخصیت اصلی چندین رمان کاراگاهی با محوریت کارکتر الکس کیسی مینویسد و او شدیدا به Max Payne شباهت دارد. الکس کیسی همچنین از کارکترهای حاضر در بازی Alan Wake 2 خواهد بود. این کارکتر در این بازی توسط صداگذار کارکتر مکس پین یعنی جیمز مککافری صداگذاری شده و چهره او بر اساس چهره سم لیک است.
بازی Control از رمدی شامل کارکترهایی از بازی Alan Wake بود و کارکتر الن ویک در دی ال سی این بازی با نام AWE نقش مهمی را ایفا میکرد. بازی Quantom Break نیز اشاراتی جزئی به بازیهای Alan Wake و Control داشت.
بازیهای Ninja Gaiden و Dead Or Alive
وقتی بازی Ninja Gaiden به عنوان یک اکشن-پلتفرمر در دهه ۱۹۸۰ پای خود را به کنسولهای خانگی باز کرد، ژانر دیگری به نام فایتینگ را در کنار خودش میدید که روز به روز بزرگتر و محبوبتر میشد. کمپانی Tecmo نیز پس از مدتی با بازی Dead Or Alive وارد ژانر محبوب فایتینگ شد و این بازی شامل کاراکتر اصلی Ninja Gaiden یعنی ریو هایابوسا به عنوان کاراکتر قابلبازی بود.
در طول این سالها، سری Ninja Gaiden و Dead Or Alive کاراکترهای مشترک دیگری مثل کازومی، آیانه، ریچل و… را در خود دیدند. با وجود این که هیچ تایم لاین رسمی و تاییدشدهای از این ۲ بازی در دسترس قرار ندارد، احتمال میرود که سهگانه اخیر Ninja Gaiden در واقع پیش از اتفاقات بازی Dead Or Alive رخ میدهد.
بازیهای راکستار گیمز
راکستار تقریبا تمامی بازیهای خود را در زمینی مشترک با یکدیگر ساخته و خیلی آرام و کم سر و صدا آنها را به هم مربوط کرده است. در حالی که بازی L.A. Noire دههها پس از Red Dead Redemption رخ میدهد، اما چندین مثال آشکار دیگر بین بازیهای راکستار وجود دارد.
در بازی Grand Theft Auto 3 چندین ایستگاه رادیویی به Carcer City که محل وقوع بازی Manhunt است، اشاره میکنند. در بازی Grand Theft Auto 4 یک تلویزیون Bullworth Academy را از سری Bully نشان میدهد. این اشارات قطعا ثابت میکند که این بازیهای راکستار در یک دنیای مشترک جریان دارند.
بازیهای Portal و Half Life
بازی کامپیوتری Half Life از کمپانی بزرگ Valve چندین دنباله مستقیم داشته، اما ارتباط آن با Portal در نگاه اول کمی عجیب به نظر میرسد. یک بازی با نام Narbacular Drop و به عنوان یک پروژه کلاسی منتشر شد و چشم Valve آن را گرفت تا در نهایت بازی Portal را بسازد. دیری نپایید که متوجه شدیم کمپانی Aperture Science در بازی Portal در واقع رقیب کمپانی Black Mesa بازی Half Life به شمار میرود.
همچنین این ۲ سری به واسطه یک کشتی باری با نام Borealis به هم مربوط هستند و این Cargo ship حامل تکنولوژی مهم و خطرناکی بوده. این کشتی در نهایت توسط Judith Mossman در پایگاه قطبی بازی Half-Life 2: Episode One پیدا شد و بازیکنان در بازی Portal 2 قادر به پیدا کردن لنگرگاه این کشتی بودند.
بازیهای هیدئو کوجیما
بازیساز مشهور، هیدئو کوجیما فعلا مشغول کار روی عنوان Death Stranding 2 است و جالب است که بدانید او یک دنیای مشترک بین بازیهای خود برقرار کرده. در ۲ بازی Policenauts و Metal Gear Solid یک کاراکتر به نام مریل سیلوربرگ وجود دارد و در کنار آن هم رباتی با نام Metal Gear Mk. II در بازیهای Snatcher و Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots حاضر است.
بازی Snatcher همچنین شامل یک کلوب شبانه با نام Outer Heaven است و در انتشار دوباره بازی Metal Gear 2: Solid Snake در سال ۲۰۰۶ مشخص شد که کاراکتر بیگ باس در واقع بخشی از پروژه Snatcher بوده.
بازیهای Bomberman و Lode Runner
بازی Lode Runner از همکاری بین Doug Smith و چندین دانشجو به وجود آمد و بودجه پروژه آنها توسط کمپانی Broderbund مورد قبول واقع شد. این بازی در آرکیدها موفق بود و Hudson Soft نسخهای از آن را برای کنسول NES در سال ۱۹۸۴ میلادی ساخت. یک سال بعد و در سال ۱۹۸۵ آنها نسخه NES بازی Bomberman را منتشر کردند که کاراکتر اصلی آن در واقع یکی از دشمنان بازی قبل بود.
در بازی Bomberman هدف شما این است که به وسیله بمبگذاری در یک کارخانه بردهداری تبدیل به انسان شوید و در انتها مشخص میشود که که این ۲ بازی دنیای مشترک دارند و بازی Bomberman در واقع پیشدرآمد Lode Runner محسوب میشود.
دنیای مشترک Origin Systems
Origin Systems یکی از مورداحترامترین توسعهدهندههای دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی بود و آنها رزومه بزرگی را از خود به جا گذاشتند. این موضوع که برخی بازیها در آینده از آنها الگو بگیرند و به آنان ادای احترام کنند، جای تعجبی ندارد.
به هوش مصنوعی معروف System Shock با نام SHODAN در بازی Crusader: No Remorse اشاره شده و همچنین یک سفینه Kilrathi از بازی Wing Commander در بازی Ultima VII وجود دارد. در بازی Ultima Underworld II وجود یک نفر با نژاد Kilrathi دنیای مشترک بازی سیستم شاک و سری Wing Commander را رسما تائید کرد.
سری Ivalice و فاینال فانتزی
سری Ivalice در واقع درون سری Final Fantasy قرار دارد و شامل چندین نسخه اصلی و اسپینآف میشود. این سری توسط Yasumi Matsuno ساخته شده و اولین نسخه آن با نام Vagrant Story برای کنسول پلی استیشن ۱ منتشر شد.
کارکترهای این سری در بازی Final Fantasy Tactics حضور دارند و چندین بار به شهرLea Monde از Vagrant Story در بازی Final Fantasy 12 اشاره شده است. کارکتر Balthier از فاینال فانتزی ۱۲ نیز در Final Fantasy Tactics: War Of The Lions حضور داشت تا این بازیهای RPG به هم مرتبط شوند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید