رشد ناچیز سرویسهای اشتراکی بازیها در دو سال اخیر
وضعیت بحرانی
با استناد بر گزارش اخیر گروه سیرکانا، ظاهرا رشد سرویس های اشتراکی بازی ها در طول دو سال گذشته چندان تعریفی ندارد.
زمانی که شرکت مایکروسافت سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس را راهاندازی کرد، بسیاری از بازیکنها گمان میکردند که این سرویس در حد سرویسهای اشتراکی فیلمها و سریال، صنعت بازیهای ویدیویی را تحت تاثیر قرار میدهد و در آینده نه چندان دور به کلی کسبوکار فعلی و خرید بازیها از رده خارج خواهد شد.
گسترش و محبوبیت این سرویس در ابتدا تا حدی پیش رفت که شرکت سونی نیز مجبور به ارائه سرویس مشابهی تحت عنوان پلی استیشن پلاس شد. با این حال، گزارشها نشان میدهد این دو سرویس نه تنها چندان صنعت بازیها را تحت تاثیر قرار ندادهاند، بلکه رشد آنها در حد انتظار هم نیست و آینده خوبی در پیش ندارند.
درهمین راستا، آقای مت پیسکاتلا، تحلیلگر معروف گروه سرکانا، در سال ۲۰۲۳ میلادی اعلام کرده بود که طبق بررسیهای صورت گرفته، سرویس های اشتراکی باز های ویدیویی در پلتفرمهای غیر موبایلی تنها ۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ میلادی رشد داشتهاند. حال بر اساس تازهترین گزارش این گروه آماری، گویا هزینههای سرویس اشتراکی پلتفرمهای غیر موبایلی در مقایسه با سال گذشته میلادی فقط یک درصد افزایش یافته که آن را نمیتوان حتی به عنوان یک رشد در نظر گرفت.
این عملکرد نشان میدهد که عرضه بازیهای AAA در سرویسهای اشتراکی چندان منطقی نیست و چه بسا انتشار عناوین فرست پارتی و انحصاری نیز به ضرر شرکت ناشر و حتی سازندگان است؛ به طوری که برخیها این موضوع را علت اصلی تعطیلی استودیوهای آرکین و تانگو گیمورکس و تعدیل دو هزار نفر از استودیوهای ایکس باکس میدانند.
بدین ترتیب، گروهی معتقد هستند که این سرویسها صرفا برای عناوین AA و مستقل مناسب بوده و عناوین بزرگ با بودجه کلان باید طبق روال گذشته به فروش برسند؛ موضوعی که شرکت سونی به آن تاکید زیادی دارد و برخلاف مایکروسافت، بازیهای فرست پارتی خود را به خاطر جلوگیری از افت کیفیت در پلی استیشن پلاس عرضه نمیکند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید