در نقد و بررسی بازی God of War Ragnarok قرار است تا ماجراجویی تازه کریتوس (Kratos) و پسرش آترئوس (Atreus) را زیر ذرهبین ببریم، تا ببینیم که آیا ساخته جدید استودیو سانتا مونیکا (Santa Monica)، میتواند رضایت بازیکنان را به همراه داشته باشد یا که نه؟
عنوان God of War 2018 ثابت کرد که تغییر سبک و حتی جهان بازی، هرگز قرار نیست تا داستانهای خشن و حماسی کریتوس را بهم بزند
سالهاست که شاهد عرضه عناوین مختلف در سری محبوب God of War، یا همان خدای جنگ هستیم. ماجرای کریتوس برای ما از سال ۲۰۰۵ شروع شد؛ جایی که او خود را از لبه کوه الیمپوس (Olympus) به پایین انداخت و با این کار، سعی کرد تا جان خودش را بگیرد. در واقع کریتوس به یک برده تبدیل شده بود که کارهای خدایان را انجام میداد، اما آنها در ازای خدماتی که ارائه کرده بود، هرگز به خواستههایش پاسخ ندادند و گناهانش را نبخشیدند.
به همین دلیل نیز پس از شکست دادن اریس (Ares)، خدای جنگ اساطیر یونان، کریتوس وارد یک دوره پر از خشم شد و تخت خدای جنگ را از آن خود کرد. با این وجود، طولی نکشید تا زئوس (Zeus) خود وارد عمل شد تا جلوی او را بگیرد، غافل از اینکه کریتوس، موفق شده تا از چنگال مرگ فرار کند و اینبار با کمک تایتانها، سعی دارد تا به کلی الیمپوس را روی سر زئوس خراب کند! کاری که در حماسه بزرگ God of War III انجام شد تا این بازی به یکی از محبوبترینهای حاضر در این سری تبدیل شود.
اما با نابود کردن جهان اساطیری یونان، کسی دیگر فکرش را هم نمیکرد که روزی شاهد ساختن نسخههای دیگری از سری خدای جنگ باشیم، در حالی که سال ۲۰۱۶، سازندگان طی یک مراسم با نواختن موسیقی حماسی و خاص، ناگهان نشان دادند که کریتوس اینبار به دنیای اساطیری نورس (Norse) رفته و حتی صاحب یک فرزند پسر، به نام آترئوس شده است! این خبر شدیدا برای طرفداران سری تکان دهنده بود و تا سال ۲۰۱۸ صبر کردیم تا شاهد عرضه بهترین بازی سال و برنده جایزه Game Awards باشیم.
به هر حال تیم سازنده با عنوان God of War 2018 ثابت کردند که تغییر سبک و حتی جهان بازی، هرگز قرار نیست تا داستانهای خشن و حماسی کریتوس را بهم بزند و ساختن این دنباله متفاوت، به معنای شکست خوردن آن نخواهد بود. این در حالی است که داستان در این دنیای جدید، فوقالعاده هیجانانگیز روایت میشود و اینبار با داشتن یک فرزند پسر، شاهد ابعاد تازهای از شخصیت کریتوس بودیم؛ موردی که پس از اتمام ماجراجویی پدر و پسر در God of War، حال در Raganrok دنبال خواهد شد.
چرا بازی God of War Ragnarok را باید تجربه کنیم؟
داستان و شخصیتپردازی Ragnarok شما را ساعتها برای ادامه دادن بازی، جلوی کنسول پلی استیشن میخکوب میکنند!
عنوان Ragnarok در سال ۲۰۲۰ و طی رویداد آنلاین پلی استیشن معرفی شد و ابتدا ما چیزی بیشتر از یک لوگو از آن ندیدیم! اما همین لوگو و شنیدن صدای کریتوس کافی بود تا هر بینندهای تحت تاثیر قرار بگیرد و چشمش را به تصویر بدوزد، تا شاید کریتوس و پسرش هم در این تیزر چند ثانیهای نشان داده شوند. ولی ماهها طول کشید تا یک تریلر درست حسابی از این بازی را ببینیم.
بسیاری از افراد هنگام انتشار تریلر، میگفتند که گیم پلی نشان داده شده و حتی گرافیک بازی، اصلا دارای پیشرفت نبوده و به همین جهت نیز نا امید شده بودند. بالا بردن انتظار بیمورد و دلیل، شاید تنها چیزی باشد که به طرز فکر افراد در این مورد لطمه بزند. بیایید درباره چند بازی اول در سری صحبت کنیم؛ آیا در آن بازیها گیم پلی خیلی عوض شده بود؟ سطح گرافیک چطور؟ این در حالی است که Raganrok نسبت به عنوان سال ۲۰۱۸ واقعا از نظر گرافیکی دارای پیشرفت بوده و گیم پلی آن نیز واقعا نیازی به تغییر برای بهتر شدن نداشت؛ در حالی که هنچنان وجود برخی ویژگیهای تازه آن را خاص میکند.
با این حال نقطه قوت بازی God of War Ragnarok که باعث میشود تا آن را به عنوان یکی از بهترینهای سری خدای جنگ در نظر بگیریم، داستان و شخصیتپردازی خواهد بود که سازندگان به بهترین شکل ممکن ایدهپردازی کردهاند. در واقع داستان عنوان Raganrok درباره کنار آمدن کریتوس و پسرش، با تهدید (یا پیشگویی) بزرگی است که با نام رگناروک شناخته میشود؛ یک پیشگویی قدیمی که طی آن، ازگارد (Asgard) نابود میشود و جمعی خدایان اسیر (Aesir) هم کشته خواهند شد. چنین ایدهای دقیقا بسیاری از طرفداران را به این فکر انداخته بود که شاید قرار است تا در این بازی جدید نیز درست مثل God of War III تک به تک سراغ خدایان ازگارد برویم و همه آنها را سلاخی کنیم، اما اینجاست که برتری Ragnarok با یک شخصیتپردازی درجه ۱ رو میشود!
در بازی God of War Raganrok هرکدام از کاراکترها دارای داستان خاص خود هستند و به نحوی در رابطه با رویداد رگناروک واکنش نشان میدهند. از شوخیهای میمیر (Mimir) و سیندری (Sindri) گرفته، تا دروغهایی که لوکی به پدرش میگوید. همچنین کریتوس دیگر آن خدای جنگی نیست که هر کسی سد راهش شد را تکه تکه کند و منطقیتر تصمیم میگیرد؛ چیزی که قرار بود تا منجر به مرگ او (پیشبینی از پایان بازی God of War 2018) شود و تحت تاثیر انتخابها قرار گرفت. در واقع کریتوس و تمامی کاراکترهای این بازی دلایل خاص خود را برای انجام دادن برخی از کارها دارند، اما در نهایت، خدای جنگ یونان باستان تصمیماتی را میگیرد که ممکن است با دیدن آنها تعجب کنید! طوری که اگر کریتوس ۱۵ سال پیش با این مسائل درگیر میشد، قطعا یک حمام خون به راه میافتاد. با این وجود هنر داستانسرایی وقتی دیده میشود که میبینیم ضمن داشتن همان اخلاق تند، اینبار کریتوس مسیر متفاوت و درست را برای آینده انتخاب میکند.
در واقع این داستان عملا حکم یک مکمل برای روایتی را دارد که چند سال پیش آن را با کنسول پلی استیشن 4 تجربه کرده بودیم، اما شاید چیزی که باعث شود طرفداران سری با تجربه Ragnarok فوقالعاده هیجانزده شوند، دیدن ۹ قلمرو اساطیر نورس در بازی باشد! شما در این بازی قادر هستید تا برخلاف بازی قبل، در جهانی فوقالعاده گستردهتر قدم بزنید و از دیدن محیطهای جدید و قدیمی (که حال عوض شدهاند)، لذت ببرید. همچنین جالب است بدانید که درست مثل بازی قبلی، در این عنوان نیز ماموریتهای فرعی آنقدر زیاد هستند که هرگز با تجربه آنها موفق نمیشوید تا بازی را طی چند روز به آخر برسانید و آن را ۱۰۰٪ کنید.
علاوه بر تمامی موارد فوق نیز یک نکته فوقالعاده مثبت و جالب درباره بازی God of War Ragnarok که پیشرفت در زمینه گیم پلی هم محسوب میشود، این است که حال میتوانید کنترل آترئوس را هم در برخی از مراحل خاص به دست بگیرید! در واقع این تغییر چیزی بود که شاید بسیاری از طرفداران با بزرگتر شدن پسر کریتوس انتظارش را داشتند، اما به هر حال تجربه بازی با آترئوس، حس کاملا متفاوت خواهد داشت که هرگز در سری خدای جنگ تجربه نکرده بودید. همچنین در بازی شما علاوه بر همان اسلحه قبلی که در عنوان سال ۲۰۱۸ داشتید، سلاحهای تازهای را برای کریتوس و آترئوس به دست خواهید آورد که سبک گیم پلی را تا حدودی برای شما تغییر خواهند داد.
یک نکته فوقالعاده جالب درباره بازی هم آنجاست که طراحی هرکدام از قلمروهای حاضر، طراحی خاص و زیبای خاص خود را دارند. جهان بازی واقعا زنده است! موردی که از بازی سال ۲۰۱۸ به ارث برده شده و به شدت ارتقا پیدا کرده است. تنها کافیست تا روی کنسول پلی استیشن 5، در تنظیمات بازی گزینه گرافیکی Best Quality را انتخاب کنید تا عملا هنر تیم سازنده را با چشمان خود لمس کنید. با این حال هنگام تجربه حماسه Ragnarok و رد شدن از منطقههای مختلف و مراحل، هرگز احساس خسته شدن نخواهید کرد؛ چراکه همیشه حرفهای بسیاری وجود دارد که میمیر یا آترئوس درباره آن صحبت میکنند؛ گرچه کریتوس چندان هم اهل صحبت نیست و همان «همم» که از او میشنوید خود گویای کل ماجرا خواهد بود.
نکته منفی بازی God of War Ragnarok چیست؟
پیدا کردن ایراد درست حسابی از بازی درجه یکی مانند God of War Raganrok یافتن سوزن در انبار کاه است!
پیدا کردن ایراد از بازی درجه یکی مانند God of War Raganrok اصلا کار راحتی نیست. از نظر داستان میتوان گفت که Ragnarok حجت را بر تمامی بازیکنان تمام میکند. در بخش گیم پلی نیز همه چیز درست همانطور است که باید باشد. شاید بتوان از قسمت طراحی در این بخش ایراد گرفت که البته آن هم مختص به نسخه پلی استیشن 4 بازی خواهد بود؛ جایی که ناگهان وارد دیوار میشوید یا یکی از شخصیتها کنار یک در گیر میکند. البته باز هم خیلی خیلی کم پیش میآید که چنین چیزی را در کنسول نسل هشتمی سونی تجربه کنید، اما باز هم نمیتوان وجود این باگها را منکر شد.
با این حال شاید یک نکته منفی که بتوان با صراحت درباره بازی God of War Ragnarok به صراحت بیان کرد، پازلها و بخشهای فکری باشد که در آن وجود دارد. البته وجود معما در عناوین سری خدای جنگ اصلا مورد عجیبی نیست، اما در گذشته حداقل محیط کمی محدودتر بود و میدانستیم که با کمی گشت و گذار میتوان راه را پیدا کرد. اما حال آنقدر جزئیات در پازلهای بازی بالا رفته که شاید ساعتها پای حل کردن یک معما برای باز کردن راه بنشینید! خصوصا اینکه آترئوس و میمیر هم سعی میکنند تا در برخی موارد به شما کمک کنند، اما برخی مواقع میبینیم که آترئوس جایی میایستد و اشاره میکند؛ در حالی که اصلا راه حل معما آنجا نیست!
همچنین یک موضوع بسیار اذیتکننده برای بازی، نزدیک بودن دوربین آن خواهد بود. این تغییر از سال ۲۰۱۸ به بازی اضافه شد، اما واقعا در برخی موارد باعث رنج و عذاب میشود! برای مثال، تصور کنید که در حال مبارزه با یکی از باسهای بازی هستید، سپس به صورت کاملا غیر منطقی او شروع به فرستادن سربازان بیشماری میکند که از هر طرف یا به شما تیر میزنند و یا مستقیما حمله میکنند! با حالت دوربین بازی، شما تنها رو به روی خود را میبینید و همه چیز برای دفاع کردن در برابر دشمنانی که در کادر نیستند، وابسته به چند فلش خواهد بود؛ چیزی که شاید در ابتدا فکر کنید کافی است، اما با بالاتر رفتن شمار دشمنان به سخت بودن کار آن پی خواهید برد.
تجربه God of War Ragnarok برای افرادی که بازیهای داستانمحور را دوست دارند، فوقالعاده دلچسب و هیجانانگیز خواهد بود. حماسه رگناروک میتواند ساعتها شما را پای کنسول پلی استیشن میخکوب کند و حتی پس از اتمام داستان، محتوای کافی برای تجربه بیشتر را در اختیار شما قرار دهد. این در حالی است که معماهای موجود در برخی از مراحل در بازی، احتمالا شما را وادار خواهد کرد تا نحوه رد کردن آن را در اینترنت جستجو کنید و حتی عصبانی شوید!
- داستان بینظیر
- شخصیتپردازی درجه ۱
- گرافیک خیرهکننده
- روایت ساخته و پرداخته
- گیم پلی هیجانانگیز
- طراحی چشمنواز محیط
- معماهای خستهکننده
- بخشی برای تنظیم بهتر دوربین وجود ندارد
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید